Skoči na vsebino

[Playstation 5] Top špili na polovici lajfa PS5, mid-gen talk, PS4 primerjave itd

Galko

Priporočeni prispevki

fric reče Dne, 7. 9. 2024 at 10:16:

Zakaj je Returnal v A tier namesto v S?

To me res zanima kaj je tisti minus, ki špil premakne v A tier.

Bolj to, da ni tistega plusa, ki bi špil potisnilo v S :D Returnal mi je drgač popoln roguelite špil. Vse ima, vključno s tem, da endless repetition mehaniko mojstrsko osmisli in združi z zgodbo. Da ne omenjamo ostalega, od gameplaya do lora / zgodbe, akcije, bossov, haptike itd. Ampak mu subjektivno vseeno zmanjka še tisto neki, kar bi špilu dalo God-tier status. Ne vem, ko nek vibe pri igranju, da igraš neki edinstvenega, neprimerljivo ambicioznega, neki zares velikega. Uno, ko špil prebije vse za kar si mislil, da ti žanr lahlo ponudi, al neki. Enako velja za Hades. Isto mi je popoln špil v svoji roguelite skupini, nor špil mi je - pa ga ne bi dal na S tier. Bi dal pa Hollow Knight, recimo, pa je tudi iz dosti ozkega žanra.

Težko pojasnim. Zakaj mi je Dead Space R "samo" A-tier, recimo za 91, Resident Evil 2 R mi je pa 93 S-tier? Oba sta remaka, oba sta brezhibna survival horrorja, oboje je delal folk, ki je RES vedel kaj počne in ki je imel svoje delo rad. Pa vendar mi je RE 2 R za pol stopničke boljši. Ima mi še boljše in bolj "comfy" (lol) vzdušje, boljše in bolj raznolike lokacije, bolj sem vesel weapon upgrada, bolj deluje kot "popoln" survival horror, čeprav je tudi DS R izreden in ima verjetno še za dve stopnički bolj napeto vdzušje. Uno ko sem ta drugič obrnil RE 2 R me je zadelo, da mogoče bolj popolnega survival horrorja ne bom več špilal. In da bi bil podobno navdušen skoraj vsak gamer? Torej da je nek špil v svoji zvrsti tako dober in "easy to consume", da se prebije v nek splošen gamerski mainstream? A je to mogoče to, kar dela S tierje tako posebne?

uredilo bitje Galko
Povezava do prispevka

@GalkoGlavna razlika med RE4R in DSR, je da je prvi zabaven za igrat. Pa s tem ne mislim, da ima DSR duhamoren gameplay. Fora je samo v tem, da se RE4R ne jemlje resno in jo lahko dojemaš kot nekakšen arcade game, DSR pa skuša biti edgy in resna igra in imaš zaradi tega ful bolj resna pričakovanja, ki mimogrede spodletijo. Čisto drugi kategoriji imo.

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka

WTF lol. Se pardoniram. Meni R2R nima za  burek tko proti RE4R kot DSR.

@GalkoPizda se počutim debila. Ves čas sem imel v glavi, da govoriš o štirki.

Evo, da te malo potolažim, mal prej sem spil 4 deci Rona ZaCapa, ki si ga priporočal zadnjič. Tole je fenomenalno dobra zadeva. Also, imaš na vesti novega slo alkoholika. :D

No sej, kar govorim translatea dobro tudi v R2R, samo da je meni štirica dosti boljša igra.

uredilo bitje ke_kit
  • Račka +1 1
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...