Skoči na vsebino

[Retail Recap] Katere igrice ste kupili v AD 2023


Slinch

Priporočeni prispevki

Tale topic je safe space za stare prdce, ki kupimo več igric, kot jih preigramo. Dajte pošerat, kaj ste kaj lani dodali na polico (ali v predal za trash robo).

 

Jaz sem kup budžetnic in weirdnessa.

 

vUDLKzs.jpg

 

also, digital nakupi obviously ne štejejo, ampak če ni druge lahko dodaste screenshot, obvezno s pripisom "smrdim po dreku" :D 

 

uredilo bitje Slinch
Povezava do prispevka

Me prav zanima, koliko se bo vas retail collectorjev iger tukaj našlo. Jaz sem fizične izdaje povsem opustil (imam pa še par kul bolj starih škatulj doma – ter hkrati objokujem, kaj vse sem v Mantisu prodal/zamenjal, kar bi bilo danes vredno poštene denarce :) ), čeprav me vedno bolj mika da bi tudi kaj bolj limited dal spet na polico.

 

Igram le na steamu, tako da sem kupoval samo tam. In raje nočem vedeti, kaj vse je našlo pot v library (sem pa vesel, da verjetno najmanj v zadnjih letih ...). »Vrhunec«<_< je gotovo Starfield za 100 €, ki ga bom ziher igral šele, ko bo cena padla na 10 evrov oz. ko bo Bethesda izdala Game of the Year The Most Innovative Gameplay izdajo. :P Ampak, eh, ta špil me je res mikalo day one sprobati. Ostalo je bilo bolj indy.

 

No, glede iger, sem fizično samo kanček povečal domačo knjižnico (okej ena spectrum knjiga je pot na polico našla že predlani ... :) ) :

qCSPJba.jpg

 

Zbirateljsko sta mi najbolj kul vintage video game tie-in paperbacka: in sicer Shadowkeep po istoimenski igri (iz leta 1984 za Apple II, sicer je pa to nekakšen rpg/adventure hibrid) in gre za prvi »game novelisation« sploh in kot tak zelo zanimiv kos igričarske zgodovine) in The Dig, ki me je že dalj časa mikal. Sploh, ker je bilo v Jazbini toliko govora o pustolovščinah lani. :) Posledično sem nabavil tudi dve knjigi o Sierri On-Line, The Sierra Adventure se bolj fokusira na razvoj iger, medtem ko je Not All Fairy Tales Have Happy Endings insajderski/biografski vpogled v Sierro z vidika ustanovitve in vodenja tega legendarnega podjetja.

 

Vintage Games: An Insider Look at the History of Grand Theft Auto, Super Mario, and the Most Influential Games of All Time je kul oris nekaterih najbolj vplivnih iger vseh časov. Tukaj je na voljo pdf predogled poglavja o Final Fantasy VII.  Dungeons and Desktops: The History of Computer Role-Playing Games je pa itak obvezen tome, ako te razvoj igranja vlog zanima bolj poglobljeno. Z branjem dobiš schnellkurs in najmanj +3 modifier na videogame history checke. :)

 

Čeprav sem bil slonokoščenec in nisem imel nikoli spectruma, mi dogaja zgodnja doba interaktivne fikcije, torej tekstovne (in prve grafične) pustolovščine. In očitno je zanimanje za to obdobje dosti veliko, da so v zadnjem času prišle na police odlične knjige. The Spectrum of Adventure: A Brief History of Interactive Fiction on the Sinclair ZX Spectrum natačno obdela sto iger, Shaun McClure (ki je pri razvoju iger za spectruma risal grafiko) pa je objavil mega projekt večih knjig, ki podrobno obdelajo igre za ta priljubljeni osembitnik. Morda se na sliki ne opazi, ampak to so 500+ stranski »cegli« in nakupa vredne knjige, če te tematika mika. 

 

uredilo bitje Flegma
Povezava do prispevka

Carsko. Daj pofotkaj, če imaš še kaj zanimivih igralskih knjig. Poznam: vse slovenske, third editions books, bitmap books, boss fight books in par ostalih najbolj mainstream, za fotke ostalih bi bil pa hvaležen. Te tvoje so pa prav zanimive. Kje to kupiš sicer? 

 

Sem pogledal Vintage Games odlomek, dejansko ni bad napisano, sem pričakoval konkretno slabše. Že dljam pirata :whistle:

uredilo bitje Hernire
Povezava do prispevka

@Hernire ja, tele knjigice so mi kar kul, ker so lih prav mainstream, torej ne akademsko hermetične, niso pa tudi neki plehki samoizdajateljski thrashi, ki jih je dosti na trgu. Sicer je pa tale Vintage games natisnjena tudi na kul barvnem papirju, tako da je proper knjiga. :) Dosti takih naslovov je danes natisnjeno preko (cenenega) digitalnega tiska po naročilu in se že od daleč opazi slabša kvaliteta.

 

Vse je kupljeno na amazonih (co.uk, .com ali .de, kjer je bilo pač cenejše ali pa sploh na zalogi :) .), vintage naslova pa na Wob (to spletno trgovino z rabljenimi knjigami sicer zelo priporočam, veliko stvari se najde poceni, hitra dostava in še vedno je vse prispelo, kar sem naročil).

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...