Skoči na vsebino

Rent a car

IceMan

Priporočeni prispevki

Sem šla gledat na email. Tisti rental v Bordoju je bi Sixt in ne Hertz. Nobenih problemov.  Ene 10 let nazaj pa na Brniku. Vem, da je bil postopek malo bolj dolg in tisti Clio je bila ena obup eko varianta. Imela sem občutek, da vozim mobility scooter. Vem, da so mi zaračunali za potovanja čez mejo. 

Bolj ali manj tako kot vsi drugi. To, da nismo marali ne Toyote chr ne Cliota je bolj naključje, oba sta bila nova. 

uredilo bitje ana
Povezava do prispevka
ana reče Dne, 21. 7. 2024 at 12:59:

Nazadnje sem namesto Seat Atece dobila Cupro.

Sej to je dobesedno re-badgan seat :D 

Also thanks za info glede alternativnih zavarovalnic sem ravno gledal da so nenormalne cene ce vzames njihovo zavarovanje brez lastnega deleza.

Povezava do prispevka

Nikoli nobenih problemov z najemom avta. Poslikaš celega ko ga prevzameš, še 360° video posnemi, pa itak ti vse povejo glede vračila s benzom in kam daš ključe, če nimajo odprto ko se vračaš. Edine slabe izkušnje vem za kolega, ki so mu v Frankfurtu pri neki agenciji (ki ima okence na letališču, ni neka lokalna dislocirana) hoteli poturiti škodo za par prask, pa jim je pokazal slike od prevzema in je bilo samo ajde caw.

Sej imaš te spletne iskalnike rentacarjev, ki jih najdeš preko gugla, pa potem še vzameš tisto zavarovanje, ki je cenejše, ali od ponudnika v agenciji ali pa od portala. Jaz običajno kar pri rentalcars.com vzamem. V bistvu se ne spomnim, kdaj sem kje drugje vzel. Pa gledaš da vzameš od neke agencije, ki ima boljše revjuje. S tem da pol pa prideš na letališče pa ima ena agencija od desetih nalepko zadaj na steni in so vsi pod isto streho. Franšize pač...

Pa ne vem če je že kdo omenil - pogoj do sedaj je bil vedno prava kreditna (ne predplačniška) in pa ime kreditne na ime voznika.

Edino kar sem se navadil, da doplačam avtomatika, ker ko se z navigacijo loviš po ozkih ulicah ali klancih je precej bolj simpl.

Drugače pa glede na to, kakšne zganjajo kakšni (starejši) tujci ob prevzemu ali vračilu, ne vem kaj bi ti šlo sploh lahko narobe. Itak na dan sprejmejo par sto strank in imajo z drugimi sigurno večje probleme.

Če pa kdaj jemlješ avto v kakšnih "eksotičnih" deželah, je pa tudi fajn kakšne kajtarje povprašat, da ti dajo kontakt od kakšnega preverjenega domačina. Te imajo še za domačina potem, ko se z neko kripo voziš naokoli. ;) 

Povezava do prispevka
dzuko reče Dne, 24. 7. 2024 at 11:23:

Pa ne vem če je že kdo omenil - pogoj do sedaj je bil vedno prava kreditna (ne predplačniška) in pa ime kreditne na ime voznika.

Rental sem avto od Irske, ZDA, Španije etc., pa nikoli nisem rabil prave kreditne (je nimam, tako da ne bi bilo izvedljivo). Vedno šlo s to navadno debetno kartico. Ponavadi so mi trgali dol nek riziko in mi ga refundali, ko sem vrnil avto. 

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...

En update kak je šlo z rentanjem...

Torej, prišel tja,uredil papirje, mogu sem dat samo 300€ kavcije. Neki so očitno zasral,mogu bi dobit Fiat Pando, so mi dal free upgrade na Seat Arono. Avto lep, samo 50k km mel. Ko sem avto vrnil je model rekel da kao v roku pol ure odmrznejo tisto kavcijo? mal čudn sicer. V glavnem nič kej konkretnega maila nisem dobil da je kaj narobe al pa da je vse ok. Poslal so mi sam en voucher pa anketo kak sem zadovoljen. Mislim da so odmrznal,nisem pa še 100%.

Vzel sem pa prek strani Check24, rent služba pa Wheego.

Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...

Hm, ce avto rentam jutr, je cena 80e za en tedn, ce pa isti avto  rentam cez 1 mesec, je pa 200e. To je verjetno fora sezone ali je pac popust na avte ki jim stojijo tam? Pac vprasanje je za une ki veliko rentajo, a raje rezerviram in placam zdaj al zadn trenutek? ali je vseeno

Povezava do prispevka

Po mojih izkusnjah gredo cene vedno gor blize si datumu najema v visoki sezoni. Kako je pa v mesecih z manj ponudbe pa ne vem. Tu so solske pocitnice med 26im oktobrom in tretjim novembrom, predvidevam da je podobno v Sloveiji in evropskih drzavah. Mogoce vpliva na cene.  Za firmo vcasih rentam zadnjo minuto, samo tam gre za dan ali dva in se manj opazi razlike. 

uredilo bitje ana
Povezava do prispevka
PuskA reče pred 4 urami:

Hm, ce avto rentam jutr, je cena 80e za en tedn, ce pa isti avto  rentam cez 1 mesec, je pa 200e. To je verjetno fora sezone ali je pac popust na avte ki jim stojijo tam? Pac vprasanje je za une ki veliko rentajo, a raje rezerviram in placam zdaj al zadn trenutek? ali je vseeno

Se mi zdi da je zelo odvisno od posameznega ponudnika in raznih fint, ki se jih vsak gre. Ko sem rezerviral za USA 4 mesece pred tripom je bila cena X in potem sem gledal na dan prevzema avta, če bi tisti dan vzel brez rezervacije, bi bila ista cena.

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...

v avstraliji so mi zahtevali mednarodno vozniško dovoljenje, ki ga lahko zrihtaš prej na amzs, ampak sem bil prepričan da bo šlo skozi z mojo vozniško, itak smo europejci, ravno zato sem rental pri Europcar, da bi šlo skozi lol

pridem tja in mi pravi gospa, da si morem zrihtat vsaj uraden prevod od pravnika, da lahko zanj zaprosim prek neta in mi nekaj svetuje, da folk včasih dobi še isti dan

tam je bla pa ravno sobota pa neki prazniki tkoda ni šans, da bi dobu uraden prevod od pravnika v enem dnevu, čeprav sem applyjal tam neki za urgent prevod (kar je blo 24h, torej tudi predolgo)

vmes sem šel še malo do drugih ponudnikov in spraševal, mislim da so vsi zahtevali isto, predvsem pa niso meli niti enega avta fraj. valda sem na tej točki že spraševal neke lokalce na letališču če pozna koga, ki posodi avto

k sreči sem pol našu neko scam spletno stran k slikaš vozniško in vneseš podatke in ti pošlje fejk mednarodno dovoljenje v pdf za nekih 30e - zgleda tko dejansko semi legit, pol k sm gledal eno pravo mednarodno je praktično isto, edino cover je drugačen pa pač neki žigi so sus lol

itak sem do tega tko čakal že ene par ur in ji vmes težil na okencu če ni nobene druge vrjante, da sem pol zaglumu, da je v tem času že pršu uradni prevod, ji poslal to in dobil avto.

reviewi na netu za ta service so al 5 zvezdic al pa 1 - slednje so ocenli tisti, ki jih je ustavla murja in so meli zarad tega pizdarijo, 5 pa fake/tisti ki so se rešli ko js

Povezava do prispevka
  • 5 mesecev kasneje...
  • 2 tedna kasneje...
Lord Baltimore reče pred 5 urami:

A ima kdo izkušnje z rentanjem in otroškimi sedeži. Dal sem request, ampak piše da ni zagotovila. Ampak brez tega dejansko ne morem vzet avtomobila. Sej jim bom pred prihodom pisal naj uredijo in potrdijo, ampak se mal bojim da so to mal jebivetrski in da utegnem pridt tja in ne bo sedežev.. sploh ker rabim 2. 

Kera firma? Eni ti dajo, kar pac rezerviraš, ni samo "maybe" 

Povezava do prispevka

Mislim, pri večini firm rezerviraš baby sedež, dajo pa ti kar majo (niso vsi otroški sedeži enaki :D) 

Recimo na portugalskem je bil tak da bi ga sam na smeti se peljal, njihov odgovor je bil to imamo, vzemi ali pusti 

Na irskem je bil pa kul 

V obeh primerih pa ni blo maybe, tako da meni to bolj diši na nek ljigav rent 

Povezava do prispevka
_Tona_ reče pred 1 uro:

Kera firma? Eni ti dajo, kar pac rezerviraš, ni samo "maybe" 

Me3do reče pred 14 minutami:

V obeh primerih pa ni blo maybe, tako da meni to bolj diši na nek ljigav rent 

Hertz prek Expedie. Piše mi pa tko ob rezervaciji 

Special requests

• booster seat, toddler car seat
  • Special equipment may not be available for all cars or at all rental locations. Expedia will forward your requests to the vendor, but they are only requests and are not guaranteed. We recommend you contact the car rental company directly to confirm availability. Requests cannot be guaranteed as they are subject to availability. Payment due at pick-up.
Povezava do prispevka
Lord Baltimore reče Dne, 30. 4. 2025 at 21:03:

Hertz prek Expedie. Piše mi pa tko ob rezervaciji 

Special requests

• booster seat, toddler car seat
  • Special equipment may not be available for all cars or at all rental locations. Expedia will forward your requests to the vendor, but they are only requests and are not guaranteed. We recommend you contact the car rental company directly to confirm availability. Requests cannot be guaranteed as they are subject to availability. Payment due at pick-up.

Ne rezerviraj prek posrednikov. Niso toliko ceneje kot ti naredijo glavobolov, če gre kaj narobe. Jaz ponavadi dam na te sajte primerjave, potem grem pa direkt bookirat. Isto za letalske prevoze. 

Hoteli so ponavadi tudi cenejši direkt, samo ne vem ali je namenoma ali so samo nesposbni ustvaril uporabniku prijazni sistem rezervaciji na lastnih spletnih straneh. Pri vseh po vrsti je neprimerno lažje rezervirat prek booking.com, če se mi jih ne da klicat in rezervirat prek telefona.

Skratka hoteli so edina varianta, kjer vĉasih uporabljam posrednike.

uredilo bitje ana
Povezava do prispevka
Lord Baltimore reče Dne, 30. 4. 2025 at 15:07:

A ima kdo izkušnje z rentanjem in otroškimi sedeži. Dal sem request, ampak piše da ni zagotovila. Ampak brez tega dejansko ne morem vzet avtomobila. Sej jim bom pred prihodom pisal naj uredijo in potrdijo, ampak se mal bojim da so to mal jebivetrski in da utegnem pridt tja in ne bo sedežev.. sploh ker rabim 2. 

vzames svoje otroske sedeze s sabo, praviloma jih lahko zastonj na letalo vzames

ker pri sposoji je prvo vprasanje ce jih sploh dobis, drugo pa kaj sploh dobis

uredilo bitje Andro
Povezava do prispevka
Me3do reče pred 1 uro:

problem je če rabiš še voziček, pol je ali voziček zastonj ali sedež

Lord Baltimore reče pred 1 uro:

Kaj a dva otroska sedeza sta dzabe na ryainair?

https://help.ryanair.com/hc/en-gb/categories/12503095332497-Travelling-With-Children

Navedek

At the airport, you can check in 2 items of baby equipment per child (1 pushchair + car seat, booster seat or travel cot) free of charge.

• Račka +1 1
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...