Skoči na vsebino

The Mothership

Rumeni jak
 • Število vsebin

  365
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

 • Dnevne zmage

  5

The Mothership je zmagal 11. julija

Bitje The Mothership je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves v skupnosti

283 Jezus

1 zasledovalec

Več o članu The Mothership

 • Stopnja
  pediater pediker

Nedavni obiski profila

308 ogledov profila
 1. Zahodni Nemci združitve niso ravno s posluhom za senzibiliteto vzhodnega človeka izvedli. Trpežni kot so, so vzhodnjaki to mirno prenašali, dokler niso trume migrantov usekale čez meje in postale neto prejemnik proračunskih sredstev zvezne republike. Zdej se pa držijo za glavo "ja od kod ta porast neonacizma kr naenkrat?"
 2. hvala Ta konkretni primer je pustil konkretne posledice v današnjemu času, da so lahko belci od takrat do sedaj živeli v ekonomsko boljšem položaju, kar se je odražalo na možnosti za uspeh njihovih otrok in naslednjih generacij. Tako da samo za to, ker so (recimo) odstranili sistemske ovire, ki so te razlike omogočile, niso odstranili tudi njihovih posledic: človek, ki odrašča v črnski skupnosti ima slabša izhodišča kot človek, ki odrašča v belski. Te razlike potem ženejo proteste. Slovenci ne živimo več pod diktaturo komunizma, se nam pa pozna, da iz bližnje-zgodovinskih razlogov nismo enako razviti kot zahodna Evropa. V EU te razlike rešujejo razni kohezijski skladi ipd. Vzhodni Nemci ne živijo več v sovjetskem bloku, se jim pa poznajo ekonomske posledice tega, da so živeli v njem. Te ekonomske posledice se potem odražajo v nezadovoljstvu ljudstva in porastu ekstremističnih politik, npr vzpon stanke AfD na vzhodu. Ne govorim o tem, a je kdo komu dolžan, niti da so zahodni nemci krivi za nesrečo vzhodnih bratov, niti da so današnji belci krivi, da so njihove črne sosede fsa tota leta tukli dol. Govorim samo, da ima (v primeru ZDA) sistemski rasizem iz daljne ali bližnje zgodovine ali celo sedanjosti zelo otipljive posledice, ki se kažejo v socialnih nemirih kot npr BLM.
 3. prvo kot prvo, ne lastim si nobenih besed, če bi si ji že, jih pa ne bi za forumska predrkavanja porabil. drugo,
 4. dal sem konkreten primer finančne pomoči vojakom po drugi svetovni vojni, od katere so imeli črnski vojaki bistveno manj kot belski. tudi, če v zakonodaji ne piše izrecno "ta denar ni za zamorce", je bil končni učinek tak, da je bilo zaradi sistemskih ovir črncem veliko težje priti do tega denarja kot belcem. Torej, sistem je de facto delil denar glede na barvo kože. Če se ti ne zdi, da je sistemski rasizem ustrezen izraz za to, se dejmo najprej zmenit, kako naj to poimenujemo, da lahko razvijemo debato naprej.
 5. dal sm ti konkreten primer zakona iz bližnje zgodovine in opisal njegove posledice za današnji čas. najprej odgovori na to, preden me obtožuješ dajanja blank statementsov.
 6. isto bom reku tebi kot sm true neutralu - na tvoj poast sm odgovoru že v prejšnjih poastih od danes (zadeva: sistemski rasizem)
 7. lahko rišemo grafe in bomo videli, da imajo črnci per capita več zapornikov, žrtev policijskega nasilja in korona virusa, belci pa predsednikov.
 8. to je že najina druga runda pogovorov, v kateri ti razlagam, zakaj po mojem mn3nju afroameričani v ZDA nimajo enakih možnosti za uspeh kot belci, ti pa obratno trdiš, da so na istem kot vsi ostali in da sistemski rasizem ne obstaja. pomojem lahko na tej točki nehava tratit drug drugega čas.
 9. ne vem, če vem, kaj misliš, da mislim
 10. Dosegli so recimo to, da so bili kapsi, ki so bili udeleženi aretacijo s smrtnim izidom afroameričana, obtoženi umora. Razumem, da se zdijo protesti neracionalni, skregani z lastnim namenom in odraz totalno razfukanega stanja duha. Samo niso prišli iz ničesar, ampak iz prepričanja, da noben drug način komunikacije ne zaleže. Kar je odraz razfukanega stanja družbe - ko se en del prebivalstva počuti, da jih nihče ne upošteva, dokler ne razfukajo celega mesta.
 11. lahko razfukajo vse, kar jim pride pod roke if it walks like a duck...
 12. protesti, kot je ta, niso z ustavo predviden postopek iztrebljanja rasizma ampak socialni nemiri dela prebivalstva, ki se čuti zatiranega in zapostavljenega dobesedno od prihoda v ZDA. I hope you do not think that a vote for John Kennedy took you off my shit list Because in the street there will only be black and white There will be no Democrats, Republicans, Liberals, Conservatives, Moderates or any of the rest of that shit you have used To make me forget to hate There ain't no enough, there ain't no surrender There is only plot and plan, move and groove, kill There is no promised land, there is only the promise The promise is my vow that until we have been nerve-gassed, shot down and murdered or done some of the same ourselves Look over your shoulder motherfucker, I am coming svoj predlog imena lahko sporočiš na organizacijski odbor BLM-ja
 13. to je povzetek mojih prejšnjih poastov, v katerih pišem, da policaji za nasilje nad črnci ne fašejo ustreznih pravih posledic
 14. ne morš prisilit ljudi, da se bodo imeli radi med seboj, lahko jih pa prisiliš, da se nehajo pobijat. Če je sistem naštelan tako, da smejo bit policaji do črncev bolj nasilni kot do belcev, je to direkt sistemski rasizem. Za razliko od rasizma na nivoju posameznikov, lahko sistemski rasizem rešiš tako, da preprečiš posledice rasizma posameznikv.
×
×
 • Ustvari novo...