Skoči na vsebino

viddek

Rumeni jak
 • Število vsebin

  19
 • Dan prve porumenitve

Sloves med gmajno

66 Jogurt

Več o članu viddek

 • Butast stavek
  želvak brez oklepa

Nedavni špegarji

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. viddek

  COVID-19

  Imas prav, momunentalno sem zafukal Se oproscam Se mi pa se vedno lahko samo nasadis na tica z raznimi samooklicanimi geniji
 2. viddek

  COVID-19

  Najprej osnova, clanek ki je to vse zacel https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18056625/ Potem pa direkt na problem - sploh se nisi dotaknil kar govorim. Se bom osredotocil samo na primerjanje dveh skupin - naive cepljeni in preboleli cepljeni. Slikica: Po njihovem modelu je predvideno da so VSI ratali exposed za cepivo na 16. december 2020. Od 16. 12. naprej grejo potem modelirati da je outcome/censure funkcija casa. Problem tega je, da se vpelje t.i. immortal time med 16.12.2020 in dejanskim casom cepiva. V prvi slikici je 16.12.2020 y-os
 3. viddek

  COVID-19

  Nisem akademik. Ampak naceloma ko nekdo trdi nekaj, mu drugi kontrira in poda protiargument. "No u" to pac ni. Zdej pa povej, kako bi se immortal time biasu izognili.
 4. viddek

  COVID-19

  Ok, pod pretvezo da nisi trol. Exposure so definirali kot setpoint (16.12.2020). Zdej pa povej zakaj je to narobe in kako bi se to resilo.
 5. viddek

  COVID-19

  Lol, vidim da se en na nivoju bleachedanusa. Nekako sem pricakoval da bo tu debata bolj na nivoju.
 6. viddek

  COVID-19

  Ni? Kje sem se zmotil?
 7. viddek

  COVID-19

  Dejmo najprej razcistit eno stvar - ves kaj je immortal time bias?
 8. viddek

  COVID-19

  U, tole spregledal Ko se odvijajo homoseksualne orgije ti nobeno cepivo ne bo pomagalo. Bodimo konzervativni in predvidimo da cepivo brani v 95% primerov t.j. za vsak nov stik je 95% moznost da se NE okuzis. Kolikokrat moras priti v tesen stik da pade kumulativna moznost pod 50%? Ne pozabi, ko si enkrat v stiku z okuzenim je vsak nov stik ekvivalent novemh dogodku. (0.95)^x < 0.5
 9. viddek

  COVID-19

  @bleachedagnus odgovori
 10. viddek

  COVID-19

  Opozorilo: Ne delam longitudinalnih studij, vem samo osnove. Navkljub temu, Ko sem prebral abstract sem ze vedel da ima problem immortal time biasa Ko sem prebral cel clanek sem to samo potrdil. Sola kriticnega razmisljanja. Zakaj sem bil dostpi preprican ob prebiranju abstracta, kaj je potrdilo v glavnem besedilu? In, zakaj je nevarno da laiki limajo nepreverjene link levo-desno, cetudi so "znanstveni"?
 11. viddek

  COVID-19

  Sem ze na gnoju, tudi tukaj Najprej tsk tsk, s takim bralnim razumevanjem bi na maturi pogrnil Kaj je ena blazna zanimivost te populacije? KAj mislis, kaj je prisostovovalo pri njihovih infekcijah?
 12. viddek

  COVID-19

  Sem ze na gnoju, bom se tu. Za gnoj preprosto nimam cajta spremljati. So ze objavili v nature. Kaj je glavna razlika med preprintom in objavljenim clankom? HINT: ni v tekstu, je dovolj ce slikice pogledas https://www.nature.com/articles/s41586-021-03696-9
 13. Naj samo povem ko po redditu vidim poastanje ke_ritovih pick s tici (tipov z joskami?), si recem "Slovenija uspela :') "
 14. viddek

  P: Pixel 4a 128GB

  No, pol je 330EUR. 19 EUR manj od oglasevane cene. Koliko bi po tvojem bila potem fer cena? Mind you, 300EUR je vkljucena postnina (30 EUR z moje strani).
 15. viddek

  P: Pixel 4a 128GB

  U, tega pa nisem vedel, sem se orientiral po bolha.com (ja vem). Plus Nemski google ne posilja na NL. Ce prav vidim je 315 po rabatu. Kaj pa postnina? Vkljucena?
×
×
 • Ustvari novo...