Skoči na vsebino

LorD_D'DooM

Rumeni jak
 • Število vsebin

  11
 • Dan prve porumenitve

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

10 Jogurt

Več o članu LorD_D'DooM

Nedavni špegarji

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. LorD_D'DooM

  Star Trek

  Tretja sezona je imela možnost ponastaviti zgodbo ter popraviti katastrofo prvih dveh sezon, podobno kot so rešili ST:Enterprise. Prve epizode tretje sezone DSC so bile vzpodbudne, zanimiv zaplet, neobremenjen z grehi pretekle sezone, manjši poudarek na Michael in Georgiu, tabula rasa na časovnico. Ampak producenti so nam ponovni dali vedeti, da se poščijejo na ves Star Trek univerzum, treba je notri vleči paralelni svet in podobne nesmisle, vsiljevati trenutno aktualne družbene ideologije, ter obilico znanstvenih in tehnoloških nesmislov, da serija na koncu zgleda kot cirkus. Sama prisotnost istospolnih in transgender oseb sploh ni problematična, v ST svetu to nikoli ni bila. Tudi TNG, Voyager, ENT so imeli istospolne usmeritve, medrasne romance, parjenje s cogenitorji, evolucijsko in rasno super/infer-iornost, matriarhalne/partiarhalne ureditve (tu je že TOS zoral ledino), itd. Ampak nikoli se tega ni prikazovalo na prisiljen način, kot to dela STD, kjer je celotna edina namembnost nekega lika da je gej/trans/feminin/binary, vse ostalo je podrejeno temu, karakter pač mora sovpadati s to postavko - torej je vsak lik stereotipen in enoličen. Če so hoteli prikazati kup močnih, samostojnih in sposobnih ženskih likov, naj si pogledajo serijo Expanse, takih karakterjev tam ne manjka - Naomi, Camina, Bobby, Avasarala, to so res vsi krasni, globoki in gledljivi liki, napram seznamu, ki ga nudi STD: Tilly, Michael, Georgiu, Reno, Detmer, ... Adira? Edini karakter, ki se je suvereno in naravno razvijal (IMHO) je bil Saru, bil je konsistenten, logičen in načelen - pravi nadomestek vulkanskega karakterja iz prejšnjih serij (pa edini lik, ki se ne jokca). Žal ga bodo v naslednjih epizodah diskreditirali, ker je zaradi neznanega razloga postal neobjektiven med misijo reševanja izgubljenega Kelpiena. Močne, samostojne možače, so lahko kršile direktne ukaze, prve kontakte in netile upore na ladjah, pa so kvečjemu dobile grde poglede iz strani nadrejenih, ko pa en normalen, objektiven lik pokaže senco dvoma, se ga mora zatreti v kali. Res fantastična logika. Edina možna rešitev serije je bil zaplet okoli famoznega Požiga, ozadje katerega je sicer majavo, a je imel opcijo razvoja v dobro zgodbo in razplet, kot so to naredili v ST:ENT glede Xindi, Sphere Builders in Terra Prime ter prepletanje s Časovno hladno vojno. Ampak ne, v DSC so si izbrali res debilen razlog za katastrofo epskih razsežnosti. Po njihovo tudi raztur klingonske lune Praxis ni bil posledica prekomernega rudarjenja, ampak je nek mutiran dojenček kihnil v napačno smer. Žalostno, kako je tako mogočna franšiza Zvezdnih stez padla v napačne roke nekim degenerirancem, ki tako močno in jasno sporočilo Zvezdnih stez povsem izumetničijo in naprej prodajajo kot edino pravo resnico. Bes jih plentaj.
 2. LorD_D'DooM

  Monitorji

  Ali je mogoče razlika v zalogi pri oznakah S2721DGFA, kateri je namenjen izključno za evropski trg, po specifikacijah je pa enak?
 3. LorD_D'DooM

  Monitorji

  Za Dell S2721DGF tudi sam trenutno gledam.
 4. LorD_D'DooM

  Star Trek

  Celotna posadka je tako boleče antipatična. Scenarij se namesto razvoja likov in zgodbe fokusira na stereotipe in klišeje ter na trenutno aktualne trende, kateri bodo čez par let izven mode. Takrat bo serija izpadla še bolj butasta kot je sedaj. TNG, VOY, DS9 bodo večne in gledljive tudi v prihodnosti, Discovery je pač neka sitcom filler serija, ki jo pogledaš in pozabiš. Druga epizoda je bila boljša, verjetno zato, ker se ne ukvarja s šefico Majkl in njenimi muhami.
 5. LorD_D'DooM

  Star Trek

  S prvo epizodo tretje serije so nam ponovno dali vedeti, da se poščijejo na vso zgodovino in idejo Star Treka, katera se je postopoma gradila z leti iz serije v serijo. Discovery je tako generičen, da bi ga lahko uvrstili v katerikoli serijo, žal so si izbrali ravno Star Trek. Spoilerji. Polovica epizode je eno samo bedno pretepanje, strelskih mnogobojev ter poceni dialogov, nakar izvemo edino pomembno informacijo - da je šefica uletela 950 let v prihodnost, kjer je že 100-120 let warp potovanje otežkočeno, zaradi nepojasnjenega incidenta "THE BURN", kjer je v znanem vesolju nekega dne ves dilitij eksplodiral, posledično je razpadla celotna Federacija. Tu ni pojasnjeno, ali je šlo za ves dilitij (ala Praxis), ali samo rafiniran dilitij v ladjah, rafinerijah. Rahlo nerodno je, ker obstaja ogromno ras, ki sploh ne uporabljajo dilitija (Romulanci, Borgi), ter da je Cochrane Warp1 dosegel z jedrskim reaktorjem. Pač, generičen izgovor za razvoj zgodbe. Toliko malenkosti, da bi si čisto vsak kader lahko delal zapiske. Od neuporabe stardate, nerazločevanje federacijskih in starfleetovskih ladij, fazerji, disruptorji, laserji, itd. edina rešitev za serijo je, da zgodbo razpletejo, razvijejo like ter nek logičen konec, ampak trenutno zgleda, da bo zadeva enako negledljiva kot prejšnje sezone.
 6. Nekako redundanten remake klasike, glede na to, da že leta obstaja OpenRA , ki zajema C&C, Red Alert, Dune 2000 ter delno tudi Tiberian Sun (posledično tudi RA2). Na tem pogonu se dela tudi remake KKND ter novo igro Fractured Realms. Deluje na Windows, Linux, Mac, podpira večigralstvo, enoigralske mape, originalno kampanjo ter mode.
 7. LorD_D'DooM

  Star Trek

  Serija Enterprise je neupravičeno pozabljena in označena kot slab Trek, dasiravno zadeva ni ne slaba, niti ni slab Trek. Prišla je v času, ko se je končeval Voyager in DS9, ko so pri teh serijah izpilili posamezne karakterje, porazili Borge in Dominion, ter zaključevali zgodbo in pripravljali podlago za morebitne prihodne serije. Nato uleti Enterprise, ki mehko-resetira vso časovnico, postavi zadeve na začetek ter premeša karte. Federacija je na čistem začetku, fazerji še ne obstajajo, multi-kulti posadka je neprepričljiva, zdravnik v ambulanti za zdravljenje uporablja pijavke... Serija se je namerno distancirala od uveljavljene Star Trek franšize, na začetku se je imenovala samo Enterprise, šele v drugi sezoni so jo prekrstili v ST:Enterprise. Kar samo po sebi ni nič napačnega, največja hiba je bila, da so v prvih dveh sezonah štartali zelo počasi, s štorijo čez celotno sezono ter polno nekih vmesnih epizod, ki služijo kot polnila. Na žalost sta prvi dve sezoni izpadli nezanimivi in občasno dolgočasni. Sploh, če upoštevaš dejstvo, da so takrat epizode prihajale tedensko in je sezona bila razpotegnjena čez par mesecev... ti par slabih zaporednih epizod lahko uniči celoten užitek. V tretji in četrti sezoni so korenito spremenili sistem podajanja zgodbe, pojavljala so se mini-poglavja, ki so trajala čez nekaj epizod, sama tematika je bila tudi precej zanimivejša. Temporal cold-war, time travel in alternate universe so bile že takrat izpete tematike, ne vem zakaj jih še zdaj tlačijo v čisto vse Star Trek serije.
×
×
 • Ustvari novo...