Skoči na vsebino

The Mothership

Rumeni jak
 • Število vsebin

  398
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

 • Dnevne zmage

  5

The Mothership je zmagal 11. julija

Bitje The Mothership je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves v skupnosti

354 Jezus

1 zasledovalec

Več o članu The Mothership

 • Stopnja
  pediater pediker

Nedavni obiski profila

391 ogledov profila
 1. The Mothership

  ZDA vs Evropa

  A lahko tukej malo bolj precizno poveš, kaj se je zgodilo in kdaj se je to dogajalo? 3 sekunde v googlu žal ne najdejo posnetka prenosa, so pa novice o začetku dela preiskovalne komisije DZja in sprejetju sklepov komisije.
 2. Skripta teče v nekem Docker kontejnerju, na katerega nimam direktnega vpliva. Na WSLju sem v času razvoja skušal simulirat okolje, v katerem teče skripta, dokler je bilo to še smiselno, da mi ni blo treba met posebej verzije za v kontejner in za lokalno.
 3. znači Ljudi su bez nade nikako da shvate, Dok se gazde slade, ostali se pate.
 4. The Mothership

  COVID-19

  Pri prometnih nesrečah se večinoma poroča o posameznih primerih, kjer navedejo starost vseh vpletenih po črnokroniških šegah in navadah, ko navajajo npr letno statistiko pa ponavadi ne dajo breakdowna po starosti.
 5. Uh, pa res: https://slolux.eu/fursu-prijavite-racune-v-tujini/ Ampak, kot piše na dnu, FURS lahko to zahteva, samo dokler se ne vrneš v RUPETINO, nima nobene jurisdikcije nad tabo.
 6. Za slovenske davke ne rabiš svetovalca. Izpolniš vlogo za spremembo statusa davčnega rezidenta in jo pošlješ na FURS (prek edavkov). Pred tem moraš odjavit stalno bivališče v Sloveniji, prestaviti zdravstveno zavarovanje v tujino, postat davčni rezident v tuji državi in podobno. V UK zaradi brexita ne bi hodil, vsaj ne dokler ni proces končan in nova pravila igre še niso znana.
 7. Mislim, da vidva govorita dva različna jezika, ker si drugače težko razložim, da ne ločiš med ekonomsko podreditvijo nekoga in mednarodno trgovino. Morda bo pomagal banalen in poenostavljen primer: če starši pričakujejo, da jim v zameno za žepnino pospraviš vrt pred hišo, to ni enako kot če bi ti brez razloga dali neke pakete finančne pomoči, s katerimi bi ti onemogočili samostojno služenje denarja in ti pripisali praktično neodplačljiv dolg.
 8. The Mothership

  COVID-19

  To je potem tvoja osebna izbira. App ti da informacijo o tem, da si bil v stiku z okuženim, ti pa nato ravnaj v skladu s svojo moralo.
 9. The Mothership

  COVID-19

  zato, ker se beleži zgodovina stikov. če tak človek vnese pozitiven rezultat, so o tem obveščeni vsi, ki so bili zabeleženi v njegovi bližini zadnjih 14 dni.
 10. @MihaKihot, dej mal bolj podrobno razdelej tale fake news angle glede ujgurov, k so mediji kr polni raznih navedb in avdio-video materiala, brez omembe zenza ali funnymana.
 11. v tvojem poastu zaznavam sarkazem, v prejšnjem pa tud neko določeno mero butthurta, da ti nihče noče plačat, da sediš nekje in filozofiraš. nisem reku, da denar vlada svetu, ampak sem samo povedal, da je to mindset amerike. če pogledaš polpreteklo zgodovino, vidiš, da so zda jebeni zmagovalec sveta in tudi najjačiji izvoznik kulture, če smo že pri temu. a je ta uspeh (po njihovih osebnih kriterijih) prišel zaradi ameriškega mindseta ali ameriškemu mindsetu navkljub je mogoče drugo vprašanje. Niso pa ZDA noben niti geografski ne zgodovinski unikum v tem, da si mora tisti, ki bi se rad ukvarjal z neko humanistično dejavnost, prepričat javnost, da je njegova dejavnost koristna in predvsem vredna njenega denarja. Al se prodajaš za denar, uklanjaš partijskemu načinu razmišljanja, že kej. V vsakem režimu je pomojem kr nekej prvenstveno v humanizem orientiranega folka, ki mora nakonc ipak vsako jutri stopit za mulo in orat.
 12. Kva zdej jokaš na internetu, model, eno so tvoja čustva drugo so dejstva. Kdo je trenutno edina svetovna velesila? A je mogoče EU s svojim čaščenjem svetega človeškega življenja? A so mogoče ostanki safezonov, kamor so se ljudje zatekli pred razrednimi razlikami? a je kje na svetu še bolj divji dogeatdog kot v zda? ja, na kitajskem, domovini naših bodočih overlordov.
×
×
 • Ustvari novo...