Vse_je_najslabse Objavljeno 20. avgust 2024 Share Objavljeno 20. avgust 2024 Je malo tako ja, ampak sem vseeno kupil dodatek. 1 Navedek Povezava do prispevka
Jake the Mess Objavljeno 21. avgust 2024 Share Objavljeno 21. avgust 2024 Kolk se razlikuje od Flamme Rouge? Meni je tematika od Flamme Rouge bližje, ampak zadnje čase vsi govorijo samo od Heat, po hitrem pregledu bi pa reku, da gre za dokaj podoben špil. Navedek Povezava do prispevka
Vse_je_najslabse Objavljeno 21. avgust 2024 Share Objavljeno 21. avgust 2024 (urejano) Nisem še igral FR (valda pa ga imam z dodatkom vred že ful časa). Kolkor sem gledal je precej drugače glede mehanik. Lahko ti posodim Heat če hočeš. Naslednji vikend sem verjetno v Ljubljani. 21. avgust 2024 uredilo bitje Vse_je_najslabse 1 Navedek Povezava do prispevka
Jake the Mess Objavljeno 21. avgust 2024 Share Objavljeno 21. avgust 2024 Hvala za ponudbo, sam zdej smo z bratoma padli not v Root in samo to nažigamo. Mogoče, ko se to malo ohladi in bomo iskali nove špile. Čeprov glede na to kaj vse je še na shelf of shame, bom najbrž do takrat že pozabil na Heat. 1 Navedek Povezava do prispevka
rajc Objavljeno 22. avgust 2024 Share Objavljeno 22. avgust 2024 Kje bi dobil slovenski scrabble? Mimovrste, babycenter... vse brez zaloge. Navedek Povezava do prispevka
Vse_je_najslabse Objavljeno 24. avgust 2024 Share Objavljeno 24. avgust 2024 (urejano) Zaradi navdušenja nad Search for Planet X in Mind MGMT sem si nabavil še Turing machine, ravnokar odigral prvo solo igro in je bomba, točno to kar sem pričakoval od dedukcijske igre. 25. avgust 2024 uredilo bitje Vse_je_najslabse Navedek Povezava do prispevka
Vse_je_najslabse Objavljeno 26. avgust 2024 Share Objavljeno 26. avgust 2024 Anachrony + Fractures of time. Preveč heavy Euro ki ponudi premalo za svojo težo. Potovanje v preteklost je rahlo brezveze. 1 Navedek Povezava do prispevka
ayrton79 Objavljeno 27. avgust 2024 Share Objavljeno 27. avgust 2024 (urejano) Potovanje v preteklost je dobra ideja, ampak izvedba je labava. Malo sem že pozabil, spomnim se, da je treba sproti urejat surovine, ki si jih poslal v preteklost, kar zna bit kar problem, ampak na koncu igre, če česa nisi uredil je pa neka brezvezna kazen, nekaj minus točk al kaj že. To je tudi nam takoj padlo v oči. 27. avgust 2024 uredilo bitje ayrton79 Navedek Povezava do prispevka
BlueSan Objavljeno 27. avgust 2024 Share Objavljeno 27. avgust 2024 Arkwright Ra Time of Crisis dodatek Ima slucajno kdo? Navedek Povezava do prispevka
Vse_je_najslabse Objavljeno 27. avgust 2024 Share Objavljeno 27. avgust 2024 ayrton79 reče pred 24 minutami: Potovanje v preteklost je dobra ideja, ampak izvedba je labava. Malo sem že pozabil, spomnim se, da je treba sproti urejat surovine, ki si jih poslal v preteklost, kar zna bit kar problem, ampak na koncu igre, če česa uredil je pa neka brezvezna kazen, nekaj minus točk al kaj že. To je tudi nam takoj padlo v oči. Zdaj sem malo bral po forumih in mi smo imeli res nizek score (30 točk), folk ima povprečno okoli 70. Zgodi je treba si naredit plan, si sposojat stvari, zalaufat engine da poženeš ekonomijo in pol čim kasneje vračat. Če ne vračaš začetek vsake nove runde meče za anomalije kdor si je največ sposodu, in vsaka nevrnjena stvar je -2 piki, kar ni malo. Imaš 5 stvari recimo in smo že na -10. No sej ne vem, mogu bi večkrat igrat, pa da pridem na 70 točk + in pol bi lah reku kok je ta mehanika sposojanja brezvezna. Ampak, igra je table hog, za jo postavit rabiš 20 min če si hiter, z enim sva jo igrala nekje pred dvema mesecema in smo še enkrat rabli čez detajle od pravil in jih razložit tretjemu igralcu. Za postavitev in pravila smo rabli 2 uri, plus še ene 3 ure za oidgrat. Malo preveč vse skupaj. Navedek Povezava do prispevka
Sudat Objavljeno 27. avgust 2024 Share Objavljeno 27. avgust 2024 Pozdravljeni, ne vem kam bi to sodilo, ampak ker je nerdy skoraj namiznica pišem sem. Žena je ful fenica kovaških ugank - običajno kovinskih, včasih pa tudi lesenih izdelkov iz več delov, ki navidezno ne gredo narazen, a jih lahko na premišlen način da narazen. Tega je po trgovinah kar nekaj, rad bi ji nabavu izvedbo puzzle boxa - po možnosti lesenega, torej da ima škatlica notri plac za dodatno darilo. Me zanima če kdo pozna kaj podobnega in kakšne nasvete da izberem kako dobro, če ne bom pač nabavil neko generično sranje iz interneta. To je to vem da jih ima par ima kdo še kak nasvet? Navedek Povezava do prispevka
ayrton79 Objavljeno 27. avgust 2024 Share Objavljeno 27. avgust 2024 V trgovini Tojeto znajo imet kaj primernega. Tam imajo čuda enih takih stvari. Navedek Povezava do prispevka
blad Objavljeno 27. avgust 2024 Share Objavljeno 27. avgust 2024 Spoiler Danes prispel boljši Monopoly. Škatla je sicer mal poškodovana, ampak znotraj je pa vse brezhibno. 1 Navedek Povezava do prispevka
ayrton79 Objavljeno 28. avgust 2024 Share Objavljeno 28. avgust 2024 (urejano) Kul. Zadnjič sem dobil bon za 20€ od Citroen kluba, malo doplačal in vzel 28. avgust 2024 uredilo bitje ayrton79 1 Navedek Povezava do prispevka
UFO Objavljeno 30. avgust 2024 Share Objavljeno 30. avgust 2024 blad reče Dne, 27. 8. 2024 at 17:41: Razkrij skrite vsebine Danes prispel boljši Monopoly. Škatla je sicer mal poškodovana, ampak znotraj je pa vse brezhibno. Jaz mam slovensko verzijo tega. Navedek Povezava do prispevka
blad Objavljeno 30. avgust 2024 Share Objavljeno 30. avgust 2024 UFO reče pred 26 minutami: Jaz mam slovensko verzijo tega. Smo mel tud, sam je bilo uničeno ko je klet poplavil Če ne rabiš, kupim Navedek Povezava do prispevka
mangoforatango Objavljeno 6. september 2024 Share Objavljeno 6. september 2024 @Vse_je_najslabse pravi, da je ta igre res vse najslabse, meni je pa bila kr top Navedek Povezava do prispevka
Vse_je_najslabse Objavljeno 6. september 2024 Share Objavljeno 6. september 2024 (urejano) Ma samo ni mi bla tolko fun. Combat mi ni neki, ni nekega strategiranja zares. Pri Mariji mi je ful boljši combat iz vseh možnih vidikov. Tudi to, da med combatom vidiš, da ti gre slabo oz mogoče nočeš spušit tolko, ko si si zadal da boš največ spušil v tem battlu pa se povlečeš sredi bitke stran. Kle je al si zmagal al nisi. Pri Mariji tudi ne veš točno kolko je velika vojska sovražnika, dokler se ne udarite, to mi je ful mega. Politika mi je tudi boljše narejena, pač v vseh zadevah neprimerljivo superiornejša igra mi je. Bi pa komot šel še kdaj, mogoče bi si spremenil mnenje, vendarle nisem odigral zadnje runde, par pravil smo zajebali in je bla prva igra. 6. september 2024 uredilo bitje Vse_je_najslabse 1 Navedek Povezava do prispevka
mangoforatango Objavljeno 6. september 2024 Share Objavljeno 6. september 2024 (urejano) Skupni imenovalec obeh iger je wargame, ampak gre za tako različni igri, da tbh ne vem, če se ju da primerjati. Mislim da to, kar ti pišeš, je bolj iz vidika mehanik in fun faktorja, ki tebi bolj ustreza. Kar je na koncu dneva imo edini odločitveni faktor, ki vpliva na to, al je nekomu igra všeč ali ne. BU je dokaj klasičen wargame, medtem ko Maria samosvoj, kjer je močen element tudi dedukcija - kar tebi načeloma kar sede. Sicer pa .. Strategija je pri obeh določena že v štartu, dobesedno na karti imaš označene svoje cilje. S tem, da BU ti ponudi 3 različne načine za končat igro, Maria pa enega. Glede bitk se ne bi strinjal. Mislim, če vržeš na barebones, velja za obe - al si zmagal, al nisi. Za Mario se strinjam vse s tabo, glede BU pa tako … Taktizirat moraš vedno vsaj iz treh vidikov: 1) kje se boš prebil naprej do svojega cilja in s koliko enotami, 2) kje in kako boš postavil učinkovit defense line in 3) kako boš poskrbel, da sovražnik ne prikliče nove enote ti za hrbet preko svoji supply sourceov. Poleg tega lahko uničiš oz onesposobiš sovražniku enote tako, da jim prekineš supply (kar nismo delali). Pri Marii so skrite enote tudi meni mega (btw, to ima tudi Triumph & Tragedy v drugačni obliki, to še čakam, da igramo :D), ampak odkrita mapa ti po drugi strani omogoča boljše preračunavanje in taktiziranje glede oddsov - kje boš šel full force, kje boš samo malo piknil sovražnika, da ga namamiš, itd. Tu so še modifikacije glede na teren, ki spet vplivajo na tvoje odločitve. Prav tako ni noben uporabljal Strategic Redeployment in tujih enot. Potem imaš tu še karte, ki ti v vsakem trenutku omogočajo odigrat vsaj 3-4 relevant akcije in s tem širijo odločitveni prostor. Tiste entrechmente verjetno nisi delal za brezveze, ampak si razmišljal, kako ubranit teritorij. Eno stvar smo zajebali, in sicer lahko s kartami tudi nižaš Foreign Attitude - posledično ga Enej ne bi tako najebal na koncu, verjetno mu ne bi niti pol tistih mest kar tako zasedli. S kartami lahko tudi vplivaš na sam combat, kar spet vpliva na to, kako in kje boš delal plane za karto najboljše izkoristit. Politika v Marii je tudi meni kul, ima pa BU imo več prostora za pogajanja, ker a) zavezništva niso hard baked in b) cilji so včasih skupni 2 stranem. Tega se mi v igrah do sedaj sicer zelo poredko poslužujemo, če ni hard baked v igro (hard baked je v Marii, ki ti vrže karto na mizo in ti se zdej odloči, če ti pride prav ali ne - tisto aneksiranje Šlezije je kr epic). Na koncu dneva I am down to play both anytime, se mi pa res zdi, da je tle glavni (in edini pomemben tbh) faktor, koliko ti je igra dejansko fun. 6. september 2024 uredilo bitje mangoforatango 1 Navedek Povezava do prispevka
BlueSan Objavljeno 7. september 2024 Share Objavljeno 7. september 2024 Dobro povedano. Najslabse je se vedno dober rekel Maria top. 3 player wargame je itsk tok tezko narediti dober da kapo dol. 1 Navedek Povezava do prispevka
mangoforatango Objavljeno 7. september 2024 Share Objavljeno 7. september 2024 Absolutno! Navedek Povezava do prispevka
BlueSan Objavljeno 8. september 2024 Share Objavljeno 8. september 2024 Za rojstni dan koncno dobil Sekigaharo 😊 1 Navedek Povezava do prispevka
Sudat Objavljeno 8. september 2024 Share Objavljeno 8. september 2024 mangoforatango reče Dne, 6. 9. 2024 at 12:11: Skupni imenovalec obeh iger je wargame, ampak gre za tako različni igri, da tbh ne vem, če se ju da primerjati. Mislim da to, kar ti pišeš, je bolj iz vidika mehanik in fun faktorja, ki tebi bolj ustreza. Kar je na koncu dneva imo edini odločitveni faktor, ki vpliva na to, al je nekomu igra všeč ali ne. BU je dokaj klasičen wargame, medtem ko Maria samosvoj, kjer je močen element tudi dedukcija - kar tebi načeloma kar sede. Sicer pa .. Strategija je pri obeh določena že v štartu, dobesedno na karti imaš označene svoje cilje. S tem, da BU ti ponudi 3 različne načine za končat igro, Maria pa enega. Glede bitk se ne bi strinjal. Mislim, če vržeš na barebones, velja za obe - al si zmagal, al nisi. Za Mario se strinjam vse s tabo, glede BU pa tako … Taktizirat moraš vedno vsaj iz treh vidikov: 1) kje se boš prebil naprej do svojega cilja in s koliko enotami, 2) kje in kako boš postavil učinkovit defense line in 3) kako boš poskrbel, da sovražnik ne prikliče nove enote ti za hrbet preko svoji supply sourceov. Poleg tega lahko uničiš oz onesposobiš sovražniku enote tako, da jim prekineš supply (kar nismo delali). Pri Marii so skrite enote tudi meni mega (btw, to ima tudi Triumph & Tragedy v drugačni obliki, to še čakam, da igramo :D), ampak odkrita mapa ti po drugi strani omogoča boljše preračunavanje in taktiziranje glede oddsov - kje boš šel full force, kje boš samo malo piknil sovražnika, da ga namamiš, itd. Tu so še modifikacije glede na teren, ki spet vplivajo na tvoje odločitve. Prav tako ni noben uporabljal Strategic Redeployment in tujih enot. Potem imaš tu še karte, ki ti v vsakem trenutku omogočajo odigrat vsaj 3-4 relevant akcije in s tem širijo odločitveni prostor. Tiste entrechmente verjetno nisi delal za brezveze, ampak si razmišljal, kako ubranit teritorij. Eno stvar smo zajebali, in sicer lahko s kartami tudi nižaš Foreign Attitude - posledično ga Enej ne bi tako najebal na koncu, verjetno mu ne bi niti pol tistih mest kar tako zasedli. S kartami lahko tudi vplivaš na sam combat, kar spet vpliva na to, kako in kje boš delal plane za karto najboljše izkoristit. Politika v Marii je tudi meni kul, ima pa BU imo več prostora za pogajanja, ker a) zavezništva niso hard baked in b) cilji so včasih skupni 2 stranem. Tega se mi v igrah do sedaj sicer zelo poredko poslužujemo, če ni hard baked v igro (hard baked je v Marii, ki ti vrže karto na mizo in ti se zdej odloči, če ti pride prav ali ne - tisto aneksiranje Šlezije je kr epic). Na koncu dneva I am down to play both anytime, se mi pa res zdi, da je tle glavni (in edini pomemben tbh) faktor, koliko ti je igra dejansko fun. Zavist, maksimum kar lahko prepričam svoje "geek" frende je 1x letno Game of thrones, drugače niso neki za wargame... In js si pol ful nagledujem kaj bi nabavil, ni da ni samo kaj ko ni pol z kom igrat... Mislim da si bom pa zadal projekt da tole adaptiram na slovenski prostor: Fief 1429 https://boardgamegeek.com/boardgame/152470/fief-france-1429 Mam že malo plane kako bi zgodovinske dežele zgledale pa škofije ipd... Navedek Povezava do prispevka
Vse_je_najslabse Objavljeno 8. september 2024 Share Objavljeno 8. september 2024 Sudat reče pred 1 uro: Zavist, maksimum kar lahko prepričam svoje "geek" frende je 1x letno Game of thrones, drugače niso neki za wargame... In js si pol ful nagledujem kaj bi nabavil, ni da ni samo kaj ko ni pol z kom igrat... Mislim da si bom pa zadal projekt da tole adaptiram na slovenski prostor: Fief 1429 https://boardgamegeek.com/boardgame/152470/fief-france-1429 Mam že malo plane kako bi zgodovinske dežele zgledale pa škofije ipd... Če se ti da uletet na obalo se komot namenimo za kako igro z mangotom. Navedek Povezava do prispevka
Sudat Objavljeno 8. september 2024 Share Objavljeno 8. september 2024 Vse_je_najslabse reče pred 2 urama: Če se ti da uletet na obalo se komot namenimo za kako igro z mangotom. Mogoče se pa res oglasim če ni panike in če bo časovno šlo skozi... 1 Navedek Povezava do prispevka
Vse_je_najslabse Objavljeno 8. september 2024 Share Objavljeno 8. september 2024 Sudat reče pred 49 minutami: Mogoče se pa res oglasim če ni panike in če bo časovno šlo skozi... Ja, samo @mangoforatango ima malo časa in pol se večinoma njemu prilagajamo. Navedek Povezava do prispevka
mangoforatango Objavljeno 9. september 2024 Share Objavljeno 9. september 2024 Otrok, sluzba, … @Sudat sej jaz nisem dosti na boljšem zdej z @Vse_je_najslabse malo več igramo, potem pa imam še enega kolega, ki je v Avstriji, ki občasno pride in še enegea na Norveškem isto. Fief recimo imam in ga je, ko je izsel, igraj.si narocil samo zame, pa ga nisem se imel moznosti igrat Tale kolega iz Avstrije si recimo ful zeli to igro probat. GoT sem igral 2x vsega skupaj, TI4 enkrat… Ampak jih komot uvrstim na mojih top5 iger. Kake krajse rata malo bolj pogosto igrat, recimo Mare Nostrum, Kemet, … Je pac tako, da euro igre so precej bolj priljubljene pri ljudeh, jaz potem igram “true” wargameje dosti solo - potezo po potezo med delom Trenutno Bitter Woods. ps: Undaunted ima vrhuski solo mode (v Reinforcements dodatku), ce ti solo seveda ustreza, samo je velika verjetnost, da moras pisat zalozniku, da ti poslje nove karte (neki so zajebali). Navedek Povezava do prispevka
Boba-Fett Objavljeno 9. september 2024 Share Objavljeno 9. september 2024 Ta in prejšni vikend smo doma malo igrali Great Western Trail (2 edicija). Igra se nam kar dopade, sploh zdaj ko smo malce bolj suvereni glede mehanik in pravil. Vidim, da obstajajo neke sestrske verzije, New Zealand pa Argentina. Je kdo igral tudi te, so dovolj drugačne, da se splača zagristi, ali gre zgolj mal za spremembo tematike? Navedek Povezava do prispevka
Sadako Objavljeno 10. september 2024 Avtor Share Objavljeno 10. september 2024 Čez oroginal pa Rails to the North expansiona je ni Navedek Povezava do prispevka
Vse_je_najslabse Objavljeno 11. september 2024 Share Objavljeno 11. september 2024 Sadako reče pred 14 urami: Čez oroginal pa Rails to the North expansiona je ni Če te zanima dodatek za Gaia Project si ga naroči asap. Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.