Skoči na vsebino

Protivladni protesti


Priporočeni prispevki

Mislim da je jasno da je Janša zadnji ki bi ga volil, pa vseeno, v čem je fora teh protestov in pobud za konce Janšizma?
Ne vidim zares kaj je vlada takšnega naredila. No imamo te krizne ukrepe, ampak s temi je začela že prejšnja vlada in ti so se izvajali tudi v tujini, po praktično celi evropi... Težko bi tu rekel da je ta vlada naredila nekaj groznega.

Med temi ukrepi je bila ideja da bi vojski dali nekatera policijska pooblastila, kar se niti ni zgodilo, po drugi strani so nasprotniki ves čas govorili kako bo vojska korakala po ulicah, medtem ko je vlada ves čas sama predlagala da bi ta pooblastila imela zgolj za varovanje meje...
Pol smo imeli še izbrisan grafit.
In pa depešo ki pravi da mediji izvirajo iz komunističnega režima.

In pa glavna zadeva, afera z nabavo materiala, kjer pa je bolj kot ne padlo vse na gospodarskega ministra, delno na obrambnega, ki pa noben ni iz SDSa.

verjetno je zadnja zadeva nekako najbolj pereča, pa vseeno skoraj ni vlade ki nebi mela afer, pri šarcuso ministri z aferami odstopali, meli smo cerarjevo vlado pa so se tudi afere pojavljale, pa ni bilo ravno protivladnih protestov. Kolik se spomnim sta imela Janaš in Podobnik neko zborovanje na prešernovem trgu.

 

Tudi če ne podpiram Janše, pa se mi vseeno zdi da so takšni protesti pretirani, da so zloraba, da bi se zgodili v vsakem primeru pač že samo zato ker je Janša na oblasti. Saj verjamem da je kljub temu da ima njegova stranka največ podpornkov, hkrati tudi tista ki ima največ sovražnikov, pa vseeno, ne odraža to ravno stranje v državi ali početja vlade. In ne morem se znebit občutka da se pod neko pretvezo volje ljudstva skrivajo strankarski interesi. In če se Janši očita neko avtoritarno vodenje, neko željo po totalitarizmu, se mi zdi, da so ravno takšni politični shodi nekaj kar spominja na Miloševičevo početje, nekaj kjer je socialistični predsednik pod pretvezo volje ljudstva rušil druge oblasti in posledično nastavljal svoje. Če se Janši očita kadrovanje, pa se mi zdi da je potem rušenje vlade, samo zato, da bi spet prišla levica na oblast, enaka zloraba. Če lahko očitamo Janši da vsakič ko ne pride na oblast razglaša da volitve niso legitimne, da ni prav da zmaga na volitvah pa nima vlade in podobne zadeve, pa se mi zdi da zdaj ko je leva vlada sama odstopila in ko je janša čisto legitimo prišel do blasti, ni ravno prav da se poskuša z nekimi manipulacijami priakzat da ta vlada nebi smela vladat.

In kar je smešno, predvsem je trn v peti Janša, ne recimo počivalšek, ni problem desus, pa so to leve stranke ki so same omogočile to vlado... Levo volilno telo jim je zamerilo, samo očitno jim je huje od izdaje lastnih strank to, da je janša na oblasti. Odstopit more janša, ne racimo počivalšek...
Ne vem no, zdi se mi, da takšno obnašanje ni nič boljše od janšističnega. Ista vsebina, iste metode, samo druga barva.

 • Račka +1 2
Povezava do prispevka

ne bi se strinjal z napisanim, razen z zadnjo vrstico.

 

un pijani državni sekretar, ki je bil demotan na poslanca v parlamentu (mindfuck kajne), zdej predlaga, delovne brigade za komunajzarje stalinistve maoiste, ki so se vozili s kolesi uceri po Ljubljani.

 

dajem mu Trump style nick name, ki ga bo zaključil

 

Pijani Poslanec Breznik

 

LP

 • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Jaz teh protestov in te želje po protestih enostavno ne razumem. Ljudje govorijo o fašizmu tam, kjer ga ni. Na FB mi novinar gre razlagat, da je prehod v fašizem v tej demokratični državi s to ustavo zelo enostaven. Ne vem ali je to od drog ali gre za splošno pomanjkanje idej kaj početi sam s sabo.

 

Najbolj me šokira dejstvo, da gre za alternativne kulturnike in umetnike, od katerih bi pričakoval, da nekaj ustvarjajo, ne pa da se ukvarjajo s politiko. In to v državi, kjer se je rodila skupina, ki vseskozi uči, da je umetnik edini pravi diktator. Laibach.

uredilo bitje sadhu sequencer
 • Račka +1 1
 • Nekul -1 2
Povezava do prispevka
 
Navedek
Sem 22 letna državljanka Republike Slovenije, ki se ni nikoli preveč ukvarjala z politiko, niti mi se ni bilo treba, da bi razumela kaj se v Sloveniji dogaja zdaj. Ob celotni situaciji z COVID-19 in tolikšni takšni ali drugačni stiski mnogih ljudi, ste si vi in mnogi vaši kolegi izbrali ravno ta trenutek za javno in direktno obračunavanje z ‘navadnimi smrtniki’ preko družbenih omrežij?! Zanima me ali vi in z vami vsi ostali ministri ter ljudje na vodilnih položajih nimate niti osnovnih moralnih vrednosti in načel? Ali se javno žaljenje in poniževanje ljudi, protestnikov, policistov, politikov in novinarjev brez kakršnihkoli posledic sme dogajati v demokratični in razviti državi? Ali kot predsednik vlade demokratične države poznate in razumete pojem demokracija? Vi pa počnete vse obratno in se pred narodom petelinite na družbenih omrežjih ter kažete svoje mišice! A ste vi vsi skupaj resni?!
 
Sram me je, da živim v državi, kjer vodilni javno skozi zaničevanje ostalih državljanov izkazujejo svojo (ne)moč. Sram me je, da pri svojih 61 letih ne znate ločiti med dobrim in slabim, pravilnim in napačnim ter da ne zmorete priznati svojih napak in napak svojih ministrov. Sram me je, da se iz svojih preteklih napak niste ničesar naučili. Sram me je, da ne znate prisluhniti ljudem in da s svojimi ministri živite v oblakih. Sram me je tudi, ko vsak dan berem objave z vašimi takšnimi in drugačnimi zapisi na Twitterju. Sram je mene, pa bi moralo biti vas!
 
Žalostno je da ste v pičlih dveh mesecih zapravili ugled, ki ste si ga v zadnjih letih, vsaj do neke mere uspeli prislužiti nazaj, da ste v dveh mesecih zapravili svojo drugo priložnost, ki vam jo je ponudila Slovenija. Prisluhnite že enkrat ljudem, priznajte svoje napake in se začnite obnašati svojim letom in svojemu položaju primerno ter odgovorno.
 
Gospod predsednik Republike Slovenije @Borut Pahor, Vi pa nehajte igrati ignorantskega ‘influencerja’ na družbenih omrežjih in svoj vpliv v državi in doseg na družbenih omrežjih raje izkoristite v pametnejše namene. Mogoče naučite gospoda Janšo, kako komunicirati s publiko. Sodeč po vseh poslanicah s katerimi ste bili tako zaposleni v zadnjih dneh, Vam gre to več kot odlično od rok.
mogoče tole pomaga pri razumevanju. Reduciranje na samo afero z nabavami, ukrepe ali antijanšizem je zavajujoče. Sam bi seveda dodal še degradacijo naravovarstvene zakonodaje.
 • Račka +1 3
Povezava do prispevka
Pred 10 minutami, Deadguy pravi:

A je kje vidno, kdo je braintrust teh protestov?

 

Saj ko vidim kako na prvo žogo so spisani vsi ti članki in parole, mi deluje kot posiljeno umetno ustvarjen cirkus. Rekel bi, da je braintrust pač tista politična opcija, ki je v opoziciji. Ne zamerim jim, ok vsakdo je po svoje politično obarvan, ampak pristop jim je na nivoju pokvarjenega kasetofona.

uredilo bitje sadhu sequencer
Povezava do prispevka
Pred 1 uro, Slick pravi:

Meni se zdi prav, da narod posega po svojih temeljnih ustavnih pravicah.

 

Sploh, ce so nam nekatere od njih ze krsene s strani orbanoidnih polovicarjev.

To se strnijam.
Samo je to res narod, ali pa so to neki politični aktivisti, ki potem dajejo občutek kot da "narod" to hoče?
Jaz mam vedno znova občutek da je bolj to. Nenazadnje saj so tudi vedno člasni političnih strank zraven, poslanci...
Občutek imam da je to podobno kot ma janša neko zborovanje, samo da tam pol on na odru nastopi pa mu folk aplaudira ko reče da bi morala vlada odstopit pa da je treba resetirat državo al karkoli že... Samo tam se nekak ve da je to SDS zborovanje z SDS volilci...
Tukaj pa se to bolj spretno izeplje, kao ne mi člani stran smo se znašli samo zraven pa samo sodelujeemo, to je volja ljudstva mi pa smo zraven ker jo podpiramo.... Pol pa itak vidiš dostikrat iste face protestnikov, ki so na vseh tek nati janša protestih in bodo vedo zraven kjer se bo proti janši protestiralo, ne ker je janša nekaj takega takrat naredil, ampak ker je janša, pa ker je nekdo rekel "gremo protestirat proti njemu"...

Samo še jogrt naj začnejo metat, pa bomo meli jogurtno revolucijo. Kao volja ljudstva.
Ne vem no. Ok razumem da je resnično volja ljudstva da janše ne marajo, saj ga jaz tudi ne. Samo a pol bomo vsakič ko bo z volitvami prišel na oblast naredili protest pa zrušili janšo, posledično dovolili da so na oblasti samo tisti ki niso janša, pol bo pa v državi vse super?

 

 • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Evo zdaj ravno gledam poročila pa malo intervjujajo ljudi zakaj so tam.

Odgovori:

- Preveč je vsega da bi naštevala, prišla sem izrazit svoje nestrinjanje  s trenutno situacijo.

 

- Zato ker mi je dost tega sranja kar ga delajo v parlamentu, pa dost mi je teh ki so že 30 let na oblasti.

 

- Predolgo na tej zemlji, da bi se odrekla svobodi za moje vnuke. nočem da moji vnuki živijo v takem.

 

- Ker ni vredu to kar delajo in je prav da pokažemo da smo tle z razlogom.

 

- Tole je spontani shod, kar kaže da je ljudem res prekipelo.

 

 

 

 

To je to? Nobenega argumenta. Ni prav to kar delajo in podobne, kaj konkretno delajo tako groznega pa... Pa 30 let na oblasti, a pahrja pa folk izvoli na vse funkcije pa je najbolj priljubljen politik, SD od vedno, desus od vedno... Pol pa mamo tiste ki niso od vedno, tiste pa že na naslednjih volitvah nihče ne voli. Ampak volja ljudstva je da pridejo novi? Samo ko so novi pa se izkaže da niso zares novi pa da nimajo zares novih idej, samo novim sama vlada razpade ko tako dobro delajo, tam ni treba potem protestirat, ali pa pač tam "ljudstva" ne moti da vlada dela slabo? Jih vprašaš zakaj so prišli, pa ti ponosno povejo da z razlogom. Bravo.
Pa ne zagovarjam ne janše ne njegve vlade, samo hočem rečt da drugi tudi niso nič boljši. Tudi pod drugimi, pod levimi, pod novimi, vladami smo meli korupcijske afere, smo meli probleme ki se jih ni reševalo...Pa nisem videl da bi bili protesti proti vladi. Počivalšek glavna svinja, a ko je bil pod šarcem in pod cerarjem na istem položaju in ko ni izdal levih strank in levih volilcev je pa bil čisto poštev in vredu človek, sposoben menedžer... V treh vladah je bil, samo v prvih dveh je bil ok, zdaj pod janšo pa je baraba. Ko zdaj kličejo znanci se reče korupcija, ko so šarcu očitali da je zrihtal službo oni ženski se je temu reklo naključje. Zdaj je isto samo da so se menjali položaji in vloge kdo reče korupcija in kdo naključje.... Razliak pa je v tem da prej se je verjelo da je naključje, zdaj pa se protestira...
Mogoče je res volja ljudstva, samo meni ti protestniki ne delujejo nič drugače kot oni janševi opranci. Janša je tako malo na oblasti in potem verjet da če ne bo on bo pa vse kul, čeprav imamo večinoma vlade ko ni on pa ni kul, je malo naivno, da ne rečem debilno. Zdaj se ga bo zrušlo, pa bo ful boljše potem al kaj, tako dobro kot je bilo pod kupom raznoraznih vlad, raznih predsednikov vlad iz raznih strank...?

 

 

 

In pa ja, ankete kažejo SDSu dobro, dejansko je kr prehitel LMŠ... Potem pa imaš proteste ker je narod tako zelo nezadovoln?
Pri meni nekak takšni protesti zgubijo vso vrednost, ko dobiš občutek da je manipulacija in ko začneš dvomit v resničnost protestov. Namesto da bi rušili janšo imajo pri meni prej učinek da mu začenjam verjet o nekem vplivu iz ozadnja ki se skriva za neko politično nepristranskostjo, za neko civilno družbo in podobnim.

uredilo bitje The-Saint
Povezava do prispevka

Pijani poslanec Breznik kot naslednji ukrep vlade omenja mladinske delavske brigade za populacijo z neprimerno izobrazbo. 

Notranji minister poziva h kaznovanju medijev za organizacijo protestov, ker so jih prenašali.

Minister za gospodarstvo začenja stavke z če bi se držal pravil in jih končuje z očitnimi lažmi.

Minister za obrambo izgleda kot bi na aliexpresu naročil ministra pa bi ti pomotoma dostavili ministranta.

Okoljski minister jemlje nevladnim organizacijam možnost ugovarjanja projektom.

Predsednik vlade lokalno komentira protestnike kot kaviar socialiste na utdju, globalno pa kot komunistični izpad skrajne levice.

To je povzetek tedna, ne nekega mandata.

Vse vlade imajo spodrsljaje pa afere. Ampak samo določene vlade se ti smejijo v obraz ob njih. To bi znala biti tista ključna razlika, ki se ti vztrajno izmika.

 

 • Račka +1 3
Povezava do prispevka

Jaz mislim da je bil ključni momentum to, da so se okoriščal pri nabavi mask. Sicer ne vemo ali so se res ali so samo nesposobni. toda ljudi zmoti, ko za tiste ki so gasilci (od katerih je marsikdo tudi v CZ), reševalci in pa ostali ljudem pomembni poklici ni poskrbljeno. Temu dodaj vojno med mediji in SDS, kjer mote mediji izkoristijo vse, da SDS očrnijo ter očitno menjave ljudi na VSEH mestih, ki so zadolžene za kakršnokoli preiskovanje. Kar ljudem vzbuja občutek, da ima trenutna vlada za skrivat nekaj.

Povezava do prispevka
Pred 8 urami, The-Saint pravi:


 

Ne mores banalizirati razloga, zaradi katerega oseba izraza svoj protest. V tem primeru 10k oseb. Gre za eno izmed njegovih temeljnih pravic, ki mu jo zagotavlja ustava. Brez le-te smo hitro v Sovjetski zvezi leta 1980.

 

Naslednjic se bo nekomu morda zdelo nesmiselno protestirati proti neurejenim razmeram v zdravstvu. Se kasneje se bo nekomu zdelo nesmiselno, da zenska protestira, ker jo moz izsamara kot konja vsak vecer. Veliko subjektivnih nesmislov se da nastevati...

Povezava do prispevka
Pred 4 minutami, osis pravi:

Jaz mislim da je bil ključni momentum to, da so se okoriščal pri nabavi mask. Sicer ne vemo ali so se res ali so samo nesposobni. toda ljudi zmoti, ko za tiste ki so gasilci (od katerih je marsikdo tudi v CZ), reševalci in pa ostali ljudem pomembni poklici ni poskrbljeno. Temu dodaj vojno med mediji in SDS, kjer mote mediji izkoristijo vse, da SDS očrnijo ter očitno menjave ljudi na VSEH mestih, ki so zadolžene za kakršnokoli preiskovanje. Kar ljudem vzbuja občutek, da ima trenutna vlada za skrivat nekaj.

Seveda, mahinacije pri nabavi zascitne opreme so bile samo povod.

 

Leta 2012 v Mariboru tudi niso bili radarji point protestov.

Povezava do prispevka

skrajna levica ali morda kaviar socialisti udarili tudi na Nemškem!

 

https://www.24ur.com/novice/korona/v-nemskih-mestih-vec-tisoc-protestnikov-proti-ukrepom-zaradi-koronavirusa.html

 

ne vem kaj je s temi ljudmi in njihovo željo po smrti starostnikov?!

 

ali ne morejo, preprosto utihniti in poslušati navodila predstavnikov oblasti?

 

heavy duty 84ˇ, snowden was right times. 

 

če vlada obravnava ljudi, kot otroke, se bodo ti uprli kot ponorel najstnik.

 

 

LP

 

 

LP

Povezava do prispevka
Pred 27 minutami, Adam Velkavrh pravi:

janševcem se trga, ker je en policist na protestih pokazal thumbs up.

 

EXhhy0wXkAYLoVE?format=jpg&name=small

 

slika velikega izdajalca, če ga kdo pozna naj javi lokalni vaški izpostavi SDS

 

 

 

LP

Meni so smesni, ker mislijo, da imajo z menjavo direktorja policijo na svoji strani.

 

Policijski sindikat jim je ze pojasnil situacijo.

 

Plot twist: od ponedeljka 11.5. dalje prepovedano sindikalno zdruzevanje.

uredilo bitje Slick
Izogib dvojnemu postu
Povezava do prispevka

vaše mnenje o novi vladni ideji kako ne ubiti starostnike

 

https://www.24ur.com/novice/korona/natancna-navodila-za-sole-dijaki-naj-med-odmori-ne-zapuscajo-ucilnic-druzenje-po-skupinah-ni-dovoljeno.html

 

spet njihovi priljubljeni listi papirja, ki ti jih podpisejo starsi ali delodajalec, pizda res obozujejo dovolilnice brez pomena

 

drugace jutri bo komedija prve klase vidt, kako se javni promet spet vzpostavlja s tretjino voznega parka, pri 10% obremenitvi vozil na cestiLP

Povezava do prispevka

Torej... z SDS se ne strinjam takorekoč glede ničesar. Mislim da ni blo recimo enega referenduma, da bi se z njimi strinjal, pa jih je blo ful, od tega ali naj se trgovci sami odločajo kdaj bodo mel odprto, prek tega kdo se lahk da osemenit... do  medijskega ali kajvem.

Skratka, mam kr druge vrednote, za njih se mi zdi, da združujejo tisto najslabše iz socializma, iz Yuge, z najslabšim kar je blo po 90ih po svetu... katastrofa od stranke imo res ono primer šovinizma in malomeščanske debilane imo (upam da ne dobim pisma od Matoza zaradi tega mnenja)

 

To bodi povedano, se mi pa vseeno zdi, da se pretirava s temi demonstracijami. Treba dat tej vladi šanso, da se res zaserje ljudem, v kar sem prepričan, da se bo. Če pa se ne bo, pa si itak kaj boljšega ne zaslužijo, oziroma si želijo eno tako zatolhlo vukojebino po vzoru Srbije, Turčije ali Madžarske, kjer tiste, ki so ostali not, pomirja, da ma šefe stvari pod kontrolo. Drugi pač grejo, kar je tud ok.

 

Mislim, saj te demonstracije so delno tud v duhu tega, razumem, hočejo se pač volitve. Samo jaz sam bi počakal na redne, ker sem ziher, da bo JJ vmes nardil tolk bombončkov in čudežev ala pranje denarja prek Bosne in raznih patrij, da bo še tolk bolj spušil.

Po drugi strani so tko zagotovljeni tud lulzi, mislim.... poglejmo samo tazadnjega... tip je spremenil pomen besede danes... zdaj ne samo da ni smučal v ITA, celo ni niti menil, da je blo 28. februarja to smiselno početje. Spremenil tud pomen besede najboljši, torej če rečem, da je nekaj najboljše, ne pomeni da je dobro, oziroma v tem primeru priporočljivo. V bistvu uvaja popolno relativnost v izrečenem, tako na časovni kot tudi na kvalitativni ravni.

 

Res ono novorek. Če rečem torej "danes je lep dan", to ne pomeni več, da je mišljeno na dan izjave, dobesedno lahk tožim nekoga, ki reče, da ni (in mam par folka v sodstvu ki mi bodo dali prav).

Skratka dokaj zanimiva zadeva...  zanimivo je brat te njihove medije in videt njihov odnos do sveta okrog, zanimiv fenomen imo

 • Račka +1 4
Povezava do prispevka
GigiGovedina reče pred 2 minutama:

Treba dat tej vladi šanso, da se res zaserje ljudem, v kar sem prepričan, da se bo. Če pa se ne bo, pa si itak kaj boljšega ne zaslužijo, oziroma si želijo eno tako zatolhlo vukojebino po vzoru Srbije, Turčije ali Madžarske, kjer tiste, ki so ostali not, pomirja, da ma šefe stvari pod kontrolo. Drugi pač grejo, kar je tud ok.

 

 

Madžari in Poljaki so tud čakal in dajal šanse, v tem času so si vlade teh (današnjih) vukojebin napisale in sprejele take zakone, ki močno otežujejo zamenjavo oblasti.

 • Račka +1 2
Povezava do prispevka

Da ne omenjamo, da denar izginja v bistveno večjem obsegu kot je navadno (bodimo iskreni, niti ena stranka ni nedolžna glede puščanja javnih sredstev)

Sam fak, če maš na eni strani SDS, na drugi pa Levico, pol je edina racionalna odločitev pri tej izbiri štrik...

Povezava do prispevka
nimious reče pred 2 minutama:

Da ne omenjamo, da denar izginja v bistveno večjem obsegu kot je navadno (bodimo iskreni, niti ena stranka ni nedolžna glede puščanja javnih sredstev)

Sam fak, če maš na eni strani SDS, na drugi pa Levico, pol je edina racionalna odločitev pri tej izbiri štrik...

 

Čeferin reši nas.

 

Pirati bodo itak začel 2 mesca in pol pred volitvami neki, leto pa pol prepozno in se potem spet čudili, da bodo popušili, pa ne vem, če je blo kdaj v zgodovini slovenije novi stranki lažje prit v parlament kot bo na naslednjih volitvah.

 

 

 

LP

 • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Sam a si res želimo pirate? Polovico časa majo precej racionalne izjave, drugo polovico so pa full on LEGALIZE IT! 420, blaze it! In pol sanjajo o 10k+ novih delovnih mest zaradi tega, razglašajo čudežne zdravilne učinke te svete zeli, in so nasploh kot eni tipični skurjeni rogovci. A ni dovolj ena stranka umazanih hipijev v parlamentu?

Povezava do prispevka

Mislim, a ni teh afer trenutno že malo preveč za prekratko obdobje? 

 

Največja afera je itak stran vržen denar brez konkretnega pojasnila, potem menjave raznih direktorjev/ministrov, potem ukinitev komisije za preprečevanje korupcije, neke prazne obljube o tem, da bo vsak, ki dela v zajebanih razmerah, dobil nek bonus, pa temu v praksi ni tako, dvig poslanskih plač oziroma pardon, sprememba plačilnega razreda, grožnje ministrov preko twitterjev, hujskanje proti drugače mislečimi, medtem pa se tista predsedniška instagram influencerka nastavlja soncu na svoji terasi ... Pač zdravorazumski ljudje imajo dovolj tega norčevanja iz ljudstva, pizda. 

Ko ti Hojs pametuje, da bo kaznoval protestnike, ker so zakoni enaki za vse in da so se oni tudi morali, pazi, OPRAVIČITI, za neupoštevanje varnostne razdalje in zbiranje, je to dobesedno jebanje državljanov z glavo. Razen če si The Saint, ki mu je to očitno normalno sprejemljivo. 

Povezava do prispevka
saosin reče pred 58 minutami:

 

Madžari in Poljaki so tud čakal in dajal šanse, v tem času so si vlade teh (današnjih) vukojebin napisale in sprejele take zakone, ki močno otežujejo zamenjavo oblasti.

Evo to.

Saj vem, da bi neki centristi kar čakali in čakali. Tudi na Madžarskem so čakali dolga leta. In bodo še nadaljnjih nekaj let.

Se mi pa zdijo mnogi protestniki, da gre za volivce SMC, ki zdaj protestirajo. Protestirajte proti samim sebi, ker ste se sploh kadarkoli odločili obkrožiti tako govno, lol.

 • Račka +1 3
Povezava do prispevka
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
 • Nedavno brska   0 članov

  • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
 • Ustvari novo...