Skoči na vsebino

The Mothership

Rumeni jak
 • Število vsebin

  407
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

 • Dnevne zmage

  5

The Mothership je zmagal 11. julija

Bitje The Mothership je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves v skupnosti

388 Jezus

1 zasledovalec

Več o članu The Mothership

 • Stopnja
  pediater pediker

Nedavni obiski profila

414 ogledov profila
 1. kaj je za tebe desničarska maksima? osebno se tukej držim konvencije full-blown Sandersov socializem: levica nevmešavanje države v dobesedno nič, prepustit čimveč prostemu trgu, nižat davke: desnica. lgbt, pro choice: levica "cerkvene vrednote": desnica pro-immigration: levica anti-immigration: desnica, čeprov je to diametralno nasprotno z njunimi delavsko-ekonomskimi stališči alienacija mogoče ni tolk stvar levega/desnega pola. ampak po tej skali Trumpa očitno v desno vleče.
 2. glavna Trumpova reforma do zdej je bila reforma davčnega sistema, ki je korporacijam in bogatim fizičnim osebam znižala davke. Revamp zdravstvenega sistema, če bi uspel, bi bil v glavnem korak nazaj od Obamacareja. V covid krizi ravna vprašljivo, mal je razdelil denarja med narod, mal je pa tud sprostil okoljevarstvene zahteve za korporacije. Zunanjepolitično odstopa od vsega možnega, npr trgovskih sporazumov. Koliko je to leva ali desna drža je sicer težko rečt, ampak za orientacijo, NAFTO je podpisal Clinton, predlog trans-pacifiškega partnerstva pa Obama. V glavnem so Trumpove reforme vse usmerjene v korist korporacij.
 3. The Mothership

  ZDA vs Evropa

  Čaki, samo malo. Prej si trdil tole: Iz česar se da razumet, da je glas PROTI uvedbi preiskav preprečil ustanovitev komisije. Kar si pa ti 5.8. linkal, je pa sejni zapis državnega zbora, kjer so bili predstavljeni sklepi komisije. Kot politični analfabet iz tega razumem, da je bila preiskovalna komisija vseeno ustanovljena, kljub glasu PROTI, in da je delovala dovolj dolgo, da je lahko izdelala zaključno poročilo. V novici, ki sem jo linkal jaz, piše, da je ZD to poročilo tudi potrdil, tako da še vedno ne vidim, kaj točno je ta - kot namiguješ Levičin - glas PROTI točno preprečil.
 4. Svaka čast. A je to navada v at, al si si kot eden redkih privoščil profesionalno pomoč? A imaš še za kakšno drugo področje svetovalca?
 5. to si tako napisal, kot da bi FURS vsakemu zdomcu zasegel nepremičnino, dokler vas ne pridejo davčni svetovalci rešit.
 6. Ne vem, kaj se je dogajal z @Matej24om, lahko samo zase govorim. Poklical sem na FURS (LJ), da sem malo povprašal, kako se to stori, dobil odgovore, za katere se je izkazalo, da so bli kar pravilni. Zbral sem vse možne dokumente (dokaz o novem naslovu v tujini, zdravstveno zavarovanje, pogodba o zaposlitvi, nemško davčno številko, dal sem tudi slovensko pogodbo o zaposlitvi in aneks o suspenzu le-te za načrtovano trajanje bivanja v tujini), izpolnil vprašalnik: Ugotovitev rezidentskega statusa - odhod iz Republike Slovenije, napisal vljuden dopis, vse skupaj poskeniral in spravil v en pdf ter ga poslal na edavke. Čez par mesecev sem dobil odločbo, da nisem več rezident. Slišal sem za primere, kjer jim prošnje niso odobrili, ampak to so ble take scene žena/mož z otroci doma, drugi partner dela v tujini, in podobno. Tukej tud ne vem, če bi ti davčni svetovalec pomagal. Mimogrede, do davčnega svetovalca sem šel za prvo leto v Nemčiji, za kar sem pa plačal cca 300 €.
 7. The Mothership

  ZDA vs Evropa

  serpicotu kriminalistom, tako kot tudi žilne opornice.
 8. The Mothership

  ZDA vs Evropa

  evo dobesedno ne poznam scene dovolj dobro, da bi znal zares prebrat tole besedilo. ampak osebno tudi ne bi dal preiskave v roke stranki, ki je bila na oblasti takrat, ko so se nepravilnosti dogajale.
 9. The Mothership

  ZDA vs Evropa

  A lahko tukej malo bolj precizno poveš, kaj se je zgodilo in kdaj se je to dogajalo? 3 sekunde v googlu žal ne najdejo posnetka prenosa, so pa novice o začetku dela preiskovalne komisije DZja in sprejetju sklepov komisije.
 10. Skripta teče v nekem Docker kontejnerju, na katerega nimam direktnega vpliva. Na WSLju sem v času razvoja skušal simulirat okolje, v katerem teče skripta, dokler je bilo to še smiselno, da mi ni blo treba met posebej verzije za v kontejner in za lokalno.
 11. znači Ljudi su bez nade nikako da shvate, Dok se gazde slade, ostali se pate.
 12. The Mothership

  COVID-19

  Pri prometnih nesrečah se večinoma poroča o posameznih primerih, kjer navedejo starost vseh vpletenih po črnokroniških šegah in navadah, ko navajajo npr letno statistiko pa ponavadi ne dajo breakdowna po starosti.
 13. Uh, pa res: https://slolux.eu/fursu-prijavite-racune-v-tujini/ Ampak, kot piše na dnu, FURS lahko to zahteva, samo dokler se ne vrneš v RUPETINO, nima nobene jurisdikcije nad tabo.
×
×
 • Ustvari novo...