Skoči na vsebino

Xiaomi

Nighthawk

Priporočeni prispevki

DannySmit reče pred 1 uro:

za čiajomije jzt najraje pogledam kar na forum kajkupiti ker se mi zdi da je en tolk zbrano skupaj pa da so poceni ponudbe: https://forum.kajkupiti.si/viewtopic.php?p=20178#p20178

Ta GShopper ima že od vedno najboljše cene, ampa, ko sem jih jaz kontaktiral, so rekli, da ne pošiljajo v Slovenijo. Lahko, da se je odtlej kaj spremenilo

uredilo bitje MorskaGlista
Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...

Mi Mover je aplikacija ki naredi precej in se vec.

Predvidevam pa da ne more iz Samsung Knox avtomatsko izvozit podatke, ce jih imas shranjene v tem.

Ce so shranjeni v Google pasword managerju bo pa slo BP.

Nimam 13T, imam pa navadno 13-ko.

Zadovoljen.

uredilo bitje DaMachk
Povezava do prispevka

Imam 13t, načeloma vse ok edino zadnji mesec neverjeten battery drain.. komaj pridem čez dan. Glede kamere sem bil pa kar konkretno razočaran, ker sem imel visoka pričakovanja zaradi Leica leč (predhodno sem si lastil Huawei P30pro)

uredilo bitje azoman
Povezava do prispevka
keba reče pred 19 urami:

Kje se trenutno najcenej dobi Xiaomi 14, pa če ga ima kdo naj malo pove kako se obnese

iz https://forum.kajkupiti.si/viewtopic.php?p=20754#p20754:

Xiaomi 14 Global 12/256GB pametni telefon (bel) s kodo: gshopperxiaomi14 iz 805€ na 711€
Xiaomi 14 Global 12/512GB pametni telefon (črn) s kodo: gshopperxiaomi14 iz 842€ na 749€

sicer je @MorskaGlista omenjal da je imel težave z dostavo v Slo iz te trgovine? sam čudno da bi pol to Tomson oglaševal na temu forumu

Povezava do prispevka
azoman reče pred 3 urami:

Imam 13t, načeloma vse ok edino zadnji mesec neverjeten battery drain.. komaj pridem čez dan. Glede kamere sem bil pa kar konkretno razočaran, ker sem imel visoka pričakovanja zaradi Leica leč (predhodno sem si lastil Huawei P30pro)

Hmm tole me pa malo skrbi, baterija mi je pomembna, ker sem velikokrat na terenu, pa si ne morem privoščit da mi baterije kar zmanjka. A kaj drugače delaš kot mesec nazaj?

Povezava do prispevka

Ne, vse enako. Na sumu imam celo, da so problemi nastali, ko se mi je telefon updateal na HyperOS. Ja za tako velikost baterije, je performance res porazen.

Prilagam sliko posledice današnjega v easy "ob šihtnega" scrollanja

image.thumb.jpeg.0c4e77676acff17eee4578c4b8b87d1e.jpeg

uredilo bitje azoman
Povezava do prispevka
azoman reče pred 32 minutami:

Ne, vse enako. Na sumu imam celo, da so problemi nastali, ko se mi je telefon updateal na HyperOS. Ja za tako velikost baterije, je performance res porazen.

Prilagam sliko posledice današnjega v easy "ob šihtnega" scrollanja

image.thumb.jpeg.0c4e77676acff17eee4578c4b8b87d1e.jpeg

Je res, meni na 13T Pro tudi draina več kot prej po upadatu na HyperOS. Bodo itak optimizirali z upadati.

Povezava do prispevka
DannySmit reče pred 1 uro:

iz https://forum.kajkupiti.si/viewtopic.php?p=20754#p20754:

Xiaomi 14 Global 12/256GB pametni telefon (bel) s kodo: gshopperxiaomi14 iz 805€ na 711€
Xiaomi 14 Global 12/512GB pametni telefon (črn) s kodo: gshopperxiaomi14 iz 842€ na 749€

sicer je @MorskaGlista omenjal da je imel težave z dostavo v Slo iz te trgovine? sam čudno da bi pol to Tomson oglaševal na temu forumu

Ko sem jaz gledal (in tudi pisal mail glede tega), sploh niso pošiljali v Slovenijo. Mogoče se je od takrat kaj spremenilo.

Povezava do prispevka
MorskaGlista reče pred 52 minutami:

Je res, meni na 13T Pro tudi draina več kot prej po upadatu na HyperOS. Bodo itak optimizirali z upadati.

Pa bi recimo baterija zdržala čez dan, če imam recimo 90 minut klicev in 3-4 ure interneta?

Povezava do prispevka

Ma baterijo drainajo določene stvari (kakšne igre in podobno), gledanje videa, telefoniranje in browsanje niti ne toliko.

Sem dobil občutek, da je ta Dimensity precej varčen dom neke normalne obremenitve, pri večji obremenitvi pa je prekomerno požrešen. 

Evo en primer od danes, telefon napolnjen včeraj zvečer, nekje 2 uri interneta, 20 min klicev, narejenih cca 350 slik pa sem na dobrih 50%. 

Se pa itak polni super hitro tako, da sploh ni panike, v 15 min imaš polnega.

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...
  • 1 mesec kasneje...

Ima kdo kakšno izkušnjo s Poco telefoni? Gledam, da bi vzel Poco F6 Pro, sicer direkt v Mi Store za 600€, ker moram nekaj dobit do konca tedna.

Obstaja kakšna alternativa v tem rangu? Prvenstveno mi je cilj dober fotič, ampak glede na cene +1000€ za karkoli solidnega, bo ta moral zadostovati za par let nato pa večji invest. 

Povezava do prispevka

Ma Poco telefoni spadajo itak pod Xiaomi, edino frekvenca updatov je malo slabša (običajno so najprej na vrsti Xiaomi, potem Redmi, nazadnje Poco, ampak itak so zadnje čase upadati kar "redni" za vse te tri znamke).

Drugače se ti po mojem bolj splača Poco F6, ker ima začuda precej specsov boljših kot Pro model (?), recimo IP rating, pa še bolj poceni je in 30g lažji.

Povezava do prispevka
Generalle reče pred 2 urama:

Ima kdo kakšno izkušnjo s Poco telefoni? Gledam, da bi vzel Poco F6 Pro, sicer direkt v Mi Store za 600€, ker moram nekaj dobit do konca tedna.

Obstaja kakšna alternativa v tem rangu? Prvenstveno mi je cilj dober fotič, ampak glede na cene +1000€ za karkoli solidnega, bo ta moral zadostovati za par let nato pa večji invest. 

fak 600e je velik... 

https://www.amazon.de/dp/B0CTHYTJGP?linkCode=xm2&camp=2025&creative=165953&smid=A3JWKAKR8XB7XF&creativeASIN=B0CTHYTJGP&psc=1&tag=geizhals1-21

https://www.gomibo.at/poco-f6-pro/256gb-schwarz?utm_source=4096&cntd=1&np=1&shipping_country=SI

Fotkic bi Xiaomi 14 naj imel bolsi... je pa  okol 785€

MorskaGlista reče pred 1 uro:

Ma Poco telefoni spadajo itak pod Xiaomi, edino frekvenca updatov je malo slabša (običajno so najprej na vrsti Xiaomi, potem Redmi, nazadnje Poco, ampak itak so zadnje čase upadati kar "redni" za vse te tri znamke).

Drugače se ti po mojem bolj splača Poco F6, ker ima začuda precej specsov boljših kot Pro model (?), recimo IP rating, pa še bolj poceni je in 30g lažji.

30g je glih za en kamera modul in boljs hladilnik za Hypercharge napram TurboCharge (120W vs 90W)

Pa steklo+kovina vs plastika.

IP64 certifikacija je pa pri vodi larifari, ker je "zasciten pred spricanjem (NE POD PRITISKOM) z vseh strani" :D 

Pro ima IP54, kar ne zaostaja neki ful za 64

Pro ima EIS stabilizacijo pri videih

Pro ima navaden senzor priblizevanja namest virtualnega

Pro ima boljsi ekran (od resolucije do svetilnosti)

Ni glih neki velik boljsih specsov na strani ne-pro razlicice...

uredilo bitje DaMachk
Povezava do prispevka
Mrhovinar reče pred 1 uro:

Preko Xiaomi home imam naštimano kamero, v aplikaciji se da na zaslon spravit pop up nadzorne kamere. 

Ta pop up je mogoče kako spravit na lock screen?? 

Po mojem ne, razen, če si v Themes appu najdeš kakšno temo, ki bi imela tak widget na lock screenu. Ampak po mojem ni možno, ker point lock screena je glih, da ni na njem takih zadev, preden odkleneš telefon.

Povezava do prispevka
MorskaGlista reče pred 57 minutami:

Po mojem ne, razen, če si v Themes appu najdeš kakšno temo, ki bi imela tak widget na lock screenu. Ampak po mojem ni možno, ker point lock screena je glih, da ni na njem takih zadev, preden odkleneš telefon.

Kaj pa da se zatemni zaslon telefona/tablice okoli določenega okna?

Uporabljava namreč kamero kot elektronsko varuško, da veš, kdaj vpije otrok v sosednji sobi, ker ima tudi vgrajen mikrofon.

Povezava do prispevka
Mrhovinar reče pred 7 minutami:

Uporabljava namreč kamero kot elektronsko varuško, da veš, kdaj vpije otrok v sosednji sobi, ker ima tudi vgrajen mikrofon.

To tudi ne, kar jaz vem, uporabljam Xiaomi že od pamtiveka pa nisem še nikdar videl take funkcije.

Povezava do prispevka
Mrhovinar reče pred 1 uro:

Te kombinacije s telefonom so po mojih izkusnjah res bedne, edini plus je da ne rabis bit v dometu oddajnika v kameri. Poglej ce lahko nastavis v OSu da se telefon ne zaklene ko imas tisto aplikacijo aktivno.

Povezava do prispevka
Arey reče Dne, 28. 6. 2024 at 19:16:

Te kombinacije s telefonom so po mojih izkusnjah res bedne, edini plus je da ne rabis bit v dometu oddajnika v kameri. Poglej ce lahko nastavis v OSu da se telefon ne zaklene ko imas tisto aplikacijo aktivno.

Če imaš keš, pač daš 200 flik za isto stvar, kar dobiš z neko kamero za 25 :D

Ne zaklene telefona, samo cel ekran ne bi rabil svetit z aplikaciji, če bi obstajala. Nastavil sem si črno ozadje brez ikonic.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...