Skoči na vsebino

Tom7i

Rumeni jak
 • Število vsebin

  59
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

 • Dnevne zmage

  1

Tom7i je zmagal 21. maja

Bitje Tom7i je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves v skupnosti

66 Jezus

Več o članu Tom7i

 • Stopnja
  najraje liže usmrajenega krapa.

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Se strinjam. Če torej kot odgovor na Save the whales rečem Save all endangered animals, kjer so vkomponirani tako nosorogi in kiti, kot tudi vse ostale ogrožene živali po vsem svetu, tudi s tem ne bi smelo biti nič narobe. Sem absolutno za zaščito kitov, vendar jih ne postavljam nad nosoroge, ali pa pod njih. Zame so vse ogrožene divje živali enako vredne, ne glede na to, da ta mesec japonci masovno lovijo kite, naslednji mesec bodo divji lovci na veliko lovili slone in nosoroge, še par mesecev kasneje pa bodo v avstralskih gozdnih požarih na udaru koale.
 2. Tom7i

  Fotrov kotiček

  Z mojo za zdaj uporabljava ustni sesalec na pljuča, zgleda podoben temu: So far so good; nos mu spuca in mali se tudi ne razburja; malo se izmika, vendar ne joče. Kasneje pa bomo vidli, mava tudi nastavek za na sesalec, samo ga šparava za skrajno silo.
 3. Tom7i

  Protivladni protesti

  To sem prvo pomislil, ko sem videl posnetek: Kako to, da nobena od tako javnih oseb ni opazila, da se ga pol metra stran snema z neko kamero, ki je očitno pritrjena na palco za obračat levo in desno? Poleg tega, zakaj te osebe na posnetku niso zahtevale odstranitve posnetka, glede na to, da naj bi se jih snemalo brez njihove vednosti in dovoljenja (kar je kaznivo dejanje)? Pol pa pride posnetek ven, folk popizdi in vandalizira sedež določene stranke, kar pol ta in podobno misleče stranke izkoristijo za propagando proti drugače mislečim: Prav ono 5D inside job stuff, ko se človek malo zamisli.
 4. Black Lives Matter bi bil zares totalno inkluziven slogan, če bi bil "Black Lives Also Matter" (BLAM) ali pa "Black Lives Matter Too" (BLMT) ali pa "Black Lives Matter As Well" (BLMAW). Osebno sicer razumem, da so v teoriji med vrsticami mišljene tudi druge rase, je pa to tiho medvrstičenje ravno hakelc, zaradi katerega ne razumem, zakaj so določeni ljudje tako jezni, če to reč skrito med vrsticami poveš na glas ali javno napišeš. Konec koncev je ravno pred kratkim en tipo izgubil službo, ker si je drznil na letalski pano napisat "White Lives Matter" kjer spet nikjer ni nobenega "only" in bi po tej teoriji moralo potemtakem veljat za vse rase. To sem že prej mislil vprašat, samo se mi pol ni dalo s tem ukvarjat (zdaj mam ravno kake pol ure fraj za tipkat): če torej kot odziv na "Črna življenja so pomembna" rečem "Da, tudi črna življenja so pomembna", se to pol smatra kot provokacija ali kot resnica? Se pa strinjam z drugim delom Ninđeve navedbe:
 5. Glej, Black =/= All, pa če se na glavo postaviš. Prav tako kot White =/= All, ali pa Asian =/= All. Poleg tega: če je to res sporočilo mota BLM, zakaj pol ne bi smel kdo napisat tega sporočila takšnega, kot dejansko je, ne da preko vseh svetovnih ras in narodnosti blanket vržejo "Black"? En Kitajec se ne more ravno identificirat kot Afroameričan in mu ta slogan ne bo nikoli pomenil toliko kot All lives matter, v katerem je vkomponirana tudi azijska oziroma kitajska rasa. Ko se pogledam v ogledalo, vidim, da nimam črne polti ampak belo (česar si tudi nisem mogel sam izbrat), zaradi česar mi osebno več pomeni slogan, ki vkomponira vse narodnosti in rase vključno z mojo kot pa slogan, ki omenja zgolj eno raso, kateri ne pripadam. Pač ne vidim razloga, zakaj bi moral na silo omenjat samo eno raso, da ne izpadem rasist (!) ali provokator, namesto da v eni besedi vključim vse ljudi po celem svetu. Mi je žal, da se tako pizdim tu na forumu (nič osebnega), samo tak nelogični bulšit mi pa res dvigne pokrovko.
 6. Ta reasoning mi gre v zadnjih dneh tako na jetra, da ti ne morem povedat. Oglej si prosim to sliko: Zdaj pa mi povej direkt, da je življenje aziatske punčke na skrajno desni manj vredno od črnskega fanta ob njej. Ali pa da je življenje rjave punčke na skrajno levi kaj več vredno od bele punčke, ki jo drži za roko. A je po vašem življenje Inuita manj vredno od življenja Indijanca? A je življenje Indijca manj vredno od življenja Mehičana? A je življenje Američana manj vredno od življenja Afganistanca? Po mojem ni, zato ker SO VSA ŽIVLJENJA ENAKO POMEMBNA, ne glede na barvo, vero ali narodno pripadnost. Zdaj pa sem kao rasist, ker črnske rase ne postavljam nad vse ostale na planetu Mene so že od malega vzgajali, da so vsi ljudje enaki in zato v izjavi "All lives matter" ne vidim nič spornega ali žaljivega in ne razumem, zakaj bi moral to dejstvo prikrivati.
 7. Pismo, probal zdaj it na Steam... prva stran se mi komaj postavi, vpisat se pa itak ne morem, ker "there has been a problem with the servers" Oh ja, vsako leto isto. Itak pa letos niti nimam keša za neki kupovat, tak da safe
 8. Tbh jaz špila pred poletjem 2021 sploh ne pričakujem; še če bo pozimi 2020, bo zame kar čudež, če jim rata.
 9. Tom7i

  Protivladni protesti

  Imate prav, to res ne more konkurirat MS Wordu in kosu kartona.
 10. Tom7i

  Protivladni protesti

  To je res, vendar cel narod tudi ni svetovljanski Jaša, ki gre po dopoldanskem slikarjenju filozofirat, čez vikend pa se preriva s policaji in se dere AU AU AU. To je pač ta scena, ko ne ena stran ne druga stran ne razumeta ena druge, ker nobena od njiju - tako levi liberalci kot desni konzervativci - nista sposobni it iz svojega mentalnega okvira in cone udobja ter nekaj časa dejansko preživet v koži in čevljih druge strani. jaz bi recimo Von Griffina in Andrejusa dal za dve leti delat v eno neprofitno človekoljubno društvo, Miho Kihota in Čamirja pa za dve leti v eno tovarno ala Revoz ali Gorenje; pol bi pa vsi štirje imeli precej boljši vpogled v to, kaj se - tudi mentalno - dogaja na drugi strani in bi posledično videli širšo celotno sliko na podlagi celotnega realnega stanja. Sicer ne najdem nobenega videoklipa, je pa to lepo povedal Stallone kot John Spartan na koncu Demolition Man-a: "(liberalnim militantnežem) You should get much dirtier, (konzervtivnim upornikom) you should get a lot cleaner, and somewhere in the middle... well, you'll figure it out."
 11. Dungeons & Dragons potrjujejo: https://www.rt.com/op-ed/492251-dungeouns-dragons-orcs-sensitivity/ Orc lives matter! #NotAllDrow
 12. Tom7i

  Protivladni protesti

  Ona ženska, ki je kao padla na tla zaradi obnemoglosti al kaj so že napletli, je bila očitna provokacija. Če pa slučajno ni bila, je bil Darwin na delu. Če si slabega zdravja in/ali imaš šibko srce, visok pritisk ali kake druge resne zdravstvene težave, ne hodiš na take proteste, sploh pa ne v celoti oblečen v črno (v tem je človeku še bolj vroče), to je - oz. bi moral bit - common sense. Pol pa komentarji unih tipov nekje pri 12. in 13. minuti: "kako se lahko pogledate v ogledalo?" "kako boste lahko svojim otrokom pogledali v obraz?" Ko bo tem osebam neki mulo pretepel njihovega otroka, bodo pa klicali te iste policaje, da najdejo in kaznujejo tiste, ki so premlatili njihovega sončka. Res, ta folk bi rad videl v kaki apokalipsi (zombi, komet ali orenk pandemija) brez zaščite policajev ali kake druge avtoritete.
 13. Tom7i

  Protivladni protesti

  Parkrat sem prav lolnil na hard:
×
×
 • Ustvari novo...