Skoči na vsebino

STREET FIGHTER 6


Priporočeni prispevki

Na tipkovnici imam stotine na stotine ur v sf2, 3 in 4, naspram tem kaj igram zdej na ps5 kontrolerju, tko da vem kaj pričakovat od tipkovnice. Na sticku sem igral le SF4, večino pa še vedno s tipkami.

 

Če bi lahko povezal tipkovnico na ps5, bi rade volje, tko mi pa preostane stick ali Hitbox, ki se mi zdi najbliže tipkovnici. Zato me zanima kake izkusnje ima folk z njim.

 

 

uredilo bitje Buzzkill
Povezava do prispevka
Jake the Mess reče pred 22 minutami:

No ja, tud Daigo špila na Hotbox, vsaj je 5ko. Za 6 ne vem. Najbrž ni tolk slabo.

A niso tej Hitboxi banani s turnirjev, ker omogočajo inputanje več smeri hkrati? Nikoli še nisem videl koga igrati s tem na kakem Evu.

Možno, da sem kaj narobe razumel.

  

Galko reče pred 12 minutami:

Jaz si pa sploh ne predstavljam 623 inputov na tole, kaj šele 360 ali 720, wtf. Edino dash-related mehanike so verjetno OP hitre in super natančne, drugega pa ne vidim razen da te momci zlomijo po turnirju

Na vse se da privaditi. Sem pa 100%, da je tole v rokah nadrkanca veliko bolj učinkovita roba od sticka. Hitrejše izvajanje inputov je enostavno OP.

360 izvedeš z navadnim piano roll po vseh smernih tipkah. 720 pa samo 2x ponoviš vajo.

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka
Galko reče pred 15 minutami:

Jah 4 input opcije z res minimalnim vhodom (prsti minus palec) VS 1 input opcija z relativno dolgim vhodom (zapestje) itak da je OP, sam krožni muvi in diagonale RES izgledajo mega painful no :D

Zdaj pa delaj ti standing 720 na sticku. :D

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka

odkar sem obrnil Dead Space R, sem spet začel vežbati SF 6, saj imam cilj, da v Portorožu live na streamu premagam Championa dvakrat po 3:0 v setih, mu vržem na mizo šop banan in mu spustim beast scratch po hrbtu

 

Pizda je špil kompleksen ej. Če sem prejšnje tedne bolj samo igral igrico, tako kot jo znam (torej kot bi igral SF 2 / SF4), probam zdaj ufurati še Drive mehanike (predvsem drive canceling) ter specifično za Blanko še Blanka-chan pressure in Electric Beast pressure. Pizda ne vem, mogoče bi moral igrati bolj simple lika. Sicer so osnove enake (igraj pametno, ne skači kot da si opica iz džungle, čeprav si opica iz džungle itd), ampak je toliko novosti, da je konec dneva igrica čisto druga. Ful je hud špil, res je dober... samo ful ful kompleksen. Ne vem kok bo všeč dinozavrom tipa @Feget, čeprav ajde, Guile mi res ne deluje, da je neki ful zajeban lik tudi v SF6 iteraciji :D 

Povezava do prispevka

Generalno gledano noben lik ni zajeban. Imaš tudi par cheap likov,  igra je bolj turtle poke in čakaj na punish. Men ni zdej neki ful kompleksen, mogoče se ti zdi na začetku, grafika in zvok je top.  Komi čakam Bisona in Sagata, se mi zdi, da bi sedla v tale špil.....

Povezava do prispevka
Iz Cpatove FB objave v Pretep fejsbuk grupo:
"Tretji Fight Cafe je imel 10 tekmovalcev, kar je največ do sedaj, od tega 5 novih. Med njimi je bil celo osnovnošolec, čigar oče je v pretepaški skupnosti poznan kot gatekeeper slabih in prva resna ovira na poti do visoke uvrstitve na naših turnirjih. Storži niso padali daleč od sekvoje in Čvorka, kot smo malega krstili na licu mesta, je pokazal da njegov JP misli resno in da se ne zlomi pod pritiskom. Komaj čakamo, da pokaže kaj se je naučil novega.
Med novimi obrazi je bil tudi legenda revije Joker, mojster Sneta Sekira, ki je prijetno presenetil s Hondo, prišla pa sta tudi stara mačka obalne pretepaške scene Mr.X in SLOarang.
Edino kar ni bilo novega, je bil Champ, ki je z lahkoto splužil skozi vse nasprotnike in nam spet dal jasno vedeti, da treniramo premalo. Veliko premalo.
Če bi radi v živo videli kako izgleda takšen masaker, ste vabljeni na četrti Fight Cafe, kjer se obeta ponovno srečanje našega HappyFishermana in pa italijanskega kirurga Oracla.
Se vidimo v soboto!"
 
image.thumb.jpeg.0f11108b03432a7f4e28cf79f5282cde.jpeg
uredilo bitje kekken3
Povezava do prispevka

E ja, sux, ampak to je vsaj film, na katerega lahko uplivamo. Je pa treba pljuniti v roke. Obala je sticke obesila na klin nekje 5 let nazaj. Saj ze tedaj je Champ dominiral, ampak je lahko tudi izgubil. Zdaj smo s kolektivnim hajpom in se nekaj truda vse zombije dobili nazaj. Ni, da ni. SLOarang, Mr.X, celo 1muv je vbodel igro in hja, jaz sem nekoc tudi nekaj znal. Pa FLOSKELIC & SIN pisarna za zlepe je odprla. Naturaliziran primorc Cpat jih je zadnjic tako dobil od familije, da se je odllocil level uppati in to kar uspel. Skupno smo se vedno kar bogi. Toliko ur, kot smo vsi navedeni do skupaj blozili v trening, je Champ prvi vecer, da dobi filing za igro.

 

Zaenkrat je srce. To imamo, haha. Edine sanse za premagat champa vidim v Oraclu, ce je bil dovolj priden in v nulo nastudiral matchup Marisa ter luknje v njenih stringih. Pac. Tu je se Fish, ampak jo bolj vidim kot rematch priloznost za Oracla. No, Mr.X ima raw skille, ampak po moje ne igra dovolj, da bi sploh bil spreman za honda-abjuz ali Oracla. Bo pa zanimivo, ce ga kdo drug ustavi. Recimo morda Commandos itd.

 

Pac, je kar je. Jaz sem predvcerajsnjem prvic igral online in v 9 placement matchih, kjer sem se hotel v zemljo pogreznit, je bil moj najmocnejsi kombo c.LP, c.LP xx specialka. Dovolj dobro za platinum rank, a to toliko bolj pokaze, kako so rangi vsi cisto nerelevantni. Ni cajta in vesel sem, da mi znese organizirat. Tam vrzem svoj ponos in 10 eurica za malo popestrit zadeve, a to je to.

 

Se splaca gledati sirse na vse skupaj in mini grudge matche, ki nastajajo ter se ne ukvarjati le z vrhom. Ali pa upati v kak random wildcard Kurosakija, da je se na nivoju in da dejansko pride. No, jaz bom stavil burger na Galka iz đungle, cim se pojavi, haha.

 

Vsekakor hvala vsem za pohvale!

Povezava do prispevka
Jake the Mess reče Dne, 19. 7. 2023 at 14:06:

Pregledal večino streama. Super ste, sam Champ je unplayable, tko da mal zamori sceno, kot da bi ti eden spoilal konec filma.

Ljubitelji suspansa, pozor. Champ je danes v zadnji minuti odpovedal. Kdorkoli je imel kdaj ambicijo se dobro plasirati na nasih turnirjih, imata se uro in pol za pipiciti do Lucije. :D

Povezava do prispevka

Mi je zal. Isti settingsi kot zadnjic, isti hardver, a je tokrat samo dropalo povezavo. Pac, net je tako slab tam, da moram iz telefona dobit povezavo. Zadnjic je bila solidna, tokrat je samo padalo.

 

Kaj cmo, bodo vsaj videi na tubi.

Povezava do prispevka

Rashid je speedy MF, ima pa baje slabe normale, v 5ki je imel res top npr st hp. Pač, navadit se bo treba, ko bo folk nadrkal mal setupe, bo kar tricky blokirat. Jst osebno ga še nisem sprobal, ni moj tip ch., čakam Akumo :) Lepa Bolha, bo to vsak vikend, koliko se vas kaj zbere? Bi prišel kdaj, mi je blizu doma....

Povezava do prispevka
Pleya reče Dne, 31. 7. 2023 at 16:23:

Zanimivo za pogledat, se kar strinjam s to scrub listo . Gud ol Honda je bil vedno trd oreh, bo treba mal v sf6 ranked ga sprobat na dobre stare ultra sf čase. 😋

Mwahaha, kar dobra ocena. Honda je res built different. Ze od stirke, eh, v koncni fazi, super turbota je podobno, a zdaj se tisti safeness/advantage se bolj cutita, ko liki vec ne serejo INV specialk, izgubljati masivne kose drive metra in pasti v burnout pa je se hujse kot biti samo sproti chipan. Pri nas sta Fisherman in primis, a tudi Sneti ze nakazala kar nekaj trademark sumo sira.

 

Sicer je Oracle na zadnjem tekmovanju Ribica premagal in dosegel payback za predhodni Fishev povratek iz luzerjev ter preobrat na predhodnem turnirju, a Oracle je res bil v ultra instinct modeu za to doseci in ze ko je falil prvi perfect parry, je Fish izkoristil in skoraj obrnil zadevo. Niso lahke.

Povezava do prispevka

Aja, saj res. Po vikendu pavze bo prihajajoco soboto, torej 5. avgusta, spet turnir. Isti plac, ista ura. Fish je potrdil prihod, novi tretji nosilec Cpat tudi. Upamo na vsaj se Mr. X in Champa ter se cimvec takih, ki jih ne bo pogatekeepala dinastija FLOSKELIČ. Sam sem nazadnje dobil tretma Cpat na FC#3 in letel s turnirja 0-2 z blatnim odtisom podplata 48 ter 42 na guzici. Bomo videli, kdaj meni uspe runback skozi velika vrata.

event_full (3).jpg

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...