Skoči na vsebino

Lord Baltimore

Rumeni jak
 • Število vsebin

  585
 • Dan prve porumenitve

 • Zadnji obisk

 • Dnevne zmage

  2

Lord Baltimore je zmagal 8. marca

Bitje Lord Baltimore je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves med gmajno

614 Jezus

Več o članu Lord Baltimore

 • Butast stavek
  dostavlja picajzle na dom.

Nedavni špegarji

Skupaj vzeto 970 vohunjenj
 1. Se strinjam, absolutno. Toda, a je res namen teh primerjav ta, da se najbolj ranljivim omogočijo kar se da najcenejši nakupi? Dvomim. Veš kakšen je odnos države do najrevnejših? Naj grejo po pomoč na nevladne in humanitarne organizacije. Brez heca. Dons maš članek na rtvju, da se povečuje število prosilec za izredno denarno socialno pomoč. In na koncu piše tole: Zaradi navedenega uporabnike napotujejo po pomoč na nevladne, humanitarne organizacije. Kdor je na CSDju to izjavu bi moral bit jutri odpuščen. Je pa ni. Taka plastična primerjava med top izdel
 2. A je del teh košaric tud sadni jogurt? Ker drugače je tole čisti socializem: bela moka, bel kruh, meso, testenine, sončnično olje, jogurt, jajca, krompir.. wtf a to smo leta 1970 Pa tudi ta argumentacija, da bodo šle cene živil dol zaradi teh primerjav. Kaj pa vem, cene osnovnih živil kot so ta so že tako precej nizka. Kaj, a bo šla moka v Hoferju iz 0,4 centov za pol kile na 0,2 centa za pol kile. Pismo že tko jemo svinjarijo v hrani, zdej bomo pa jedl še večjo svinjarijo, zato da bodo cene mal nižje. Pa kdo sploh kupuje ta osnovna živila. Beli sladkor. Nisem kupu belega sladkorj
 3. V to se niti nisem mislil spuščat. Šokiral me je, ko sem to takrat prebral. In kako narobe je bilo, ko je Šimonka to izjavu, da se ni aktiviral čist vsak sindikat vključno s civilno družbo ter raznimi 8. marci ter GZSju odčital lekcijo ter jim dal šamar, da bi se pobral tja od koder so prišli.
 4. Ne gre za predmet psihologije, ampak za predmet ekonomije. Natančneje, kapitalistične ekonomije. In v kapitalistični ekonomiji zlasti in predvsem ni možno to, da je vsak podjetnik. Ne glede na osebne, družbene, socialne in druge okoliščine, ki determinirajo položaj in usodo posameznika. Vem pa, da je težko razumet, ker je govora o družbeno ekonomskih strukturah, tebi je pa veliko bližje izhajanje iz posameznika.
 5. Najlažje je flancat neoliberalne floskule in motivacijske citate, ki ti jih instagram in linkedin vsak dan zarivata direkt v goltanec. In če že prodajaš to neoliberalno ideologijo potem bi lahko vedela, da ne more bit vsak podjetnik in da ne more vsak furat svojega biznisa. Torej, kako poskrbet za to, da bodo tisti, ki so samo navadni delavci lahko živeli dostojno življenje.
 6. Klasičen primer tega, da spodnje valda drži v teoriji, noben temu ne oporeka. Manj kot je razpoložljivih delavcev na trgu dela, višje morajo biti plače in boljši pogoji za to, da pridobiš/zadržiš delavce. Ampak vsak, ki ima pa vsaj približno realno izkušnjo s trgom dela in realnimi življenjskimi situacijami pa ve, da to niti slučajno ne drži. Kako težko se delavci odločajo za menjavo zaposlitev, ker je s tem povezanih ogromno neznank in socialnih tveganj, kar zlasti velja za starejše, manj izobražene, tiste z otroci in tiste, ki delajo v določenih sektorjih, zlasti proizvodnji.
 7. Na podlagi česa prjatuček? Na podlagi tega kok on pričakuje, da bo delavec naredil? Bo lastnik Marinbluja reku veste kaj js za 5 EUR/h pričakujem, da boste naredil 100 konzerv rib na uro. Če boste na uro naredil 100 konzerv greste lahko prej domov. Realno pa lahko zaposlen naredi 15 konzerv rib na uro. Sam pomoje me itak trollaš, ker verjamem, da ne moreš bit tok neumen, da predlagaš kaj tok butastega.
 8. In kdo bo ovrednotu to delovno storilnost? Mislim dejte no, vsaj mal premislte preden pišete bedarije.
 9. Dobesedno to. Folk.. Pa tega dela o zgodovini razvoja kapitalizma pri nas, razlogih za izkoriščanje in fer kapitalizmu sploh ne pipam, ker se mi je spipalo že samo ko sem bral.
 10. No ajde, potem daj pa ti, ki imaš očitno precej več realnih življenjskih izkušenj par predlogov kako bi lahko naslovil in uredil izkoriščanje delavcev v smislu presežnega dela ur, neplačanih nadur itd. Ne drkam te, res me zanima. Pa upam, da ne boš na nivoju edgy študenta 1. letnika ekonomije pa reku bo že trg posrkbel za tiste, ki goljufajo.
 11. Nasproti semaforja nov pizza place po imenu Picaboj. A je že kdo probal?
 12. Najboljši strelec v zgodovini kosovske reprezentance
 13. Kdo je ta strokovni komentator na Šport tv?
×
×
 • Ustvari novo...