Skoči na vsebino

Tom7i

Rumeni jak
 • Število vsebin

  68
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

 • Dnevne zmage

  1

Tom7i je zmagal 21. maja

Bitje Tom7i je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves v skupnosti

69 Jezus

Več o članu Tom7i

 • Stopnja
  ravnokar sir je.

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Toliko o svobodi govora ter prostem pretoku idej in debat. In ja, razumem, da je mn3njalnik privatni forum ter da lahko lastniki tega foruma basicly preprečijo in dovolijo karkoli jim paše, samo ne se pol čudit, ko bosta naslednje volitve spet zmagala Trump in Janša ali pa njihovi kolegi. Če se tem osebam prepreči javni govor, se pol zbirajo nekje pod radarjem v svojih lastnih echo chamberjih (thedonald.win je recimo lep primer) in svoje mnenje povejo jasno in glasno le na volitvah, pol pa še vsi ostali najebejo(mo) zaradi tega. Sam še VG-ja in cocacolo mora nekdo prijavit na spletno oko, pol boste pa imeli vse politične teme lepo enostransko očiščene, tako kot se za demokratično družbo spodobi.
 2. Tom7i

  Fotrov kotiček

  No, to sem mislil tudi jaz potrdit. S punco namreč trenutno prebivava v napol kletnem stanovanju in sva imela (z bivšimi podnajemniki vred) že večkrat problem s plesnijo. Se tudi strinjam, da otrok v take prostore ne sodi, samo na žalost trenutno nimava možnosti selitve, je pa v načrtu. Anyway, jaz sem tudi par mesecev pred štruco s špohtlom spraskal staro barvo dol, pol pa stene na plesnivih delih prešprical z algicidom in pol vse skupaj 2x prebarval z mačkom in Jupol Citro; od takrat se plesen (za zdaj) še ni pojavila, tako da sklepam, da ta combo deluje. Če imate plesen v stanovanju, je vsekakor bolje agresivno zrihtat v nulo, kot pa barvat z normalno barvo in pol imet spet plesen.
 3. Ravno sem pogledal nov trailer in sem navdušen, da bo očitno Andrew WK primaknil del soundtracka Upam, da bo film tudi ok; tolko bom rekel za zdaj.
 4. Sicer se probam držat stran od te teme, ker postanem samo živčen, ko gledam in berem, kam gre svet z USA vred, ampak to moram delit, ker je ravno sveže. Ameriški narodni muzej afriško-ameriške zgodovine in kulture je namreč na svoji spletni strani objavil razlago o belini v Ameriki, kjer je poleg ostalih razlag (npr. kakšni so znaki belega privilegija) objavljen tudi zanimiv infogram, kaj vse so aspekti bele kulture, ki je bila skozi čas vsiljena njihovim nebelim soprebivalcem (izvorno gradivo je baje iz leta 1990). Raje ne bom dalje pisal, preberite si sami:
 5. Tom7i

  Cyberpunk

  Starejših Cyberpunk špilov nisem (še) igral, razen da sem enkrat za kake 30 min zalaufal Syndicate; mi je pa cel stil oz. setting vse od prvega ogleda Bladerunner-ja zelo všečen. V načrtu imam enkrat preigrat vsaj Deus Ex. Od novejših sem pa pred nekaj časa igral Satellite Reign, ki ga lahko priporočam (baje je precej Syndicate-ovski) ter Re-Legion, ki pa ga ravno ne priporočam, razen če niste res hardcore Cyberpunk obsesivneži.
 6. To je pol totalen bulšit in bi blo treba dotično kadrovnico zamenjat s kakim bolj sposobnim oz. mentalno krepkim kadrom. Kako te lahko na razgovoru za službo nekdo prestraši zgolj s svojo podobo ali poreklom? Recimo da ima gradbeno podjetje Vegrad razpis za delavca na gradbišču in k njihovi 25-letni ženski tajnici pride na razgovor en mišičast temnejši južnjak iz Bosne. Ona se ga zaradi mišic in porekla ustraši oz. se ob njem počuti nelagodno, zato ga odslovi ter na delovno mesto delavca na gradbišču pol vzame nekega žgoljavega domačina, ki sicer nima nekih delovnih izkušenj iz gradbeništva, se pa tajnica ob njem počuti ugodno. Pol pa jo šef vpraša, na kakšni podlagi je vzela enega žgoljavega domačega računalničarja namesto bosanske mrge in kmalu pristane še ona na cesti (vsaj pri meni bi, če bi bil njen šef).
 7. https://www.wnd.com/2020/07/young-mother-shot-head-saying-lives-matter/
 8. Kar se onega harmonikarja tiče, roko na srce tudi on ni neka perla. https://siol.net/trendi/glasba/harmonikar-s-presernovega-trga-nad-njim-ze-vec-pritozb-zaradi-neprimernega-vedenja-475619 https://siol.net/novice/slovenija/bodo-harmonikarju-in-drugim-pristrigli-peruti-515890 Samo povem.
 9. Se strinjam. Če torej kot odgovor na Save the whales rečem Save all endangered animals, kjer so vkomponirani tako nosorogi in kiti, kot tudi vse ostale ogrožene živali po vsem svetu, tudi s tem ne bi smelo biti nič narobe. Sem absolutno za zaščito kitov, vendar jih ne postavljam nad nosoroge, ali pa pod njih. Zame so vse ogrožene divje živali enako vredne, ne glede na to, da ta mesec japonci masovno lovijo kite, naslednji mesec bodo divji lovci na veliko lovili slone in nosoroge, še par mesecev kasneje pa bodo v avstralskih gozdnih požarih na udaru koale.
 10. Tom7i

  Fotrov kotiček

  Z mojo za zdaj uporabljava ustni sesalec na pljuča, zgleda podoben temu: So far so good; nos mu spuca in mali se tudi ne razburja; malo se izmika, vendar ne joče. Kasneje pa bomo vidli, mava tudi nastavek za na sesalec, samo ga šparava za skrajno silo.
 11. To sem prvo pomislil, ko sem videl posnetek: Kako to, da nobena od tako javnih oseb ni opazila, da se ga pol metra stran snema z neko kamero, ki je očitno pritrjena na palco za obračat levo in desno? Poleg tega, zakaj te osebe na posnetku niso zahtevale odstranitve posnetka, glede na to, da naj bi se jih snemalo brez njihove vednosti in dovoljenja (kar je kaznivo dejanje)? Pol pa pride posnetek ven, folk popizdi in vandalizira sedež določene stranke, kar pol ta in podobno misleče stranke izkoristijo za propagando proti drugače mislečim: Prav ono 5D inside job stuff, ko se človek malo zamisli.
 12. Black Lives Matter bi bil zares totalno inkluziven slogan, če bi bil "Black Lives Also Matter" (BLAM) ali pa "Black Lives Matter Too" (BLMT) ali pa "Black Lives Matter As Well" (BLMAW). Osebno sicer razumem, da so v teoriji med vrsticami mišljene tudi druge rase, je pa to tiho medvrstičenje ravno hakelc, zaradi katerega ne razumem, zakaj so določeni ljudje tako jezni, če to reč skrito med vrsticami poveš na glas ali javno napišeš. Konec koncev je ravno pred kratkim en tipo izgubil službo, ker si je drznil na letalski pano napisat "White Lives Matter" kjer spet nikjer ni nobenega "only" in bi po tej teoriji moralo potemtakem veljat za vse rase. To sem že prej mislil vprašat, samo se mi pol ni dalo s tem ukvarjat (zdaj mam ravno kake pol ure fraj za tipkat): če torej kot odziv na "Črna življenja so pomembna" rečem "Da, tudi črna življenja so pomembna", se to pol smatra kot provokacija ali kot resnica? Se pa strinjam z drugim delom Ninđeve navedbe:
×
×
 • Ustvari novo...