Skoči na vsebino

[anketar #3] Najljubša From-Souls igra v času pred izidom ER


IGRICE SOULS  

51 glasov

  1. 1. Najljubša Souls igra From razvijalcev (vsepovsod so všteti kompleti z DLC-ji)

    • Demon's Souls (oriđiđi)
    • Dark Souls
    • Dark Souls II
    • Bloodborne
    • Dark Souls III
    • Sekiro
    • Demon's Souls (remake)
      0
  2. 2. Druga najljubša Souls igra From razvijalcev (DLC-ji in vse)

    • Demon's Souls (oriđiđi)
    • Dark Souls
    • Dark Souls II
    • Bloodborne
    • Dark Souls III
    • Sekiro
    • Demon's Souls (remake)


Priporočeni prispevki

Hernier reče pred 3 minutami:

Jaz bi pa bil za kak @bitsurugi komentar, zakaj mu je Dark Souls II najjači. Sploh ker ima kot forumaš zelo carske in insightful poste, daj kaj napiši, če boš mel voljo.

 

Sem že mislil napisat ob glasovanju, ampak roko na srce je bil to delno pity vote, ker menim, da se je dvojko prijel slabi sloves ''B teama'' in ''slabe igre'', pri čemer je resnica kot ponavadi nekje vmes. Zato me tudi ni čudilo, da sem bil edini, ki ji je dal glas.

 

Dvojka ima očitne minuse in očitne slabe segmente napram enki. To je dejstvo. Recimo zelo obskurno in nenavadno povezan svet: najbolj popularen nonsense je prehod iz one poison valley v tisto podzemno lava območje, čeprav greš z liftom navzgor (!). Še največ kritik je prejela dvojka v času izida zaradi koncepta Soul memoryja, ki je na papirju dokaj fair ideja, v praksi pa se je izkazal za enega glavnih minusov igre in glavnih zamer Souls communityija tej igri.

 

Vseeno pa ima igra res hude stvari in koncepte, ki so jih nato Fromovci po moje neupravičeno opustili. Recimo koncept bonfire astetica in NG+ izkušnja, ki je bila odlična. 

 

En glavnih minusov vsem From naslovom jaz osebno dajem v zelo slabi izkušnji enkrat, ko si igro prvič končal. Vse From igre so naravnost fantastične, ko jih prvič preigraš, še posebej blind, ampak enkrat, ko greš skozi NG, je NG+ absolutno suhoparen in najbolj me moti, kako je ta koncept vse od Demon's Souls dalje pravzaprav stagniral in so Fromovci glede tega leni za popizdit, saj bi z mali napora lahko kaj več dodali k izkušnji v novih NG ciklih.

 

NG+ v From igrah namreč zgleda tako, da dajo +dmg in +health modifier na enemije, nabijejo jim souls given to player in... to je to. Ne vidim nobenega smisla, da igram NG+ cikle za izziv v From igrah. Like ever. Pa jim to niti ne zamerim samo po sebi, zamerim pa jim, da v desetletju se ni nič spremenilo. V Ng+ imaš isti item placement, isti enemy placement, isti enemiji, vse je isto. Pa lahko ne bi bilo.

 

Edina izjema je DkS2. Pa ni baš neki, ampak vsaj je neki, je nek korak v pravo smer. V NG ciklih si dobival nove iteme (!), recimo pajkovka v NG+ ali ++, ne spomnem se točno, ti je dala Moonlight Greatsword, dobival si nove ringe, dobival si upgrejdane ringe (niso baš neki nadgradnja, ampak bolje to kot nič), recimo +1 ali +2 ring, na NG++ si lahko kupoval nove, unikatne spelle ipd. Če se prav spomnem so bili tudi unikatni rdeči fantomi. 

Mi je vedno bilo žal, da NG cikli v soulih se niso zgledovali po Ninja Gaidenu, recimo, da bi imel nove mini bosse ali težje različice istih, nove iteme. Saj dovolj je tudi, da malo premešaš mobe in iteme.

Ni ga večjega razočaranja, kot da grem v NG+++ pol pa pobiram s tal one brižne mini soulse (tisti, ki ti dajo 100 ali 200 soulov, ti pa rabiš 100 tisoč za level up), ali broken sworde. Res mi je to bedno in leno, da se vsaj malo ne potrudijo za NG+ izkušnjo.

 

Drugi razlog za moj glas DkS2 je bolj osebne narave oz. osebne izkušnje z igro, zlasti v tem, da mi je dvojka nudila daleč najboljše izkušnje v multiplayer segmentu, zlasti v pvpju. Pa sam obseg igre, dejansko imam v DkS2 tudi največ preigranih ur od vseh From iger. 

Saj dvojka nesporno ima minuse, ampak a ste videli speedrune za dvojko? Nad dve uri so, skoraj duplo od ostalih From iger. Enostavno je kontenta in bossov v tej igri res ogromno, ima tudi nebroj itemov, weaponov, različnih armorjev. Pa DLCji v dvojki so vrhunski, vsi trije v paketu so kot nova igra. Potem še sama ideja/koncept Pursuerja...

PvP ima dvojka najboljšega in tudi je bil zelo poplaren. Recimo pvp v Bloodborunu se ni nikoli prijel, v trojki pa je dokaj hitro zamrl, ker je invajder praktično vedno fasal gank squad. Dvojka pa ima cel kup trikov, raznolikih buildov in poleg tega je imela arene, ki so bile takrat zelo popularne, poleg tega si imel še casual chaos feste v Bell Towerjih (cel smeh) in Rat covenantu.

 

Za solo maherje si še imel Covenant of Champions. In za ultimativne mazote pa si imel no bonfire/no death rune, ki so te celo in game nagradili z unikatnimi ringi, kar je tudi edina igra Froma, ki ima ta koncept. Še danes se s ponosom spomnem na moj no death in no bonfire run v dvojki. Adrenalinska izkušnja, ki jo priporočam.

 

Tako da ja, razumem, da folku dvojka ni top, ne morem se pa strinjat s pretirano kritiko dvojke, saj je ta igra v mnogih pogledih imela določene lastnosti in ideje, ki so najboljši v seriji: poleg NG+ koncepta še pvp/online izkušnjo. Škoda da so imeli Soul Memory, ki je vse pokvaril. 

 

Scholar of the first sin je vse skupaj še izboljšal in je ultimativna izkušnja dvojke. Ravno v tej ediciji se lepo vidi, kako že zgolj drugačna razporeditev sovragov drastično spremeni igralno izkušnjo. 

 

Povezava do prispevka
bitsurugi reče pred 33 minutami:

najbolj popularen nonsense je prehod iz one poison valley v tisto podzemno lava območje

To sem slišal že prej od drugih, ampak men se samo zdi, da vsi narobe interpretirajo to območje. Mislim, da se povzpneš na aktivni vulkan. Prav gledal sem okoli kje je to podzemlje (strop jame), pa ga nisem uspel najti.

 

Drugače pa carski komentar. Se ful strinjam z vsem napisanim glede plusov in minusov (brez PVP dela, ker ga nisem izkusil v nobeni souls igri).

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka

enkrat je bil na Zavviju smesno poceni Dark Souls Limited Edition za Xbox 360. uletim ves ponosen v Firelink Shrine, ker sem nekako premagal Asylum Demona in uzgem po NPCju Crestfallen Warriorju. model ni pozabil in me vsakic nalomil ko cucka. jebes to, dam na polico, mam za spomin art bukvico in sountrack CD, ko me je igra prelomila.

blizal se je izid Darks Souls III in forum je gorel. pa sem rekel, dejmo se eno sanso, bomo pogoogleal, ker lik je 'najlazji', prednarocil pri Igabibi in dobil steelbook edition. magija me je odresila, v lifeu nisem igral boljse igre. ko sem koncal s trojko, ni blo druge, kot obrnit VSE. TAKOJ. junija 2016 sem potem odigral DS II SotFS na PSu in julija DS PtDE na Steamu.

do Bloodborne GOTY Edition. sam jaz sem mag, kako bom shendlal jebeno igro brez magije!? pocas se je blo treba vsaj za silo naucit parry. pa velik stamine, da sem lohk slashal s Saw Cleacerjem ko blesav. in vmes naletel na Blood Starved Beasta. in skor drugic obupal. zvonil sem kot utrgan Alfredu, in ko mi je skor zmanjkal zvonckov, je konco padel. edinkrat, ko sem v Souls igrah klical na pomoc. BB je popolna igra. atmosfera, soundtrack, igralnost, tezavnost, vse je nastudirano do perfekcije. prva Souls platina, vsi Chalice bossi down, nobene pavze.

in pol mi je slo po glavi samo se, kako pridet do PS3. enkrat tist let (lohk pa tud prej :D) je Goran zadel jack pot, ko mu je ke_kit :worship: podaril svojo trojko. tko neuvidevno zacnem fehtat po mn3 in uleti Smrk :worship:, prid iskat konzolo in spil. preigrat original DeS je bila carska izkusnja.

sred najvecje jebene vrocine 2017 sem sel za par dni, na nekaj stopinj nad niclo ponoci in pod 20 cez dan, v gorsko koco, me, my old Xbox in DS LE. nepozabno. potem se enkrat DS Remaster in nato koncno Game of the year 2019 - Sekiro: Shadows Die Twice. moj drugi najljubsi spil. za katerga sem na ebayu enmu nemcu, ki me je sprva hotu nafukat, da je poslal, ceprav ni, odstel 150 eur za neodprt CE. Sekrio je jebena Poezija. in ples. in Git Gud. hvala Vlahu :worship: za drugi steelbook, ker je mojga postar unicu, ko je tlacil na silo v kaslc.

Ker se je 'vedel', da Elden Ring ne bo splovitvena igra nove generacije, se je vseeno cutlo, da nekaj bo. 11.6., se zdej mi grejo mravljinci, ko pogledam announcement trailer. PS5 in DeS Remake. ker day 1combo. in igra, ki skozi moja tinted ocala se vedno izgelda najlepsi game na PS5 so far. hvala Gatsuju :worship:, ki bi mi odstopil eno playko day 1, ce je ne bi dobil.

vec, kot trailer Elden Ring nocem pogledat. igral bi takoj alpho, sam gledat pa nocem. se 87 dni :doctor:

uredilo bitje g. Profesor
  • Račka +1 5
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...