Skoči na vsebino

HellAngel

Rumeni jak
 • Število vsebin

  88
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

18 Tabornik

Več o članu HellAngel

 • Stopnja
  bi rad na gnoj.

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. https://www.theverge.com/2020/7/2/21311330/twitter-engineers-master-slave-github-programming-racism?fbclid=IwAR0Mnnq62nMdVAb2jgYF_AVXbeZaVW3L38xwBkD179lYYvzFl2uOw1-8Fs4 Ko že mislš da so izčrpal vse možne budalaštine na to tematiko... But wait, there's more!
 2. HellAngel

  COVID-19

  A je imunost, če preboliš, sploh potrjena? Kolikor vem je kar nekaj primerov folka, ki so zboleli tudi potem ko so preboleli. Tko da ne vem če se glih za zanašat na čredno imunost.
 3. To - tajming in kontekst. Tko kot je nekdo v tej temi že razložil, če BLM slogan postaviš v kontekst policijskega nasilja, češ prokleti copsi, merkejte kaj počnete prasci eni, življenja črncev štejejo, potem je to bolj razumljivo. Oz. bi bilo še bolj razumljivo če bi rekel "black lives matter too". Če pa razmišljaš o BLM sloganu v absolutnem kontekstu (vedno&povsod - življenja črncev štejejo, ko jebe ostale), pol pa rata glupo in ALM dobi boljši pomen.
 4. HellAngel

  Fotrov kotiček

  Ne si komplicirat lajfa, tričetrt vsega tega in podobnega s*anja ne boš rabil. Če ga pa boš, boš videl sprot, nabavi takrat ko boš rabil, štacune so odprte in bliz. Midva sva tud misla pa aspirator, pa sterilizator, pa baby camera, pa črpalka za mleko pumpat itd itd. Realno (če bo mali zdrav in se bo normalno dojil) v grobem rabišcucelj in enepar tetra plenic (OK, poleg očitnega - previjalno mizo, posteljco, voziček, plenice,..). Ne si komplicirat življenja pa metat dnarja, keep it simple. Recimo zdele smo mi šele po enem letu rabil termometer za merjenje temperature (ker enoletniku ne morš dopovedat naj bo pri miru da naj drži termometer pod pazduho eno minuto), pa smo ga pač kupil.
 5. HellAngel

  Hribi

  Pejta od kokrškega sedla na kamniško sedlo, čez dolgi hrbet. Daš čez večino vrhov KSA (Grintovec, Štruca, Dolgi hrbet, Skuta, Turska gora, opcijsko še Brana). Zelo lepa tura, razgleda, je pa nekaj tehnično zahtevnih mest. Ampak če si vajen jeklenic in občasne izpostavljenosti, ne bi smel biti problem. Če ti začne zmanjkovat časa, jo lahko še zmer po spustu s Skute užgeš od bivaka pod skuto direkt nazaj v dolino. Je pa to deset ur (mogoče še kej več) konkretne hoje brez zabušavanja. Drgač je lepa tud Jezerska Kočna od Češke koče in potem spust v Suhadolnik (mal pod vrhom imaš en predel, kjer moraš snet ruzak in se dobesedno plazit med dvema gladkima skalama, za več ni placa). Al pa iz kamniške bistrce čez Presedljaj na Korošico, potem na Ojstrico, čez Škarje na Lučko Babo in Planjavo ter na Kamniško sedlo. Tehnično zahtevna tura, vsaj tist del med Škarjami in Planjavo.
 6. Sej ne vem, a trolaš al si resen, ampak sem 1000% da gre potomcem "demotiviranih bivših sužnjev" v usofa trenutno precej boljš kot potomcem "najbolj motiviranih bivših sužnjev" v liberiji.
 7. HellAngel

  Fotrov kotiček

  Zaenkrat še ni blo tok hudo, da bi moral dajat calpol ali karkol druzga. Zanč je mel temperature 38 stopinj, ampak se je preko noči umirilo. Smo pa uzel potem tale termometer (2 v 1, to kar je nekdo odsvetoval): Sem ga mal testiral na sebi (primerjal s klasičnim pod pazduho) in daje kar konsistentne rezultate.
 8. Hehe. Abzajl je zakon in zanimiv prvič. Mogoče tud drugič. Tretjič ne več. Pol je pa to postane sam še najmanj tečna opcija sestopa.
 9. Alpinistična šola oz. tonamenske šole (plezanje večraztežajnih smeri) ti bodo najbolje predstavili in te naučil kar moraš vedet. Vozli (za razliko od frikarije moraš tu poznati še kakšen vozel več), vezava fiksnih točk, izdelava sidrišč, različni načini varovanja (na pas ali na fiksno točko ter varovanje drugega), spust po vrvi (abzajl), vzpon po vrvi (prusikarjenje), spust po poškodovani vrvi, reševanje padlega soplezalca, spust s poškodovanim soplezalcem. To so približno teme, ki jih moraš obvladati za varno plezanje večraztežajnih smeri, kar se tiče same vrvne tehnike. Plus še kaj zraven, kar pri frikariji ni bistveno.
 10. https://www.rtvslo.si/svet/s-in-j-amerika/edinega-temnopoltega-voznika-nascarja-v-garazi-pricakala-zanka/528320
 11. Banko boli kurac, ker ti oni dajo keš in oni postavljajo pogoje. Če nočeš dokazat da si zdrav (in da nauš riknu preden odplačaš kredit), ni problema, pač naujo dal keša.
 12. Evo, ravno par dni nazaj sem si (bolj v hecu) rekel da gre zadeva v to smer, da bodo nardil tole: https://siol.net/trendi/kulinarika/z-embalaze-riza-uncle-ben-s-umikajo-temnopolti-obraz-528357 Kokr slišm so tud pritiski da kellog's umakne majmuna s coco pops kosmičev.
 13. Sej pravm da bi bil to win-win za vse. Spustit oklepnike, pse, vodne topove, solzivc pa policijo v full riot gear. Policaji bi končn loh spustil ventile, protestniki bi dobil realizacijo njihovih mokrih sanj (policijska država, nasilje in to.. da bi vidl kako to zgleda v rl), mladina in ostali mediji bi dobil ohoho materiala za pisat, pa kmetje bi profitiral k bi nam prodal pohn koruze da bomo žvakal kokice pa gledal show. Sam bojim se, da marsikdo ne bo več tok navdušen nad batinami/solzivcem, ko bo videl kako to izgleda/se občuti v realnosti. A če bi se enmu policaju snel pa bi šel garbat enga random provokatorja, a bi ostali njegovi kolegi stopil na njegovo stran in mu sledil al bi ga odvlekl stran?
 14. Kdaj bojo pa ukinil šah? Beli začnejo prvi, pa kraljica ščiti kralja. No worries, blm aktivisti in ostali sjw niti nimajo intelektualnega dometa da bi šah poznal al pa ga celo znal igrat.
 15. HellAngel

  Fotrov kotiček

  Alo fotri.. Eno vprašanje. Merjenje temperature enoletniku, ki ima sršene v riti. Kako se tega lotit? Čedalje bolj se nagibam k nakupu brezkontaktnega termometra, klik pa odčitaš. So te zadeve zanesljive?
×
×
 • Ustvari novo...