Skoči na vsebino

The Mothership

Rumeni jak
 • Število vsebin

  343
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

 • Dnevne zmage

  3

The Mothership je zmagal 12. junija

Bitje The Mothership je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves v skupnosti

246 Jezus

1 zasledovalec

Več o članu The Mothership

 • Stopnja
  pediater pediker

Nedavni obiski profila

265 ogledov profila
 1. ne vem, kaj bi ti rekel, če hočeš brat, se boš registriral (ali pa odprl članek v reader viewu in stisnil reload), če nočeš brat, se ne boš.
 2. nima paywalla, hočejo pa, da se registriraš
 3. ja od grab them by the pussy škandala se res dolg ni pobral, pomojem bo novica, da je nekdo drug namest njega delu izpit na srednji šoli, tisti zadnji žebelj v njegovi krsti jokal se bo skozi celo svečanost prisega v drugi mandat
 4. ha ha dobesedno 58 strani biološkega prepričevanja, da so si zamorci sami krivi, da umirajo v lastnem dreku
 5. vse misreprezentacija, ker se pogovarjamo o položaju afroameričanov v ZDA, ne pa o kitih, gorilah, nilskih konjih, afriških sužnjih na afriški celini, japonsko-ameriških internirancih v ameriških koncentracijskih taboriščih itd
 6. vsekakor so in nič ni narobe s tem. narobe postane, ko se med greenpeacovo save-the-whales in japonsko kitolovko postavi tretja ladja in začne špricat vodo naokrog v podporo gorilam, nilskim konjem, koalam itd. Tako bo kitolovka izkoristila priložnost, še sama mal pozornost speljala stran s kitov, izrekla podporo gorilam in v zavetju pršeče vode ujela še dva tri kite.
 7. prvo kot prvo, temo se da tud brez nekrobumpa prebrat in drugo kot @drugo, samo zato, ker ti česa ne opaziš, še ne pomen, da se tud dejansko ni zgodilo. sploh pa, kaj vas te stare teme tolk motijo? ležijo v kloaki in nikomur nič hudega nočejo, noben se ne razburja nad njimi, niti se ne bo, vsaj ne kot nad celo poplavo novih tem, ko bo hotel kdo preverjat, če imamo lahko več kot tri strani gnoja.
 8. ne ni treba, samo ne starih tem brisat, ker je škoda. gnoj ni več nek random-ass prostor za divjake, ki lahko vsak hip izgine, ampak čumnata, kjer se zbira sodrga forumska elita in nekej kramlja vamo tamo, valjda nam je lepo sem ter tja kšno temo iz naftalina potegnit.
 9. mimogrede, a se gnoj po tihem briše? tam je samo 3 strani, najstarejši poasti so okrog 18.6., brisanje je bilo pa dober teden pred tem.
 10. @True Neutral - vsekakor. To sem tudi napisal - pomoč enemu delu prebivalstva ne zanika tega, da obstajajo drugi deli prebivalstva potrebni pomoči. So razna propadla rudarska naselja po apalačih, rust belt, florido, ki jo bodo zalil oceani in uničili viharji, indijanci, ni da ni. afroameričani so samo ena od teh depriviligiranih skupin, katere skupna točka je barva kože in poreklo: potomci sužnjev. Absolutno se strinjam, da je narobe različno obravnavat prebivalstvo glede na raso, ampak čas, ko bi se morali spomniti tega, je bil v 16. stoletju, preden bi začeli trgovat s sužnji, v 19. preden bi uvedli Jim Crow, itd. Zdej pač je, kar je.
 11. pri pregledu vsebin pogrešam možnost ogleda tem, ki jih je posamezni uporabnik odprl.
 12. Hočem rečt - to sodi pod zagotavljanje normalnega delovanja države. Kar, glede na clusterfuck, ki se jim zdej dogaja, američanom očitno ni tako dobro uspelo. Zakaj je kakšen del države ali prebivalstva tako zavožen in ali si je sam kriv ali ne na koncu ni tako pomembno. Isto si je glupo debelo črevo samo krivo za tiste karcinome, samo krivo al ne krivo, če ne zdraviš tega, bo celo telo nafukalo, ko pride jovanka.
 13. To so dobra vprašanja, ampak so pomojem odstopanja v testosteronu med rasami manjša kot med spoloma znotraj posameznih ras. na ekonomski uspeh posameznika najmočneje vpliva njegovo socio-ekonomsko ozadje. država ne more čisto vsakemu državljanu priskrbeti enakih izhodišč, lahko se pa loti popravljanja tam, kjer so pravila igre nastavljena tako, da je ena skupina ljudi v bistveno slabšem položaju kot povprečje. V primeru črnske populacije se to hitro prevede na popravljanje krivic za suženjstvo in vse, kar je sledilo po tem, ampak dejansko gre za čisto preprosto stvar: če bi premožnejši sloji radi sobivali z manj premožnimi v isti državi v kolikor-toliko normanih odnosih, morajo poskrbeti, da se manj premožni ne bodo počutili zatirane, zapostavljene, in tako dalje. S tem, da se pomaga črnski populaciji, ne pomeni, da se zarad tega dol tuče belce azijce mehičane niti se ne zanika, ne obstajajo ne-črnske populacije, ki so prav tako sistemsko zapostavljane, tako kot BLM ne pomeni, da so belska mehiška azijska življenja manj pomembna. Ko so bile vzhodnoevropske države deležne evropskih sredstev za razvoj, ni šlo za popravljanje zgodovinskih krivic in čekiranje zahodnjaškega privilegija, ampak za to, da bomo lažje sobivali skupaj, če se potrudimo razlike med nami čim bolj zmanjšat. Obratno pa je recimo Nemčija pozabila pomagat vzhodnemu delu se po združitvi na noge postavit, kar se jim zdej maščuje s porastom neonacizma. V ZDA je slika bolj zapletena kot v EU, ker se ne da priviligiranih in depriviligiranih delov prebivalstva lepo ločit na države in regije, samo jebigazdej, če so lahko od the american way of life pobirali sadove uspeha, dokler jim je pasalo, nej zdej še zagrizejo v kislo jabolko reševanja socialnih razlik.
 14. primerjava sistemsko zapostavljenega dela prebivalstva in otrok s posebnimi potrebami ni ravno na mestu. upajmo le, da tega poasta noben profesionalni pedagog ne prebere, to bi ti šele vetra dal. nemogoče je dosečt equality of outcome, mogoče je pa prepoznat sistemska razhajanja v equality of opportunities in potem ukrepat tako, da se ta razhajanja čimbolj zmanjšajo. v nasprotnem primeru bodo povzročila opazno velike inequality of outcome, ki potem povzročijo nezaželene efekte a la BLM v ZDA, AFD v ZRN, ITD, ETC
×
×
 • Ustvari novo...