Skoči na vsebino

Indiana Jones and the Dial of Destiny

cin der

Priporočeni prispevki

Jaz menim, da je prav, da se medeninček lahko izraža na svoj, razvlečen način. Kako bomo drugače mi vedli, da je on boljši od vseh ostalih? Navsezadnje on niti ne rabi vidt filma, samo trailer, da lahko pove kako gre vse v kurac. Medex = sadboi jesus, slava mu!

Povezava do prispevka
Avion reče pred 22 minutami:

Dej a se lah tle razni @Vučko3 pa @Weraziel pa vsi ostali, ki ste uživali v Mandalornianu (ne gledali, uživali!) umaknete iz debate pa nehate omejevat medeninckovo osebnostno rast s svojo perceptivno omejenostjo.

Nisem uzival v tretji sezoni mandaloriana :D

Mogoce pa je še nekaj upanja, da me bo sprejel v krog visoko kulturnih.

Povezava do prispevka
Vučko3 reče pred 49 minutami:

Nisem uzival v tretji sezoni mandaloriana :D

Mogoce pa je še nekaj upanja, da me bo sprejel v krog visoko kulturnih.

Men je kr mal bed zdej, ker nisem pogledal niti enega samega dela, kaj sele, da bi uzival :(

Povezava do prispevka
Vse_je_najslabse reče pred 14 minutami:

Attack of the clones.

Ma ja, samo tudi taka vzvišenost, kot jo izkazuje un komentar, je meni ogabna. A tako bomo vzgajali ljudi pa jim približali malo bolj tehtno umetnost, da jim govorimo, da ne morejo bit naši prijatelji, če uživajo v Mandalorianu? Zapiranje v neke obskurne kroge je res zadnje, kar rabimo, da bodo ljudje postali bolj občutljivi za umetnost. Skratka res ogabna vzvišenost, attack of the clones gor ali dol

Povezava do prispevka
Chenier reče pred 3 minutami:

Ma ja, samo tudi taka vzvišenost, kot jo izkazuje un komentar, je meni ogabna. A tako bomo vzgajali ljudi pa jim približali malo bolj tehtno umetnost, da jim govorimo, da ne morejo bit naši prijatelji, če uživajo v Mandalorianu? Zapiranje v neke obskurne kroge je res zadnje, kar rabimo, da bodo ljudje postali bolj občutljivi za umetnost. Skratka res ogabna vzvišenost, attack of the clones gor ali dol

Do neke mere se strinjam z njim, ampak bi mogu zelo razširit misel, da bi pojasnil, kar se mi malo ne da, pa tudi ne verjamem, da bi naletel na veliko razumevanja. Ampak jaz sem tudi užival v mandalorianu recimo, vsaj dokler ni postal res totalno zanič.

Razumem, kar praviš in se deloma strinjam, ampak v današnjem času, ko je nihilizem dosegu svoj vrh, uno ko smo res priča totalni degradaciji, bi reku, da imam raje več medeninčkov, torej nekih načitanih, fanatičnih konzervativcev, ki argumentirano zagovarjajo svoje stališče in neke vrednote, ki veljajo kot temeljne za našo kulturo, kot manj. Valda rabimo tudi razmišljujoče postmoderniste, ki bojo analizirali strugo, ki jo utira reka umetnosti, ko prebija v neznano, ampak tej kloni enega in istega idiota v tej temi ne služijo ničemur. Sej tudi jaz sem iz njegovega pisanja izluščil to, kar je relevant to my interests in nisem vzel posta v celoti, še vedno je ponudil eno široko paleto razmisleka, iz katere se da razvit konstruktivo debato, ne pa izvest demonstracijo triumfa idiotizma. 

Ampak ok, ziher pomaga to, da sva bila neka online frenda v preteklosti in mi je v osnovi car.

Povezava do prispevka
maksi reče pred 57 minutami:

Od kdaj je uživanje neko merilo kakovosti, fast food zna biti okusen, pa še to ne pomeni, da je dober obrok.

Slaba primerjava. Maščobe, sol, sladkor in potešitev lakote sproščajo endorfine v možganih in nas osrečijo. Pri umetnosti se užitek ne odvija na ta način.

Povezava do prispevka

Jaz nimam problemov z zanicevanjem usrane kulture, zmoti me zanicevanje ljudi. Nekoc, v osnovni šoli, sem bil prepričan, da sem najbolj pameten, ker poslušam tujo glasbo in ne domače narodne kot nekateri sošolci/družina. Jaz ne poznam Medenega, ampak iz napisanega, je to njegovo stališče. 

Na drugi strani imaš Čamirja, ki je veliko bolj izobražen in razgledan v tej smeri kot jaz, in pride do bistva brez sranja po ostalih. 

Zreducirat odnose med ljudmi, in ljudi, na tisto kar gledajo/poslušajo je otroško razmišjanje. 

• Račka +1 3
Povezava do prispevka

Za primer, az sem precej prepričan, da s človekom, ki posluša dalmatinsko glasbo ne bi mogu bit frend. Težko je definirat umetnost in človeka, to sta dva zelo izmuzljiva pojma, ki presegata kategorije našega mišljenja, zato ne znam povedat čisto zakaj, ampak tako pač je. Daleč od tega, da bi jih kot ljudi zaničeval, zaničujem sebičneže in ignorante.

• Račka +1 1
Povezava do prispevka

Primer, imam dobro prijateljico, ki je dokaj astrolosko usmerjena. In v nobenem vesolju ne vidim sebe, kjer bi se druzil z osebo v zvezdah in kristalih. Ampak, ta zenska je tudi odlicna oseba, odlicna sogovornica, ne vsiljuje astroloskih bedarij in ve, da mene to ne zanima. Je večplastna, prijetna, in to znam cenit.

Ocitno je stvar posameznika, kje potegnemo mejo.

Povezava do prispevka

Jaz sem tudi vernik in moj najtesnejši prijatelj je čisti ateist, pa to ne igra nobene vloge v najinem razmerju, na koncu imava isti vrednostni sistem in svetovni nazor, ki ima samo različne temelje. Ne pravim, da si moraš delit okus za umetnost, da se lahko z nekom družiš, v večini primerov je to zame indikator, a bom lahko na neki točki šel s človekom "do konca" in a lahko odnos postane bolj intimen, ker globina, potrebna za doumetje inspiriranih umetniških del, je ista globina, preko katere se lahko poveževa kot človeka. Tako na grobo.

uredilo bitje Vse_je_najslabse
Povezava do prispevka
Vse_je_najslabse reče pred 55 minutami:

ker globina, potrebna za doumetje inspiriranih umetniških del, je ista globina, preko katere se lahko poveževa kot človeka

omg, kakšen snob si ti, neverjetno, a ti dejansko misliš da si boljši od drugih, ker "dojameš" (karkoli to pomeni) neko umetniško delo

• Račka +1 3
Povezava do prispevka

Dejansko si napisal, da so ljudje bolj plitki, če ne "dojamejo" neko umetniško delo, ki ga ti ceniš.

Vse_je_najslabse reče pred 1 uro:

ker globina, potrebna za doumetje inspiriranih umetniških del, je ista globina, preko katere se lahko poveževa kot človeka

Torej ostali morajo dosečti tvojo raven "globine" razumevanja umetniških del, kakšna pretencioznost.

uredilo bitje maksi
Povezava do prispevka
maksi reče pred 1 uro:

Dejansko si napisal, da so ljudje bolj plitki, če ne "dojamejo" neko umetniško delo, ki ga ti ceniš.

Torej ostali morajo dosečti tvojo raven "globine" razumevanja umetniških del, kakšna pretencioznost.

Nisem napisal, da so ljudje bolj plitki na splošno, ampak v točno specifičnem kontekstu (piše "ista" globina, torej gre za specifično vrsto razumevanja), žal maksi, ne znaš brat. Tudi napisal sem, kateri ljudje so zame manjvredni - sebičneži in ignoranti. Tko da nehi me quotat počasi in pojdi nazaj incelat na gnoj.

uredilo bitje Vse_je_najslabse
  • Trol 1
Povezava do prispevka
Chenier reče Dne, 27. 5. 2023 at 22:56:

Prvič, od kje tebi pogum za pridiganje glede na tvojo latentno samovšečno aroganco, kjer imaš temperamentno pod tem družabnim, ljudskim, povezovalnim, spravnim operiranjem precej subtilno tlečo naduvanost, samozadovoljnost, tudi s ščepci purizma in dostikrat prisotnim tihim obsojanjem, kar se manifestira od gizdalinskosti do direkt vzvišene prezirljivosti. Pa naj gre za odnos do mene, ko me npr. s formulacijo vprašanja če “nočem knjige omenit ker je skrivnost” obravnavaš kot malega otroka katerega prevevajo infantilni vzgibi, pa do posmehljivih, ciničnih, sarkastičnih izpadov do predvsem desničarskih kritikov npr. Rogovskih šalabajzerjev, katerim te še nisem videt poskusit približat “tehtne umetnosti”.

Drugič, očitek o “zapiranju v neke obskurne kroge” je slikanje od javnosti izoliranega ždenja v nekem akademskem ali alter slonokoščenem stolpu, kar pa ni kompatibilno z mojim zagovarjanjem Raiders of the Lost Arka, ampak prej s tvojo obsodbo, da kar mi cenimo je kič. Kič, s čemer si opisal Indy filme je sodba elitističnega umetnostnega sveta poznega minhenskega 19 stoletja ki se je uporabljal za ceneno, formulaično mehansko reprodukcijo, nepristno umetnost in predvsem za etos, ki je oboje sproduciral, torej je obsodba tako proizvajalca, kot konzumerja kiča, ki sta kriva moralnega padca, kjer konzumer, nezmožen uvida resnice beži v klišeje o sreči, proizvajalec pa njegovo pripravljenost za te prevare s simulakri izkorišča. In medtem ko to zate ne velja, saj te filme pogledaš zgolj za zabavico iz kokico v ustih, nas ostale naša umetnostna neobčutljivot dela žal za zasledovalce vsega lažnega v življenju našega časa, kot bi kič opisal Greenberg.

Tretjič, tvoj komentar je manipulacija. V nobenem procesu vzgajanja nism(o), z uporabo te terminologije vzpostavljaš kontrast, da si bralec misli kako zares oddaljeno je moje dejanje od plemenitosti koncepta vzgajanja nadebudnih, odprtih glav. O forumu, ki je degeneriral v toksično zadovoljevanje schadenfreudovskih vzgibov sem skozi leta že pisal dovolj, pravtako pa je ta tema del toka ostalih topicov, kjer se pogreva ena in ista woke, disney, “samo lol akcija” ipd. prcanja. Kjer seveda pomagaš, na naš anti woke odnos reagiraš s pokroviteljsko ignorantsko redukcijo problematike “saj štekam vaše boje po svoje” kjer je čutiti tvoj smug izraz na faci, nakar se s funkcionalno nepismenimi bestiči, ki zgolj uničujejo poračkaš izključno iz pripadnosti čeprav takšno početje teden dni kasneje posmehljivo očitaš drugim. Konstrukcijske tldrje sem na tem forumu tako nehal pisat že leta nazaj, itak pa te niso “približali tehtni umetnosti”, saj si eden redkih vedno raje lajkal traparije mojih nasprotnikov v debatah. Namesto v svojem pisanju se znaš tudi poslužit izraza “ogabnega odnosa” preko uporabe račk in grootov. Da niti ne omenjam tvojega pedagoškega dela v BT, kjer triggeran nad Janšo ko AngelB v svoji zlati dobi koprivam ponižno in konstruktivno približuješ finese družbene kritike. 

Četrtič, kot sem rekel, izjavo sem nalašč oblikoval kontroverzno, saj moje komentarje tradicionalno nekateri berejo v želji, da bodo užaljeni. Kdor je mislil, da kot v Vučkotovi interpretaciji prijatelje, ki pogledajo Mandaloriana kar vržem na prag, je pač retard, katerim je bil bait namenjen. Ker so tipične žaljivke za gledalce filmskih smeti skozi prekomerno uporabo tu postale razvodenele, sem svojo izjavo skozi bolj učenjakarsko formo naredil prepričljivejšo. Čeprav ne zagovarjam uporabe umetnosti kot kamuflaže za elitistične ideje, je pa kot rečeno izjava izpeljana iz resnice o povezavi kulture in gradnje družbenih odnosov. Drug resnični faktor pa je ta, da čeprav lahko obstaja nesoglasje glede všečnosti določenega dela, inženiring misli lahko razumejo tisti, ki take stvari dejansko znajo načrtovati in vprašanje okoli kvalitete umetniškosti ali ne je objektivno dejstvo, ki ga lahko en strokovnjak drugemu dokazuje. To je neizogibno protidemokratično in elitistično, kot je tak tudi obstoj Rembrandta, Rodina, Mozarta ali Shakespeara. Nihče ne more med cenjenjem kulturno degenerativnega, nepomenljivega, omamljajočega, nekreativnega, praznega, modnega, neresničnega, trivialnega, nihilističnega, regresivnega, tendencioznega, ideološkega, psihouničujočega, metastazirajočega mentalnega junkfooda (in sam povezuješ superjunake z McDonaldsom) samovšečno pričakovat, da se mu prizna perceptivnost, sofisticiranost in kompetentnost. Kar vpliva na zmožnost da se “povežeš kot človeka”, kot je rekel Heretik (vse ostalo kar je pisal so neumnosti), saj predstave o človeški in naravni lepoti, hrepenenje po pomenu in resnici, arhetipi mišljenja in estetske oblike ki odmevajo v svojem bistvu nespremenjeno skozi stoletja, ki so kot Nietzsche pravi višek sporočljivosti in prenosljivosti med živimi bitji, in najoptimalnejša oblika deljenja spoznanj, razumevanj, resnic, iskrenosti in lepote s soljudmi, prav te nespremenljive esence na katere nas filozofija vedno znova opominja, da so prava narava česarkoli, vse to je globoka resnica, ki nas edina pomenljivo povezuje. Če jo registriraš.

uredilo bitje Medeninček
  • Račka +1 1
  • Solzice 1
Povezava do prispevka

"povej mi zakaj se ne znaš danes pogovarjati s folkom, brez da mi poveš zakaj se ne znaš pogovarjat s folkom" the post

Iz tebe žareva tok ene samote in obžalovanja, ampak si se odloču da napram adrianotu boš to skrival in se drl na oblake like ol' man Simpson

• Račka +1 1
Povezava do prispevka

Vpiši se za komentiranje

You will be able to leave a comment after signing in

Vpiši se
  • Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...