Skoči na vsebino

Arbenowskee

Mafija
 • Število vsebin

  943
 • Dan prve porumenitve

 • Dnevne zmage

  1

Arbenowskee je zmagal 21. julija 2020

Bitje Arbenowskee je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves med gmajno

209 Tabornik

Več o članu Arbenowskee

 • Butast stavek
  Importatore di olio d'oliva e melanzane.

Nedavni špegarji

Skupaj vzeto 3 824 vohunjenj
 1. fall guys zgleda poteče exclusivity clause in pride letos poleti še na xbox
 2. to so te težkokategorni argumenti od fox news. ban, ne mi rečt da se to tolerira.
 3. uf, v "obsolete" infrastrukturo vlagajo vsi, sam texas ni vlagal (ker NI REGULACIJ KER IMAJO SVOJE OMREŽJE). pa so kar vetrnice in regulacije krive, ne texas (KI NE REGULIRA). to je isti texas ki ne subvencionira vetrnih elektrarn. carski preskok v razmišljanju. ta dejstva so si verjetno izmislil soros, bill gates, njihovi think thanki in ne vem kdo te še matra ... res je počas čas da se odjaviš no. da ponovim, vetrnice so proizvajale več kot je bilo za njih predvideno za tiste dni in so vetrnice krive in pol ti o črnobelem svetu hahaha. edit: pod "NE REGULIRA" mislim da so regulacije zelo zelo "mile" in podrejene podjetjem za razliko od razvitih držav
 4. uf, težka propaganda - hočemo delujočo infrastrukturo, varno hrano, pa dostopno zdravstvo. vem vem, čisti komunizem. dobesedno venezuela. ajde, raje nam mal povej kako so vetrnice krive ker je zmanjkal štroma.
 5. socialna omrežja so seveda isto kot infrastruktura, hrana, zdravstvo itd LP republikanski think thank
 6. haha ugante kdo je na poti v Cancun medtem ko njegova država zmrzuje
 7. https://news.xbox.com/en-us/2021/02/17/making-backward-compatible-games-even-better-with-fps-boost/
 8. mene ne zebe, ne vem zakaj vas zebe LP random teksaški politik
 9. Arbenowskee

  The Mandalorian

  buhu. v predalček se spraviš povsem sam, ko kot papiga ponavljaš kar pravi določena TUJA politična opcija.
 10. jaz sem našel v eni štacuni, samo ne vem kolk je kaj legit https://www.gamers.si/xboxseries/xbox-series-x-1tb čeprav pomoje ni, MS store kaže tkole:
 11. zanimiva analiza gamepass-a in sprememb ki se znajo zgodit zaradi tega.
 12. Arbenowskee

  Energija

  na severu evrope majo -20 vsako zimo no. pač bili so nepripravljeni (že tretjič če me spomin ne vara). texas dela pač vse ... po texasško. to se jim ni lepo postaralo:
 13. še link do novice. dirt in wreckfest mi delujeta obetavno.
 14. xbox SoC power/thermal/yield tradeoffs pa še thermals v praksi
 15. Arbenowskee

  Energija

  Saj fino, da te skrbi za energijo v texasu, ampak kot pravi republikanski papagaj, širiš polresnice ali pa celo laži z namenom zavajanja. Da malo ilustriram: texas ima svoje omrežje in ni priklopljen (to ni 100% res, ampak v praksi je) na nacionalno omrežje ker nočejo da jih federalna vlada regulira - torej brez opcije da ti lahko sosed pomaga največ energije proizvedejo iz naravnega plina (50%+). veter je sicer impresiven (okoli 30GW nazivne moči) ampak na letni ravni nanese nekje dobrih 15% električne proizvodnje zaradi zelo malo regulacije je njihov energijski trg je podoben trgovanju z delnicami in cene znajo zelo nihat doletelo jih je ekstremno vreme zdej pa še ta mesnati deli: nihče se sredi zime ni zanašal na to, da bojo vetrnice delale z nazivno močjo (ker pozimi to nikoli ni res) in tudi če bi se, ni realnosti, kjer bi bile vetrnice 100% krive za izpade v trenutnem vremenu. dejanska proizvodnja iz vetra je celo višja kot je bila planirana. tako da je prezgodaj za reči kje leži krivda za izpade, ker menda so izpadi proizvodnje v vseh tipih elektrarn - premog, naravni plin, celo jedrskih, ampak dejstvo pa je, da zamrznjene vetrnice NISO krive. največji izpad naj bi bil pri naravnem plinu (nekateri trdijo celo 30%). zmrznjene vetrne turbine so državo stale približno 4GW nazivne kapacitete, medtem ko so pri plinu menda zgubili več kot 26 GW kapacitet. špekulira se vse mogoče - od tega da je premalo kapacitet za naravni plin ker tekmujejo z gospodinjstvi, do tega da imajo težave z zmrznjeno vodo, ki potem ne pride do parnih kotlov. kaj se je zares dogajalo, bo jasno šele čez nekaj časa.
×
×
 • Ustvari novo...