Skoči na vsebino

Melaho

Svinjski pastir
 • Število vsebin

  11
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

0 Jogurt

Več o članu Melaho

Nedavni špegarji

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. Zato nisem ciljal zgolj na zadnjo stran... ob tem velja omeniti vsaj še vedno manj zaupanja v institucije in vse večjo razklanost med urbanim in ruralnim. Prav tako je, po mojih izkušnjam vedno več razpadajoče javne infrastrukture (ne zgolj v revnih mestih oz. soseskah, še huje je v manjših krajih po državi).
 2. Torej se trditev v naslovu teme iz strani v stran kaže za vse bolj resnično
 3. Melaho

  Premier League

  Logika poročevalca gre nekako tako če razumem pravilno: Ker obstaja pogodba, da se ena tekma lahko odigra ob 12:30, mi ne moremo storiti ničesar, da takrat ne igra Liverpool? Podobno kot bi rekel, ob šoli ni omejitve hitrosti, zato bom kljub otrokom na pločniku mimo peljal 100 kmh, ker ni na meni da zaradi varnosti precenim situacijo in raje zmanjšam hitrost.
 4. Ne oporekam direktno izdaji globe za hupanje v naselju (pa čeravno je tudi takšnemu načrtnemu kaznovanju lahko oporekati in najti vrsto primerov ko se to v veliki večini ne kaznuje (poroke, športni uspehi) kadar je hupanje namenjeno nekemu sporočanju ali izražanju, in ni namen oz. edina posledica motenje javnega reda in miru (kar je skoraj gotovo namen prekrškovne določbe). Bolj mi ne gre v račun zakaj bi kdorkoli zagovarjal 10.000 EUR kazni za neko arbitrarno določeno retardiranost?
 5. Zakaj bi to želel sočloveku, pa četudi je na povsem nasprotnem političnem polu? Ni mar ena glavnih pridobitev naše družbe to da lahko na kakršenkoli bizaren ali tebi nerazumljiv način, ki hkrati ne posega pregloboko v sfero ali pravice ostalih, izražamo nestrinjanje z oblastjo?
 6. Vem da se je pred leti promoviralo mlado slovensko podjetje, prek katerega se je dalo dobiti nižje cene pri različnih ekspresnih ponudnikih (DHL, Fedex, UPS...). Mislim, da so se imenovali Eurosend ali nekaj podobnega. Nisem pa nikoli preizkusil storitve.
 7. Melaho

  Android

  Hard reset, sploh če je prišlo do tega po posodobitvi na Android 10. Znana težava.
 8. Melaho

  Vesolje

  Največji problem so sicer zaenkrat optična opazovanja, bo pa z ogromnim številom satelitov tudi za radijska opazovanja problematično v nekaterih bandih ... https://www.sciencemag.org/news/2020/10/starlink-already-threatens-optical-astronomy-now-radio-astronomers-are-worried
 9. Teh 780 milijonov je definitivno metanje denarja skozi okno. To da je Slovenska Vojska v slabem stanju je jasno, a to je predvsem zato ker že od osamosvojitve nima resne strategije kaj bi SV rada bila. V kolikor želimo biti v obrambno-varnostnem smislu relevantni bi morali najti nišo, ki jo z omejenim kadrom lahko izmojstrimo obenem pa bi morali že vsaj zadnji dve desetletji razvijati slovensko industrijo, ki bi tovrstne tehnološke rešitve razvijala... Le tako bi lahko mednarodno imeli kakšen pomen. S kupovanjem tujih oklepnih vozil bomo ostali na nivoju, kjer bo večini ljudi (najrbž upravičeno) edini smisel predstavljalo gverilsko vojskovanje v gozdovih.
 10. Melaho

  Vesolje

  Zelo odvisno. To res velja za največ izstrelitev ker je najceneje. Imamo pa tudi kar nekaj primerov retrogradnih orbit. Prav tako poznamo npr. polarne orbite (za katere je bolj ekonomična izstrelitev bližje polom).
 11. Melaho

  Vesolje

  Glede teleskopa Square Kilometre Array o katerem si spraseval @bainit ... nekaj izmed ustanovnih držav je v 2019 in 2020 ratificiralo konvencijo (Nizozemska, Italija, Južna Afrika in Avstralija). Z vidika gradnje, mislim da so ravno pred kratkim izdelali končni načrt o gradnji in implementaciji, o katerem se bo odločalo v naslednjih mesecih.
×
×
 • Ustvari novo...