Skoči na vsebino

[Playstation 5] Top špili na polovici lajfa PS5, mid-gen talk, PS4 primerjave itd

Galko

Priporočeni prispevki

Evo, PS5 Pro je baje pred vrati, pa tudi koledarsko se precej izide - recimo da smo nekje na sredini Playstation 5 generacije :)  Pa lahko kako rečemo na temo špilov te generacije - keri so vam najjači naslovi, kaj vam dogaja, kako se vam primerja s prejšnjimi generacijami, kaj težko pričakujete itd. Mogoče bi moral počakat še par tednov, ker sta ravno izšla dva huda hita (Space Marine 2 in predvsem Astrobot), ampak sej je vedno kej hudega v điru.

Jem sam ponovil to, s čemer težim že par mesecev - hvala kurcu za AA igrice, za indy igrice in Japonce :D Se mi zdi ta ti troji absolutno nosijo to generacijo. Sony je šel u kurac čist, Zahodni AAA developerji še bolj, če ne bi bilo teh bi bila tale generacija absolutna katastrofa oz bi jo gor držalo par dobrih remakov. Tko je pa legit kul generacija hehe, tak mega B tier vibe daje :D  Pa tudi v prihodnje se mi zdi, da bodo generacijo še naprej nosili identični akterji, praktično vse česar se veselim je AA ali pa iz Azije. Aja seveda, pa še nekaj prihajajočih remakov obeta. Zahodna AAA produkcija... pa ne vem, če je 5 špilov, ki jih težko pričakujem.

Kaj je meni top od stvari, ki sem jih obrnil ali vsaj fejst prešpilal:

S Tier (93+)

- Elder Ring + DLC

- Baldurs Gate 3

- Resident Evil 4 R

A Tier (90-92)

- Cyberpunk 2077

- Dead Space R

- Returnal

- Demon Souls R

- Armored Core 6

- It Takes Two

B+ (86-89)

- Resident Evil Village

- Sifu

- God of War Ragnarok

- Chants of Sennaar

- Hitman World of Assassination

- Stasis: Bone Totem

- Tunic

- Lies of P

B (80-85)

- Persona 3 R

- Stellar Blade

- Cocoon

- System Shock R

- Psychonauts 2

- Prince of Persia: The Lost Crown

- The Forgotten City

- Windjammers 2

Sem za foro preštel moje hite iz PS4 generacije (50) in jih je po številu točno še enkrat več kot jih je zdaj za PS5 na polovici svoje dobe (25). Torej bi moral imeti PS5 približno isto številov hitov kot PS4, ko bo konec generacije. Kar je ful hecno, ker imaš dejansko občutek, da je bila PS4 generacija precej močnejša. Mislim da je imela samo višje vrhove in večje število vrhov - ne vem, mogu bi še PS4 hite takole razvrstit. Dobrih špilov (80+) pa zna imeti PS5 celo več, heh. Wery interesting.

uredilo bitje Galko
Povezava do prispevka
Weraziel reče pred 1 uro:

Dodal bi še 

higher tier

Alan Wake 2

Animal Well

Super Mario Bros Wonder

lower tier

A Plague Tale: Requiem

Rollerdrome

Metroid Dread

PS 5 beasterje dajem samo :D Ja za AW 2 sem zelo ziher da mi bo cool, tud Astrobot pa Wutang pa Space marine 2, sam kurc, morm bit fer, v resnici jih še nisem špilal...

Povezava do prispevka

Ker imam zelo rad sezname (kar se sploh ne vidi lol), sem naredil enak svoj seznam še za PS4. Da se lahko primerja obe generaciji.

Galko reče pred 2 urama:

PLAYSTATION 5

S Tier (93+)

- Elder Ring + DLC

- Baldurs Gate 3

- Resident Evil 4 R

A Tier (90-92)

- Cyberpunk 2077

- Dead Space R

- Returnal

- Demon Souls R

- Armored Core 6

- It Takes Two

B+ (86-89)

- Resident Evil Village

- Sifu

- God of War Ragnarok

- Chants of Sennaar

- Hitman World of Assassination

- Stasis: Bone Totem

- Tunic

- Lies of P

B (80-85)

- Persona 3 R

- Stellar Blade

- Cocoon

- System Shock R

- Psychonauts 2

- Prince of Persia: The Lost Crown

- The Forgotten City

- Windjammers 2

Galko reče pred 2 urama:

PLAYSTATION 4

S Tier (93+)

- Bloodborne

- Persona 5 Royal
- Hollow Knight
- Witcher 3
- The Last of Us 2
- Resident Evil 2 R
- Red Dead Redemption 2

A Tier (90-92)

- Cuphead
- Prey
- Uncharted 4
- Doom
- Dark Souls 3
- Xcom 2
- Rayman Legends
- THPS 1 + 2 R
- Hades
- Streets of Rage 4 GOTY edition
- Doom Eternal
- The Witness
- Outer Wilds
- Disco Elysium
- Sekiro
- Slay the Spire
- God of War
- Shadow of the Colossus R
- Monster Hunter World
- Diablo 3 Eternal Collection

- Titanfall 2

B+ (86-89)

- Divinity: Original Sin 2
- Nex Machina
- What Remains of Edith Finch
- Horizon Zero Dawn
- Yakuza 0
- Nioh
- Resident Evil: Biohazard
- The Last Guardian
- Limbo
- Until Dawn
- Snowrunner
- Death Stranding
- Control
- A Plagues Tale: Innocence
- Devil May Cry 5
- Ace Combat 7
- Tetris Effect
- Wreckfest
- Kingdom Come: Deliverance

B (80-85)

- Hellblade: Seunas Sacrifice
- Nier Automata
- Uncharted: Lost Legacy
- Abzu

Povprečna ocena PS4 top hita je 89,3.

Povprečna ocena PS5 top hita je 87.5.

Porazdelitev hitov, če bo imel PS5 enak trend hitov kot ga ima trenutno:

T7AvmD.jpg

PS4 je boljša generacija zaradi občutno višjega števila A tier špilov, kot pričakovano. U bistvu porazdelitev hitov pokaže na ful veliko razliko. Ki bi ostala podobna tudi če bi recimo premetal kakšne mejne naslove (Stellar Blade, Persona 3 R) iz B tier v B+.

uredilo bitje Galko
Povezava do prispevka

Še moji statsi, igrane igre z letnicami izida 2020—2024 in Ćamir ocena. Sem pa zajel leto 2020 kot celoto, ni se mi dalo izločat 2020 iger, ki so izšle pred PS5

image.png.cd4aff5a7bc91813868a9123271c28be.png

V bistvu proper ratingsi, itak pa je dejstvo, da redko igram igrice, ki mi niso všeč, une štirke in petke so res večja razočaranja. Pa probam bit res strog pri svojih ocenah

uredilo bitje Hernire
Povezava do prispevka
Galko reče pred 44 minutami:

Ker imam zelo rad sezname (kar se sploh ne vidi lol), sem naredil enak svoj seznam še za PS4. Da se lahko primerja obe generaciji.

Ljudje, ki imamo radi sezname, smo lepi, uspešni in spoštovani v družbi. Z drugo besedo: smetana.  

uredilo bitje Hernire
Povezava do prispevka
Hernire reče pred 2 urama:

Ljudje, ki imamo radi sezname, smo lepi, uspešni in spoštovani v družbi. Z drugo besedo: smetana.  

Jaz sem se v RL že prakrat stepel s folkom zaradi tega, recimo enkrat je na geek meetu Evita zapisovala naročila v vezani besedi, z vejicami, pa so bli kr problemi.

A imaš tak Čamir graf še za ps4 obdobje? Deli ga z 2 pa fukni zraven, da vidmo če maš podobne trende ko jaz. Čeprav igrava dosti različne igrice.

Povezava do prispevka
keba reče pred 32 minutami:

Jaz sem razočaran nad ps5 kao hiti. Nobene SP res dobre igre kot so bili Uncharted serija ali pa celo The last of us.

Med temi ki si jih omenil je itak veliko remejkov pa remasterjev. Ostalo so pa samo fantazijski, bleščeči špili, ki mi ne sedejo.

kaj pa scifi kot sta Returnal in Armored Core 6?

Pa Hitman 3 je tud bomba

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...