Skoči na vsebino

Jukatan 2024

pocast

Priporočeni prispevki

Brnik- Istambul- postanek v mex city (brez izkrcanja)- Jukatan
Nazaj: Jukatan-istambul- brnik
Malo ti je bedno, ker letiš najprej v obrano smer, sam se splača

Piri imajo vsi tam-tam ceno: 0,3 v trgovini slab evro. V gostilni 2-5 evra, odvisno kok je feansi

Povezava do prispevka
pocast reče pred 1 uro:

Brnik- Istambul- postanek v mex city (brez izkrcanja)- Jukatan
Nazaj: Jukatan-istambul- brnik
Malo ti je bedno, ker letiš najprej v obrano smer, sam se splača

Piri imajo vsi tam-tam ceno: 0,3 v trgovini slab evro. V gostilni 2-5 evra, odvisno kok je feansi

Uf, to je pol kr dolg let, iz IST :panika: Jaz sem že v Denver iz Švice umiral (oz. moje noge)

1 € in 2 € pa sploh ni tolk poceni, kot sem si predstavljal Mehiko :) drgač pa kul tripe delaš, very nice 

Za hrano sta hodila po gostilnah, sta si kdaj kje sama skuhala?

uredilo bitje Kruz
Povezava do prispevka

Hvala enako :)

Moja je tud neki jamrala z nogami, jaz sm vajen :D. Za tja je blo 16 ur sedenja.
Ne, Jukatan ni poceni...
Nič nisva kuhala, večino pozen zajtrk v nastanitvi ali kakem lokalu, zgodnja večerja v kaki cantini. Se pa da poceni jest streat tacose, sam z našo floro se da tam kar zaplest :D 

Povezava do prispevka
pocast reče pred 1 uro:

Hvala enako :)

Moja je tud neki jamrala z nogami, jaz sm vajen :DZa tja je blo 16 ur sedenja.
Ne, Jukatan ni poceni...
Nič nisva kuhala, večino pozen zajtrk v nastanitvi ali kakem lokalu, zgodnja večerja v kaki cantini. Se pa da poceni jest streat tacose, sam z našo floro se da tam kar zaplest :D 

:confused:

Povezava do prispevka
pocast reče pred 16 minutami:

Jaz se najem, ruknem 2-3 vinčke in zalavfam kak generičen film z Liam Neesonom...zbudim se, ko začnejo streči zajtrk 😁

To že, sam mene ubija ta skrčenost. Ko sva priletela iz Denverja nazaj v Zurich in potem od tam v LJ, je imelo letalo ZU-LJ več faking placa za noge, kot čezoceanski :ranting: je bil pa tja na pol prazen in je lahko vsak sedel v svoji vrsti, tisto je bilo kar znosno.

Povezava do prispevka
pumpahhh reče pred 20 urami:

sori ker se mešam v temo, dodajam še mal svojih fotk, sva bla s punco februarja/23 pa se mi takrat ni dalo nalagat ker ni blo dost sovjetsko zame:w00t:.... ampak mogoče se pa komu zdi vredno pogledat

overall je bilo men kul ampak filing da so američani vse skupaj malo zjebali za nas ostale, skos hočejo napitnino, večino dobrih plaž je za plačat, cene so za tak ciganaraj kot ga vidiš dosti previsoke

Jaz sem bila okoli leta 2000. Namesto v Cancun sva s kolegom sla na Isla Mujeres, kjer je bilo takrat eno backpackersko gostisce, kjer si poceni spal v visecih mrezah in skoraj nobenih drugih hotelov. Skozi Cancun sva se samo peljala na avtobusu in je bil precej obup stran od luksuz hotelov.  Mika me it nazaj v Mehiko, da vidim kako se je spremenilo. 

V mexico Citiyu smo pa sli na kosilo S tremi Svedi, ko smo placali je natakar ven priletel za nami, ce kaj ni bilo vredu. Mi ga debelo gledamo in nam rece, da nismo dali napitnine. Ironico je bila hrana slabsa kot na poulicnih stojnicah, kjer smo ponavadi jedli. 

uredilo bitje ana
Povezava do prispevka
ana reče pred 5 urami:

Jaz sem bila okoli leta 2000. Namesto v Cancun sva s kolegom sla na Isla Mujeres, kjer je bilo takrat eno backpackersko gostisce, kjer si poceni spal v visecih mrezah in skoraj nobenih drugih hotelov. Skozi Cancun sva se samo peljala na avtobusu in je bil precej obup stran od luksuz hotelov.  Mika me it nazaj v Mehiko, da vidim kako se je spremenilo. 

V mexico Citiyu smo pa sli na kosilo S tremi Svedi, ko smo placali je natakar ven priletel za nami, ce kaj ni bilo vredu. Mi ga debelo gledamo in nam rece, da nismo dali napitnine. Ironico je bila hrana slabsa kot na poulicnih stojnicah, kjer smo ponavadi jedli. 

Isla mujeres je kr fino pozidana, sicer ni se tako kot plaža pri cancunu, ampak da bi rekel da je za backpackerje pa lih ni :D

To je bolj Isla holbox

Vsaj tku je blo 2018 :D

uredilo bitje Me3do
Povezava do prispevka

Ja, celestun, campeche, Merida, valladolid so meni tudi bli vsi bolj usec od cancuna/tuluma

Rio lagartos je bil tudi hud

Isla holbox ma problem z morsko travo :D

Ne vem če je kera plaza bla brez nje

Smo pa potem spodnji del yukatana precej izpustili

Pod tulumom je bil bacalar tudi kr fina postaja 

Povezava do prispevka

Fak carske slike, brings back memories :D pa res neverjetno kaksne kripe se vozijo po cestah, enim glih mal manjka za kremenckov nacin pogona. Mi smo bili tam 2018 in so bile cene precej nizje, za 14 dni smo zapravili precej pod 2k/osebo, kolikor se spomnim. V spominu

imam 1600€/osebo, smo pa res sli 2 para in se potem nekateri stroski, kot npr najem avtomobila, porazdelijo. Sli smo pa novembra. Res pa je, da se v Cancunu sploh nismo zadrzevali, pa tudi Tulum bolj na hitro. Verjetno so tam na splosno drazje nastanitve. Na koncu smo 3 dni odlenarili na isla mujeres in tam sem najbolj dobila obcutek, da so ‘americani vse pokvarili’, pac neki sports bari na vsakem koraku, na glavni ulici ti drogo ponujajo, itd.

Vseeno res carskih potovanj, cel kup zanimivih dozivetij. V posebnem spominu mi je ostala trznica v Meridi, ki smo jo obiskali v okviru cooking classa, pa gigantski kupi soli pri rios lagartos, pa plavanje z zelvami v…mislim da Chetumalu? Vse skupaj dobro zacinjeno s srkanjem tekile :D

uredilo bitje vrtavka
Povezava do prispevka

Jst isto minhen do amerike, mislim da atlanta, nč layoverja, isto 450e. Men se ni zdel super drago, za 14 dni z dvema frocoma isto okol 5k. Najel smo tud avto za ne vem polovico. Turistični busi so tud novi, pa precej pocen, te lokalni so pa zaston (ne vem 20 centov al kok), ampak škatljivi. Načeloma že takoj vidš, če je draga restavracija. Drugač je blo pa men ful všeč, cenoteji, ruševine, plaže, razna mesta kot je valladolid. Prou šel bi še enkrat, ker ene stvari niso šle optimalno :D

uredilo bitje Ezoterik
Povezava do prispevka

Ko sem bil jaz na Jukatanu je bla Playa del Carmen za backpackerje kjer obala ni pozidana z visokimi stavbami in z malo bolj relax sceno.

Na poceni pivo/chelado/michelado se gre v cantino. Kar je lokalni pajzl kjer sedis na plasticnih stolih, vse mal razpada, pa trijo ti igra banda glasbo na kitari s tremi strunami.

Michelade se je definitivno treba navadit, ker prva gre bolj tezko po grlu. Ponavadi dajo not clamato (clam+tomato juice).

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...