Skoči na vsebino

Tom7i

Rumeni jak
 • Število vsebin

  287
 • Dan prve porumenitve

 • Zadnji obisk

 • Dnevne zmage

  1

Tom7i je zmagal 21. maja 2020

Bitje Tom7i je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves v skupnosti

199 Tabornik

Več o članu Tom7i

 • Butast stavek
  si mota čistaka, ker tobak is bad, mkay!

Nedavni špegarji

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Tom7i

  Rog pada

  Komentarji na livestreamu
 2. Tom7i

  COVID-19

  Pa da ne bo kdo mislil, da je Pfizer kaj boljši: Sweden pauses payments to Pfizer until pharma giant clarifies the number of vaccine doses in each vial Mi smo drugače to dilemo imeli že decembra 2020:
 3. Tom7i

  COVID-19

  Super, samo naj pol ne pišejo na veliko o "prostovoljnem" cepljenju, ker to pač ni. Konec koncev delavcu na gradbišču tudi v pogodbi piše, da je uporaba zaščitne opreme obvezna, ne pa prostovoljna.
 4. Tom7i

  COVID-19

  Če je dobila odlok, da mora narediti x ali y, je bila pol katera od teh dveh možnosti dejansko prostovoljna? O tem ravno govorimo nekateri tukaj: "prostovoljno" testiranje, cepljenje in covid passport niso prav nič prostovoljni, če so s tem pogojene neke osnovne človeške pravice, kot je recimo pravica do dela ter s tem zaslužka za preživetje.
 5. Imaš prav Lynx; iz prejšnjega posta sem pol pobrisal podatke, ki se bi jih morda dalo uporabit za phishing. Na privatnih forumih, kjer nobenega osebno ne poznam ter na javnih socialnih omrežjih je seveda smiselno omejiti izdane osebne podatke, kar tudi počnem. Če se pa ena multinacionalna firma in moja banka hočeta po privatnem kanalu pomenit, če sem polnoleten ali ne, pa v tem ne vidim nekega velikega problema. For all we know, sta si banka in Google izmenjala zgolj podatek o tem, če sem starejši od 18 let, kar tudi tukaj lahko javno povem, da sem. Da bi pa moja banka kar šenkala vse moje podatke Googlu? Prvič, da kdo to vidi, je takoj orenk kažin in ne samo zaradi GDPR.
 6. Tom7i

  Zdajle poslušam:

  It's official: Slovenia can too into space!
 7. Veš zakaj sem jim pa jaz dal zahtevane podatke? Zdaj imam poleg mn3njalnika v Chromu odprt še en tab in če poskrolam na dno Googlove strani, mi spodaj piše: Če Google pozna moj IP, pozna tudi mojega ISP-ja. Če pozna mojega ISP-ja, lahko pride tudi do mojih ostalih podatkov, kot so ime, priimek in stalni naslov. Edit: skrajšal sem svoje dolgovezenje in se samozaščitil Tl;dr: kar nekaj mojih podatkov že kroži naokoli po digitalnem svetu brez moje direktne vednosti in z mojim načelnim dovoljenjem, ker mi določene elektronske storitve pač olajšajo življenje. Zato sem si na tej točki mislil "Če se Steam, Paypal in moja banka lahko menijo med sabo, naj se pa še Google."
 8. To sem že enkrat prej v tej temi napisal, da sem par mesecev nazaj moral za ogled starostno omejenega posnetka na YouTubu Googlu (ki je lastnik YT) poslat bodisi sliko osebnega dokumenta ali pa javne podatke mojega bančnega računa. Adam mi je pol razložil, da gre pri tem za ustaljen in mednarodno priznan postopek, ki se mu reče Know Your Customer. Folk, ki daje osebno izkaznico Googlu, je torej priden uporabnik, folk, ki pa to isto stvar daje Parlerju, je pa retard. Btw, Arbenowskee - a imaš Twitter account? Če ga imaš, si verjetno moral nekemu podjetju na drugem koncu sveta sporočit svojo telefonsko številko, ki jo uporabljaš tukaj v Sloveniji. S tem podatkom lahko pol tamkajšnji uslužbenci s pomočjo raznih Patriot Act-ov tudi pridejo do marsikaterega tvojega drugega podatka, za delitev katerega se nisi izrecno strinjal. Samo povem
 9. Tom7i

  Protivladni protesti

  Sem mislil že prej v tej temi nalimat situaciji primerno glasbeno podlago, jo bom kar zdaj.
 10. Na tem mestu je treba tudi omenit razliko med hostingom in DDoS zaščito. Parlerjeva novo postavljena spletna stran je namreč gostovana od povsem ameriške firme Epik, njihova DDoS zaščita pa je urejena preko ruske firme. Zakaj je temu tako? Zato, ker so verjetno - kot že za vse druge storitve - najprej pristopili do ameriških ponudnikov teh storitev, ki so jih pa vsi po vrsti zavrnili; na koncu, ko so izkoristili vse domače možnosti, pa so se pač obrnili na tujega velikega ponudnika. Odgovorni za izbris pač spet z omejevanjem drugače mislečih kopljejo luknjo sami sebi oz. lastni državni varnosti.
 11. Hitro so začeli kvadratke odkljukavat, ni kaj
 12. Sem probal pogledat, samo nisem zmogel poslušat dlje kot prve 3 minute
 13. Tom7i

  COVID-19

  Ok, maske niso bile v tem članku nikjer omenjene; vendar glede na to, koliko se je teh "conspiracy" teorij že potrdilo od začetka korone pa do zdaj, pač menim, da je to le vprašanje časa. Se opravičujem za še fake news. Si pa z dodatkom "lizard overlord" tudi lepo prikazal postopek diskreditacije dvomljivcev s strani moralne avtoritete: četudi nekdo zgolj piše kredibilne dvome v uradno znanost, se ga lepo uizi popakira v isti koš z najhujšimi nutjobi in smo pol vsi skupaj lizard overlord teoretiki. Za take obstaja en lep moderni pregovor: domneva je mati vseh zajebov
×
×
 • Ustvari novo...