Skoči na vsebino

TrippinBalls

Rumeni jak
 • Število vsebin

  2 035
 • Dan prve porumenitve

Sloves med gmajno

567 Jezus

Več o članu TrippinBalls

 • Butast stavek
  prišel v fANALe za mistra mn3njalnika

Nedavni špegarji

Skupaj vzeto 4 239 vohunjenj
 1. pomeriš koliko imaš placa na okvirju in vilicah in potem konservativno nekaj odšteješ (da vkalkuliraš potencialno deformiranje obročev med poganjanjem v stoje). na tak način dobiš dobro idejo s čim operiraš.
 2. lejga to si pa jedu k da voziš k pogačar
 3. evo. vse skp je popakirano v eno (preveliko ) torbico. od original polnilca sem odrezal konektor in ga s pojil z idealno diodo, ki diktira, da tok teče samo v eno smer - od extenderja do glavne baterije in nikoli obratno (na sliki kabel od polnilca še ni bil zacinjen zraven) konektor na drugem koncu diode je spojen z baterijo baterija pa je enake velikosti kot oriđiđi, 252Wh in ima svoj BMS ter ločen vod za polnjenje. s tem novim vodom po novem z enim polnilcem polnim obe bateriji. sicer ni slikano, a polnilni kabel sem nastavil tako, da torbice ni potrebno odpirat in samo priklopiš. vsa umetnost upravljanja celega kroga je potem odvisna od tega v kakšnem stanju je kolo (prižano ali ugasnjeno). če je prižgano in priklopiš extender si v extender načinu. če je ugasnjeno in priklopiš extender si v polnilnem načinu obeh baterij. kolikor je butasto narejen ta mahlejev sistem za originalni extender, pa je za tole DIY zadevo zadeva narejena naravnost perfektno.
 4. pa sej upam, da ti je jasno da nisem kupil baterije brez BMSa al kaj prilepim kako sliko proti večeru. original mahlejev sistem pa ni tak oz. je v bistvu velik sekret. "varnostno" je narejen, na max discharge 2A kar nima nobenega smisla ker iz motorja pa na full loadu lahko vzameš 7A (350W/36V), kar teoretično pomeni da če furaš full power lahko glavno baterijo sprazniš hitreje kot ti jo extender fila. totalna neumnost za privilegij 600+€. pa a sm že imenu kaka low effort neumnost je naredit baterijo, ki se nastavi na mesto za bidon. tole kar sem jst naredil pa z glavno baterijo deluje vzporedno (efektivno ena večja baterija), kar pomeni da nimam problemov s praznenjem pa discharge cikli obeh baterij se razpolovijo in teoretično se podvoji lajf baterije.
 5. kaj pa je po tvojem mnenju drugače kot pri kupljeni zadevi, ki ji, predvidevam, da zaupaš glede na to da furaš ebajk?
 6. jaz sem se končno spravil naredit eksperiment DIY battery extenderja za mahlejev x35 rear hub motor sistem, ker mi je kača jamrala, da bi rada mal več dometa (thats what she said ). zaenkrat se izkaže, da zadeva deluje properly in lepo extenda range na vsaj double pa koštalo me je like 130€ vs 600€+ za original extender, ki to ni (je le prenosni polnilec) + ne vzame prostora za en bidon. prilepim morda kako sliko proti večeru.
 7. boljša smernica ti bo čas od zadnje polnitve. na par let je to treba nardit, hočeš nočeš. moja vsaj 6 let (če ne kar 10) ni bla filana in je blo v sistemu le še 30% plina. ne rabim poudarjat, da je klima delala pozimi in poleti za en kurac.
 8. a nimajo te smart žavbe opcije menjavanja 'watch facov'. ne dvomim, da v tisočerih fejsih obstaja tudi fejs na katerega boš kaj videl.
 9. a niso tud po hudi furi beljakovine šele na drugem mestu? več benefita imaš če tudi po furi nadaljuješ z OH, da si čimprej obnoviš glikogenske zaloge v mišicah. picikliranje ni baš šport, kjer bi beljakovine bile visoko na spisku potreb. pašejo še vseen, ker imajo očitno ti wheyi neke pičke materne vmes, da precej manj noge bolijo, če kaj takega spiješ.
 10. grupa ni še niti eno leto stara, ima pa okrog 3.5k brez servisa, ja. tole sem še našu.
 11. cvilijo mogoče res redko, po kaki mokri furi ampak brusijo pa včasih tako grdo, da mislš da dušo spušča.
 12. disk afficionados... question. gledam za rotorji, pa opažam, da je Shimano v parih letih 3x spremenil rotorje (za Ultegra in DA level) Verzija 1 (SM-RT800), najbolj stara: Verzija 2 (RT-MT800 aka Deore XT), najbolj pogosta - sklepam da je šlo za materialno pocenitev - manj aluminija med jeklenim sendvičem - to je tudi edina verzija, ki jo v teh časih jaz videvam. verzija 3 od 2022 naprej (RT-CL800), specifično namenjena za road in naj bi ostajali tihi tudi po daljšem bremzanju glede na Shimano marketing spiel. https://bike.shimano.com/en-US/information/news/new-shimano-rotors-deliver-quieter--more-consistent-braking-perf.html je že kdo probaval te nove rotorje, če je res to kaj tišje al še zmeraj cvilijo, kot vse do zdaj?
 13. a je kaj razlike? te el cheapo kvazi treking gume so ponavadi tako slabe kar se kotalnega upora tiče, da je dobra gravel guma skoraj enakovredna. to velja dvojno, če si jih kupoval v širini 40+. edine grave gume, ki so res letele po asfaltu in makadamu so meni ble Schwalbe G One RS v širini 35mm. sej cena je temu primerna, sam pizda, ni boljše gume za (moker) asfalt in urejena brezpotja.
 14. TrippinBalls

  Gladiator 2

  razen to, da je najbrž cel plot znan iz prikolice z obupno musko, meni sploh ne zgleda tako švoh. z veseljem bom pogledal. hopefully bo gledljivo.
×
×
 • Ustvari novo...