Skoči na vsebino

Vojna tretjega sveta


johnbi

Priporočeni prispevki

The New York Times, citing US officials, reported that Ukraine had lost 70,000 of its half-million-strong army killed and 120,000 wounded since the start of the invasion in 2022, while the United Nations said that at least 9,177 civilians had been killed in the conflict. Overall Russia's casualties were far greater, some 120,000 dead according to the latest US estimate.

  • Trol 2
  • Za crknit smešno +1 2
Povezava do prispevka

Tole se celo strinjam z Lukašenkom.

 

"Režim beloruskega predsednika Aleksandra Lukašenka smo pozvali, naj nemudoma izžene skupino Wagner iz Belorusije," je v ponedeljek po srečanju s kolegi iz Litve, Latvije in Estonije dejal poljski notranji minister Mariusz Kaminski.

"Morajo zapustiti našo regijo. Bojimo se incidentov, tudi oboroženih incidentov, v katere bi bili vključeni ti plačanci," je nadaljeval. Opozoril je, da je v Belorusiji nameščenih več tisoč Wagnerjevcev, med katerimi so tudi kriminalci, izpuščeni iz ruskih zaporov. "To je velika skupina, ki je sposobna vsega," je še dodal.

Beloruska državna tiskovna agencija BELTA je danes posredovala odziv Lukašenka, ki je dejal, da se Poljska in baltske države nimajo pravice pritoževati nad prisotnostjo Wagnerja v Belorusijo, dokler imajo na svojih ozemljih "vsaj enega tujega vojaka". "Sicer so to neutemeljene in neumne zahteve," je dejal dolgoletni beloruski predsednik.  

uredilo bitje Gogy
Povezava do prispevka
Death reče pred 17 minutami:

 

aha med tem ko je Putler "upokojil" poveljnika v Ukrajini. Velikega generala iz Sirije

uredilo bitje VonGriffin
Povezava do prispevka

pogajanj itako ne bo. To je tako kot da bi Adiju po vkorakanju na Poljsko predlagali premirje in dali varnostna zagotovila. 

 

Ali bodo Ukrajinci kapitulirali ali pa bo prislo  do spremembe rezima v Rusiji. Glede na to koliko pada rubelj je vprasanje kako dolgo si bo Rusija vojno lahko se privoscila. V Afganistanu so bili 10 let

uredilo bitje VonGriffin
Povezava do prispevka
VonGriffin reče pred 1 uro:

pogajanj itako ne bo. To je tako kot da bi Adiju po vkorakanju na Poljsko predlagali premirje in dali varnostna zagotovila. 

 

Ali bodo Ukrajinci kapitulirali ali pa bo prislo  do spremembe rezima v Rusiji. Glede na to koliko pada rubelj je vprasanje kako dolgo si bo Rusija vojno lahko se privoscila. V Afganistanu so bili 10 let

 

they did it in sudetenland 

 

 

LP

Povezava do prispevka
VonGriffin reče pred 52 minutami:

Drzi obrambni minister je javni usluzbenec z politicnim mandatom. Poveljnik ukrajinske fronte pa dejansko posilja rusko mladino v smrt

 

sploh ker se borijo pred Odeso

Obadva sta javna uslužbenca. S tem da lahko minister zamenja poveljnike, določa smernice in poroča samo predsedniku. V grobem pošlje minister ljudi v smrt, ker potrjuje načrte...

Povezava do prispevka

Novice z druge fronte

 

https://www.reuters.com/technology/teardown-huaweis-new-phone-shows-chinas-chip-breakthrough-2023-09-04/

 

Navedek

Huawei Technologies and China's top chipmaker SMIC (0981.HK) have built an advanced 7-nanometer processor to power its latest smartphone, according to a teardown report by analysis firm TechInsights.

 

The processor is the first to utilize SMIC's most advanced 7nm technology and suggests the Chinese government is making some headway in attempts to build a domestic chip ecosystem, the research firm said.

 

From 2019, the U.S. has restricted Huawei's access to chipmaking tools essential for producing the most advanced handset models, with the company only able to launch limited batches of 5G models using stockpiled chips.

 

But research firms told Reuters in July that they believed Huawei was planning a return to the 5G smartphone industry by the end of this year, using its own advances in semiconductor design tools along with chipmaking from SMIC.

 

https://www.reuters.com/technology/huaweis-new-chip-breakthrough-likely-trigger-closer-us-scrutiny-analysts-2023-09-05/

 

Navedek

Huawei Technologies' breakthrough in making an advanced chip underscores China's determination and capacity for fighting back against U.S. sanctions, but the efforts are likely very costly and could prompt Washington to tighten curbs, analysts said.

 

Jefferies analysts said TechInsights' findings could trigger a probe from the U.S. Commerce Department's Bureau of Industry and Security, create more debate in the U.S. about the effectiveness of sanctions and prompt the Congress to include even harsher tech sanctions in a competition bill it is preparing against China.

 

"Overall the US-China tech war is likely to escalate," they said in a note.

 

necessity mother of invention pa to

 

tole bo dolgoročen "win" za sankcije ki bo dejansko pohitril kar je hotel v osnovi preprečit - kitajsko prisotnost in samozadostnost v high tech industrijah

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...