Skoči na vsebino

Dublin


gerozaver

Priporočeni prispevki

Po Dublinu lahko normalno setas ne rabis busov.

 

Iz letalisca mas standard prevoze in bos v centru za okoli 25min (na O'Connel street).

 

Kaj pogledati? Zdaj cist odvisno kaj ti sede ampak recimo in no particular order: Guinnes muzej (kupi karto online), Kilmainham Gaol. Potem lahko poslusas buskerje na Grafton street se sprehodis do st.Patrick cerkve. Temple bar okolica meni ni nikoli sedla. Najljubsi bar mi je O'Donoghues na Merrion Row. Lahko se malo sprehodis po Phoenix parku ki je ogromen.

 

Glede nocitev nimam pojma. Glede na to da bosta 5 dni poglej ce so kaksni izleti do Wicklowa in tam okoli. Ali pa recimo na plaze v okolicah Dún Laoghaire je tudi kr ql.

 

Guinnes bo pa povsod dober :D

Povezava do prispevka

Men je temple bar del bil ok. Live muska mi je ena najboljsih stvari v Dublinu. Guiness muzej se strinjam da je vreden ogleda. Jameson destilarno nisem sel pogledat ker so mi priporocil Teeling. Fajn ce te zanima razlaga plus pokusina.

 

Od izletov mi je bil kul ogled cliffs of Moher ceprav voznja na drugo stran otoka in nazaj vzame prakticno cel dan. Men je blo super, je pa menda dost odvisno od vremena in po besedah vodica kar gambling. Bus je ustavljal po gradovih in par vasicah, dost zanimive so ble razlage o penny walls, manjku dreves, revscini, anglezih in o tem kako zgleda irska izven prestolnice.

 

November se mi ne zdi glih najbolj primeren cas ze zato ker bodo dnevi dost kratki, tud vreme zna bit zajebano, sam to je skor vedno. Predvidevam da ze mata let tko da GL.

Povezava do prispevka
Mutombo reče Dne, 13. 10. 2021 at 12:41:

Guinnes bo pa povsod dober :D

To ne vem ce se cisto strinjam, ampak OK :D

 

Jz sm bival v Maldron hotelu Smithsfield. Ni predrago, Jameson distilerija je dobesedno cez trg.

 

Kar se tice primerjave Teeling in Jameson...

Pri Teelingu imas isto turo ne glede na to kaksen paket vzames (razen VIP single malt pokusina), razlika je v tipih viskija, ki jih dobis na koncu.

Vsec mi je ker grejo skozi zgodovino, malo o "the big three" izpred X let, nato pa gres v ta zaresno tapravo proizvodnjo in si lahko ogledas vse... fermentacijo, distiliranje v vec fazah, shranjevanje v sodih, vse lepo opisejo medtem ko stvari obratujejo.

Na koncu pa ti naredijo pokusino s 3/4 tipi viskija ki ga proizvajajo.

 

Medtem ko Jameson je vecji, bolj natrpan, polne grupe obiskovalcev vsakih 30 min se mi zdi. Vidis precej historicnih stvari ki so jih uporabljal. Vec je poudarka na masi in multimedijski prezentaciji.

Vmes dobis primerjavo med irskim, "tipicnim skotskim" in "tipicnim ameriskim" viskijem. Pri cemer pac dobis silce jamesona, johhny walker red (predvidevam) in jack daniel's-a. Da lahko primerjas.

Vidi se da imajo tradicijo, zgodovino in maso.

Na koncu dobis kozarec pijace... Lahko izbiras med cistim jamesonom ali pa jameson z ginger ale.

In kot ze receno, karte se da kupit vnaprej, je priporocljivo.

 

Ima pa jameson posebej "atrakcijo" ki je pokusina vec njihovih viskijev, ki pokriva mnogo detajlov, od opisov razmerij med "column stilled" in "pot stilled" viskiji v posameznem "Modelu" ki ga ponujajo, opisuje kaj lahko vidis ze iz tega kako se preliva na robu kozarca...

Dobra izkusnja. Ni poceni, lahko pa poskusis dve razlicici, ki ju lahko kupis samo tam. Distillery edition  in Black barrel cask strength (60%). In se nato odlocis ce bos katero izmed teh kupil za domov.

 

BTW, ce se gre samo z rocno prtljago, ne jemlji stvari s sabo na letalo. Teb bojo vzeli viski, ker ga nisi vzel na duty-free strani, tako da bos slabe volje, cariniki bojo pa veseli ker so dobili zastonj pijaco. Raje si ga poslji domov, stane ene 20€, mogoce 25, pa bo v treh dneh pri teb.

Tudi Teeling ima v svojem shopu par ekskluziv, ki rangirajo od 20 pa tud do 300€ na flaso.

 

 

Sam sem npr. vzel oni turisticni bus za okoli dublina, karta velja 24 ur in se lahko furas okoli cel dan po njihovi oznaceni ruti.

Ne spomnem se katerega ponudnika tocno sm vzel takrat... Vem samo da sem imel s soferjem dober pogovor.

Sel sem ga vprasat ce mi lahko pove oz. pokaze v katerem baru je tisti zastonj guiness ki pride zraven karte.

pa mi pravi "Aha, ja vidis tista rdeca vrata tamle so to. Ampak... ne smem ti uradno to pravit, ne znajo fajn natocit, ce hoces res dober guiness, lej tamle... tista vrata, eno pred onimi crnimi, lej zdej se mim peljemo... no tam dobis zaresen guiness."

pa ga se pobaram ce mi lahko svetuje se kaj za pojest... "uf, to ti  pa ne morm rect... ves, mi irci bolj malo jemo... spijemo pa precej",

 

In morm rect da je imel prav. Ni vsak guinness isto dober.

 

Mi smo bli samo 4 noci, tako da je bilo vse skupaj malo kratko. Je blo pa fajn, folk prijazen.

Edin tist "tradicionalni vecer z irskim plesom" mi je bil malo waste of money.

Povezava do prispevka
  • 1 leto kasneje...
ana reče pred 3 urami:

A si pogledal cene hotelov? :D

 

Jah moraš vzet v zakup da hotelov v razvitem (western) svetu ni za 30 € na noč :)

 

Mam pa v planu mogoče še letos rentat avto pa nardit krog po Irski, tist bo cenej

uredilo bitje Flaming_C
Povezava do prispevka

Petek je Paddy's Day in enkrat med vikendom je rugby tekma z Anglijo in so cene precej visoke. Slo je za bolj lokalno salo, samo so pa trenutno cene v Dublinu/na Irskem precej visoke za vse. Tudi za razviti (western) svet. Vsekakor pa priporocam najem avtomobila in voznjo po drzavi, osebno kak hud fan Dublina nisem in so mi druga mesta ljubsa.  

Povezava do prispevka
Flaming_C reče pred 17 urami:

Mam pa v planu mogoče še letos rentat avto pa nardit krog po Irski, tist bo cenej

To je dosti must, ker Dublina sem se jaz hitro naveličal. Oziroma ne, nisem se ga naveličal, komot bi šel bil tam, ampak mi je bila izkušnja renta avta in random driving 100x boljša od Dublina

 

Se je pa rent avtov zelo podražal. Se še spomnim cajtov, ko je bil car renting res smešno poceni. Jaz sem Irsko prevozil po koroni in sem že šprical kri evre

Povezava do prispevka
Chenier reče pred 2 urama:

To je dosti must, ker Dublina sem se jaz hitro naveličal. Oziroma ne, nisem se ga naveličal, komot bi šel bil tam, ampak mi je bila izkušnja renta avta in random driving 100x boljša od Dublina

 

Se je pa rent avtov zelo podražal. Se še spomnim cajtov, ko je bil car renting res smešno poceni. Jaz sem Irsko prevozil po koroni in sem že šprical kri evre

Rent a car bi moral biti sedaj nekoliko cenejsi kot direkt po koroni. Takrat so prodali ogromno rent a car avtomobilov, zaradi problemov okoli chipov in druge proizvodnje pa niso dobili noter novih in so bile cene povsem nenormalne. Moz je precj najemal avto na Skotskem letos in cene niso poceni, so pa cenejse kot lani. 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...