Skoči na vsebino

[F1] Zimsko spanje 2023/2024


Lepi Šime

Priporočeni prispevki

Ripper reče pred 1 uro:

Pri RBR si raj poglej kolk nic prsca vode ni za njim na celotni sliki. Tezko da jih je kdo ulovil. Po slikah me je v bistvu Mclaren mal razocaral, nic novega/drugacnega. 

A ne bi to pomenilo, da jih bi lažje ujeli ker ne proizvajajo toliko umazanega zraka?

Povezava do prispevka
Ripper reče pred 2 urama:

Pri RBR si raj poglej kolk nic prsca vode ni za njim na celotni sliki. Tezko da jih je kdo ulovil. Po slikah me je v bistvu Mclaren mal razocaral, nic novega/drugacnega. 

Re: McLaren; Stella je že povedal, da to ni bolid, ki ga bodo pripeljali na testiranja, saj že razvijajo dalje. Podobno kot Mercedes in Ferrari. Itak gre zadnja leta bolj za PR kot za karkoli drugega, ker nihče noče zgubljat časa v razvoju.

Povezava do prispevka

Na tele analize dam ravno 0. To nekaj flancajo, kar se jim pač zdi. Še pomnim kak rompompom je bil nad Mečko z 0 sidepodi pa vemo kam je to peljalo. Ok, nekaj je logičnih zadev, samo še sama ekipa ne ve kako se bo avto obnašal na stezi pred sezono, kaj šele youtube majstri.

 

RBR bo predstavitveni avto menda uporabil samo za testiranja in prve 3 dirke, potem pa pride...... TA DAAAA ----- ZERO SIDE POD :D Je reku Newy, da je bil Mečkin koncept čist hud, samo da ga niso znali izkoristit. No bomo vidli kako bo šlo njim. 

 

Tako, da dol iz hype traina in lepo počakat še eno leto, da Horneer odstopi, Max se naveliča dirkat in gre Newey v Ferrari.  Pričakovat da bo letos kaj drugače kot lani so samo pobožne želje. RBR je samo še pojačal svojo raketo, Max je v življenski formi in ostali se lahko jokajo v kotu. 

uredilo bitje Ripper
Povezava do prispevka

Ja po treh dirkah ne bo vec sideboksov na rbr. Zato pa imajo za dirkacem take bule na vsaki strani, ker so hlajenje prestavili visje in lepo na vsaki strani glave po eno cev. Kaj si ti nor, tole bo sele potrgalo sezono. Ostali so komaj zgruntali rbr avto iz dveh let nazaj, ko je newey ze zacel delat avto za nova pravila. Daj zapri dol. Ostali izgledajo ko siting ducks. 

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka
drevored reče pred 36 minutami:

dej malo umiri, da ne priklices preklestva ferrari hype traina

 

kaj pa ce zajebejo tko kot je mecka zajebala s sidepodsi?

Dvomim, Newey je bil zraven se ko so se prvic v f1 igrali s takimi dorkalniki kot so te zadnji, da je poden edencglavih elementov. Ze tle je vse scat peljal s svojim predznanjem. Zdaj je zgruntal se meckin sistem in ne verjamem da bodo sli po istih stopinjah kot svabi. 

Povezava do prispevka
Navedek

Britanca na čelu aktualnih prvakov najelitnejšega razreda motošporta so v središče dogajanja postavila domnevna neprimerna sporočila eni od zaposlenih. Do prvih obtožb naj bi znotraj podjetja Red Bull prišlo že lani. Decembra naj bi bil Horner deležen celo ponudbe, da nemudoma odstopi kot šef F1 ekipe in se tako izogne pranju umazanega perila v javnosti. Ponudbo je zavrnil.

 

Ko je v začetku februarja afera prišla v medije, naj bi 50-letni Anglež prejel novo ponudbo. Tokrat naj bi imel priložnost plačati 760.000 evrov odškodnine in tako potihoma razrešiti vse težave. Tudi to naj bi zavrnil.

 

Tako so v naslednjih dneh v medije prišle nove podrobnosti obtožb. Horner naj bi zaposleni dlje časa pošiljal neprimerna sporočila. Nizozemski De Telegraaf poroča, da namerava uslužbenka, ki je Hornerja obtožila neprimernega ravnanja, v Angliji sprožiti sodni postopek. Kljub vsem zapisom Horner še naprej vztraja, da je povsem nedolžen.

 

Medtem je Red Bull naročil neodvisno preiskavo, ki pa še ni končana. Ker je nova sezona pred vrati, se na Avstrijce vrši vse večji pritisk. Pred dnevi je Mark Rushbrook, vodilni mož za motošportno izpostavo pri Fordu, v izjavi za javnost povedal: “Kot družinsko podjetje, ki se drži zelo visokih standardov obnašanja in integritete, enako pričakujemo tudi od svojih partnerjev.”

 

Ford bo leta 2026 postal izjemno pomemben partner Red Bulla. Američani bodo nadomestil Hondo in za Avstrijce razvijali pogonski sklop. Rushbrook je s sporočilom javno pritisnil na Red Bull, da mora zadevo razrešiti po najhitrejšem postopku.

 

Zdaj se je prvič odzvala še formula ena in tudi mednarodna avtomobilska zveza FIA. Imetniki komercialnih pravic kraljice motošporta so v nedeljo podali kratko izjavo, v kateri pozivajo, “naj bo zadeva razjasnjena ob prvi priložnosti, po poštenem in temeljitem postopku.” FIA pa je v ponedeljek poudarila, da “ostaja zavezana spoštovanju najvišjih standardov integritete, pravičnosti in vključevanja v športu.”

 

Edina testiranja pred novo sezono so na sporedu že v sredo in trajajo do petka. Prvič bodo motorji formule ena na dirki zahrumeli že prihodnji konec tedna. Tako testiranje kot prva dirka bo v Bahrajnu. Namigi so jasni. Od Red Bulla se pričakuje, da do začetka sezone zaključi preiskavo, ki na celotno karavano meče slabo luč in bi lahko jemala tudi pozornost dogajanju na stezi.

 

Povezava do prispevka
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...