Skoči na vsebino

MorskaGlista

Rumeni jak
 • Število vsebin

  400
 • Dan prve porumenitve

 • Zadnji obisk

 • Dnevne zmage

  1

MorskaGlista je zmagal 24. februarja

Bitje MorskaGlista je imelo največ lajkane vsebine!

Sloves med gmajno

231 Tabornik

Več o članu MorskaGlista

 • Butast stavek
  je svinjski pastir brez svinje in pasti. Torej le R.

Nedavni špegarji

Skupaj vzeto 682 vohunjenj
 1. Sej jaz bi jo tudi najbrž takoj vzel, če ne bi že imel druge, ker je cena super.
 2. Meni še zmerom ni jasno, ali je oglaševan range pri EV vozilih izračunan upoštevajoč 100% zmogljivost baterije ali dejansko uporabno zmogljivost (se pravi med 20% in 80%). Ker kot vem, lahko se tudi motim, naj se baterije ne bi izpraznilo pod 20% in polnilo nad 80% za zagotoviti optimalno življenjsko dobo same baterije. Razlika med temi podatki je 40% kar ni zanemarljivo.
 3. Twingota EV je kupoval kolega par tednov nazaj. Mislim, da pride končna cena nekje 16.000€, ko odstejes subvencije. Ima pa smešno majhen range, pri neki normalni vožnji pri zunanji temperaturi okoli 15 stopinj naredi jedva tistih 100km, potem je že panika.
 4. Jaz sem jo tudi nabavil par dni nazaj, ker je bil 50% discount. Za tistih 15€ se mi zdi čisto v redu, je pa res, da je Burnout 3 po filingu najjači, tukaj ni debate.
 5. Če me spomin ne vara, je potrebno v ta namen mountati virtualni disk, se pravi v dosboxu mountaš določen direktorij, ki potem postane c disk, katerega v dosboxu lahko browsaš.
 6. Večinoma vsa vozila pijejo več, ko so čisto nova, s časom poraba pade. Glede porabe pa hitro vidiš, koliko laže potovalni računalnik, če ugotoviš, koliko laže števec hitrosti. Jaz imam na Toyoti odstopanje nekje 7%, tako pri hitrosti kot pri porabi. Verjetno avto podatek o hitrosti uporablja za izračun porabe, nimam pojma. To pa dejansko pomeni, da tudi števec prevoženih km odstopa za 7% (se pravi kaže več prevoženih), naj me kdo prosim popravi, če se motim, ker to me precej zanima.
 7. MorskaGlista

  COVID-19

  Ma meni se zdi logično, da se na otoški državi (oz kontinentu v tem primeru) lotevajo stvari drugače, bolj radikalno, ker imajo dejansko možnost tako omejiti vnose virusa in preprečiti širjenje, zaradi česar lahko živijo virus free. Na celini je nekaj takega nemogoče doseči in ne vem, zakaj bi bil tukaj isti scenarij za par okuženih ljudi.
 8. Že ki smo pri tem, naj omenim še te asistenčne sisteme. Nova Corolla je proti mojemu Aurisu kot znanstvena fantastika. Radarski tempomat je v takem avtu kot naročen, pa tudi linijo je nova Corolla držala kar presenetljivo dobro celo po ovinkih od Portoroža proti Valeti. Edino, kar me je motilo je malo preveč agresivno zaviranje in pospeševanje, ko se voziš v koloni ki se pomika bolj dinamično z aktiviranim radarskim tempomatom - avto kar nekaj divja, kot da ima čefursko dušo. Pri počasni koloni je zakon v kombinaciji z elektromotorjem. Glede na to, da tudi kompresor klime poganja e
 9. Te igre jaz vse rabim, kako, da nisem videl tega oglasa 😭
 10. Ma jaz ti vsekakor svetujem novo Corollo, ker je nova platforma in nova generacija hibridnega pogona, med generacijami so pa ogromne razlike, ampak res ogromne. Z novo Corollo sem se regionalno zlahka peljal vec kot 50% na elektriko, kar se ogromno pozna pri porabi. Glede AC pa mislim, da poraba varira, ker je hibrid zelo občutljiv na način vožnje. Če boš vozil tako, da boš veliko zaviral z elektromotorjem, ki postane v tem primeru generator, boš polnil baterijo in bo avto posledično več kilometrov opravil v elektro načinu, kar se pozna na porabi. Ne pretiravam, če rečem, da lahko
 11. Sej ne vem, kam spadajo hibridi, bolj sem ali bolj tam? 🤔
 12. Ma itak, sej ne vem, zakaj bi nekdo vzel 1.8 za tistega jurja razlike v ceni, nima smisla. Pa še 2.0 lahko vleče prikolico 850kg, 1.8 je omejen na 345kg, se pravi nič prikolice (zaradi tega meni stoji doma prikolica za peljat motor, ker avto ni homologiran za vlec tako težo čeprav bi zmogel, Američani vlečejo s Priusi celo barke in jadralna letala). Kupi kdo?
 13. Se strinjam, ima pa cca liter večjo porabo na 100km
 14. Jaz bi rekel, da je daljša življenjska doba hibrida (razen baterije, ampak je itak 10 let garancije, nova je pa nekje 2400€ za Aurisa hibrid, če jim tam pustiš staro). Tukaj je treba upoštevati, da se cene baterij nižajo, vprašanje je, kakšen bo strošek menjave čez par let. Poleg tega je vedno več shopov, ki ti menjajo samo posamezne uničene celice. Računati moraš, da je hibrid v Corolli 1.8 oz 2.0 Atkinson, zelo nenavit in neobremenjen, še posebej zaradi CVT menjalnika, zaradi katerega motor vedno dela v idealnem režimu in ni nikdar neprimerno obremenjen (kar pri klasi
 15. MorskaGlista

  COVID-19

  Kako bo izgledalo to v praksi oz. zakaj ravno cepilni passport kot sredstvo nadzora prebivalstva?
×
×
 • Ustvari novo...