Skoči na vsebino

Sudat

Rumeni jak
 • Število vsebin

  182
 • Dan prve porumenitve

 • Zadnji obisk

Sloves med gmajno

48 Jogurt

Več o članu Sudat

 • Butast stavek
  ne loči razlike med pomelom in kumkvatom. Niti v riti.

Nedavni špegarji

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Ta je malo gejmersko narejen, drugače je "verižna srajca" če je prav narejena zelo efektiven del oklepa, pod njo imaš neke sorte padding, ki preprečuje dlake v oklepu. Je tudi najbolj razširjena oblika oklepa na svetu, menda so ga doterali Kelti.
 2. https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/peking-prehitel-new-york-in-postal-mesto-z-najvec-milijarderji/575909
 3. Sudat

  Protivladni protesti

  Seveda, tako kot pri vsaki stvari... Tudi v vojski so jo nekateri lažje odnesli.
 4. Sudat

  Protivladni protesti

  Raje kot naborništvo bi rad videl da se morda po srednji šoli naredi neke ure družbenokoristnega dela v organizaciji po izbiri. Po moje bi to imelo bolj pozitiven učinek na splošno populacijo, če se pa raje javijo za vojaški rok pa naj ure oddelajo tam...
 5. Tibet tibetancem, ni tle nekega sprenevedanja komu bi ga dali.
 6. Sudat

  Protivladni protesti

  Brenta, nisem za ameriški model šolstva, zakaj menim da je pri nas dokaj ok situacija tako kot je (in kot je odločilo ustavno sodišče) sem napisal kakšno stran nazaj sicer je podprto z osebnimi izkušnjami, strokovnih podatkov tako ali tako noben nima (ali jih nalimajte). Nekaj malega konkurence javnim službam ne škodi, naj se pokažejo.
 7. Sudat

  Protivladni protesti

  Če imaš učence, ki imajo interes ja, če učencev ni potem ne. Programi in celo šole se zapirajo ker ne zmorejo financirati šol iz glavarine na nekatereih lokacijah, so pa tle res velike razlike med OŠ in SŠ.
 8. Sudat

  Protivladni protesti

  Ja to je zdej ta "problem" ker je ustavno sodišče odločilo da rabijo dat 100% za javno potrjene programe. Še enkrat za Nindžo: Kar je ostalih stvari financirajo sami.
 9. Sudat

  Protivladni protesti

  To ti pravim že od začetka, tega država ne financira, denar dobijo samo za javno potrjene programe. Torej za identične stvari kot javne šole. Sem pa vesel Skunky da se lahko civilno nestrinjava. To je v naši državi redek pojav.
 10. Sudat

  Protivladni protesti

  Privatno šolstvo v sloveniji ima dve plati, eno so šole, kot so valfdorska in montesori programi, druga stran so šole, ki so nastale pod okriljem RKC. Te šole izvajajo identičen program kot ekvivalentne javne šole. Nastale so zaradi želje staršev da šole poleg javnega programa ponuidijo še dodatne neobvezne vsebine, ki jih financirajo sami (o denarju kasneje). Potreba po tem se je pojavila tudi zato ker nekaterih vsebin niso mogli izvajati v javnih zavodih - ala verouk, lahko pa jih izvajajo v svojih prostorih. Tu je zraven še veliko dodatne vsebine, ki ni povezana z vero, razne vzgojne vsmeri
 11. Sudat

  Protivladni protesti

  Država financira izvajanje potrjenih programov, vse kar je ekstra šole same plačajo. Kot da bi reku da delajo na koncesijo, menim da je nekaj malega privat šol za slo prostor dobrih, izobrazba mora biti na nivoju ostalih, država ima popoln nadzor nad programom, opremo financirajo same. Postavijo nekaj konkurence okoliškim šolam da začnejo tudi te bolj migati... Grede univerz nimam pojma kako deluje sistem... Laično bi rekel da je za slovenski prostor 1-3 univerze dovolj.
 12. Sudat

  Protivladni protesti

  Ne pravim da so ukrepi vlade dobri, ampak majstore ni ukrepov na tem svetu, ki bi naredili letošnje prvo trimesečje boljše od lanskega. Če pa so pa piši sem al pa ustanovi stranko, te bomo volili zagotovo.
 13. Sudat

  Protivladni protesti

  Ravno prvi trije meseci lani so bli korona free? Bo pa letos slabše ko lani zagotovo zaradi nastale situacije, ne zdej da bi rad z tem opravičeval vlado, ampak glede na situacijo bi bilo letos težko boljše ko lani. Sovir konstantno jamra kako vlada nič ne nardi, pol pa da je porabla preveč keša za ene stvari... Sej ne rečem da ne podablajo keša za neumnosti (looking at vojska) samo ne moremo met nekih programov in okleščenih izdatkov hkrati, dejte se zresnit no...
 14. Ko je tarok na 5, se podere ceu moj sistem, od iger z kartami ne vem če obstaja boljša... (bo povedal folk, ki igra tudi bridge, js ne) Zdej si zasejal seme dvoma vame, kaj če iz mene govori samo nostalgija? Ne vem če spada sem ker je RP game, ampak D&D z tapravo družbo zna tudi bit kr top tier. V 5e so me sicer bojne mehanike nekoliko razočarale...
×
×
 • Ustvari novo...