Skoči na vsebino

Hellraiser: The Reboot


Tom7i

Priporočeni prispevki

Medeninček reče pred 5 minutami:

Ne gre za PR trik, gre za učinke reflektivne aktivnosti (Robin DiAngelo rada ponavlja, da je antirasizem doživljenski proces samorefleksije in družbenega aktivizma), gre za filozofijo prakse v smislu marksistične šole misli, kjer se v akademskih področjih, od koder te kritične teorije izvirajo uporablja za izvajanje prehoda iz špekulacij v prakso.

 

dokaži

  • Račka +1 1
  • Trol 1
Povezava do prispevka

Jst bom tlele spustu eno bombo resnice:

 

ce bi dobil novega Hellraiserja s klasicnim Pinheadom, se nihce od vas ne bi pol kurca veselil filma. Drznem si stavit, da bi ga prej tle kurcali v debati, kako govno bo.

 

A zdej pa kr naenkrat vsi MUST PROTECT THE LEGACY, MUST. KEEP. THE. BLOODLINE. PURE.

 

Tale novica je najboljsa stvar, ki se je zgodila fransizi. Prove me wrong you fucking can't.

  • Račka +1 2
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka

jaz bi se veselil ker še nisem gledal nobenega ampak filmov starejših od pet let ne gledam in zato starih ne morem gledat

 

samo tudi filmov z ženskami ne gledam, zdaj pa ne vem kaj nardit :(

 

na srečo je korona pokazala kdo je alfa in je lani spet malo manj žensk igralo v filmih, tako da sem lahko gledal dve tretjini vseh filmov

 

saj na koncu sem jih pogledal v celem letu šest, od tega štiri na drogicah

 

lp,

oporabnik slikosuka

Povezava do prispevka
Navedek

 

A zdej pa kr naenkrat vsi MUST PROTECT THE LEGACY, MUST. KEEP. THE. BLOODLINE. PURE.

Oh sweetie, its 2021, noben ne pricakuje filma in serij brez nakljucij.

 

Navedek

ce bi dobil novega Hellraiserja s klasicnim Pinheadom, se nihce od vas ne bi pol kurca veselil filma. Drznem si stavit, da bi ga prej tle kurcali v debati, kako govno bo.

Hvala da si opisal meto 99% forumov in klepetalnic na svetu - Seveda bi ga kurcali.

Kot kurcajo tega.

 

Zakaj ga ne bi smeli ?

 

LP

 

 

uredilo bitje Sovica
Povezava do prispevka
Sovica reče pred 14 minutami:

Zakaj ga ne bi smeli ?

 

LP

By all means, go crazy.

 

Ampak point je v tem, da bi ga kurcali vsi vi, ki ga zdaj zagovarjate samo zato, ker ga bo igrala ženska. In to je še en redkih primerov, kjer je takšna sprememba lika smiselna. N o r o. 

Povezava do prispevka
Avion reče Dne, 10. 10. 2021 at 10:26:

Sam tole bom pustil tule. :D

 

Zelo informativen pregled franšize. Priznam, gledal sem le original, takrat zelo dolgo nazaj in nas je fajn presral, a istočasno smo se kot zagreti metalurgi nenormalno palili na kocko in Pinheada.

 

Reboot bo seveda za preverit, držim pesti, da bo audio vizuelno doživetje vsaj na nivoju trailerja za Diablo 4.

Povezava do prispevka
Spiralmind reče Pravkar:

 

Zelo informativen pregled franšize. Priznam, gledal sem le original, takrat zelo dolgo nazaj in nas je fajn presral, a istočasno smo se kot zagreti metalurgi nenormalno palili na kocko in Pinheada.

 

Reboot bo seveda za preverit, držim pesti, da bo audio vizuelno doživetje vsaj na nivoju trailerja za Diablo 4.

Pač jaz sem pogledal vse, zdaj sem zaradi te debate spet pogledal 3. del, pač res noro, kako strmo navzdol je šla kvaliteta filmov. Saj tudi ne, da sta prva dva neka vrhunca filmske umetnosti, ampak sta nekako kultna filma. Vse ostalo je pa totalno neoriginalen bruh. :D 

  • Račka +1 2
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka
Sovica reče Pravkar:

"noro  da delaš take zaključke"   je letelo na "ker je ženska" in "muh legacy",  zato sm dodatno poudaril da  me totalno bk

 

prove me wrong ti ne oporekam glede tega; "In to je še en redkih primerov, kjer je takšna sprememba lika smiselna"

 

upam da je zdaj razumljivo,  nism se prišel kregat s tabo

Ne kregam se, sovica, we coo. Coo coo. 

Povezava do prispevka
  • 11 mesecev kasneje...

 

Moram reč, da sem po ogledu tega kar vesel, da so castali transa za Pinheada. Pri prvi objavi so se mi vrteli v glavi prizori neke retarded feminizirane verzije ala She-Hulk, vendar pa to vseeno gre skozi.

 

Ko sem že tu, pa da še odgovorim na to:

Avion reče Dne, 10. 10. 2021 at 9:25:

Mislim, a je kdo tu v debati dejansko pogledal VSE Hellraiser filme? Kar jaz sem jih in vsaj v zadnjih 5 delih niso uporabili prav nic domisljije ne truda.

 

Evo, jaz sem jih tudi vse, sem velik HR ventilator že od zgodnje srednje šole. Imam še celo vse, v katerih nastopa Doug Bradley (četudi le za par minut v tazadnjih dveh) zapečene na unih extra edgy črnih CD-jih for effect :mafija: Iz firbca sem si celo ogledal predzadnjega Revelations, ki je bil tudi po zadnjih HR standardih en kup govna, primeren le za obdržat licenco. Edino tazadnjega si nisem ogledal, kar pa nameravam nadoknadit pred ogledom tega^^

 

Anyway, meni osebno so bili prvi štirje filmi top šit; edino kar me je motilo je bilo to, da je v četrtem (Bloodline) Pinhead dokončno preminil v letu 2127 in je bilo pol po kanonu vse nadaljne zgodbe postavit pred ta čas. Glede ostalih pa se spomnim, da mi je bil dokaj kul on z zgodbo detektiva, ki raziskuje te umore (5ka), da se mi je zdel v šestki nice detajl dodatek Kirsty Cotton ter da mi je izpadel zadnji del (Hellworld) kot precej butast teen slasher.

 

To, kar se domišlije in truda tiče ti sicer dam do neke mere prav, ampak tu je ista situacija kot pri Freddiju, Jasonu, Kriku itd. - kaj češ še novega napisat, če pa glavni protagonisti (in kocka) delujejo vedno po istem motivu & kopitu? Teensi pridejo na počitnice v Lake Pleasant (al kaj je že), Jason jih zalezuje in fentava; folk s shady življenjem usoda pripelje do kocke, pol jo sestavijo in jih cenobiti zalezujejo in fentajo (or worse).

 

Sem pa kake 20 let nazaj tudi prebiral razne fanfic zgodbe na temo Hellraiserja in priznam, da bi se dalo še kaj več narest razen te osnovne šablone. V spominu sta mi ostali ti dve zgodbi:

 

Ena se dogaja nekje v prihodnosti, ko je VR že v vsakdanji uporabi; skupina japi znanstvenikov testira svoj prototip čutnega interfaca, s katerim lahko osebe v VR čutijo vse kot v resnici. Poskusnega zajčka (nek random homeless guy) japiji po nesreči pustijo celo noč v loopu, kjer se na hlodu vozi po reki lave, zaradi česar se mu povsem zmeša in postane katatoničen. Ker ga takega ne morejo več spustit v javnost, se ga odločijo obdržat in na njem izvajat še druge grozljivo boleče VR preizkuse ala razbitje jajc s pnevmatskim kladivom itd. No, po določenem času tip pretrpi toliko različnih bolečin, da njegovo telo postane organska Lament konfiguracija in skozenj vstopijo cenobiti ter potamanijo japije, brezdomca pa odvedejo v pekel kot neke vrste "častnega gosta".

 

Druga govori o slepem vrhunskem skladatelju in pianistu, ki so mu talent in slavo zavidali predvsem njegovi koncertni soigralci. Na neki točki mu je nato eden izmed njih pred koncertom med tipke klavirja vtaknil žiletke, kar je privedlo do težkih ureznin ter predčasnega zaključka kariere. Za tem se je slepi pianist usmeril v skladateljstvo - sklenil je napisati najboljšo rapsodijo na svetu, pri tem ga je pa gnalo predvsem sovraštvo in želja po maščevanju svojim bivšim kolegom. Ko je nekaj let kasneje zaključil svoje delo, je zahteval, da ga zaigra njegov bivši orkester. Ko je le-ta začel igrati skladbo, so se čez nekaj časa iz sten prikazale verige, kavlji, cenobiti itd. Tip je namreč napisal Lament konfiguracijo v notni obliki, ki se je "sestavila", ko so jo zaigrali.

Zgodba se konča tako, da ta skladatelj sedi v peklu sam v koncertni dvorani, na odru pa igra orkester, dobesedno sestavljen iz njegovih bivših soigralcev ter obiskovalcev tega koncerta - glasbila so narejena iz njihovih teles, melodijo pa tvori njihovo vreščanje in stokanje. Plot twist: skladatelju je tam povrnjen vid, a odvzet sluh; tako lahko le večno gleda trpljenje na odru v tišini, ne more pa slišati svoje najboljše rapsodije v koncertni izvedbi, kar si je najbolj želel.

 

To bi bili pomojem že dve dobri zgodbici za kako Hellraiser serijo, če kdaj pride do tega.

uredilo bitje Tom7i
  • Račka +1 1
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka
Tom7i reče pred 13 urami:

 

 

hhmmm

 

ni tolk švoh

 

čeprav mi deluje nekako preveč squeaky clean..pa manjka nekaj tisto...nelagodje al kaj jaz vem..mogoče je samo trailer bebavo narejen

 

bom pogledal.. po dolgem času gledljiv hellraiser :D

 

drugače par dni nazaj sem malo brskal po starih folderjih 

 

pa najdem tole

 

Femceno03forsite.thumb.jpg.675589ff73ad84e3f569cb1376e1e633.jpg

 

also

 

HomerCenobite.jpg.d1c0025507a4f727a469f1b156c58da1.jpg

 

 

 

 

Povezava do prispevka
Tom7i reče Dne, 21. 9. 2022 at 20:25:

 

Sem pa kake 20 let nazaj tudi prebiral razne fanfic zgodbe na temo Hellraiserja in priznam, da bi se dalo še kaj več narest razen te osnovne šablone. V spominu sta mi ostali ti dve zgodbi:

 

Ena se dogaja nekje v prihodnosti, ko je VR že v vsakdanji uporabi; skupina japi znanstvenikov testira svoj prototip čutnega interfaca, s katerim lahko osebe v VR čutijo vse kot v resnici. Poskusnega zajčka (nek random homeless guy) japiji po nesreči pustijo celo noč v loopu, kjer se na hlodu vozi po reki lave, zaradi česar se mu povsem zmeša in postane katatoničen. Ker ga takega ne morejo več spustit v javnost, se ga odločijo obdržat in na njem izvajat še druge grozljivo boleče VR preizkuse ala razbitje jajc s pnevmatskim kladivom itd. No, po določenem času tip pretrpi toliko različnih bolečin, da njegovo telo postane organska Lament configuracija in skozenj vstopijo cenobiti ter potamanijo japije, brezdomca pa odvedejo v pekel kot neke vrste "častnega gosta".

 

Druga govori o slepem vrhunskem skladatelju in pianistu, ki so mu talent in slavo zavidali predvsem njegovi koncertni soigralci. Na neki točki mu je nato eden izmed njih pred koncertom med tipke klavirja vtaknil žiletke, kar je privedlo do težkih ureznin ter predčasnega zaključka kariere. Za tem se je slepi pianist usmeril v skladateljstvo - sklenil je napisati najboljšo rapsodijo na svetu, pri tem ga je pa gnalo predvsem sovraštvo in želja po maščevanju svojim bivšim kolegom. Ko je nekaj let kasneje zaključil svoje delo, je zahteval, da ga zaigra njegov bivši orkester. Ko je le-ta začel igrati skladbo, so se čez nekaj časa iz sten prikazale verige, kavlji, cenobiti itd. Tip je namreč napisal Lament konfiguracijo v notni obliki, ki se je "sestavila", ko so jo zaigrali.

Zgodba se konča tako, da ta skladatelj sedi v peklu sam v koncertni dvorani, na odru pa igra orkester, dobesedno sestavljen iz njegovih bivših soigralcev ter obiskovalcev tega koncerta - glasbila so narejena iz njihovih teles, melodijo pa tvori njihovo vreščanje in stokanje. Plot twist: skladatelju je tam povrnjen vid, a odvzet sluh; tako lahko le večno gleda trpljenje na odru v tišini, ne more pa slišati svoje najboljše rapsodije v koncertni izvedbi, kar si je najbolj želel.

 

To bi bili pomojem že dve dobri zgodbici za kako Hellraiser serijo, če kdaj pride do tega.

 

Sem prebiral tudi stripe

 

oz. graphic novels  :rolleyes:

 

 meni se je najbolj vtisnil v spomin With my lips...hrepenenje in neizpolnjena ljubezen v peklu :D 

 

Spoiler

RCO032_1478404435.thumb.jpg.b8fdd27a714c6f54759947390d44e0e3.jpg

 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...