Skoči na vsebino

Rent a car

IceMan

Priporočeni prispevki

Ta mesec grem v Italijo (Sardinija) in bom prvič rental avto. Rezerviral sem ga že,me pa zanima kako imajo s tem njihovim zavarovanjem al kaj je že ko rabijo tvojo kreditno kartico v primeru da avto kej stolčeš. Je dovolj kreditna kartica z odloženim plačilom ki jo imam ali potrebujem kakšno drugo?

Povezava do prispevka

To je to. Naceloma mora biti ista, kot tista s katero si rezerviral. Pa limita dovolj. 

Ne vem pri kateri druzbi si najel, lani v Cagliariju sem moral posklikati in posnet avto ob prevzemu in vracilu, ter poslati posnetke na njihov whatsapp. Je pa potem trajalo kaksen mesec, da so sprostili rezervacijo sredstev.

Povezava do prispevka

Poslikaj dobro ključavnice na kljukah in prtljažniku. Imajo nekateri eno finto, da takoj ob vračilu vozila grejo pogledat ključavnice (med uporabo itak ne opaziš, ker uporabljaš daljinca) in so potem "zjebane". Nato trdijo, da je bil v avtu poskus vloma in želijo imeti 250€ za popravilo. 

uredilo bitje B-Magic
Povezava do prispevka

Nekatere agencije ze vnaprej povedo, da debetne kartice niso sprejete, zgolj kreditne. Ampak ce se odlocis za polni kasko brez odbitne fransize pri sami agenciji, ponavadi ne terjajo blokade kartice (tistih 600 ali 800 ali 1100€ je namrec odbitna fransiza). Na tak nacin ‘navadne’ smrtnike, ki imajo limit le 400€, kratkomalo prisilijo v nakup polne police, saj ti drugace na licu mesta ne dajo avta. 
Mimogrede, veliko platform, kot sta Booking in Qeeq, prodaja lastno polno zavarovanje. Ta agenciji potem ne pomeni nič in ti še vedno probajo prodati lastnega (in te hocejo celo prepricati, da tisto od platforme ni vredno nic). 

Sicer pa imas cisto vse podatke v drobnem tisku rezervacije. 

• Račka +1 1
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka

Jaz sem lani avto vzel pri Autonoleggio Sardinya.

Vzel sem polno zavarovanje, na šalterju sem moral obvezno dat kreditno kartico (v pogojih je pisalo, da je lahko tudi debetna, ampak iz nekega razloga ni blo možno tam), gor so rezerviral 500€.

Ko sem avto dal nazaj ga niso neki preveč pregledoval, samo zapisal kilometre pa pogledal če se je kakšna lučka na armaturki pržgala. Potem pa so kmal tut sprostil sredstva na kreditni.

Na splošno dobra izkušnja. (še čakam če pride kakšna kazen po pošti :ninja:)

Povezava do prispevka
Kruz reče pred 1 uro:

Drugače pa v Evropi je insane najemat avto, pa jebanje s fotkami, videi, kr neki. Samo enkrat in nikol več :D 

Se ti zdi? Ni sicer tako poceni in preko kurca kot npr. v Ameriki, ampak se mi pa zdi da ce vzames pri neki dostojni firmi (npr Hertz ali Europcar) vse poteka zelo gladko, profesionalno in brez raznih presenecenj. Tudi avti, ki sem jih dobil so bili vedno prakticno novi. Nikoli nisem rabil nikjer nic slikat. Skupaj z njihovim usluzbencem pogledas avto ko ga vzames, podpises trenutno stanje in to je to. Ko ga vrnes ponavadi kljuce vrzes v neki kaslc in to je to. Ce pa gres do random grka, ki ti odda Polota za 20e na dan pa zna bit pestro ja :D

Povezava do prispevka

Ja, verjetno ti delajo ok, smo vzeli neko lokalno nemško firmo. Kr neki.

V USA ga sam vzameš, pripelješ, mal na pol te edino vpraša, če si videl kakšno posebno poškodbo, to je to. Ko ga pripeljem nazaj, sam prepiše kilometre, podpišem papir in je to to. Noben se ne zajebava, ker jim je logično, da če si naredil XYZ tisoč milj, da ene stvari se pač enostavno opazijo od uporabe :D ne pa da te drka za en mini ris, ker je pač od  tovornjaka kamen priletel s strani ipd. (imam pa iz usa vedno samo Alamo, tako da ne govorim zdaj za ostale firme; alamo ima pač tudi unlimited mileage kr v osnovnem najemu zajet)

uredilo bitje Kruz
Povezava do prispevka
Kruz reče Dne, 16. 7. 2024 at 10:44:

Ja, verjetno ti delajo ok, smo vzeli neko lokalno nemško firmo. Kr neki.

V USA ga sam vzameš, pripelješ, mal na pol te edino vpraša, če si videl kakšno posebno poškodbo, to je to. Ko ga pripeljem nazaj, sam prepiše kilometre, podpišem papir in je to to. Noben se ne zajebava, ker jim je logično, da če si naredil XYZ tisoč milj, da ene stvari se pač enostavno opazijo od uporabe :D ne pa da te drka za en mini ris, ker je pač od  tovornjaka kamen priletel s strani ipd. (imam pa iz usa vedno samo Alamo, tako da ne govorim zdaj za ostale firme; alamo ima pač tudi unlimited mileage kr v osnovnem najemu zajet)

Ne vem no. Jaz nikoli nisem imela problemov in vsaj ene dvakrat na leto najemam avte po Evropi. Tisti kasko imam svoj za ene 40 evrov na leto, pri rent a carih je ene 2 na dan. Enim je dovolj debiena kartica z dovolj denatja gor, drugim samo kreditna. V vecini primerov jim samo vrnem kljuce in oddidem, brez da bi bili kaki pregledi in podpisi. Zadnjic smo skoraj sli skozi varnostni rentgen in mi tamala pravi, a ne moras ti se kljuce na salter vrnit? :D Ona tam me vprasa, ce sem parkirala v rent a car delu parkirisca in to je to. Omejitve na kreditnih karticah se da uredit s klicem na banko in ti dvignejo limit, vsaj mojim starsem so enkrat. 

uredilo bitje ana
Povezava do prispevka
ana reče pred 1 minuto:

Ne vem no. Jaz nikoli nisem imela problemov in vsaj ene dvakrat na leto najemam avte po Evropi. Tisti kasko imam svoj za ene 40 evrov na leto, pri rent a carih je ene 2 na dan. Enim je dovolj debiena kartica z dovolj denatja gor, drugim samo kreditna. V vecini primerov jim samo vrnem kljuce in oddidem, brez da bi bili kaki pregledi in podpisi. Zadnjic smo skoraj sli skozi varnostni rentgen in mi tamala pravi, a ne moras ti se kljuce na salter vrnit? :D Ona tam me vprasa, ce sem parkirala v rent a car delu parkirisca in to je to. Omejitve na kreditnih karticah se da uredit s klicem na banko in ti dvignejo limit, vsaj mojim starsem so enkrat. 

Kul. Povej še, a to je Irska Anglija al Slovenija, Poljska.

Povezava do prispevka

Najveckrat v Italiji. Parkrat na Skotskem, Irskem, na Hrvaskem, Francija, Azori, v Sloveniji samo enkrat in tam je bilo vec komplikacij. Nemcija mislim, da smo vecinoma z vlakom in se ne spomnim, da bi sla rent a car. V Trstu na letaliscu sem bila pri Keddy, kjer so mi dodali se za potovanje cez mejo in podobne zadeve (isto v Sloveniji, se ne spomnim kdo), pri Sicily by Car jih pa prav malo briga. Sem ze vracala nazaj avto, ko ni bilo nikogar tam in sem samo vrgla kljuc v skatlo. Po spominu Enterprise ne zahtevajo oziroma niso zahteval kreditne, samo niso edini. Preko posrednikov sem rezervirala samo v Sloveniji, raje se jih izogibam, ker je vse skupaj trajalo dje. Sedaj jim samo povem, da imam excess vzet pri zunanjem ponudniku. 

uredilo bitje ana
Povezava do prispevka

https://www.carhireexcess.ie/about (Blue Insurance) 

Vse skupaj je bilo 48 Evrov za eno leto, max 62 dni neprekinjenega rent-a-cara. Tisto zavarovanje, ki ga imam jaz, je omejeno na Evropo. Ne vem ali je dostopno tistim, ki ne zivijo na Irskem. Tu je tega precej, ker pogosto moramo najemat avtomobile na dopustih. Nimam nobenega priporocila ali so oni boljsi kot kdo drug. 

Edit: hiter google mi kaze, da ga ponuja Revolut

https://help.revolut.com/en-SI/help/insurance-products/insuring-my-travel/what-am-i-covered-for/travel-insurance-features/car-hire-excess-protection/

uredilo bitje ana
Povezava do prispevka
IceMan reče Dne, 15. 7. 2024 at 13:28:

Limit imam 800€/mesec...je to dovolj?

Odvisno od avta. Za kak Fiat 500 so zneski bistveno manjši (če ne jemlješ prvič, ti vzamejo 100EUR rezervacije), za kakega večjega SUV-a pa znajo vzet ene 3x več. 

Ne vem, če je to-to kar je nalimala Ana, ampak Revolut ti v sklopu računa nudi zavarovanje odbitne franšise (preko Allianz zavarovalnice) na način, da ko dobiš zahtevek za plačilo odbitne franšize, pošlješ njim in oni plačajo. Pogoj je, da si vzel rent a car dlje kot 40 al 80 km od svojega doma. Edit: očitno je 200km od doma in gre za to od Ane. Jaz sem vseeno, sploh v ITA, raje vzel še njihovo zavarovanje, da se ni treba zajebavat s papirji in italijani, če gre kaj narobe. Sicer še nikoli ni šlo, ampak vseeno. 

uredilo bitje kmjr
Povezava do prispevka
Me3do reče pred 3 urami:

Pol nikoli ne vzameš zavarovanja pri rentacarju? Samo izposoja in čao? 

Običajno zavarovanje je obvezno in vključeno v ceno. Samo krijejo stroške samo od 800, 1200 ali kolikor evrov je v tistih pogojih naprej. Če pri njih vzameš excess lahko nazaj prineseš samo volan in ne plačaš nič. Če pa jemlješ to zunanje, pa na mestu plačaš stroške do tiste odbite klavzule kot je rekel kmjr in terjaš naprej od tvoje zavarovalnice. Za en dan razlike niso velike med opcijami, pri tednu se pa nabere, ker rent a cari računajo dodatno za to zavarovanje na dan.

Povezava do prispevka

Verjetno je full odvisno od tega kater avto najemas. Sam sem najel najnizji rang avtomobilov na Tenerifih za 1 teden in me je stalo 135 eur pri Auto Reisen. Na spletu sem naklikal nekega citroena, pricakal me je clio. Ne spomnim se, ce sem sploh kazal kreditno/debetno, verjento sem placal z debetno ze pred prihodom. Noben ni tezil za nic. Avto sem poslikal, ker je bil ze opraskan in sem se bal, da me bodo zajebavali. Med dopustom je avto nekdo ruknil na parkingu in je padla ven plastika, ki blindira odprtino za meglenke. Nisem opazil tega takoj tko da sem zgubil plastiko. Ko sem dal avto nazaj sploh noben ni nic pogledal. Na salterju sem dal kljuce in povedal, da sem napolnil gorivo in to je blo to. Za brezveze sem se sekiral.

Pri drazjem/novejsem avtu je verjetno drugacna zgodba. 

Povezava do prispevka

Jaz skoraj nikoli nisem  dobila znamko avtomobila, ki sem ga rezervirala. Vedno pa dobim avtomatika in približno razred, ki sem ga rezervirala. Nazadnje sem namesto Seat Atece dobila Cupro. (Navajena em avtomatikov in lažje je vozit na drugi strani ceste kot sem navajena ali v nepoznanih mestih, če ti ni treba mislit še na prestave. Mulca sta tudi večja, zato najmanjših avtomobilov ne najemam več). 

Drugače pa smo mi imeli vedno nezgode na Azorih. Prvič sem jaz opraskala platišče, drugič je pa mož na nekem klancu skoraj dokončmo skuril že na pol skurjeno sklopko. Na poti na letališče smo se morali malo ustavit in prezračit avto, da ni preveč smrdelo po sklopki. V obeh primerih ni bilo nobenih doplačil. Glede na vozni park na voljo, nismo bili edini. :D

uredilo bitje ana
Povezava do prispevka

Svašta, moje izkušnje so čisto kontra - še nikoli nisem dobil kaj drugega kot to kar sem rezerviral :D Sem pa moral downgradeat avto enkrat, ker moja osnovna kartica, ki je očitno debetna (pač osebni račun na nlb) ni primla, na kreditni sem imel limit na 2k za enkratno plačilo in sem mogel nardit rezervacije, pa so mi potem dali en razred manjši avto, da je bila kavcija pod 2k. 

Se pa načeloma odločam za mednarodne franšize, lokalne ponudnike ponucam samo na cipru in na portugalskem :D

Povezava do prispevka
Dejch reče pred 18 urami:

A noben si pa ni sposodil avta pri SIXT recimo? In kakšne izkušnje ima tam? Do je dejansko edina rent a car firma v sloveniji k sm slišu zanjo. 

V SLO nisem, sem pa na balkanu in enkrat na letališču v Španiji, če se ne motim. V obeh primerih je avto imel manj kot 5k km na števcu. :D

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...