Skoči na vsebino

Smoki

Rumeni jak
  • Število vsebin

    166
  • Dan prve porumenitve

  • Zadnji obisk:

Vse objave od Smoki

  1. Smoki

    Primera Division

    To sezono ali forever? Po zadnjih dveh sezonah sodeč bo težka.
  2. Smoki

    Primera Division

    Včasih je bil Messi magnet, zdaj je pa po moje vse kar te pajaci privabi v Barcelono sonce in bližina plaže. #partyboyz
  3. Smoki

    Primera Division

    Če ti tako praviš. Drugač pa hvala za razlago - res nimam pojma o teh novih piramidnih sistemih.
  4. Smoki

    NBA tema

    Kak je to All Star brez Poli salame? Krneki.
  5. Smoki

    Primera Division

    Denar je denar samo in zgolj če ga dobiš in te "sponzor" ne pelje žejnega čez vodo in ti ne plača. 100 mio € ni 100 € in teh sto iskat pri nekem random ponzi projektu...what could go wrong? Za Crypto.com sem slišal oz. najprej videl v F1 karavani in njih jaz vseeno ne bi primerjal z nekimi random Polka-mojstri. Imajo kljub vsemu že nek renome in sistem kreditnih kartic in vsega...so v bistvu neke vrste banka.
  6. Smoki

    Primera Division

    OK, Spotify še gre skozi, medtem ko sem šel pogledat kaj ta Polkadot je...pa samo :facepalm: Ko smo nazadnje imeli tako zgodbo v športu, kjer nek kvazi digitalni žeton projekt postane športni projekt je šla tista ekipa (kolesarska sicer, ma vseeno) v bankrot. Polkadot ROFL, jfc kam je padla ta Barca, to sploh ni več smešno.
  7. Eno je, da gre najbogatejši Zemljan v proizvodnjo pogledat rakete in mal počvekat z delavci, se pokazat in polurkat malo kako svari tečejo in vmes posname še promo video za YT. Neki drugega je pa ta narcisoidna samopromocija, kao glejte mene jakega CEOja Iskre, ki delam v proizvodnji plastike, ker nimamo dost delavcev...in ta Iskrovec po tem res izstopa. Like, nagravžno preveč izstopa.
  8. Smoki

    COVID-19

    Hudicu je vseeno, lopato dobis v roke v vsakem primeru, prostor za trakom tudi, bais sine, premog caka! Se eno vprasanje, sodelavci se po pisarnah pregovarjajo, da je pozitiven AntiGen test pri zenski lahko pokazatelj nosecnosti (in ne Covida= - jaz trdim da ne - a se blamiram? Se mi zdi, da sem ta fact nekje zasledil enkrat..
  9. Men je ta narcisoidnost slovenskih managerjev in CEOjev zanimiv fenomen. Zakaj recimo nikol ne vidis Philipsovega CEOja delat v proizvodnji in se bahat s tem? Al pa Elona kako sestalja rakete in Tesle? Al pa ... Tko prav uno - mi smo Iskra, mi smo kult, mi smo VEC!
  10. Smoki

    Toplotne črpalke

    Hvala, hitro in popolno okrevanje ti zelim!
  11. Smoki

    Cestna golazen

    Popolno okrevanje mu zelim!
  12. Smoki

    Naša mala greznica #9

    Definiraj De Jonga, ker Luuk ni naprodaj!
  13. Smoki

    Naša mala greznica #9

    Kaj se to z Jojotom dogaja, spet nima motivacije za fuzbal in spet je zabredel v psihicne tezave... Kaj je tokrat, prvic je bila kombinacija zenin ljubimec + covid...kaj pa zdaj?
  14. Smoki

    Cestna golazen

    Ta zgodba se bere huje kot kaka holivudski krimic, s tem da na trenutke nisi ziher a je to res krimic al bolj parodija...
  15. Smoki

    Toplotne črpalke

    Domnevam da je govora o notranji enoti TC, torej znotraj sistema kjer se nastavlja krivulja, tempratura vode ipd. Sem cez vikend mal pogledal menije ampak nisem nasel nic taksnega, je mozno, da je to pod servisnim menijem (kamor nimam dostopa)? Me res matra firbec kok je razlike. Mitsubishi Ecodan.
  16. Smoki

    Toplotne črpalke

    @berghaus Eno vprasanje, kje vidiš temperaturo povratnega in dvižnega voda? Domnevam da v nastavitvah TČ, torej na napravi sami ali?
  17. Smoki

    Primera Division

    Na koncu bo pa Dumbale rekel 1.februarja jebite se vsi, se vsedel na tribuno do konca leta in vlekel teh 5 mio € ki mu jih se pripada.
  18. Smoki

    Toplotne črpalke

    Tocno tako. In vidis, da so identicni tistim, ki jih Helios prodaja po duplih cenah.
  19. Smoki

    Toplotne črpalke

    Helios KWL EC 300 W E TL
  20. Smoki

    Toplotne črpalke

    Delim mnenja @berghaus in @Boris. Ta oprema mora laufat brez da se je dotikas. Pri nas je najprej montazer nastavil program za tlake, jih pregrel in presusil, potem ko sem ga skurcal je pripeljal fanta, ki je zadevo nastavil mal previsoko, ker hisa se ni imela fasade, tko je laufalo par mesecev, pol smo dali hiso v fasado, se vselili in sem prvo zimo gural sam crpalko po nastavljeni krivulji, naredil sem tabelco v Excelu, skopiral not nastavljeno krivuljo in si belezil svoje opazke kako se pri spreminjajoci zunanji temperaturi obnasa TC in kaksna je temperatura v hisi. 5 min dela na dan. Pozimi sem delovanje TC glede na krivuljo prilagodil tocno 5x ter ugotovil da prevec greje v coni od 0 stopinj navzgor in premalo v coni pod minus 10 stopinj Celzija. Spomladi je prisel fant od REAM-a, pogledal mojo tabelo pogledal TC krivuljo in rekel, jap, stima, imate prav, bom prilagodil krivuljo in basta. Od takrat se krivulje in nastavitev ne dotikam in zadeva laufa zdaj ze leto BP. V hisi konstantno drzimo med 21-22 stopinj in to je to. Imamo vse predpripravljeno za regulatorje/termostate po prostorih ampak sem tik pred tem da porezem kable in pozabim na to sranje ker ne vidim pomena za kaj bi to rabil. Plus, se nekaj, kar je meni montazer TC rekel: "A bos vgradil TC za to da te bo grela, ali zato, da se bos igral z njo in to bo zrla zivce?" Hiso mas zato, da not zivis in uzivas. In ne zato, da mas zarad nje dodatno delo in jebanje z ekrani, krivuljami, termostati in ne vem kaj vse se. Isto sem naredil z rekuperacijo, nastavil tedenski terminski plan po predlogu, ki sem ga nasel ne enmu nemskemu forumu in mi je bil vsec, zadeva laufa ze leto in pol BP, jaz samo 4x letno menjam filtre in to je to. Sosed se pa jebe na tablici z svojim rekuperatorjem in nastavlja pretoke za vsako sobo posebej, pa klice HELIOS na tedenski bazi ker mu vedno znova neki rata zjebat. Zdaj je prislo tako dalec da so ga odjebali ker je izven garancije in je prosil mene ce mu posljem moj tedenski plan prezracevanja. Keep it simple lads.
  21. Smoki

    Toplotne črpalke

    Tako sem jaz tut rekel pa sta rekla da se njima ne da se s tem zdaj jebat. Ju po eni strani razumem. Sam jaz sem ospice dobil ko sem prisel zadnjic na vselitveno zurko in vidim v steni luknjo zapolnjeno z kartonom in casopis papirjem...prav uno, WTF?! Upam, da bosta vsaj uporabila zdaj to luknjo za prezracevanje, ceprav meni te LUNOS resitve niti priblizno niso vsec. Mi imamo HELIOS centralno z rekuperacijo in je top shit. Poslusaj bergija, on ve.
  22. Ne ves kaj zamujas, njom njom njom.
  23. Smoki

    Naša mala greznica #9

    Ja. AMPAK. To pomeni da jih je 75 doesegel proti VELESILAM!
  24. @DaCapo @tomazek Vidva sta kulinaricna mojstra, nujno rabim recept za ta pravo Currywurst, z omakico vred. Na netu ne najdem nic pametnega. Vem, da gre v osnovi za kuhano in na zaru popeceno klobasico v paradiznikovi omaki zacinjeni s Curryem, ampak ni tko enostavno, zraven pride se cel kup zacimb in tut ne vem tocno katera klobasa je prava. Plis. Thx.
  25. Smoki

    Toplotne črpalke

    Se bojim da ni tako enostavno. Vsekakor to, da boste hiso prenovili in oblekli v fasado in nova okna, ki so termicno in izolativno veliko boljsa od trenutnih pomaga, ampak za detajle vam bo pa kak energijski svetovalec vec povedal. Ceprav kaj dosti slabse crpalke ne boste mogli vgraditi ze zato, ker imate radiatorje ki so cisto drug tip ogrevanja od talnega gretja in v osnovi zahtevajo mocnejso crpalko. Ti od Lunosa so pravi ja...od zene sestra je kupila hiso v 3. podaljsani gradbeni fazi in sta z njenim potem sama urejala finalizacijo. No in ker gre za vec his v enem naselju, vse tipske so vse gradili isti izvajalec in podizvajalci. No in potem po premopredaji, kak teden po tem, ko sta prejela kljuce in so se z sosedi zaceli pogovarjati okoli morebitnih skupnih izvajalcev za strojne instalacije, uledijo LUNOS in v njuni hisi zvrtajo luknje za prezracevanje. In pazi to, BREZ da bi: - ju o tem karkoli obvestili - bi od njiju dobili dovoljenje za vrtanje - bi jima dali kak zapisnik ali karkoli o izvedbi del Niti podpisa niso zahtevali. Njiju na objektu ni bilo, ker sta bila v sluzbi in ko sta poklicala LUNOS jima je en tip samo zabrusil: "Mi smo dobili navodilo zvrtati luknje v hisah in smo to naredili. Ce lukenj ne rabite jih pa zadelajte." Objekt zunaj zakjlucen s fasado, znotraj sicer surov, ampak vseeno. No comment.
×
×
  • Ustvari novo...