╭∩╮ osis Objavljeno 14. maj 2023 Share Objavljeno 14. maj 2023 Do sedaj sem za branje pdfjev uporabljal remarkable, ki je sicer ok za oči in tudi lepo se piše po njem in je prave velikosti. Toda vsakič, ko hočem spravit kak pdf nanj/z njega je to hudičevo dolgotrajna zadeva. Da ne omenim, da ima tudi neverjetno glup UI. Zdajle mi je potegnil živc, ker sem dva dni bral eno zadevo in jo sedaj ne morem spravit na PC. Verjetno so zdaj kake tablice, ki so dovolj velike a vseeno lahko in je branje pdfjev na njih zmožno. Večina PDfjev, k jih berem je postavljena v velikosti A4. Nujno je da ni Apple produkt in da pač se lahko obnaša tudi kot zvezek. Kakšna priporočila oziroma kaj moram pazit? Navedek Povezava do prispevka
Lunco Objavljeno 27. maj 2023 Share Objavljeno 27. maj 2023 (urejano) jst sm pregledoval par mesecev nazaj android ponudbo pa je samsung s6 lite 2022 najboljši nakup za okoli 300€ (zdele maš na amazon warehouse za mal manj s poškodovano embalažo), ker dobiš zraven še pen. ostali načeloma nimajo pena priloženega, ponavadi so pa precej dragi. na njem berem mange in igram marvel snap. za pisat in risat je ok, nisem pa veliko uporabljal, da bi lahko nekaj komentiral. pero vglavnem praktično brez delaya piše po ekranu. bi si pa želel kaj močnejšega, če bi več uporabljal. je malo počasno vse skupaj. če začneš kej med appi preklapljat, ni najbolj tekoča izkušnja. odločal sem se tudi za xiaomi pad 5, ampak ga potem ni bilo nikjer na zalogi, plus pisalo je 50€+, tako da je vse skupaj prišlo dražje od samsunga. nisem pa nameraval veliko uporabljati. pred kratkim je izšel xiaomi pad 6, še na to vrži en uč. zdej je izšel one plus pad, ki ga precej hvalijo. sam je 500€ (kar je sicer dobra cena za kar ponuja), pen je pa 100€. se mi pa zdijo te 10-11 inčne tablice premajhne za branje a4 strani - ampak, če ti sede na remarkable, ti bo na tablici tudi. 27. maj 2023 uredilo bitje Lunco 2 Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ osis Objavljeno 27. maj 2023 Avtor Share Objavljeno 27. maj 2023 Lunco reče pred 1 uro: jst sm pregledoval par mesecev nazaj android ponudbo pa je samsung s6 lite 2022 najboljši nakup za okoli 300€ (zdele maš na amazon warehouse za mal manj s poškodovano embalažo), ker dobiš zraven še pen. ostali načeloma nimajo pena priloženega, ponavadi so pa precej dragi. na njem berem mange in igram marvel snap. za pisat in risat je ok, nisem pa veliko uporabljal, da bi lahko nekaj komentiral. pero vglavnem praktično brez delaya piše po ekranu. bi si pa želel kaj močnejšega, če bi več uporabljal. je malo počasno vse skupaj. če začneš kej med appi preklapljat, ni najbolj tekoča izkušnja. odločal sem se tudi za xiaomi pad 5, ampak ga potem ni bilo nikjer na zalogi, plus pisalo je 50€+, tako da je vse skupaj prišlo dražje od samsunga. nisem pa nameraval veliko uporabljati. pred kratkim je izšel xiaomi pad 6, še na to vrži en uč. zdej je izšel one plus pad, ki ga precej hvalijo. sam je 500€ (kar je sicer dobra cena za kar ponuja), pen je pa 100€. se mi pa zdijo te 10-11 inčne tablice premajhne za branje a4 strani - ampak, če ti sede na remarkable, ti bo na tablici tudi. Hvala!! sej če ima OK sistem za mal pozoomat tekst se da brat na 10", ampak to je res od sistema odvisno. Pa remarkable je širok in tle notr prinese. Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 5. september 2024 Share Objavljeno 5. september 2024 (urejano) Ma kdo kako priporočilo za tablico za cca. 150€? Se sploh dobi kaj? Ne spoznam se na tablice pa me je kolega prosil, če mu predlagam nekaj za mulca. On je gledal to: https://www.mimovrste.com/tablice/blackview-tab-16-tablicni-racunalnik-8-gb-256-gb-android-12-siva-ovitek-in-pisalo-d 5. september 2024 uredilo bitje Aktivist Vanč Navedek Povezava do prispevka
Bocimir Objavljeno 10. september 2024 Share Objavljeno 10. september 2024 Jst sm izkoristil poplavo neodprtih Samsungov A9 na fb-ju/bolhi in je super tablica z G99 procem, edini problem je zgolj to, da imajo vse samo 4/64GB. Kolikor sem gledal recenzije je bang for buck na Aliexpress-u tablica proizvajalca N-one (NPad X) kjer dobiš isti proc z večjim zaslonom ter 8/128GB. 1 Navedek Povezava do prispevka
Kastor Objavljeno 10. oktober 2024 Share Objavljeno 10. oktober 2024 Jaz pa iščem neko paper pad tablico za pisanje zapiskov in podobne stvari. Čimboljši ekvivalent papirja, sam za čimmanj keša Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 11. oktober 2024 Share Objavljeno 11. oktober 2024 Kastor reče pred 7 urami: Jaz pa iščem neko paper pad tablico za pisanje zapiskov in podobne stvari. Čimboljši ekvivalent papirja, sam za čimmanj keša https://onyxboox.com/boox_noteair3 ali barvni https://onyxboox.com/boox_noteair3c Ravno pred kratkim je bila debata o taki zadevi kot jo iščeš (med debato o e-bralnikih). In sem pregledal kar precej recenzij, ker tudi mene zanima. Za pdf-je, če rabiš urejat moraš imeti praktično nujno 10". Ali pa https://remarkable.com/store/remarkable-2 Kar sem jaz gledal primerjave, je menda Onyxbook boljša zadeva. 1 Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 11. oktober 2024 Share Objavljeno 11. oktober 2024 Kastor reče pred 12 urami: Jaz pa iščem neko paper pad tablico za pisanje zapiskov in podobne stvari. Čimboljši ekvivalent papirja, sam za čimmanj keša Vprašaj @sladkish za to. 1 Navedek Povezava do prispevka
sladkish Objavljeno 11. oktober 2024 Share Objavljeno 11. oktober 2024 Sm se ze razveselil sam pol je reku cim manj kesa Najboljsi je onyx boox note air (js mam dvojko), je pa tut najdrazji Mas se Remarkable pa kindle Scribe. Remarkable vem da nima lucke na zaslonu, ce bi te to oviralo. Scribe ma. If you're a hardcore handwriter and note-taker, you might prefer the Remarkable 2 tablet, which has many more options for pen styles, background templates, and productivity. The Kindle Scribe still has advantages, especially its backlight that lets you read and write in the dark, which the Remarkable can't manage. 1 Navedek Povezava do prispevka
sladkish Objavljeno 11. oktober 2024 Share Objavljeno 11. oktober 2024 KIndle scrobe se zalaufa v dobri sekundi, kar je kul, ce ga dostkrat rabis na hit za kak note. Ne vem kak je njihov ekosistem, velik mors posiljat prek njihove strani in pol na/iz(kindla). Pa ce hoces pisat po pdfih, je scribe najslabsi za to. Onyx Ima android, lahk nalozis aplikacije od vseh drugih, tut kindla ce bi rabu. V glavnem, js delam zapiske z njim in mi je res dober. Ce te manjko osvetlitve ne moti, pa imo remarkable, ker je cenejsi. 1 Navedek Povezava do prispevka
sladkish Objavljeno 11. oktober 2024 Share Objavljeno 11. oktober 2024 osis reče Dne, 14. 5. 2023 at 11:46: Do sedaj sem za branje pdfjev uporabljal remarkable, ki je sicer ok za oči in tudi lepo se piše po njem in je prave velikosti. Toda vsakič, ko hočem spravit kak pdf nanj/z njega je to hudičevo dolgotrajna zadeva. Z onyxom gre vse izredno hitro. Posiljam si prek wifija. Vse delam prek brskalnika. Tako iz kot na reader. Navedek Povezava do prispevka
sladkish Objavljeno 11. oktober 2024 Share Objavljeno 11. oktober 2024 Lunco reče Dne, 27. 5. 2023 at 17:47: se mi pa zdijo te 10-11 inčne tablice premajhne za branje a4 strani - ampak, če ti sede na remarkable, ti bo na tablici tudi. Js vse zapisujem v landscape mode in je enaka sirina kot A4. Mors pol sam skrolat dol po listu, ampak me ne moti. Bi pa me to motlo pri branju, ampak tist pa berem normalno v portrait mode bp. So pa tut A4 readerji, sam se nism poglabljal v te. Navedek Povezava do prispevka
sladkish Objavljeno 11. oktober 2024 Share Objavljeno 11. oktober 2024 Wat, iščem temo po gnoju da še neki dodam v temo, pa nism najdu Onyx so izdali še en drug model - Boox Go, o temu nimam pojma. On pravi da je cenejši od Notov. Pa tut dober kanal ma za ereader stuff, tak da si mal poglej njegove primerjave različnih. Tule maš npr 50 min video izpred 7 dni primerjav različnih modelov, pa poglej še pol njegove druge: Lunco reče Dne, 27. 5. 2023 at 17:47: ostali načeloma nimajo pena priloženega, ponavadi so pa precej dragi. Vsi readerji majo pen zraven? Razn če je tvoj prav tablica pa tam ni al kaj, ne poznam. osis reče Dne, 27. 5. 2023 at 19:04: Hvala!! sej če ima OK sistem za mal pozoomat tekst se da brat na 10", ampak to je res od sistema odvisno. Pa remarkable je širok in tle notr prinese. Js še nobenga PDFja nism rabu povečat, tako na 9.3, kot na 10.3 readerju. Majo pa Onyxi Reflow baje zelo dobro porihtan in si lahk spreminjaš pisavo, če bi te motlo. Js nism preizkušal, ker so mi bli vsi pdfi čist komot za brat na tem ekranu. edit: tut carski mi je AI recognition pisave. Ne vem kak je na ostalih napravah, ampak mojo pisavo moj prepozna bp in spremeni v computer fonte. Res pa pišem samo z velikimi, ampak ma ostale primerjave tut model v videu gori. edit2: zdaj mal gledam gornje primerjave, fak je Boox Tab X hud (A4). Sam kurc ko je 700eur al kolk. edit3: also, booxi majo split view. Recimo da neki bereš na njemu, pa si hočeš obenem zraven delat zapiske. Tega ni mel noben drug reader. 1 Navedek Povezava do prispevka
tiesto Objavljeno 12. januar 2025 Share Objavljeno 12. januar 2025 Tablet znalci, iščem tablico (čim večja, boljše je, kar najdem, so največje 13"?), na katero lahko kvalitetno rišem in skiciram po načrtih (predvsem .pdf format), če je pen gratis toliko boljše. Zame verjento najboljša opcija je Surface sam stari jurja ne dam za tablico. Kakšne so alternative, razn remarkable? Lahk je tut android sam nevem, ali je kompatibiln s cloud programi (dropbox), da lahk snameš dol .pdf in skiciraš? Hvala! Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 13. januar 2025 Share Objavljeno 13. januar 2025 Pismo dobre joske mas, tiesto. anyway, ne vem ce bos za manj kot jurija dobil 13+” tablico. Se mi zdi da je to kr nisna varijanta. 2 Navedek Povezava do prispevka
tiesto Objavljeno 13. januar 2025 Share Objavljeno 13. januar 2025 Arey reče pred 1 uro: Pismo dobre joske mas, tiesto. anyway, ne vem ce bos za manj kot jurija dobil 13+” tablico. Se mi zdi da je to kr nisna varijanta. Po mal researcha sm se zagrel za tanovo remarkable pro, ki ma barvni zaslon (leta 2025 se lih ni za hvalit s tem ). Uporablja kdo tanovo remarkable tle gor? Navedek Povezava do prispevka
Paljo Objavljeno 13. januar 2025 Share Objavljeno 13. januar 2025 (urejano) Remarkable je eink in ce je dobro delujoca barvna verzija le-tega, se lahko kar hvalijo v 2025. Poglej Applel Ipad Aire (samo bos moral dokupit pisalo). 13. januar 2025 uredilo bitje Paljo 2 Navedek Povezava do prispevka
Sudat Objavljeno 13. januar 2025 Share Objavljeno 13. januar 2025 Pozdravljeni, nona bi rabla tablico, da lahko na njej dela videoklice, gleda slike in prebere novice (osmrtnice) - ni zahtevna uporabnica in obvlada pametni telefon, vendar ji je premajhen. Je kaj ugodnega v tem segmentu? Sem zaiteresiran tudi za kakšne malce starejše modele če se kaj takega sploh splača... Slika ne prikazuje none. Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ osis Objavljeno 25. januar 2025 Avtor Share Objavljeno 25. januar 2025 tiesto reče Dne, 13. 1. 2025 at 8:02: Po mal researcha sm se zagrel za tanovo remarkable pro, ki ma barvni zaslon (leta 2025 se lih ni za hvalit s tem ). Uporablja kdo tanovo remarkable tle gor? Kašne so kaj izkušnje? A lahko izvoziš kam tisto, kar označiš po pdfjih? Navedek Povezava do prispevka
tiesto Objavljeno 26. januar 2025 Share Objavljeno 26. januar 2025 osis reče Dne, 25. 1. 2025 at 10:16: Kašne so kaj izkušnje? A lahko izvoziš kam tisto, kar označiš po pdfjih? Nism (se) nabavil, porocam. Navedek Povezava do prispevka
kmetek Objavljeno 4. februar 2025 Share Objavljeno 4. februar 2025 remarkable imate tudi pri nam....pišite mi za ceno. https://www.pcplus.si/catalogsearch/result/index/?q=remarkable&cat= Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.