Sadako Objavljeno 29. november 2020 Share Objavljeno 29. november 2020 Pozdrav, za VD taščo in tasta iščem družabno igro. Noro všeč jima je scrabble. Vem, da je zadeva zelo specifična, ampak dajmo razmišljat out of the box in probat najti nekaj podobnega. Morda pomaga dejstvo, da pri scrabblu najbolj uživata v cutthtroat situacijah, ko se zapirata. Razmišljal sem o Azulu, a se mi zdi, da zna biti morda preveč abstrakten, glede na to, da je scrabble precej stvarna in oprijemljiva zadeva. Kaj porečeste vi? Hvala. Povezava do prispevka
BlueSan Objavljeno 29. november 2020 Share Objavljeno 29. november 2020 (urejano) Blokus, Go, Hive Pocket? 29. november 2020 uredilo bitje BlueSan Povezava do prispevka
Sadako Objavljeno 29. november 2020 Avtor Share Objavljeno 29. november 2020 Hm, mogoč vse preveč abstrakno Kaj pa Carcassonne, Patchwork ... Povezava do prispevka
ThePek Objavljeno 30. november 2020 Share Objavljeno 30. november 2020 Patchwork in Carcassone sta oba super za 2 igralca in imata oba tudi cutthroat momente. Če igrata igre v večji družbi (beri: 4+), mogoče predlagam Letter Jam. Ena bolje izvedenih kooperativnih iger, pa še z besedami se igra. Povezava do prispevka
BlueSan Objavljeno 1. december 2020 Share Objavljeno 1. december 2020 Sem napisal pa ni poslalo. Carcassonne ja, patchwork pomoje tudi. Barrenpark je 2. opcija. Drugače pe Scrabble je tudi abstrakten Povezava do prispevka
Jake the Mess Objavljeno 1. december 2020 Share Objavljeno 1. december 2020 Bärenpark je super špil, ne bi ravno reku da je cutthroat. Kaj Jaipur? Zna biti rahlo nesramen pravtako klasika Lost cities. Oba sta super lahka za naučit, je pa res da tudi to nista najbolj cutthroat špila. Meni osebno je recimo 7 wonders duel tak špil ki ustreza napisanemu, je pa res da s svojo ikonografijo ni ravno najlažja igra za učenje. Še en špil o katerem se ne govori kaj dosti je Kamisado. Špil pri katerem nasorotnika dobesedno siliš v določene poteze. Je pa popolnoma abstrakten špil. Glüx je še en spregledan biser, je pa spet precej oziroma popolnoma abstrakten. Azul, Carcassonne, Sagrada in Hey, that's my fish bi bili moji favoriti. Ali pa mogoče TtR: Nordic countries. Povezava do prispevka
Sadako Objavljeno 1. december 2020 Avtor Share Objavljeno 1. december 2020 Hvala vsem. Sem se potem odločil za Carcassonne. Ostale dam pa kakopak na osebni seznam Povezava do prispevka
Jake the Mess Objavljeno 1. december 2020 Share Objavljeno 1. december 2020 (urejano) Carc mas dostikrat precej poceni v Müllerju, če ga slučajno še nisi kje drugje naročil. 1. december 2020 uredilo bitje Jake the Mess Povezava do prispevka
Sadako Objavljeno 1. december 2020 Avtor Share Objavljeno 1. december 2020 Sem kar na igraj.si Spodobi se in pravično je. 2 Povezava do prispevka
Jake the Mess Objavljeno 1. december 2020 Share Objavljeno 1. december 2020 Super, lepo da podpreš mn3njalničarja. Povezava do prispevka
Sadako Objavljeno 23. januar 2021 Avtor Share Objavljeno 23. januar 2021 (urejano) Spet iščem kakšen nasvet Tokrat za naju s punco oz. za igro v 4. Največkrat igrava v 2, ampak je kul da je igra vsaj solidna tudi v 4 Najin okus se giblje nekje tukaj: Great Western Trail, Castles of Burgundy, Brass Birmingham ... te 3 so nama res vrhunske. Družbi je zaenkrat dogajal predvsem Castles of Burgunfy, Terraforming Mars, Stone Age, Voyages of Marco polo (Brass in Great Western Trail še nismo sprobali). Razmišljam nekako v tej smeri: Gaia Project (se bojim, da je prekompleksna), Spirit Island (baje precej slab coop v 4), Scythe (baje precej slabo za 2), Clans of Caledonia? ... Kaj pravite strokovnjaki? 23. januar 2021 uredilo bitje Sadako Povezava do prispevka
ThePek Objavljeno 23. januar 2021 Share Objavljeno 23. januar 2021 A si upata Pax Pamir? Nisem še igral, ampak sem slišal, da je cutthroat v 2, v 4 pa tudi zelo zanimiv. Je pa Gaia Project menda odličen za 2. Igral sem samo Terra Mystico, ampak če Gaia ponuja isto izkušnjo v 2, kot je Terra v 4, bi srčno svetoval, še posebej glede na vaš Euro okus. Povezava do prispevka
Deskyet Objavljeno 23. januar 2021 Share Objavljeno 23. januar 2021 (urejano) Spirit Island v 4 zna biti preveč, razen če bi bili vsi zelo dedicated. Meni je v 2 in 3 zelo všeč, 4 še sicer nisem probal in tudi ne več, če bi. Scythe na 2 je meh. Čekiraj Inis, nama s punco je bil super na 2, na 4 pa nam je tudi zelo všeč. Sicer je malo drugačen kot naštete igre (area control predvsem), ampak ko ga spoznaš in naštudiraš te action kartice, ki jih ima, je super taktičen špil, ki ne traja predolgo. Zelo radi igramo tudi Viticulture, ki super scalea (s Tuscany expansionom ali brez). Je pa res, da je tam, razen zasedanja mest (worker placement), bolj malo interakcije. 23. januar 2021 uredilo bitje Deskyet Povezava do prispevka
Jake the Mess Objavljeno 24. januar 2021 Share Objavljeno 24. januar 2021 Mogoče Troyes? Povezava do prispevka
BlueSan Objavljeno 24. januar 2021 Share Objavljeno 24. januar 2021 (urejano) Sadako reče Dne, 23. 1. 2021 at 17:29: Spet iščem kakšen nasvet Tokrat za naju s punco oz. za igro v 4. Največkrat igrava v 2, ampak je kul da je igra vsaj solidna tudi v 4 Najin okus se giblje nekje tukaj: Great Western Trail, Castles of Burgundy, Brass Birmingham ... te 3 so nama res vrhunske. Družbi je zaenkrat dogajal predvsem Castles of Burgunfy, Terraforming Mars, Stone Age, Voyages of Marco polo (Brass in Great Western Trail še nismo sprobali). Razmišljam nekako v tej smeri: Gaia Project (se bojim, da je prekompleksna), Spirit Island (baje precej slab coop v 4), Scythe (baje precej slabo za 2), Clans of Caledonia? ... Kaj pravite strokovnjaki? Orleans? Concordia? Viticulture? Feast for Odin? 24. januar 2021 uredilo bitje BlueSan Povezava do prispevka
Jake the Mess Objavljeno 24. januar 2021 Share Objavljeno 24. januar 2021 Uf meni je bla Concordia največje razočaranje. Pa ne da je slab špil, samo očitno sem preveč pričakoval. Povezava do prispevka
Sadako Objavljeno 24. januar 2021 Avtor Share Objavljeno 24. januar 2021 Tukajle bi kar dodal svoj podpis. Je pa res, da v 4 še nismo igrali. V 2 je precej lame. Vem, da obstajajo neke mape samo za 2 playerja pa vseeno. Bom poročal kako bo v 4. Me je pa noro presenetila Voyages of Marco Polo v 4. Super! Povezava do prispevka
Jake the Mess Objavljeno 24. januar 2021 Share Objavljeno 24. januar 2021 Sej maš že v osnovni igri mapo za dva. Mapa Italije je za dva, če se prav spomnim. No zame to ni spremenil tega da mi je bil špil neverjetno nezanimiv. Saj vem da težko primerjaš te dve igri, ampak meni je Blue Moon City (ki si ga ravnokar kupil kajne?) 100x boljša igra, pa ima na bggju precej nižjo oceno, tud Concordia ima res hude reviewje. Ne vem no, jest sm jo trejdov za Legendary encounters: Alien, ki sem jo do sedaj igral točno 1x, pa lahko rečem da sem zadovoljen s trejdom Povezava do prispevka
Jake the Mess Objavljeno 24. januar 2021 Share Objavljeno 24. januar 2021 Aja, jest razmišljam o prodaji Council of four, špil od istih avtorjev kot Voyages of Marco Polo, ki naj bi bil super tako ua v 2, kot tudi v 4. Ustreli pm če te slučajno zanima, lahko pa tudi kdo drug, ali če bi kdo kaj menjal. Je pa prva izdaja in ne Cmon mini edition. Povezava do prispevka
Sadako Objavljeno 24. januar 2021 Avtor Share Objavljeno 24. januar 2021 (urejano) Hvala, ampak zaenkrat ne, ker ne sprotam Uno vem, da je za 2, ampak maš še neke dodatne. Bomo vidl v 4. 24. januar 2021 uredilo bitje Sadako Povezava do prispevka
Jake the Mess Objavljeno 24. januar 2021 Share Objavljeno 24. januar 2021 Sprotam? Povezava do prispevka
Sadako Objavljeno 24. januar 2021 Avtor Share Objavljeno 24. januar 2021 (urejano) Preveč iger za prespilat Ne morem vseh sproti preigrati = ne sprotam 25. januar 2021 uredilo bitje Sadako Povezava do prispevka
Jake the Mess Objavljeno 24. januar 2021 Share Objavljeno 24. januar 2021 Aha, to je nek nov izraz vidim Čaki, a ne iščeš nove igre al kako? Sej meni kamot rečeš da te špil ne zanima, ne bom nič užaljen Moj predlog bi bil mogoče kakšen Carpe Diem še. Glede na to da vam Feldov CoB dogaja, bi tole znalo tud delovati. Povezava do prispevka
Sadako Objavljeno 24. januar 2021 Avtor Share Objavljeno 24. januar 2021 Maš prav, iščem novega, sm že pozabu lol Očitno se mi meša Ampak zaenkrat sm se v uni fazi, ko se nekako po bgg rangu orientiran. Čeprav tud tvojo zdle gledam na bgg Povezava do prispevka
Jake the Mess Objavljeno 24. januar 2021 Share Objavljeno 24. januar 2021 Ja sej te ratingi so meni še vedno super vodilo. Je pa to tako kot nek imdb recimo. Lahko ima film/igra super oceno, pa če ti ne potegne, je to dokaj nerelevantno. Ampak tukaj maš vsaj playthroughje, kjer dobiš približen občutek kako bi ti igra znala dogajati. Povezava do prispevka
ayrton79 Objavljeno 25. januar 2021 Share Objavljeno 25. januar 2021 (urejano) Hehe, okusi so res različni. Tako kot Concordia, ki je generalno gledano zelo cenjen špil, ni všeč Jakeu, tako recimo meni niso všeč Wingspan, Terraforming Mars in Bloodrage, ki so tudi velecenjeni vsi po vrsti. Blagor vam ,jaz pa zadnje čase nič ne sprotam tut jaz prvič slišim za ta izraz :D 25. januar 2021 uredilo bitje ayrton79 Povezava do prispevka
Sadako Objavljeno 2. februar 2021 Avtor Share Objavljeno 2. februar 2021 (urejano) Evo finalista sta Orleans in Gaia Project Se bo pa težko odločit. Noro mi dogaja zgodovinska tematika + manjša kompleksnost pri Orleans, medtem ko naj bi Gaia Project imela super igralnost za 2 -4 igralce in bi bila na nek način fajn izziv za obvladat. 2. februar 2021 uredilo bitje Sadako Povezava do prispevka
BlueSan Objavljeno 3. februar 2021 Share Objavljeno 3. februar 2021 (urejano) Decisions, decisions Imam obe, obe sta mi fajn, Gaia project mi je boljša, a v 2 bi vrjetno raje igral Orleans. 3. februar 2021 uredilo bitje BlueSan Povezava do prispevka
Sadako Objavljeno 3. februar 2021 Avtor Share Objavljeno 3. februar 2021 Hvala, ful si pomagal Kaj pa v 4? Povezava do prispevka
ayrton79 Objavljeno 3. februar 2021 Share Objavljeno 3. februar 2021 V 4 so vse igre dobre. 4 je idealno za vse. Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Vpiši se za komentiranje
You will be able to leave a comment after signing in
Vpiši se