DaCapo Objavljeno 27. junij 2024 Avtor Share Objavljeno 27. junij 2024 Naj se nekdo "z vezami" pozanima kdaj bodo v e-obliki na voljo tanovi: Sijanje (S. King) in Oj, Triglav moj dom (T. Golob). Sicer si itak mislim, da čez kakšno leto.. ampak nikoli ne veš. Navedek Povezava do prispevka
bostyan87 Objavljeno 27. junij 2024 Share Objavljeno 27. junij 2024 Sporočilo Cobiss-a: 26. junij 2024 Opomba: E-knjige ponudnika COBISS Ela z zaščito Readium 2.5 je že mogoče brati v aplikaciji Cantook by Aldiko na napravah iOS, vendar je treba namestiti najnovejšo različico aplikacije Cantook by Aldiko (V1.11.3). Pričakujemo, da bo to v kratkem urejeno tudi za naprave Android. Japke imajo vedno prednost pred Androidom.. Navedek Povezava do prispevka
domenl Objavljeno 27. junij 2024 Share Objavljeno 27. junij 2024 DaCapo reče pred 45 minutami: Naj se nekdo "z vezami" pozanima kdaj bodo v e-obliki na voljo tanovi: Sijanje (S. King) in Oj, Triglav moj dom (T. Golob). Sicer si itak mislim, da čez kakšno leto.. ampak nikoli ne veš. Pa naj se ta isti še prosim pozanima kako je z API dostopom do Cobiss/dlib, da ne bomo po potrebnem nabijali prometa pri scrappanju Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 27. junij 2024 Avtor Share Objavljeno 27. junij 2024 Ma meni je dejansko vseeno ali bo v Cobiss Eli za izposojo. Omenjeni knjigi v e-obliki komot kupim povsem uradno, če in ko bodo na voljo pri založbi. Navedek Povezava do prispevka
Hernire Objavljeno 27. junij 2024 Share Objavljeno 27. junij 2024 Beletrina Digital bo pomoje takoj imela fajle Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 27. junij 2024 Avtor Share Objavljeno 27. junij 2024 Od založbe Goga so mi javili, da bo Triglav moj dom od Goloba v e-obliki na voljo čez mesec dni. Navedek Povezava do prispevka
Hernire Objavljeno 27. junij 2024 Share Objavljeno 27. junij 2024 Zakaj ne kupiš fizično? Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 27. junij 2024 Avtor Share Objavljeno 27. junij 2024 (urejano) Hernire reče pred 18 minutami: Zakaj ne kupiš fizično? Zgleda da itak bom. Ampak da ti odgovorim bolj natančno: Fizične knjige lahko berem izključno pri dnevni svetlobi in v 90% moram imeti nataknjena bralna očala. Polic za fizične knjige mi je pa tudi že skoraj zmanjkalo. Dočim e-knjigo si pa lepo naložim v tanek e-bralnik, berem kjerkoli in ne glede na svetlobne pogoje. Pa še nobena od preveč polnih polic se mi ne začne zvijat. 27. junij 2024 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Hijacker Objavljeno 27. junij 2024 Share Objavljeno 27. junij 2024 (urejano) Glede na to da je tema o bralnikih in aplikacijah bi rad predstavil program FBReader, če ga še kdo ne pozna. Danes verzijo za Windows Deskop. Imajo tudi za Android ter iOS. Vse podpirajo Cobissov Readium Ela DRM. Sam drugače berem na Android InkPalm 5 Plus readerju, kjer imam tudi nameščen FBReader in lepo sycata napredek branja med seboj. Danes je izšla nova beta verzija. Avtorjem pomagam s predlogi, bug fixi (v tej beta verziji je popravek za določene 2.5 knige, ki se niso pravilko odklenile) ter novim slovenskim prevodom. Aplikacija deluje super tudi z omrežnim katalogom (OPDS) kot je na primer Calibre Web. Tako ni več potrebno ročno uvažat knjige. Lahko jih preprosto poiščeš v svoji omrežnji knjižnici: Kazalo vsebine: Prikaz knjige. Premikanje s kliki na rob, smernimi tipkami ali pa koleščkom. Za bralce preko računalnika, je tole odlična aplikacija. Trenutno sem na vezi z avtorji, če bi lahko uredili, da se uvozi direktno LCPL datoteka, ki jo dobiš, ko si knjigo izposodiš. Trenutno jo je še potrebno uvozit v Thorium, tam vnest geslo, izvozit v epub in ta epub potem uvozit v FBReader, ter seveda ponovno vnesti geslo, ker DRM se z izvozom v epub ne odstrani. Tole deluje direktno. Torej ne rabiš več Thorium Readerja, za izvozit epub. Ga zna že FBReader iz lcpl datoteke po vnosu gesla. Če koga zanima lahko takole opišem še Android verzijo s slikami, kako jo uporabljam v praksi. 27. junij 2024 uredilo bitje Hijacker 4 Navedek Povezava do prispevka
bostyan87 Objavljeno 28. junij 2024 Share Objavljeno 28. junij 2024 Super vodič. verjamem da bi tudi za Android komu pomagalo. Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 28. junij 2024 Avtor Share Objavljeno 28. junij 2024 Meni ja samo bedno, da založba rabi "sto let" za knjigo v e-obliki. Mislim, 100x manj stroškov (odpade tisk, odpade distribucija, odpade skladiščenje itd. itd.). Kje je tu logika? 1 Navedek Povezava do prispevka
bostyan87 Objavljeno 28. junij 2024 Share Objavljeno 28. junij 2024 DaCapo reče pred 2 urama: Meni ja samo bedno, da založba rabi "sto let" za knjigo v e-obliki. Mislim, 100x manj stroškov (odpade tisk, odpade distribucija, odpade skladiščenje itd. itd.). Kje je tu logika? Konec koncev, se tudi knjige pišejo z urejevalniki besedila. Logike ni, nalašč je tako 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 28. junij 2024 Avtor Share Objavljeno 28. junij 2024 (urejano) bostyan87 reče pred 1 uro: Konec koncev, se tudi knjige pišejo z urejevalniki besedila. Logike ni, nalašč je tako Saj, zato pa ravno pravim da je lažje, hitreje in z manj stroški izdat e-knjigo, kot pa fizično tiskano. Pomoje v digitalni obliki profitirajo vsi (avtor, založba, bralec..). Čisto nekaj drugega pa je "intelektualna" avtorska plat. Tu se pa pokaže prava vrednost napisanega. 28. junij 2024 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Jože17 Objavljeno 1. julij 2024 Share Objavljeno 1. julij 2024 Benx reče Dne, 23. 6. 2024 at 16:00: Ima kdo kakšne izkušnje z nadgradnjo inkbook calypso iz androida 4 na kaj novejšega? Ne gre na višje verzije, ker so le te vezane na procesor in Calypso ima takega ki podpira max Android 4.x, zato so naredili Calypso plus, ki ima boljši procesor in je že v osnovi delal na Android 8.x. Navedek Povezava do prispevka
Jože17 Objavljeno 1. julij 2024 Share Objavljeno 1. julij 2024 (urejano) DaCapo reče Dne, 27. 6. 2024 at 14:04: Naj se nekdo "z vezami" pozanima kdaj bodo v e-obliki na voljo tanovi: Sijanje (S. King) in Oj, Triglav moj dom (T. Golob). Sicer si itak mislim, da čez kakšno leto.. ampak nikoli ne veš. Beletrina ponavadi izda e-knjigo skupaj s tiskano in ne z zamikom, kot to delajo ene druge založbe, tako da bo najbrž na voljo v kratkem. 1. julij 2024 uredilo bitje Jože17 1 Navedek Povezava do prispevka
Hijacker Objavljeno 2. julij 2024 Share Objavljeno 2. julij 2024 (urejano) Še nekaj besed o FBReader programu za branje e-knjig na Android napravah. Verjetno je iOS verzija podobna ampak nimam iPhona, da bi preveril. Sam jo imam nameščeno na mojem Android telefonu in na že omenjenem InkPalm 5 Plus Android 11 bralniku. Primarno je seveda v uporabi na bralniku, na telefonu je zgolj za testiranje in občasno v miru branje na sekretu. To da zna sinhronizirati stanje branja knjig med Windows Desktop verzijo in Android verzijo, sem že omenil in če res bereš na večih platformah je nepogrešljivo. Kako lepo je videti, da ko bralnik zbudiš iz stanje pripravljenosti, ekran utripne in te vrže, kjer si recimo na Windows verziji končal. Program sem moral sideloadat na bralnik, ker nima "uradnega" Google Stora. Verjetno bi šlo tudi preko F-Droid in Aurora Store ampak sam imam itak zadnjo beto verzijo, zaradi pomoči pri testiranju, in jo raje sam namestim, da vem da je zadnja. Tole imam trenutno nameščeno. KOReader in Moon Reader+ sem odkar sem naredil ta zajem, že odstranil. Sedaj imam za branje nameščen samo FBReader: Na tem bralniku sem odstranil vso kitajsko sranje in tudi menjal main launcher ampak, ga ne uporabljam, ker ne preklapljam med programi. Drugače izgleda tako: Ko si enkrat preneseš knjige, jih vidiš v pogledu knjižnice. Sam imam v njem, enako kot na Windows verzijo, povezavo do mojega Calibre Web strežnika, kjer imam dostop do vseh mojih knjig (OPDS protokol). Sama knjižnica trenutno prenesenih izgleda tako: Program je v celoti preveden. Občasno se najde še kaj neprevedenega ampak mislim, da v zadnji beta verzijo smo našli vse neprevedeno. Nekaj posnetkov menijev: Glede slovarjev. Sam imam doma še Kobo Libra 2 in v njem sem imel moje custom slovarje zbrana iz vseh živih virov na internetu (sl-sl, en-sl, it-sl, en-en). Enako sem želel tudi tu in ravno danes sem zaključil s iskanjem prave kombinacije. Program, ki dela čudovito s FBReader je Fora Dictionary v katerega se lahko namesti poljuben offline slovar. Nekaj mutenja kasneje in uspelo mi je vse uvozit (na bralniku je vse ČB, Fora Dictionary omogoči tudi barvne sheme, moram še naštudirat). Zna prevajat tudi cele stavke! Torej označiš besedilo in izbereš ikonco za prevajanje. Med možnostjo lahko izbereš DeepL ali Google Translate. Dela pač enako dobro kot na spletu. Pride prav, rabiš pa WiFi povezavo, ki jo pa imam vedno vklopljeno zaradi sinhroniziranja položaja branja. Nekaj slik: Še nekaj slik glavnega okna branja: Sam uporabljam font Bookerly. Meni najbolj všečen. Tu najbolj pogrešam prikaz trnutne strani v poglavju ter koliko je vseh strani v poglavju. Sem podal predlog in upam, da bo že v naslednji verziji. Windows verzija to ima. InkPalm 5 Plus za ceno cca. 144 € je bil best buy glede bralnika. Baterija zdrži vsaj en teden s kakšno urco branja na dan. FBReader lepo nadomesti uporabniško izkušnjo branja kot sem jo imel na Kobo Libra 2. Pa lepo sede v obe roki. S sinhronizacijo ter slovarji in prevajalcem pa prehiti Kobota. Premium verzija FBReader je opcijska. Zdaj berem, da omogoča dodatne formate knjig. Ne vem zakaj bi rabil, ker imam vse v epub. Potem glasno branje... To sem probal in je kul. Ampak te fantazijske knjige imajo izmišljena imena in potem izpade čudno. Pa težko se fokusiram, ko poslušam, tako da še vedno raje berem. Pa kot vidim je Google Translate/DeepL funcija samo v Premium. Če torej kaj od teh treh stvari želiš, bo treba kupit, drugače pa free verzija dela odlično. Naj samo še dodam da FBReader v celoti podpira Readium LCP DRM zaščito, ki jo uporablja Cobiss Ela. Tudi verzijo zaščitev 2.5. Direktno lahko odpreš LCPL ali zaščiteno epub datoteke in pozivu za geslo, bereš enako kot nekriptirano. 3. julij 2024 uredilo bitje Hijacker 4 Navedek Povezava do prispevka
pocahontas Objavljeno 3. julij 2024 Share Objavljeno 3. julij 2024 (urejano) a mogoče kdo ve, kje bi lahko dobila slovar za slovenščino za na kindla? pač nekaj takega kot je sskj, ker eng-slo že imam. edit: nevermind, sem ravnokar našla v threadu:) 3. julij 2024 uredilo bitje pocahontas Navedek Povezava do prispevka
Gogy Objavljeno 14. julij 2024 Share Objavljeno 14. julij 2024 https://www.rtvslo.si/kultura/knjige/porodni-krci-sistema-cobiss-ela-ne-podpira-stevilnih-priljubljenih-e-bralnikov/714756 Lastniki bralnikov Kobo, katerih nakupe je Biblos dolgo spodbujal, knjig na elektronskih napravah še nekaj časa ne bodo mogli prebirati. "Zdaj nam iz bralnika Kobo sporočajo, da bodo do konca leta uredili ta dostop in da bodo uporabniki lahko dostopali do e-knjig na Cobissu Eli," napoveduje Strgaršek. 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 14. julij 2024 Avtor Share Objavljeno 14. julij 2024 *!$""%** vse po spisku na tem Biblosu, grrrr. Včeraj (sobota) sem kupil digitalno Sijanje od Kinga (epub), plačam s kartico tistih 22,9 €, dobim email z računom, na spletni strani mi knjigo kaže pod "kupljeno", nikjer pa ni opcije za download.!!! Pisal na info email (tako od Biblosa kot od Beletrine) in öakam na odgovor. Itak je danes nedelja in ne bo niö. Sramota v digitalni dobi. Povem paö, v namene informiranja forumašev. Navedek Povezava do prispevka
SitbackandLaugh Objavljeno 14. julij 2024 Share Objavljeno 14. julij 2024 Kaksno zaščito pa uporablja baletrina digital? Dela na pocketbookih ali je ista kot ELA? Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 14. julij 2024 Avtor Share Objavljeno 14. julij 2024 Nisem še nič preko Beletrine Digital nabavil, tako da ne vem. Omenjeni The Shining sem vzel na Biblosu, kjer piše da je epub. Samo datoteke ne morem nikjer prenest. Saj zdaj se malo bičam, ampak jebatga. Navedek Povezava do prispevka
Pika Objavljeno 14. julij 2024 Share Objavljeno 14. julij 2024 Odgovor Beletrine s konca junija 2024 glede podprtih bralnikov za Beletrino Digital: Spoštovani! Trenutno lahko berete na podprtih InkBook bralnikih (Focus in Calypso Plus). Aplikacija je še v pripravi, postopek za prenos knjig vam lahko pošljemo po e-mailu. Pošiljamo postopek: Priprava bralnika: Vzpostavite Wi-fi povezavo Pritisnite na gumb »Nastavitve« Pritisnite na gumb »Informacije o napravi« in pritisnite na »Sistemske posodobitve« Pritisnite na gumb »Preveri za posodobitev« V kolikor bralnik ponudi posodobitev jo namestite Po končani posodobitvi se vrnite v osnovni meni(ikona hišice) Pritisnite na gumb »Aplikacije« Pritisnite na gumb »inkBOOK plus« Izberite gumb »Vse« Poiščite aplikaciji »Reader« in »Biblos LCP Sync« V primeru, da na desni strani vidite gumb »Posodobi«, posodobite obe aplikaciji Podržite gumb na hrbtni strani bralnika(2 sekundi) in izberite vnovičen zagon Prenos knjig na bralnik je možen na 2 načina: prenos s funkcijo »Pošlji knjigo na svoj inkBOOK« kopiranje datoteke direktno na notranjo shrambo bralnika Prenos knjig s funkcijo »Pošlji knjigo na svoj inkBOOK«: Na spletni strani Beletrina Digital izberite želeno knjigo Kliknite na gumb »Preberi zdaj« Kliknite na gumb »Prenesi« Na bralniku tapnite gumb »Nastavitve« Tapnite na »Pošlji knjigo na svoj inkBOOK Prepišite unikatni e-naslov bralnika ali skenirajte QR kodo Na računalniku/telefonu poiščite preneseno datoteko(mapa Prenosi) Datoteko pripnite v e-poštno sporočilo in jo pošljite na unikatni e-naslov bralnika Na bralniku znotraj funkcije »Pošlji knjigo na svoj inkBOOK« tapnite na gumb »Prenesi knjige« Po uspešni sinhronizacije pojdite nazaj na osnovno stran in tapnite na gumb »Moje knjige« V meniju večkrat pritisnite na ikono puščice v oblačku in počakajte nekaj trenutkov (približno 1 minuto) Ko se knjiga prikaže, jo odprite in vnesite »Ključ za e-knjige«, ki ga najdete v nastavitvah računa(ključ vpišete samo prvič) Knjiga je pripravljena za branje Prenos knjig s kopiranjem datoteke direktno na notranjo shrambo bralnika Na spletni strani Beletrina Digital izberite želeno knjigo Kliknite na gumb »Preberi zdaj« Kliknite na gumb »Prenesi« Na računalniku poiščite preneseno datoteko(mapa Prenosi) Z desnim klikom na datoteko iz seznama izberite možnost »Kopiraj« V raziskovalcu poiščite bralnik InkBook in datoteko kopirajte v notranjo shrambo bralnika Po uspešnem kopiranju pojdite na osnovno stran na bralniku in tapnite na gumb »Moje knjige« V meniju večkrat pritisnite na ikono puščice v oblačku in počakajte nekaj trenutkov (približno 1 minuto) Ko se knjiga prikaže, jo odprite in vnesite »Ključ za e-knjige«, ki ga najdete v nastavitvah računa(ključ vpišete samo prvič) Knjiga je pripravljena za branje Navedek Povezava do prispevka
Pika Objavljeno 14. julij 2024 Share Objavljeno 14. julij 2024 Odgovor Beletrine glede podprtih bralnikov za Beletrino Digital s konca junija 2024: Spoštovani! Trenutno lahko berete na podprtih InkBook bralnikih (Focus in Calypso Plus). Aplikacija je še v pripravi, postopek za prenos knjig vam lahko pošljemo po e-mailu. Pošiljamo postopek: Priprava bralnika: Vzpostavite Wi-fi povezavo Pritisnite na gumb »Nastavitve« Pritisnite na gumb »Informacije o napravi« in pritisnite na »Sistemske posodobitve« Pritisnite na gumb »Preveri za posodobitev« V kolikor bralnik ponudi posodobitev jo namestite Po končani posodobitvi se vrnite v osnovni meni(ikona hišice) Pritisnite na gumb »Aplikacije« Pritisnite na gumb »inkBOOK plus« Izberite gumb »Vse« Poiščite aplikaciji »Reader« in »Biblos LCP Sync« V primeru, da na desni strani vidite gumb »Posodobi«, posodobite obe aplikaciji Podržite gumb na hrbtni strani bralnika(2 sekundi) in izberite vnovičen zagon Prenos knjig na bralnik je možen na 2 načina: prenos s funkcijo »Pošlji knjigo na svoj inkBOOK« kopiranje datoteke direktno na notranjo shrambo bralnika Prenos knjig s funkcijo »Pošlji knjigo na svoj inkBOOK«: Na spletni strani Beletrina Digital izberite želeno knjigo Kliknite na gumb »Preberi zdaj« Kliknite na gumb »Prenesi« Na bralniku tapnite gumb »Nastavitve« Tapnite na »Pošlji knjigo na svoj inkBOOK Prepišite unikatni e-naslov bralnika ali skenirajte QR kodo Na računalniku/telefonu poiščite preneseno datoteko(mapa Prenosi) Datoteko pripnite v e-poštno sporočilo in jo pošljite na unikatni e-naslov bralnika Na bralniku znotraj funkcije »Pošlji knjigo na svoj inkBOOK« tapnite na gumb »Prenesi knjige« Po uspešni sinhronizacije pojdite nazaj na osnovno stran in tapnite na gumb »Moje knjige« V meniju večkrat pritisnite na ikono puščice v oblačku in počakajte nekaj trenutkov (približno 1 minuto) Ko se knjiga prikaže, jo odprite in vnesite »Ključ za e-knjige«, ki ga najdete v nastavitvah računa(ključ vpišete samo prvič) Knjiga je pripravljena za branje Prenos knjig s kopiranjem datoteke direktno na notranjo shrambo bralnika Na spletni strani Beletrina Digital izberite želeno knjigo Kliknite na gumb »Preberi zdaj« Kliknite na gumb »Prenesi« Na računalniku poiščite preneseno datoteko(mapa Prenosi) Z desnim klikom na datoteko iz seznama izberite možnost »Kopiraj« V raziskovalcu poiščite bralnik InkBook in datoteko kopirajte v notranjo shrambo bralnika Po uspešnem kopiranju pojdite na osnovno stran na bralniku in tapnite na gumb »Moje knjige« V meniju večkrat pritisnite na ikono puščice v oblačku in počakajte nekaj trenutkov (približno 1 minuto) Ko se knjiga prikaže, jo odprite in vnesite »Ključ za e-knjige«, ki ga najdete v nastavitvah računa(ključ vpišete samo prvič) Knjiga je pripravljena za branje Navedek Povezava do prispevka
mcclane Objavljeno 14. julij 2024 Share Objavljeno 14. julij 2024 DaCapo reče pred 10 urami: Nisem še nič preko Beletrine Digital nabavil, tako da ne vem. Omenjeni The Shining sem vzel na Biblosu, kjer piše da je epub. Samo datoteke ne morem nikjer prenest. Saj zdaj se malo bičam, ampak jebatga. To imajo res neumno, naloži si njihov app, tam ti nato naloži knjigo. Na PCju tudi jaz nisem mogel potegniti epuba. Nekaj so morali spreminjati, ker omenjajo nalaganje Adobe digital editions pa avtorizacijo preko Inkbook, kar pa v zadnji verziji ni več mogoče. Seveda na njihovi strani nimajo updatano ali pa bognedaj, rešitve. 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 14. julij 2024 Avtor Share Objavljeno 14. julij 2024 (urejano) @mcclane Biblos app? A to obstaja? Če je to edina rešitev, potem je zame no-go, ker na moj e-bralnik ne morem nalagati app-ov. (pocketbook inkpad 3). Sem jim itak zatežil na email in bomo videli . . Drugače pa bom pač zahteval dinar nazaj in kupil fizično knjigo. 14. julij 2024 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
mcclane Objavljeno 14. julij 2024 Share Objavljeno 14. julij 2024 Ja, imaš Biblos app in maš notri trgovino, reader pa svojo polico z knjigami..Kar nabaviš preko računalnika ti sinhronizira. Imam Onyx Boox in lahko nalagam te androidne appe. Če ti javijo da lahko dobiš navaden epub, prosim javi, ker gre tudi meni na jetra da vsak založnik ali trgovina posiljuje s svojimi aplikacijami. Res pa je, da jim nisem nikoli težil po supportu. Ko sem pred časom nabavil Dune knjige preko založbe Sanje, ti lepo postrežejo z personaliziranim epubom, tu pa eno samo zapletanje in kompliciranje. 1 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 15. julij 2024 Avtor Share Objavljeno 15. julij 2024 evo odgovor od biblos: Navedek Zaradi nadgradnje sistema prenos knjig z Adobe Digital Editions ni več mogoč. Sam prenos na računalnike je trenutno onemogočen (predvidoma en teden), vse do prehoda na novo verzijo zaščite, branje je trenutno mogoče na podprtih bralnikih (Calypso Plus ali Focus) ali v aplikaciji na telefonu oz. tablici. 1 2 Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 30. julij 2024 Share Objavljeno 30. julij 2024 LIDL z akcijo Navedek Povezava do prispevka
Hijacker Objavljeno 3. avgust 2024 Share Objavljeno 3. avgust 2024 Katere slovarje kaj uporabljate na ebralnikih? Kateri je recimo najboljši angleško angleški pa da se ga kje snet in namestit v ebralnik, če ga le ta že nima vgrajenega? Trenutno imam Wordnet (Articles: 148.730) in pa Merriam-Webster's Advanced Learner's Dictionary (Articles: 51.700). Pa včasih zmanjka kakšna beseda v njih. Za slovenske verjetno je pa samo SSKJ (slo-slo) ter Veliki angleški slovar (eng-slo). Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.