Skoči na vsebino

The Mothership

Rumeni jak
 • Število vsebin

  625
 • Dan prve porumenitve

 • Zadnji obisk:

 • Dnevne zmage

  41

The Mothership je zmagal 1. junija

Bitje The Mothership je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves med gmajno

7 561 Jezus

Več o članu The Mothership

 • Butast stavek
  Pedenjčlovek pedantno pedalira premočrtno položaju paglavca.

Nedavni špegarji

Skupaj vzeto 3 522 vohunjenj
 1. The Mothership

  Energija

  Opravičujem se za nedelujoč link, glede smisla razvoja fuzije naj pa vsak zase presodi. Se pa strinjam, da s fuzijo kot energijskim virom še vedno ni za računa v prihodnjih 25ih letih oz. bo zelo veliko presenečenje, če se predčasno kaj zgodi. Meni osebno je predvsem zanimivo, koliko privatnih podjetji se ukvarja z razvojem fuzije in očitno s tem tudi preživi.
 2. The Mothership

  Energija

  Ponovno, za ljubitelje obljub o energijskih virih prihodnosti: novi preboji na področju fuzije, tokrat prispevki malih privatnih firm. https://iaea.webex.com/webappng/sites/iaea/meeting/register/b6172fc1397c4e978e166e7da0703085?ticket=4832534b00000006908607fed17758eeef961d395b6c61e6128978c646baf9bea7d6cae3fd825da8&timestamp=1682024608395&RGID=r788a179d0773459ea1127ede333d65bf
 3. iz obkroženega teksta se ne da razbrati, da gre za tekmovanja, prej za telovadbo v vrtcu in osnovni šoli. drugo vprašanje je tudi, kaj pomeni "gender-affirming treatment" - a gre samo za rezanje nisov al vso obravnavo nasplošno?
 4. Orožje in druga oprema članic NATO pakta je bilo v Ukrajini, še preden so Rusi napadli. A to pomeni, da je potem rusija napadla sile NATA?
 5. The Mothership

  FlixBus

  heh, enkrat sem se s flixbusom iz Ljubljane v Minhen peljal in je uletela gor neka gospa, ki se je z vozniki zmenila najprej, da ona ne rabi zase nobene karte, in da jo spustijo ven pri Rosenheimu, kjer jo njen Zagorac čeka. Pa še na Bledu nam je mal zamude naredila, ker je šla nekam iskat burek za šofersko ekipo.
 6. prednost ICja je, da dela na bencin, ki ga natankaš kjerkoli v 30 s in je tudi distribucijsko omrežje ustrezno dimenzionirano. Prednost tega, da IC ni priklopljen direktno na pogonski sklop, je to, da lahko vedno deluje v optimalnem režimu delovanja, zaradi česar imaš lahko nek relativno majhen motor (ki bi bil prešibak za normalen premik avta od 0 do 100 km/h recimo). Poleg tega ti ni treba vgrajevati menjalnika, sklopke, itd, tako da ne povečuješ mase vozila. Baterije potrebuješ, ker poraba elektromotorjev ni vedno enaka proizvodnji elektrike, glej zgornjo točko. Kdaj rabiš malo več, kot ti daje IC motor, kdaj malo manj, pa takrat spravljaš presežek. Po mojem mn3nju je tole najbolj smiselna "implementacija" hibridnega pogona.
 7. Seveda verjetno ne vidimo vsega, kar se dogaja, ampak tkole laično-civilno ob dobavljanju orožja pogrešam naprezanja na zahodu za tkanje kakšnih mirovniških stikov z ostalimi centri moči, članicami bricsa, "globalnim jugom" itd, in možnimi zamenjavami za putina. Zaenkrat mi izgleda, kot da smo se vrgli grlom u jagode v (proxy) vojno z rusijo, ne da bi ob tem razmislili, kaj pa, če slučajno zmagamo.
 8. https://qwantz.com/index.php?comic=4008
 9. vsi, ki vam je serija ratala bedna, si lahko oddahnete, justin roiland je preklican: https://www.theguardian.com/tv-and-radio/2023/jan/25/justin-roiland-dropped-from-rick-and-morty-after-domestic-abuse-charges Obtožen je nasilništva na domu in je zato adult swim prekinil sodelovanje z njim.
 10. The Mothership

  Nova glasba v 2023

  Vulfpeck so končno izdali spet zaresno Vulfeck plato: Schvitz
 11. The Mothership

  Dark country

  Uh, a smo Jim Whitea pozabli?
 12. The Mothership

  Energija

  Za ljubitelje alternativnih in pravljičnih virov, v ameriki so spet naredili nek dramatičen preboj na poti k fuziji. Za razliko od izrazov zmagoslavja so s podrobnostmi poročila zaenkrat skopa, danes imajo napovedano tiskovko na pripadajočem ministrstvu, pa bomo vidli, a bo od zdej naprej elektrika res zastonj al kaj je ta hec. https://edition.cnn.com/2022/12/12/politics/nuclear-fusion-energy-us-scientists-climate/index.html
 13. po seriji raznih stranskih projektov in brstečih solo karier končno novo od vulfpeck osebno:
 14. to sm mel v prejšnjem fordu, skupaj z ogrevanimi sedeži bi rekel, da ogrevane sedeže bolj pogrešam kot ogrevano sprednjo šipo - za odroševanje ni tako uporabno kot klima, ker grelnik tudi ne pokrije celotne površine šipe, je pa več uporabna pri odstranjevanju ledu.
 15. The Mothership

  Noži

  Jaz imam neke ikea nože, ki sem jih kupil kot začasno rešitev, preden si ne nabavim "tapravih". Uglavnem, lepo pašejo v roko, rezilo je praktične širine za kuhinjske posle, ker so budget, jih nimam zaklenjenih v trezorju namočenih v posebno mast, edino skrhajo se hitro.
×
×
 • Ustvari novo...