Skoči na vsebino

Povezava konzole Nintendo Wii s sodobnim 4K televizorjem


Talon

Priporočeni prispevki

Pozdravljeni,

 

ali ima kdo izkušnje s povezavo Wii-ja s sodobnim 4K televizorjem? Wii občasno še vedno igram, ker imam na njem precejšnjo zbirko retro iger (od NES-a do Wii-ja), za povezavo s starim TV-jem pa sem uporabljal komponentni kabel. Od nedavnega imam ta televizor https://www.mimovrste.com/led-lcd-televizorji/sony-ke55xh9077s-4k-uhd-dled-televizor-android?src=sug&s=Kd55xh90&fbclid=IwAR3sIYAy3eal60jUf3priKcDx63bzAfPl0k453x-wdbuG4Y94g0gZNZ0oiQ, ki pa nima komponentnih vhodov, zato (vsaj kolikor je meni znano) nanj ni mogoče neposredno povezati Wii-ja s komponentnim kablom. Pred kratkim sem sicer nabavil adapter Wii2HDMI, ampak ni v redu deloval (na vsakih nekaj sekund je prišlo do kratke prekinitve signala - slika se je zatemnila, zvok je potihnil, potem se je spet vse vrnilo - to se je ponavljalo ves čas, ne glede na nastavitev na Wii-ju 480i ali 480p), zato sem ga vrnil.

 

Če še kdo igra Wii na sodobnem televizorju in ga je uspel povezati, da nemoteno deluje, bi bil vesel nasvetov. Hvala vnaprej. :)

Povezava do prispevka

Jst sem ga priklopil preko komponentnih kablov, sam če ti nimaš te izbire potem vidim rešitev zgolj v Wii2HDMI adapterju, najbolje da preizkušiš še katerega. Drugače pa menjava TVja? :rolleyes:

 

Če to kaj pomaga

https://www.makeuseof.com/tag/connect-wii-any-type-tv/

https://www.amazon.de/s?k=Wii+to+HDMI+Converter&crid=1DCH0BKYR97MS&sprefix=wii+to+hdmi+converter%2Caps%2C86&ref=nb_sb_noss_1

Povezava do prispevka

@Hernier - nisem mel namena kaj dodajat v kratkem glede ozvočenja. 

 

@NixoN - hvala, ta Wii2HDMI sem že sprobal in ni delovalo. Razmišljam, da bi sprobal še adapter YPbPr-to-HDMI, čeprav gre tudi tukaj na netu zaslediti mešane odzive, nekaterim dela v redu, nekaterim pa ne. Glede menjave TV-ja pa sklepam, da gre za sarkazem? :) Nisem ravno nek tehnofil, prej nasprotno - do pred 2 mesecev sem imel Philipsov LCD (sicer že HD) iz leta 2006 :D Na njem sem igral Wii in PS3, zdaj pa sem si končno omislil nov TV, si tudi nameravam kupiti kakšno novo konzolo v bližnji prihodnosti (Switch ali PS5, na neki točki najbrž oboje), v vsakem primeru pa mi je delujoč Wii še vedno v interesu, ne samo zaradi iger za Wii in Gamecube, ampak tudi za starejše sisteme (NES, SNES, N64), tako prek Virtual Console kot prek emulatorjev, za katere se mi zdi nesmiselno ponovno plačevati na Switchu, če povsem ok delujejo na Wiiju.

 

@BumbleBee - glej zgoraj glede zbirke iger za vse Nintendove konzole od NES-a do Wii-ja, ki jo imam na Wii-ju. :)

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...