Skoči na vsebino

Nakup novega računalnika

amnesia

Priporočeni prispevki

bendeho reče Dne, 31. 8. 2024 at 14:00:

aja nisem vedel da gre za "kreditno" kreditno, 

sem mislil da ima debetno kartico z limitom za posamezno transakcijo ali z dnevnim limitom,  katero banko pa imaš? a tvoja debetna kartica pa je neuporabna za po spletu?

Nlb. Iskreno že 15 let uporabljam kreditno in nisem nikoli uporabil debitne za online nakupe.

Povezava do prispevka

@George @Lenkas naj ne bi bil t500 malenkost boljši ssd? Cenovno sta ista praktično. Glede psuja sem vzel če bi imel kdaj kake ideje upgrejdat na kakšno novo serijo gpujev, pa ker tudi ni neka ogromna razlika o ceni da bi reku. Tega thermalinka sem vzel ker ima kao najboljši price performance ratio ampak pomojem ne bi bilo slabo vzet 32gb RAMa in Noctua d15. Se ravn pokrije. Nimam pa pojma kaj je cl30 RAM.

Ne vem pa kolk veze ima katero verzijo gpuja vzamem.

Povezava do prispevka
George reče pred 11 urami:

pa SSD bi zamenjal za WD Black SN850x

Zakaj pa bi downgradal?

Lenkas reče pred 11 urami:

ram naj bo cl30

image.png.2dd8fde3cb3ddc7620489a6b76e32021.png

seems legit

SIcer pr 6000MT/s je CL36 tud ok. CL30 je pa se boljse.

Gapi182 reče pred 10 urami:

Tega thermalinka

Kaj si vzel? :huh:

also:

Noctua D15 je tam-tam ko phantom spirit, sam mal tisji. Pa pod minimalnimi obrati je mal boljsi v hlajenju.

Overall je pa Phantom spirit p/p king, ko kupujes nov zracni hladilnik :D 

Pac... cist dost bo za gaming.

Gapi182 reče pred 10 urami:

Ne vem pa kolk veze ima katero verzijo gpuja vzamem.

4080 Super je cenejsa ko navadna, pa ma vec core-ov v vsem:

80SM (10240SP / 320TMU / 112ROP), 80 RT Cores, 320 Tensor Cores, 64MB L2-Cache

in hitrejsi VRAM 

napram 4080 (za stotaka vec)

76SM (9728SP / 304TMU / 112ROP), 76 RT Cores, 304 Tensor Cores, 64MB L2-Cache

Za ram se pa strinjam da bo 32GB cist dost.

Pa 850W napajalc tud. (osebno mal viham nos nad corsairom, ceprov niso slabi)

uredilo bitje DaMachk
Povezava do prispevka

Vzami 4080 super ali pa 7900 xtx ce imas raje amd (za isto ceno je 4080 super malenkost boljsa)

Cl ti pise v imenu, sam pozoren bodi da je cl30

T500 in sn850x sta tam tam, t500 je novejsi, ponavadi je sn850x cenesji, z nobenim ne bos zgrešil

Thermalright je res po preformancu tam tam z d15 (meni se ni zdel), je pa v vsem ostalem dosti slabši. Kvaliteta je zelo slaba, se posebaj montaža. Kot sem ze enkrat prej napisal, ce dobis rabljenega d15 za enako ceno, je d15 mnogo boljsi nakup, se posebaj z njihovim supportom.

Doma imam starega d14 in novega d15s

Pa sem na ebayu dobil 2x d15 za 50e s poštnino, en je bil kompleten drugi pa samo cooler in venti, pisal noctui, so mi poslali vse accessorije, vse mounte, fan clipe, anti vibration pade za dzabe. Kaj takega pri thermalrightu ne bo.

Tut ko pride novi socket, pises noctui, ti poslje mounting kit zastonj.

Noctua je precenjena, sploh cena novega v trgovini, samo se pa splaca ce dobiš rabljeno.

Za tistega k se mu pa ne da iskat pa ukvarjat s tem pa itak thermalright pa toj to.

20240904_090958.thumb.jpg.deab19b37e29282985065b0f156d43fb.jpg

uredilo bitje Lenkas
Povezava do prispevka
DaMachk reče pred 2 urama:

Kaj si vzel?

Autocorrect me je zjebal 🤣. Ma pomoje bom kar ostal na tem hladilniku potem. Sem mislil da je noctua undisputed king glede tega pa ocitno ni. Glede graficne sem mislil katero verzijo od 4080 super ker je toliko različnih coolerjev gor in ne vem ravn kaka je razlika.

Povezava do prispevka
Gapi182 reče pred 5 minutami:

Sem mislil da je noctua undisputed king glede tega pa ocitno ni.

Kar se tice tisine in supporta ter enostavnosti montaze, je. (beri Lenkasov post). :) 

Ce ti je vredno skoraj dvojno ceno za skoraj primerljivo zmoznost hlajenja, je pa na tebi.

EDIT: rabljenih tud nisem nasel nekaj velik da bi jih nasel pod 50€

uredilo bitje DaMachk
Povezava do prispevka
Gapi182 reče pred 3 urami:

Autocorrect me je zjebal 🤣. Ma pomoje bom kar ostal na tem hladilniku potem. Sem mislil da je noctua undisputed king glede tega pa ocitno ni. Glede graficne sem mislil katero verzijo od 4080 super ker je toliko različnih coolerjev gor in ne vem ravn kaka je razlika.

Razlike med njimi ni načeloma

Factory overclocki za kak procent, je pa razlika v hlajenju

Ponavadi se vzame najcenejso če nimaš preferenc

Jst ti predlagam asus tuf, če jo dobiš ugodno ker ima od vseh najboljsi hladilnik, je pa največja in najtežja

Drugace pa z msi, gigabyte, zotac ne mores zgresiti

Povezava do prispevka

Mende so cracking PCB popravi:

https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/gigabyte-addresses-pcb-cracking-issues-with-a-revised-design

Navedek

If you want to pick up one of Gigabyte's newly revised RTX 4090 and 4080 graphics cards, the new models go by the v1.1 revision. Gigabyte's RTX 4080 Supers all come with the new PCB design, so you don't have to worry about PCB revisions with Nvidia's new Super GPU.

Zdej pa kolk zaupaš popravku. :D 

Povezava do prispevka
PS5 Lover reče pred 3 urami:

Bodi pravi moški in podji raje balls 4090 deep:D

pizda sem razmišljal potem ko sem videl da pridem brez ohišja na okrog 2200 sam ne vem 3k mi je mal preveč. Zdaj je že naročeno. Za case sm se odločil za fractal design north charcoal ker mi sede zraven stanovanja. Sem šou potem kar s tem hladilnikom in 32gb rama. Grafa pa MSI.

Povezava do prispevka
Arey reče pred 10 urami:

Ker se spodobi da outas shitty obnasanje firm, vsako shitty prakso vsake firme bi blo treba javno izpostavljat v nedogled.

a so kdaj katero drugo podjetje tako izpostavili, doslej sem samo zasledil na socialnih medijih shitty obnašanje do potrošnikov, ne do zaposlenih in poslovnih partnerjev

ali pa je to zato, ker so sami prejemali plačila od njih oz. so bili poslovni partnerji, pa so to vzeli osebno

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...