Skoči na vsebino

fric

Vesoljc
 • Število vsebin

  75
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

5 Jogurt

Več o članu fric

Nedavni obiski profila

144 ogledov profila
 1. Špil res noro dober zgleda še na YT.
 2. fric

  Trenutno berem

  Prebral Promise of Blood (Powder mage #1). Meni osebno nič posebnega. Na trenutke se mi je celo vlekla. Nevem če bi prebral še 2 in 3. Sedaj tole.
 3. Sklepam iz "lajka" Kekitu, da imaš verjetno podobno mnenje. @Hattori a to s hejterjem name leti?
 4. Wow. I did not see that coming. Človek, ki pravi, da mu odnos Ellie Joel ni nek posebnega. Mu je Joel v slabih dveh urcah gameplaya postal carski side lik. Komaj čakam tvoj TLDR post. Me zanima kako ti potem, ko Abby ubije Joela postane carski main lik.
 5. Mislim, saj ne gre toliko o samem odnosu. Sam za Joela mi ni bilo vseeno. Medtem, ko mi je za večino likov v dvojki čist vseeno. Zgodba v dvojki je nedvomno pogumna poteza studia in vsekakor konkrenten korak od zgodbe v Tlou. Toda menim, da ima dvojka veliko neizkoriščenih likov( edini njihov namen je, da se plot pelje dalje) in slab konec ter slab pacing (skakanje po časovnici). Primer, ko se Ellie in Joel razideta v gostišču v Jacksonu tu Druckmann pusti igralcu verjeti, da so bile to njene zadnje besede preden potamanijo Joela. Toda ne, režija ti nakoncu pokaže prizor na verandi. Kar hočem povedati je, da Neil zavede igralca v vedenje, da Ellie sovraži Abby tudi zato, ker se ni proper poslovila od Joela oziroma so bile njene zadnje besede njemu izrečene v jezi. To mi res ni sedel.
 6. Hmm zanimiv pogled. Jaz lahko zatrdi, da nisem bil v dvojki nikjer deležen take gradnje odnosa kot se zgradi med Joel in Ellie v Tlou. Še več za polovico likov mi je po polovici začelo dol viseti tudi za Ellie. Ne me narobe razumet, razumel semzakaj to in ono delajo toda, ali bodo preživeli ali ne mi je bilo pa vseeno. Razlika med goty naslovi in TLou je ta, da sem imel po preigranem špilu na YT ogromno video z naslovo how "goty" game became a masterpeice... sedaj ima pa Tlou2 is a failure in storytelling ,.. A vidiš moj point?
 7. Prodaja se na račun "sporne" vsebine špila in ne zato, ker bi špil bi Goty. Večina posnetkov na YT je o zgodbi in ne špilu kot celoti. Kar hočem povedati, ko se bo ta sporna vsebina izpela se bo tudi špil. Sicer se lahko motim samo 2 tedna od izida in je večina trophies na PS4 še vedno rare. Pa čeprav gre za dokaj izi dosegljive. Naj me nekdo popravi če se motim sam to je tudi nek pokazatelj koliko folka dejansko igra in preigra igro. Pa tu je še vpliv korone in tako dalje.Toliko o prodaji. Nisi pa mi odgovoril o tem kako si ti predstavljaš marketing za trojko. Koga bodo dali na naslovnico in kdo sploh je še likeable character v tem univerzumu. Ellie mi je osebno postala čisto tuj človek in si je ne želim igrati. Prav tako ostali liki v igri. Nevem mogoče sem edini in zato čuden, če mislim, da bo marketing za trojko težak. IMO franšiza Tlou enostavno ni več tisto kar je bila ob koncu enke, kjer je večina komaj čakala nove dogodivščine Joela in Ellie.
 8. Kakšno trojko? Po dvojki se osebno težko predstavljam marketing za trojko. Mislim koga bodo oglaševali poleg tega so za dvojko naredili ogromno "false" marketinga ( ellie sama na konju, Joel v Seattlu,..). Težko se bo franšiza TLoU od tega opomogla. Mislim, da je to Druckmann končni del omenjene franšize. Prav tako dvomim, da bo multiplayer sploh izšel za ta špil.
 9. Evo, da strnem še svoje misli. TL;DR 8/10. Igra se fantastično odpre in takoj preide na cliffhanger prvega dela (torej povedati ali ne povedati). Spoznamo starejšo Ellie in Abby. Slednja je bila presenečenje. Sledi smrt in tako dalje do pretepa v morju. Top moment in fan service je bil poglavje v muzeju. Preidem na point nekako na polovici smo tako priča dvema ženskama, ki pa imata na prvi pogled skupno izkušnjo (izguba očeta). Kar pa sem opazil, da sta izgubile očeta vsaka v svojem obdobju življenja, medtem, ko je Abby bila še najstnica, je Ellie že zakorakala v zgodnja 20 leta. Kar se čuti tudi v špilu, saj je sla po maščevanju pri Abby tako močna, da praktično ljudi okrog sebe zanemarja in ji je pomembno zgolj smrt morilca očeta. Pri Ellie je stvar drugačna želja po maščevanju ji je nepoznana (do smrti Joela), zato tudi občutimo vsak uboj(Nora, Mel, Owen) kot trenutek, ko gre Ellie »čez črto« in jo za vedno zaznamuje. Toda nikoli ne pride do točke, da dokonča morilca svojega »očeta«. Še več dejansko reši Abby. Konec tako pušča mešane občutke. Na enki strani Abby, ki jo je smrt Joel »odrešila« (tako se zdi) in je napoti spoznanja, da maščevanje not good. Medtem, ko Ellie nezmožnost uboja morilca obsodi na večjo željo po maščevanju oziroma nesposobnost najti smisel v lajfu. Po mojem mnenju je ravno to tisto kar ji je onemogočilo pokončanje morilke. V špilu vidimo transformacijo tako Abby kot Ellie toda zadnja je pomanjkljiva, saj konec ne pove v katero smer se bo odvila. Na kratko kaj točno je Ellie po koncu.
 10. Kaj točno konec (Farm) sporoča, tisto k pusti kitaro in odhaja?
×
×
 • Ustvari novo...