Skoči na vsebino

neuradna tema o kolesarjenju

Priporočeni prispevki

Boris reče pred 1 uro:

Z zepi na hrbtu al pri straneh na stegnih? Jst mam oboje ene za mtb pa za gravel. Oboje od specializeda swat ter prime

Na stegnih, za gele/smeti na daljših furah. 

Jake the Mess reče pred 56 minutami:

Jaz sem vzel ene od Santinija, ker na sliki sploh nisem videl žepov, nosim jih pa kar na cestaku. Meni so okej, pač isiti vložek in vse kot pri road modelu, če greš na daljšo furo, pa lahko še manjše pizdarije po žepih zbašeš.

Kateri model? Tnx.

Povezava do prispevka

Danes menjal navadn Deore shifter z XT in kaseto iz 51 na 45 (12s). 

Ne vem, ampak na 51 ni nikoli prestavljalo tako gladko. Kje je bila težava ne vem, verjetno da bi bila zjebana (pobrani zobniki recimo) kaseta ne. 

Verjetno ne rabim dat nobenga člena stran iz verige?

Veriga dosti vpliva na samo prestavljanje? Gor je osnovna Shimano za 12s.

Povezava do prispevka

zakaj si sel na 45? Ketno bi mogu skrajsat sam pomoje bo tudi tko ok. Mores nastimat odmik menjalnika od kasete ker imas manjso. Ker ce ne bos bodo prestave pocasne ker je odmik prevelik. Dvomim da si oskubu celo kaseto. Ce ze bi ti prestave delale slabo na 2-3 zobnikih ne pa povsod. Sklepam da si mel hanger zvit al slabo nastiman menjalnik. Ce imas se na zajle mas lahko ruzne bovdne al pa kabl in slabo salta. 

Povezava do prispevka
Boris reče pred 2 urama:

zakaj si sel na 45? Ketno bi mogu skrajsat sam pomoje bo tudi tko ok. Mores nastimat odmik menjalnika od kasete ker imas manjso. Ker ce ne bos bodo prestave pocasne ker je odmik prevelik. Dvomim da si oskubu celo kaseto. Ce ze bi ti prestave delale slabo na 2-3 zobnikih ne pa povsod. Sklepam da si mel hanger zvit al slabo nastiman menjalnik. Ce imas se na zajle mas lahko ruzne bovdne al pa kabl in slabo salta. 

Zelo redko sem uporabljal 51 oz. samo na začetku, da sem prišel malo do moči. Zdaj večinoma vrtim na 40 (s staro na 39), 45 je samo pri daljših vzponih in zjebanih gozdnih poteh (pa 45€ sem dal za novo SLX kaseto, če se izkaže, da bo potreba po 51, prešraufam nazaj). 

Od kasete sem odmaknil os zgornjega koleščka za 46mm (nekje med shimano navodili našel podatek), prej je bil na tisti oznaki na kletki. 

Stara kaseta na uč zgleda super. 

Hanger je bil rahlo zvit, sem pa doma nardil za ravnanje in zdaj z novo opremo špila v nulo.

Nisem ekspert za nastavljanje menjalnika, ampak pri stari kaseti/menjalni ročici nikakor ni uspelo nastavit (vedno nekje nekaj škrtalo, ponavadi na sredini kasete), pri novi robi v 10min.

Razmišljam, da bi lovil kak black friday popust še na XT menjalnik :D

Je pa tudi res, da sem bovden zdaj dal v celem, prej ga v okvirju kolesa ni bilo, samo zajla. Mogoče je to?

Kakorkoli, XT ročica sigurno prestavlja hitreje, kot navadna Deore in tudi dvojno prestavljanje v višjo prestavo pride zelo prav. 

Danes za mano fantastična tura - ves čas po lepih planinskih poteh.

Povezava do prispevka

Komot, mam pedala spd na ebajku, se prenesejo na tvoj mtb -najboljsi powermeter pedala na svetu assioma 

na mtb mam pa sigeyi axo powermeter

Lahk skup eno turco z mtb

Strava ni in ne more bit natancna ker je prevec dejavnikov. 

Avg na koncu niti nima tolk veze, razen za skurjene kalorije😁

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Ustvari novo...