Skoči na vsebino

Soul Calibur 6 official slab fotrček brez refleksov topick


Galko

Priporočeni prispevki

Evo sem se malo bolj vrgel v špil, potem ko je faking uporabnik Čamir odfural en zmagovalni krog v moji lastni hiši. Pogledal nekaj high level robe za Astarotha, se naučil glavne BnB kombote, se vsaj na grobo spoznal z flowom lika in se za silo naučil najbolj uporabne muve. Vmes mi je celo uspelo dobiti par solidnih nasprotnikov online, tako da imam ene par zelo intenzivnih večerov igranja za ritjo.

 

Po preigranem lahko komot napišem, da gre za enega boljših naslovov v seriji. SC 2 bo imel vedno posebno mesto v mojem srcu, SC 1 tudi (ko smo to prvič igrali na Dreamcastu, sem mislil da bom umrl - nisem mogel verjeti, da lahko tako dobra pretepačina obstaja, kaj šele da to igram pri sebi v dnevni sobi), potem je pa verjetno že tale del. Čisto vse, razen ene zelo gnile stvari, se jim je posrečilo u nulo. Špil ima kul roster z vsemi legendami, čeprav mogoče malo majhen v vanilli, s tem da so liki res odlični in FUL unikatni (Nightmare mi izgleda še posebno bolan), z veseljem bi se jih naučil večino, če bi imel dovolj cajta in skilla. Pa res so zadeli odličen filing in težo udarcev, ki zdaj pri večini casta dela brutal dmg from hell. Mehanike so mi tudi ful hude - ajde ultra specialke so že od prej, guard braki tudi, GI je itak že od vedno - so je pa res noro carska novost Lethal hits, ki so čist unikatni pri vseh likih in so lahko brutalni, pa ko smo že pri brutalnih mehanikah, mehanika soul charge (nazaj + A + B + K) je tudi čisti odfuk, saj čisto spremeni (izboljša) vsak lik. Astaroth na primer dobi armor tko na polovici udarcev :D Skratka res top zadeva, sploh dodatek popolnoma unikatnih lethal hitov in soul chargov mi je nora. Nisem vedel, da jim je SC 6 tako zelo ratal.

 

Ima pa špil eno ogromno pomankljivost in sicer mehaniko Reversal Edge. Videl sem že kr neki Get out of jail cardov v pretepačinah, ampak kej tako neumnega in zopernega kot je pa tole pa še ne. Kaj to sploh je - če pritisneš R1 (sploh ne vem kateri shortcut je to), gre lik v parry animacijo, v kateri parryja (oziroma GI-ja) VSE udarce, od low do mid do high do VSEH grabbov, in ko uspešno guard impacta, gre v mini igrico rock paper scissors, kjer ko opica pritiskaš kvadratek, krogec in trikotnik. Kot da to ni dovolj, drkanje tega sranja ti na polno nabije super meter. Kar v praksi pomeni, da v online igrah skoraj vedno dobiš kakega idiota, ki dela dobesedno samo to. Čim si ti na vrsti za napad, gre v Reversal Edge animacijo, naredi to ene 2x, dobi superco, ti fukne superco ki je seveda invincible, potem pa spet malo napadanja, ko si pa ti na vrsti pa reversal edge, gremo ugibat, nova superca. Kaj za kurca je to, kako ima to veze s Soul caliburjem, zakaj je to v špilu??? Sej se da mehaniko dejansko dosti enostavno premagat - sidesteppaš komot, A+B guard brejki naredijo reversal edgu lethal hit za 1 tono dmga, lahko blokiraš... ampak je tok neumno in tok brez skilla, da prov zamori. Pa ful ubije pressure igro, če lahko najbolj random scrub vsakič challenga tvoj katerikoli napad s pritiskom ene jebene tipke. Kr neki no.

 

tl;dr: špil je hud, reversal edge je za ženske, dejmo se zmenit za kak online match :D 

Povezava do prispevka

Fak, kjere lušte mi delaš. Ta teden je bil res smeti kar se mojega večernaga prostega časa tiče. Ob prvi priliki hočem batine.

 

Zaenkrat sem sicer samo probal malo Astyja (ki je btw moj lik, ki ga ti @Galko niti pod razno ne smeš uporabljati :closedeyes:) v treningu in ugotovil, da ima igra res nenoramlno dober SC2 feeling. Men je res top.

Povezava do prispevka

a nisi ti tudi ful solidno Taki fural, pač slabih 20 let nazaj? :D  Za začetek sem izbral lika z najkrajšo move listo in z največjim dmg-om, da se preveč ne komplicira hehe, pa se me je potem kar prijel. Plus moj dragi Nightmare je ponovno tako n00b friendly lik, da so ga takoj pograbili praktično vsi Smetanovci ki so bili na RL obisku, razen Atomic je bil tr00 in je izbral Maxija :D 

 

Je pa Asta zdaj ratal RES pravi grappler, ima tko ene 20 različni metov: normalne grabe, command grabe, air grabe, crouching grabe, gound grabe, KO grabe, soul charge chain grabe, še ultra specialko ima grab lol. S tem da za razliko od večine 2D grapplerjev, ki ponavadi smrdijo po dreku, izgleda dejansko ful kompetitiven... Edino počasen se mi zdi pa še bolj kot v starih Caliburjih, prov uno HLOD od lika je no. En move ima 12 framov (4A ročaj po zobeh), enega ima 14 framov (3K neki mid kick, ta je res solid), vse ostalo pa sam tko 300 frejmov kurci od merjascev po faci. Ful je beast, samo pač naučiti se moraš vseh 3.500 mixupov od vseh likov, ker si pač počasen ko peč na drva, potem pa poka :D  Mi gre pa ful na kurac, ker so forumi dejansko vsi pocrkali in nimam ene same točke, kjer bi si lahko prebral o tech trapih, pressure stringih, ghetto setupih itd. Prov uno mal mi gre na jok, ko pogledaš 8wayrun forum in ima zadnjo objavo tko, iz februarja 2019, tekken zaibatsu pa sploh obstaja en več :( 

 

Drgač pa prlet čimprej na en online mixup pa užgeva eno extreme heavyweight drvarjenje, heheheh

Povezava do prispevka

Ja igram story mode, ki je neke sorte button smasher text novel iz 1994 in upam, da se me bo kaj prijel. TBH so me zgubil že pri vseh možnih movih, guard impact (kle je še OK, to poznam), critical edge (ok..), soul charge, soul attack, resist impact, lethal hit, reversal edge, unbreakable ... Pizda men je igra bolj neprijazna za začet ko Dota2.

Povezava do prispevka

Kva je to zgoraj, pol stvari ne poznam lol :D

 

Rabiš poznat svoje najboljše A, B, K, A+B in B+K navadne udarce ter vedet da je A+G in 4A+G grab. Rabiš poznat kombote, ki jih v tem špilu lahko prešteješ na prste ene roke:D fajn je poznat tvoje muve, ki ringoutajo. Fajn je poznati tiste tvoje udarce, ki te pustijo v plus frejmih tudi ob bloku, da lahko nasprotnika baitaš v counterhit in ga sfukaš da ti začne groziti po zsjih :D Vedeti moraš, da specialko sprožiš z R2 oziroma za enako ceno 1 bara sprožiš soul charge z nazaj + R2, ki ti da za nekaj sekund močnejše napade. Guard impacte in reversal edge pusti na miru še nekaj časa, dokler nisi navajen na nasprotnika do te mere, da ga udobno parryjaš. Če igraš online proti idiotom, ki samo streljajo reverse edge (R1), sidesteppaš in / ali pritisneš L1 (A + B) za garantiran lethal hit za eno tono dmgja.

 

To je to, to vse kar rabiš :)

Povezava do prispevka

Šel sem še par ranked matchev, tako da sem napraskal do 4000 exp. Nazadnje me je ful rangiralo s folkom, ki ima tam 10.000 exp pik (torej znajo neke kombote in setupe) in pakrat s folkom nad 30.000 exp (ti pa dejansko igrajo, kot je treba). 

 

In se ful pozna, kako prednost imaš s flowchart liki versus nonflowchart liki, ko si še na nivoju krompirja. Uni 30k modeli nimaš kej, res znajo, ful lepo špilajo, vse punishajo, res uno tako kot je treba, u nulo pravilna igra. 10k folk me pa uničuje z nonstop agresijo. Namreč liki, ki imajo stringe, ki omogočajo neprekinjen napad in te puščajo v plus frejmih on block, če jih ne shandlaš pravilno, me jejo z desertno žlico, niti vilic nisem vreden. Flowchart Nightmare? Niti vstanem ne, ko dobi charge pa dejansko lahko samo potegnem štrom iz ps5. Taki s kenslanjem stancov in agresivnim nažiganjem 5 cm od face? Enkrat nisem na vrsti. Mitsu z NONSTOP prehajanjem v guard breake in menjavanjem stancov - kar blokiraj in ugibaj miško. Do kakih advanced Siegfriedov ali Raphaelov pa na srečo še nisem prišel, tisto bo šele veselo :D Gospod hlod se pa zanaša na pravilne otvoritve in prekinjanje napadov (jih ne prepoznam) ter verjetno tudi na heavy GI uporabo, v napadu pa nima F od Flowcharta. Praktično vsi dobri udarci, razen command throwov, te resetirajo v neutral, in jovo na novo.

 

Tl;dr: Astaroth je zelo slab lik za začetnika

uredilo bitje Galko
Povezava do prispevka

Včeraj sem igral proti enemu mega agresivnem Nightmaru z res dobimi flowchart napadi. Po 15 sekund na rundo sem samo blok držal in gledal, kako se vse bliska in sveti in poka in jaha s konji po zaslonu. Insane OP lik je če ne poznaš napadov in ne veš, kje imaš otvoritve.

 

Drgač pa top, asap prlet na online na bombe pravice :)

Povezava do prispevka

Evo, končno zagnal, malo drkal Nightmara in pol sprobal še par likov. Amy mi je dosti všeč, pomoje si bom njo izbral za drugi lik. Je pa še marsikaj za naštudirat, sploh tutorial je precej lol, vsaj PPT slajde bi lahko dali, ti so še bolj na hardcore, dobiš samo .doc ingame fajl :D 

Povezava do prispevka

Da dandanes fighting game nima nekega challenge modea, kjer delaš combo/execution training, je totalen polom.

Ajde, vsaj imaš na voljo basic tutorial v story mode (dojo), sam ni to to. :\

 

Sem včeraj šel malo online in takih smeti še nikoli nisem videl. Vsi nasprotniki samo buttonmashajo hitre napade, pol pa papir, kamen, škarje sranje ter unblockable superce. Kot, da bi igral proti rastlinam. :(

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka
Hernier reče pred 44 minutami:

Mimogrede, a od characterjev je to to, kar dobim, ali moram kak Story mode drkat za unlocke? 

 

To je to kar dobiš, za ostalo pa pare na sunce

 

 

ke_kit reče pred 42 minutami:

Sem včeraj šel malo online in takih smeti še nikoli nisem videl. Vsi nasprotniki samo buttonmashajo hitre napade, pol pa papir, kamen, škarje sranje ter unblockable superce. Kot, da bi igral proti rastlinam. :(

 

Sad but true. Rabiš 2.000 - 3.000 pik da začenjaš dobivat bolj proper opice. Ali pa dodat 23 cm neki neki kolega v private room casual match :D

Povezava do prispevka

Problem Nightmara je IMO to, da te nauči nepravilno igrat. Pač ima celega fuka udarcev in stringov, ki te pustijo v plusu ob bloku, kar je neke vrste "anomalija", saj ostaneš v napadu čeprav ne bi smel. In tak stil igranja te potem nekako navadi, da hočeš skoz iskati bližnjice, namesto da bi pač passal napad in šel v obrambo. Plus preveč se začenjaš zanašati na stringe, ki pa so ponavadi zelo unsafe. 

 

Sej imaš v vseh pretepačinah take like, samo Nightmare v SC 6 toliko seka ven, ker je tudi brez gimmickov brutalno močan lik. Drgač za proper honest igranje in uvajanje v pravilno razumevanje logike je pa nekako vedno Mitsurugi veljal za najbolj vanilla izbiro :) Pač Ryu Soul Caliburja :D

Povezava do prispevka

Kaj je PEDRI??? A se zmenimo danes za kak online fajt???

 

Včeraj sem mal špilal in sem dejansko dobil ful enih zanimivih matchev. Med drugim kar solidno Tiro, napravljeno v napol nagega nabitega črnca v belih gatkah, čipkastem telovniku in z angelskimi krilci :D :D Fak no folk je res cool. Me je pa med drugim matchalo z 60.000 exp Xianghuo, ki sem jo eno igro celo premagal :mafija:

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...