Skoči na vsebino

The Mothership

Rumeni jak
 • Število vsebin

  393
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

 • Dnevne zmage

  5

The Mothership je zmagal 11. julija

Bitje The Mothership je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves v skupnosti

347 Jezus

1 zasledovalec

Več o članu The Mothership

Nedavni obiski profila

377 ogledov profila
 1. Uh, pa res: https://slolux.eu/fursu-prijavite-racune-v-tujini/ Ampak, kot piše na dnu, FURS lahko to zahteva, samo dokler se ne vrneš v RUPETINO, nima nobene jurisdikcije nad tabo.
 2. Za slovenske davke ne rabiš svetovalca. Izpolniš vlogo za spremembo statusa davčnega rezidenta in jo pošlješ na FURS (prek edavkov). Pred tem moraš odjavit stalno bivališče v Sloveniji, prestaviti zdravstveno zavarovanje v tujino, postat davčni rezident v tuji državi in podobno. V UK zaradi brexita ne bi hodil, vsaj ne dokler ni proces končan in nova pravila igre še niso znana.
 3. Mislim, da vidva govorita dva različna jezika, ker si drugače težko razložim, da ne ločiš med ekonomsko podreditvijo nekoga in mednarodno trgovino. Morda bo pomagal banalen in poenostavljen primer: če starši pričakujejo, da jim v zameno za žepnino pospraviš vrt pred hišo, to ni enako kot če bi ti brez razloga dali neke pakete finančne pomoči, s katerimi bi ti onemogočili samostojno služenje denarja in ti pripisali praktično neodplačljiv dolg.
 4. The Mothership

  COVID-19

  To je potem tvoja osebna izbira. App ti da informacijo o tem, da si bil v stiku z okuženim, ti pa nato ravnaj v skladu s svojo moralo.
 5. The Mothership

  COVID-19

  zato, ker se beleži zgodovina stikov. če tak človek vnese pozitiven rezultat, so o tem obveščeni vsi, ki so bili zabeleženi v njegovi bližini zadnjih 14 dni.
 6. @MihaKihot, dej mal bolj podrobno razdelej tale fake news angle glede ujgurov, k so mediji kr polni raznih navedb in avdio-video materiala, brez omembe zenza ali funnymana.
 7. v tvojem poastu zaznavam sarkazem, v prejšnjem pa tud neko določeno mero butthurta, da ti nihče noče plačat, da sediš nekje in filozofiraš. nisem reku, da denar vlada svetu, ampak sem samo povedal, da je to mindset amerike. če pogledaš polpreteklo zgodovino, vidiš, da so zda jebeni zmagovalec sveta in tudi najjačiji izvoznik kulture, če smo že pri temu. a je ta uspeh (po njihovih osebnih kriterijih) prišel zaradi ameriškega mindseta ali ameriškemu mindsetu navkljub je mogoče drugo vprašanje. Niso pa ZDA noben niti geografski ne zgodovinski unikum v tem, da si mora tisti, ki bi se rad ukvarjal z neko humanistično dejavnost, prepričat javnost, da je njegova dejavnost koristna in predvsem vredna njenega denarja. Al se prodajaš za denar, uklanjaš partijskemu načinu razmišljanja, že kej. V vsakem režimu je pomojem kr nekej prvenstveno v humanizem orientiranega folka, ki mora nakonc ipak vsako jutri stopit za mulo in orat.
 8. Kva zdej jokaš na internetu, model, eno so tvoja čustva drugo so dejstva. Kdo je trenutno edina svetovna velesila? A je mogoče EU s svojim čaščenjem svetega človeškega življenja? A so mogoče ostanki safezonov, kamor so se ljudje zatekli pred razrednimi razlikami? a je kje na svetu še bolj divji dogeatdog kot v zda? ja, na kitajskem, domovini naših bodočih overlordov.
 9. Ne meriš amerike z istimi vatli, kot se meri amerika sama. Tukej je @VonGriffin bolj zadel z oceno "vreden si zgolj koliko ustvariš". Zato ni javnih servisov, ker si človek, ki je ekonomsko uspešen in iz tega vidika vreden biti član družbe, z lahkoto privošči zasebne. Zdravstvo, šolstvo, pravno zastopstvo, varovanje telesa in lastnine, ... Vrednost človeka je neposredno odražena v višini njegovih osebnih dohodkov. Koristen človek - vreden član družbe - je potem po definiciji dovolj premožen, da si špoga servise, ki jih potrebuje. Kdor si jih ne more, zanj tako ali tako ni mesta v družbi in hvala bogu za ostre zime, da nas reši tega ološa, ki nima za zdravnika.
 10. če ne bi blo migrantov, bi bla pa zdej koronska izplačila bogatim bavarskim biznisom. tak folk bo vedno nekej striggeral. Merkel in CDU je migrantom dala pare mal iz materinske ljubezni do človeštva na splošno mal pa tudi iz zavedanja, da če se ti nek folk naseli nekam v bližino dobesedno brez vsega, lahko iz tega samo nevšečnosti ratajo. Legalizirat njihov status in jim dat sredstva za neko osnovno preživetje je vseen ceneje, kot da jih loviš po celi nemčiji pa i šire in se ukvarjaš s posledicami njihovih zločestev. Glede na to, da je dotični vzhodni nemec tvoj sodelavec, bi reku, da je kljub socializmu ipak uspel v življenju.
 11. AfD in ostalo se je razvilo zaradi razpada socialne države na vzhodu. Te nebuloze so direktna posledica zapostavljanja nerazvitih delov ob združitvi. Razštelal so jim socialistični sistem, ki je do zadnjega dneva DDR vzdrževal ljudi in ga nadomestili z dobesedno ničemer. Nenadoma brezposelni vzhodnjaki so lahko samo gledal, kako so zahodnjaki še naprej bogateli in pokupili vse, kar je blo na vzhodu vrednega. Z nemško trpežnostjo so vse to prenešali, čakajoč svetlo prihodnost ob zavesti, da ti v kapitalizmu država ne da ničesar. dokler niso prišli imigranti in dobil vsak tistih par k€, pol so pa popizdili in nardili AfD.
×
×
 • Ustvari novo...