Skoči na vsebino

SmukY

Rumeni jak
 • Število vsebin

  50
 • Pristopni dan

 • Zadnji obisk

Sloves v skupnosti

8 Jogurt

Več o članu SmukY

 • Stopnja
  se rad igra s klopotci.

Nedavni obiski profila

Blok z nedavnimi obiski je onemogočen in ni viden ostalim tovarišem ter tovarišicam. Razen gejši, ona kajpakda vidi in ve vse.

 1. SmukY

  [PC] DCS World

  No, pa malo poglejmo kaj se je sedaj zgodilo vmes med zadnjim updateom. Prihaja nova mapa in sicer Sirija. Naredila jo je ista ekipa kot Normandijo 1944, vendar je ta do zdajšnjih videjih videti napram prvi mapi veliko bolj sweet. Ogromno hribovja, ravnin, travnatih in puščavnih površin, raznolikosti, morja. Na koncu objave bom dal nekaj rajcnih posnetkov sirijske mape. Vmes so prišli raznorazni bugi, Eaglova ekipa se je odločila relise open bet podaljšat na 1x na mesec zaradi nenehnih novih bugov, najbolj frustrirajoči bugi se pojavljajo v multiplayerju. Mi kot igra-, se opravičujem, beta testerji pa imamo tako več časa za poročanje in lažje iskanje za t.i. "odpravo hroščev". Saj poznate to programersko pesmico: Žal je ta za DCS še kako resnična. Dejstvo je da nas v roku nekaj let čaka marsikatera sprememba, kot je recimo integracija na API Vulkan, saj prastari engine nujno potrebuje prevetritev. Poleg sirijske mape prihaja 3D podpora za Garminovo (ki to ni) GPS enoto za CASA Aviojet, do sedaj je bila podpora le za Mi-8 in L-39 Albatros. Dodali in posodobili so funkcije pri F/A-18C Hornetu. Zaradi starosti modula DCS: A-10C Warthog sedaj prihaja DCS: A-10C Warthog 2 - plačljiva nadgradnja aviona A-10C. Najbolj poudarjene novosti pa so navedene spodaj. Na kratko, smrtonosni avion bo postal še bolj smrtonosen, tudi pilot bo imel veliko večji situational awareness kot ga je sedaj imel, da o podkrilnih novitetah niti ne začnem. Poglejmo si: HMCS ki ga pilot dobi, bo ponoči lahko sedaj izgledal takole, se pravi bo pred nosom imel podatke o hitrosti, višini, orožju, G-jih, naklonu, in kot da še ni dovolj, videl bo celo FLIR oz thermal imaging tam kamor gleda. Pomnimo, da je A-10C izšel davnega 2011. Si zasluži takšno posodobitev in ljubezen po tolikih letih? Po mojem mnenju si jo. Brez skrbi, pozabili niso tudi na prvi modul, ki je imel 3D kokpit, 6DOF podporo za TrackIR, prihaja tudi 3. revizija helikopterja Ka-50. Če je ta helikopter najbolj samostojna enota z relativno dolgim loitering časom, bo sedaj dodatno oborožen do zob in še bolj zaščiten kot kočevski medved, saj se govori o MWS - Missile Warning Systemu, ki bo opazoval in pilota opozarjal na vse morebitne rakete ki letijo proti helikopterju in tudi avtomatsko odmetaval vabe. Ampak to so zaenkrat le še govorice, do sedaj uradno še niso ničesar potrdili. To je v grobem to. Sedaj pa sučljive sličice, povezane s Sirijo. Saj res, pozabil sem tudi, da so prvič pokazali rusko helikoptersko topnjačo v akciji - poznano vsakemu, ki se mu vsaj malo kaj svetlika o letalstvu, govorim seveda o hindu. Je več kot razvidno da je zadeva še vedno WIP ampak ni zato nič manj fascinanten. Video čisto spodaj. Dost kokodakanja. Golanski udar: Prednaročilni rajcnik: Leteči damaskovski taksi z mogočno osmico: Dolina Beka: Puščavske žabice: in za češnjo na vrhu smetane, Hind nad Latakijo:
 2. SmukY

  Nov vs rabljen avto

  WTF pardon, ležaji amortizerjev
 3. SmukY

  Nov vs rabljen avto

  Uvožen iz Italije (ne jaz, avtohiša že imela avto v SLO) osnova Kinetic oprema, kar nekaj dodatno doplačane opreme (avtomatik, bixenon, samozatemnitvena vsa ogledala, dodatno temnjene šipe, rikverc kamera, kolikor vidim pretty much vsa dodatna oprema za sensus radio in navigacijo, hdd disk za musko, digitalni displej za volanom, .... še kej sigurno ampak se ne spomnim, edino teh pomagal za voznika nimam, sem že nekaj avtov vozil s to pomočjo ampak se dokaj znajdem brez, npr lane assist ki ti piska ko greš čez črto je pa sorry tečen za bruhat. Če daš manj odzivno skorajda črt ne zaznava, če daš malo bolj, ti pa jamra za vsak kurac). Edino kar sem moral narediti potem ko sem ga kupil, je bila menjava olja v menjalniku ker je cukal ko sem ga dajal iz P v D je kar na hard zabil. Od takrat nič več težav. Kupljen s cca 160k km. Če bi bil kakšen nemec bi se sekiral zaradi kilometrov najbrž ampak kolikor berem, tale moj ima praktično neuničljiv motor, težav z dpf filtri ne poznajo in sem overall čisto happy. Redni servis do 200 eur, taveliki ki me čaka naslednje leto bo prišel okoli 500-600 eur (jermeni, verjetno blažilniki amortizerjev ki bodo zdej pri teh kilometrih ki jih imam, počasi najbrž šli k rakom žvižgat sodeč po izkušnjah) Aja Volvo V60 2015 s 5 cilindrskim motorjem čisto pozabil, kupljen lani za solidnih 12k. Tale moj ko je bil nov je bil zgleda tam 50-60k EUR. Not even sorry.
 4. To bo še zanimiv poslušat/brat jamre ko se bodo američani naselili na cerkeljsko letališče, ker ni več vprašanje če ampak kdaj
 5. Če želiš HOTAS boš po mojem za začetek s kakšnim Thrustmasterjem zadovoljen. Jaz priporočam T.16000M komplet če ga kje stakneš, ker sta na "gasu" stikali za rudder, tako da ne rabiš vrtet palice okoli osi in ju s prstoma pritiskaš za v levo in desno. Manj stresno za desno roko, ker jo s tem spravljaš v nenaraven položaj.
 6. Glede na to da obstajajo 3rd party addon makerji, ki svoje avione in letališča izdelujejo na visoki ravni kakovosti ter zanje računajo po 20 dolarjev ali več, je tole še sprejemljivo. Tistemu ki to predstavlja edini način takšnega ali drugačnega, mu ne bo problem dati toliko. Jaz bom prvo na rivjuje počakal potem pa razmislim kako pa kaj.
 7. V premijski različici bo tudi Pipistrelov Virus
 8. Heh, sem se pred kratkim tudi spraševal kaj sploh je Nod, pa je en nekemu forumu zapisal tole: The name "Nod" comes from the Bilble term of "Land of Nod". In the Bible, "Land of Nod" is the region/country to which Cain fled after murdering his brother Abel. It is said to be located "to the east of Eden", thus the fleeing being associated with running from God into exile. (Notice the similarity of the Bible name "Cain" to the C&C name of "Kane", they are pronounced similarly.) In Hebrew, the word "nod" means "wandering". The term "nod" is associated with exile, unrest, wandering without a path. In C&C games, "The Brotherhood of Nod" can be translated as the "The Brotherhood of the Exiled", the members of Nod being the people from poor regions, from regions that have been left out of the care of the strong economic powers. Also, important is the term "Brotherhood", not alliance, not initiative, but brotherhood. In the Bible, Cain is said to have lived with his descendants in The Land of Nod. Similarly, in C&C, Kane is thinking of Nod as a family, as opposed to an organization as GDI. Kar se dobesednega prevoda tiče z želom ni nobene povezave.
 9. Ne spomnim se da bi bil neoptimiziran. Kvečjem je bil celo bolj optimiziran od večine špilov, ki se niso pustili poganjat na slabših mašinah, se je Crysis precej dobro odrezal na takratnih low-mid end mašinah.
 10. Sicer ne vem če je že kje objavljeno, vendar so špili Quantic Dreama, ki so bili ekskluzivno za PS3/4, prišli tudi na PC (trenutno s še 10% popustom) https://store.steampowered.com/app/960910/Heavy_Rain/ https://store.steampowered.com/app/1222140/Detroit_Become_Human/ https://store.steampowered.com/app/960990/Beyond_Two_Souls/
 11. @T7ank Je pa dvojka imela eno ogromno prednost pred enko - gladke ceste in dva otoka, poleg Oahuja še Ibizo kjer si tudi začel. Negladke oz ostrorobne ceste so se mi v enki najbolj zamerile in znale povzročit marsikater freak accident of epic magnitudes lol. Dvojka pa je zamerila z pomanjkanjem nekaterih znamk, npr. Lamborghini in motorjev (čeprav so le-ti prišli kasneje v podobi DLC-jev in to v majhnem številu, saj je ravno tudi v tistem času Atari SA ki je imel čez TDU 1/2 bankrotiral) @4Stringed je napovedan TDU3. Bomo vidli kaj se bo izcimil iz tega.
 12. SmukY

  [udarna] avto tema

  Ko mi je špegel odletel, sem dobil originalne nadomestne dele po menjavi, tako da ne vem in tudi vse dela tipi topi, glede na to da imam ogrevanje, zložljive špegle pa samozatemnitveno (na vseh 3eh). Boste pa verjetno prvi izvedeli kakšna je bila situacija ob večjemu crashu in koliko bo komplikacij, čeprav upam da nikoli
 13. TDU 1/2 sta bila absolutno manj arkadish, vseeno pa še vedno precej daleč od nekega realizma, lahko rečem da mi je TDU morda s tega vidika bil boljši ker si se moral potruditi da si ostal na cesti. Forza je tukaj bolj dopustna do napak na tak način da če končaš izven ceste boš lahko brez problema pokosil in podrl vse in svašta od ograj ter dreves, hiše in večje skale te bodo zaustavile.
 14. SmukY

  [udarna] avto tema

  Sem malo pregledal ostale ponudbe pa so od Save še vedno najcenejši. Tudi zaradi pozitivne izkušnje pri odpravljanju težav (voznik bil na mojemu pasu in zadel v špegu, priznal krivdo) sem se zato odločil ostati še naprej pri Savi. Hvala vam vsem za inpute
 15. SmukY

  [udarna] avto tema

  Kje imate kaj zavarovano plehovje na gumah? Kakšne dobre / slabe izkušnje, kje je letos najbolj ugodno? Zaradi korone so se po mojih zadnjih informacijah tudi zvišale cen zavarovanj, boste iz tega razloga menjali zavarovalnico, če ja, iz kje na kje? Zaenkrat bom verjetno kar ostal na Savi tako za avto kot motor.
×
×
 • Ustvari novo...