Skoči na vsebino

Imamo premalo brezposelnih, kar je slabo.


BuDi

Priporočeni prispevki

Itak je fiksna drazja, ampak ves koliko bos placeval, tako da si imun na spremembo obrestnih mer. Placujes to kar si podpisal. Sam sicer mislim, da so krediti dokaj fleksibilna zadeva in ni katastrofa, ce cez 4 leta ugotovis, da si zajebal, ker si vzel variabilno. Se vedno lahko menjas (ob nekih stroskih seveda).

 

e: z buffer nisem mislim na moratorij, ampak da imas dovolj denarja, da sam pokrijes kredit, ce slucajno pol leta nimas najemnika.

Povezava do prispevka
kola reče pred 5 minutami:

Sam sicer mislim, da so krediti dokaj fleksibilna zadeva in ni katastrofa, ce cez 4 leta ugotovis, da si zajebal, ker si vzel variabilno. Se vedno lahko menjas (ob nekih stroskih seveda).

ne pozabi da bo fiksna vedno drazja od spremeljive ;)

fleksibilna zadeva?

ja. 

a pa se ti splaca iz variabile menjat na fiksno?

ce si vedezevalec, potem ja. sicer je gamble.

 

seveda govorim o scenariju ko se zacne spremenjiva dvigovat (kar sledi iz tvojega scenarija, zajeb da si vzel variabilno je samo takrat ko variabila zacne narascat),  ce pada je logicno

uredilo bitje chinasky
Povezava do prispevka

Decentralizacija bi rešila marsikaj, trenutno se cenam v ljubljani lahko ob bok spravijo le cene v Istri na "prime" spotih se za tako ceno tudi prodajo v šavrniniji pa prodajalci ne "mulajo" in držijo razpadajoče nepremičnine in parcele brez perspektive vs čas gor. Vseno mislim da se da marskikaj tudi na gotovino kupit izcen teh hot con, res pa je da je precej odvisno od tega koliko si sposoben in pripravljen privarčevati na mesec.

 

200k ish na francoskem podeželju:

https://www.moulin.nl/en/realestate/lovely-old-mill-for-sale-in-quiet-setting-on-the-river-with-attached-rentable-apartment-charente_148612/?fbclid=IwAR2D91BBmFI8FeRsf6NX1dclhevKwqzKjA1do1FeFhqtfVOLsJWQElEGCTg

Povezava do prispevka
osis reče pred 7 minutami:

 

Imaš kak vir za tole?


Pogovori z nepremicninarji, plus zadrugator je objavil pred meseci na primeru novogradenj v ljubljani enako ugotovitev - oni so cekirali ali je kupec vselil stanovanje in ali je vpisana hipoteka. 
 

roko v ogenj dam za LJ in Obalo, kako je drugod ne vem. 
 

mi kupujemo nepremicnine, ma ce nisi prioravljen preplacat, se moras fajn potrudit za kaj najt

Povezava do prispevka
  • 3 mesece kasneje...
reder reče Dne, 10. 12. 2021 at 12:03:

Lažje kot Ljubljana... Mislim, da zaposlenih na enem ministrstvu vseeno ni toliko veliko, da MS in okolica ne bi mogla absorbirati zaposlene. Ne bi preselili vseh ministerstev v en kraj ampak le enega v posamezen kraj. OK malo bi skočile cene, rabili bi še kakšno dodatno stanovanje ampak ne cene, ne povpraševanje, ne prometni problem ne bi prišli niti blizu tega kar je sedaj v LJ. Rabili bi tudi bolj fleksibilno javno upravo. Eno tajnico, ki se sedaj vozi iz Celja v LJ na MJU, bi lahko premestili na MNZ, ki bi bil v Celju itd. 

 

Itak kaj takega nihče v Sloveniji ni sposoben speljat in tudi ni interesa, saj politikom popolnoma odgovarjajo cene nepremičnin v LJ, saj jih ima marsikdo v lasti kar nekaj pa vsak ima pol žlahte zaposlene po teh ministrstvih in noče doma poslušati ženo, da so ji delovno mesto preselili v Mursko Soboto. 

To je izvedljivo ampak počasi v malih korakih. Seveda se vmes menja vlada in je konec tvojega projekta, ker je prva reč ki jo naredi vsaka vlada razsut vse od prej...

 

reder reče Dne, 10. 12. 2021 at 11:41:

Mnogi se priseljujejo v LJ zaradi teh služb. Mislim, da je radikalna centralizacija služb v LJ glavni krivec za take cene nepremičnin. Glede tistih, ki se vozijo bi pa z tem rešili drug velik problem Ljubljane in okolice, ki je promet in posledično onesnaženost. 

 

Tudi Hernier je napisal nekaj dobrih predlogov, glede davka na drugo nepremičnino pa itak vsi vemo, da ne bi bilo učinka, ker bi vsi prepisovali na žene in otroke. Če bi znali dobro obdavčit dodatne nepremičnine brez, da s tem škoduješ ljudem z eno nepremičnino, bi bila to super rešitev. Je pa to verjetno nemogoče storiti brez lukenj. 

 

Glede na stanje na trgu Slovenija itak potrebuje vse kar sem napisal jaz, Hernier in tudi to kar si napisal ti, torej gradnja novih stanovanj. 

Meni je vseeno za folk ki ima 2,3 nepremičnine, naj prepišejo. Še vedno imaš druge s po 10 nepremičninami. Ki so v lasti podjetja s Cipra/Malte... Gradi se trenutno na polno, še najmanj v Ljubljani, samo enostavno ni dovolj dokler se gradi kot investicijo. Če hočeš rešit socialni problem je treba gradit stanovanja ki gredo direkt ljudem, torej za neprofitno najemnino.

 

chinasky reče Dne, 10. 12. 2021 at 14:23:

kaksni procenti pri spremebi obrestne mere

pri trenutnih pogojih mors bit prizadet da dolgorocno vzames karkoli drugega kot fiksno

Banke imajo zadnje čase pogosto klavzule v pogodbah, po kateri ti lahko spremenijo fiksno obrestno meri v "posebnih okoliščinah", torej le-ta sploh ni fiksna čeprav tako izgleda.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...