Skoči na vsebino

R-type Final 2 (PS4, Xbox1/S/X, Switch, PC)


Priporočeni prispevki

Izid: 29. 4. 2021

 

Oradna stran: https://rtypefinal2.com/

 

PS4 demo: https://store.playstation.com/en-us/product/UP1063-CUSA26338_00-RTYPEFINAL2DEMO0

 

Retail izdaja da / ne: da

 

 

Konec aprila pride najnovejši del enega od najbolj čislanih in vplivnih side-scroller shmupov, R-Type. Šlo bo konkreten package, kjer bodo zmiksani, reciklirani in osveženi elementi od vseh prejšnjih delov plus verjetno bodo še kaj dodali na novo. Tako da bo verjetno contenta ko fuka - že samo različnih ladij, ki jih lahko voziš v špilu, bo točno 100 (?!?) plus milijavžent powerupov. Igrico delajo originalni avtorji R-Type serije, Irem / Granzella, in sodeč po demotu tipi dejansko še vedno imajo potreben žar, da naredijo top špil. Za razliko od premnogih starih dihurjev.

 

Kljub temu, da so mi shmupi popolnoma neznano podoročje in da sem totalen n00b, igrico precej nestrpno pričakujem zaradi treh faktorjev:

- noro sede igrati tako hardcore old school žanr v moderni preobleki. Fenomenalni Streets of Rage 4 v Arcade mode je živ dokaz, da tudi 30+ let stari koncepti igranja še vedno delujejo, če so dobro narejeni. Si predstavljam, da bo tudi obračanje R-Type F2 z enim žetonom podobno epic izkušnja

- demo se igra ko pesem. Čisto OK grafika (nič posebnega), slaba cheesy techno glasba, kul nadzor ladjice, hud gameplay in že v demu precej možnosti kostumizacije. 

- jebena količina contenta, ki se ti razkrije po obračanju dema in ki jo napovedujejo avtorji. Skupaj z njihovim pedigrejem in kako fino se igra demo... zna biti tole bomba

 

Tko da ja, precej hype :) 

Povezava do prispevka

R-Type sicer poznam kot pune jako serijo, nisem pa nikoli igral. Igral sem natanko štiri te space warianta shootemupe v lajfu

 

In sicer klasiki za Slovenijo:
- Raptor
- Tyrian

 

Aka poor mans shumpi za slavic boyse, ki nimajo super nintendota, zato igrajo shmupe na Windowsu 95 in miško.

 

Pol pa sem igral še serijo Gradius, ki sem jo sprobal na emulatorju in mi je mega sedla. Predvsem sistem nadgrajevanja ladjice mid-level. V bistvu čez level pobiraš powerupe in se moraš med streljanjem po 20 sovražnikih odločiti, kaj boš upgrejdal, imaš ene 6 podstavk ala speed, shield itd. Zelo hudo in adrenalinsko, sem fan.

 

No, potem pa sem v GameCube časih igral še Ikarugo, ki pa mi je res mojstrovina in prav vsakič, ko jo ponovno zalaufam, v sekundi občutim to odličnost. Trick Ikaruge pa je v tem, da imajo sovražniki svetle in temne različice in moraš ti flipat svoje izstrelke, saj svetli poškujejo le svetle sovražnike in obratno.

 

Skratka razen balanced for slavic boys Raptorja in Tyriana sta mi Gradius in Ikaruga oba top. Tako da se veselim novega R-Typa, da si še malo razširil znanje o tem žanru!

Povezava do prispevka

Gradius V sva igrala s kolegom na PS2 enkrat na faksu. Nafukali smo se ga prejšnji večer ko prasci, jaz sem crashal pri njemu ker je bil sam doma, zjutraj sva se zmačkana mal lizarila pa roko v hlače pa sem pa tja, pol je bilo pa malo dolgčas pa sva za foro sprobala igrico, ki je kolegu pač ležala nekje v trademark torbici s plastičnimi ovitki za piratske CD-je. Nobeden še u lajfu špilal shmupa (niti Raptorja niti Tyriana) ali česa podobnega.

 

...domov sem šel zvečer, čist nablojen in nabliskan, vrnil sem se takoj drug dan zjutraj in spet igral cel dan, nato pa sva se še parkrat dobila na nekajurnih seansah. Sicer nama ga ni uspelo obrnit, ampak ja, noro hud špil, sedel je ko svinja. Upam na podobno izkušnjo z R-Type F2, čeprav žal brez frenda :( :( 

Povezava do prispevka

R-Type je bil en izmed mojih najbolj igranih in čislanih špilov na originalnem Gameboyu; najbolj igran je bil med drugim tudi zato, ker takrat ni bilo pavze in sejvov, tako da če si hotel špil obrnit, si ga moral preigrat more or less flawlessly v enem šusu.

 

To so bili še proper hardcore gamerski časi :mafija:

 

Še zdaj se mi milo stori, ko slišim un začetni uvod v prvi mapi in končni štikl, ko ga obrneš :wub:

 

 

Seveda tudi jaz z veseljem pričakujem izid novodobne predelave; še se bo šicalo Bydo Empire :)

uredilo bitje Tom7i
Povezava do prispevka
  • 1 leto kasneje...

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...