Skoči na vsebino

Skunky Lee

Rumeni jak
 • Število vsebin

  11
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

11 Tabornik

Več o članu Skunky Lee

 • Stopnja
  drekica kakica #6
 1. Dober post! Se strinjam z napisanim. Edini del, ki bi ga še dodal je to, da še vseeno mislim, da niso politiki glavni problem, ampak saturacija s "prepričanimi". Eno je, če imaš enega ali 2 politika ki z hujskaštvom vnašata razdor preko medijev, kot je bilo to v zadnjih desetletjih, popolnoma drugo pa je če so "neopredeljeni" konstantno bombandirani z tako količino laži in plevela vsako minuto vsakega dneva z tisočimi sporočili "prepričane" manjšine, med katerimi so tudi njihovi sorodniki, prijatelji ipd. To je tista primarna sprememba, kjer so socialni mediji izrazito neugodno vplivali na družbeno klimo.
 2. Res, iskreno, ne vidiš težave v tem, da bi začel omejevat podporo samo na stvari, ki jih ti sam "razumeš"? Da ne bo pomote, akcije ki si jih naštel so tudi meni osebno zavržene in umetniško ničvredne. Razumem pa zakaj se podpira umetnike - tudi tiste, ki se meni zdijo za ničvredne. Na tak način me država izpostavi nekemu drugemu zornemu kotu, me pripravi do tega da o nečem premislim, in po svojem tudi to ovrednotim. Če je moje vrednotenje na koncu to, da je taka umetnost odvratna je to popolnoma legitimno. Sem pa vesel za možnost, da sem imel priložnost si ustvarit tako mnenje. Zadnja stvar, ki si jo želim je to, da bi bil izpostavljen samo stvarem, za katere bi nekdo že vnaprej odločil, da bodo meni ugajale, oz. da bo nekdo delal vrednostne sodbe namesto mene. Če te pa peče dejstvo, da se takim stvarem namenja tvoj davkoplačevalski denar, bom pa na to rekel, da mene peče dejstvo da so (moje) milijarde v žepih gradbenih baronov, Rotovnik & co. pri Počivalškovih kolegih, v žepih študentskih funkcionarjev. Nekatere moti, da gredo za subvencije kmetov ki zaradi parcialnosti ne morejo sami preživet in podobno... Point ki ga hočem naredit je, da je tistih nekaj deset ali sto-tisočakov ki gre na leto za take kvazi-umetniške akcije pljunek v morje proti količini denarja ki ponikne v stvari, od katerih nič nimam. Od dojenja psa imam vsaj to, da sem 5 minut o tem razmišljal.
 3. S tole izjavo se pa ne bi strinjal. Prvo kot prvo - garantirano ima Biden astronomsko višje šanse za izvolitev kot pa Sanders, kljub temu, da je meni osebno antipatičen do jajc. Tega si nočemo priznat evropejci, ki nam je Sandersova politika relativno blizu, iz ameriškega zornega kota je pa Sanders oz. kandidat, ki bi zagovarjal njegove politike neizvoljiv vsaj še kakšnih 20-30 let. Drugo kot drugo - če bi ta tvoj post prebral 2 meseca nazaj, bi ti pritrdil. Upam pa si reč, da je kombinacija protestov in neobstoječega federalnega odziva na pandemijo malenkost premešala karte. Sam ne bi bil precej prepričan v zmago Trumpa (lahko se tudi motim), ker on, kot kandidat, načeloma igra na karto nizke volilne angažiranosti mlajšega/črnskega dela prebivalstva, za katero mislim, da bo tokrat precej višja kot je bila 4 leta nazaj. Plus, moraš razumet da so te volitve za demokrate izrednega pomena, čeprav si sami želijo, da ne bi bile. Nočejo zmagat, ker bo moral Biden začet reševat absolutni clusterfuck, ki ga je za sabo pustilo Trumpovo lomastenje. Absolutno pomembno, da zmagajo je pa zato, ker se bo v naslednjem mandatu skoraj ziher izbiralo še enega ustavnega sodnika, ker je Ginsburgova kar precej švoh z zdravjem. Pa tud Breyer ni več spring chicken. V najbolj nightmare scenariju bi ponovno republikansko predsestvo pomenilo 7:2 razmerje v ustavnem sodišču, česar si demokrati ne morejo privoščit. Ta trenutek demokrati itak vse usmerjajo v zmago na senatnih volitvah. Ko maš enkrat oba doma parlamenta je precej lažje nadzirat kaj počne predsednik.
 4. Zanimivo, moje izkušnje so pa prav obratne. Sam bi rekel, da noben poznan človek, ki bi ga jaz označil za inteligentnega ni prilagodil svojega razmišljanja okolici. Pravzaprav opažam, da se je večina ljudi, ki je po mojem mnenju sposobna kritičnega razmišljanja in sprave (?) popolnoma ogradila in odmaknila od političnih tem in novic, ker nimajo potrpljenja ali energije opazovat to drvenje v propad, ki ga zadnji čas gledamo (globalno in lokalno). Opažam pa nasprotni pojav pri večini ostalih (recimo pri "povprečnemu" človeku) - vedno bolj in bolj je aktualen tribalizem. Vse bolj intenzivno svet delijo na "naše" in "njihove". Politika v splošnem, talevi/tadesni v slovenskem prostoru, so v tem kontekstu samo simptom in ne vzrok. Smo proti 5G, ker sem to prebral na internetu. Ne maramo cepiv, ker farmacevtski lobi hoče samo denar. Nočemo met jedrske elektrarne ker (nekdo ki nisem jaz) ni eko, bi pa mel električni avto, ker to pa je eko (oz. ker jaz pa sem eko). Radi mamo živali zato se nam zdi ful fejst ko nam muc prinese zmasakriranega ptiča 1x na dan. Učiteljica je neumna, naš sonček pa poseben. Skupna nit vseh teh debat je zelo preprosta: "mi" proti "njim". Zdi se mi, da je vzpon socialnih medijev omogočil vzpostavitev t.i. echo-chamberjev na vseh možnih polih političnih, znanstvenih in družbenih spektrov, ki so postali ena ogromna pošast, ki bo eventuelno sama sebe požrla. Ljudje se zapirajo v svoje mehurčke in niso pripravljeni sprejemat ali pa vsaj razumet ničesar, kar se ne sklada z njihovim pogledom na svet. In to velja tako za leve, kot za desne. Ne me narobe razumet - absolutno se mi zdi problematično propagiranje delitev za namen nekih agend, ideoloških ali osebnih. In popolnoma priznavam, da hujskaštvo politikov negativno vpliva na celotno družbo. Ampak dejstvo je (in to je zdaj point tega mojega sestavka), da hujskaštvo deluje! Pada na plodna tla, ljudje ga požirajo z odprtimi usti in zraven kričijo "daj še". Narod, ki bi bil sposoben samorefleksije in sprave, bi tako retoriko zavrnil. Dejstvo je, da je ne.
 5. Sam se sicer ne bi strinjal, da je "čaščenje" pathfinderja tako globinsko bedasto. Ljudje zelo dobro funkcioniramo z simboli, in tekom cele zgodovine so obstajale osebnosti, ki so bile v njihovem času sprejete za personofikacije nekaterih idealov, ki so jim ljudje, oz. celi narodi sledili. Iz tega zornega koga mi je koncept Pathfinderja popolnoma razumljiv. Edina bedasta stvar je bila dinastičnost. Glupo je bilo to, da je Ryder postala PF samo zato ker je bil PF njen foter. Mislim da ME prihodnost ni dovolj napredna, da bi opravila z simbolizmom, bi pa rekel, da bi mogla opravit z nepotizmom.
 6. Eh, tole je drekica kakica. Za vse te delitve smo v večini primerov odgovorni čisto mi sami. To prelaganje odgovornosti na zlobnezlobne politike ki žugajo levim/desnim iz svojih prižnic je kar precej tiščanje glave v pesek. Napačno je mišljenje, da narod sledi karizmatičnemu vodji - v zadnjem času bi si bolj upal trdit, da karizmatični vodje kapitalizirajo na delitvah, ki si jih narod čisto sam med sebe postavlja.
 7. Glede na to da si ful investan v to, da predstaviš zgodbo Andromede kot nekaj najbolj smrdljivega od izuma surströmminga naprej, me zanima kako bi ti zgodbo prepisal oz. kakšne elemente bi spremenil, da bi ti bila bolj všeč? Pa to ne provociram - sem že totalno prestar za prerekanje na internetu o okusih, čist sprejmem dejstvo, da ti je bla zgodba shit; samo druga perspektiva me zanima? Moje mnenje je namreč to, da je Andromedi lahko marsikaj za očitat - o zgodbi na splošno pa lahko čez palec rečem, da je najslabša stvar na njej to da je nenavdahnjena/rahlo generična. Ne pa shit.
 8. Pol brezveze. V spominu mam, da je uvod bolj švoh. Zame se je igra proti koncu začela razvijat.
 9. Skunky Lee

  COVID-19

  Težava Covid-19 je v tem, da si bo zelo verjetno rezervoar ustvaril v mlajših, zdravih gostiteljih ki so dobri prenašalci in na virus manj občutljivi, haral bo pa po starejših in ljudeh z komorbidnostmi. Odvisno sicer od prihodnjih mutacij, samo trenutno imam mnenje, da bo endgame cepivo, ki bo postalo za ljudi, ki imamo kronične bolezni vsakoletno opravilo. Mogoče kar kombinirano z cepivom za gripo. Se pa strinjam, da je C19 here to stay.
 10. No, no, tok hudo spet ni. Andromeda je okej. Jaz sem se mel kr fajn med igranjem. Ob izidu je bil špil kadeči se kupček dreka, ki v normalni situaciji ne bi smel it čez osnovni QA, z patchi so pa experience dvignil na prebavljiv nivo. Primarni problem Andromede je bil absolutno aboten out-of-the-box experience ("my face is tired"), sekundarni pa to, da je bila igra samo okej, medtem ko je folk od novega ME naslova pričakoval izjemnost. Imo je za probat. Ni glih taka katastrofa da bi se ji odpovedal zarad principa, še posebi zato, ker se jo dobi za bakšiš. Če ti pa po nekaj urah ne sede pa lahka vedno zbrišeš pa mirna bosna.
×
×
 • Ustvari novo...