Skoči na vsebino

Mednarodni dan delovnih žensk - 8. marec


Kruz

Priporočeni prispevki

Zakaj si tako pameten, kako bi morala neka druga organziacija naredit nekaj, kar ti misliš. Če ti misliš, da bi moralo nekaj biti narejeno, moraš sam naredit. Če pa hočeš prisilit 8. marec, da naprej prenaša točno tvojo razmišlanje, se moraš pa vsaj včlaniti k njim in spraviti svojo linijo na dan.

Povezava do prispevka
reder reče pred 22 urami:

Inštitucija, ki ji je primarna vrednota enakopravnost bi morala opozoriti na to hudo diskriminacijo, veliko hujšo kot neke slabše povprečne plače itd. Kakšen shitshow bi naredile, če bi bile zadeve obrnjene uf...

pa ti si ekspert za enakopravnost, povej nam več, je res edini problem žensk v zgodovini in sodobnem času slabša povprečna plača?

Povezava do prispevka

V popolnoma eksistencialnem smislu so bile vedno privilegirane. Moški so vedno morali tvegati življenja v vojnah medtem ko njim ni bilo treba. Jebe se meni, če doma na varnem niso imele volilne pravice, medtem so pa moški z volilno pravico morali umirati za brezveze. In očitno se do danes ni nič spremenilo razen da ženske sedaj imajo vse enakovredne pravice, dolžnosti pa ne...

  • Račka +1 1
  • Groot, ki sir je 2
Povezava do prispevka

Taksno druzbo so moski sami zgradili. Ker so bile v zgodovini clovestva pa tudi se dolga stoletja civilizacije zenske prevec pomembne za rojevanje on niso smele umirati v vojnah (note dokaze o vojnah imamo sele nekje istocasno od vznika civilizacije, takrat so tudi nastale prve obrambne strukturwle naselbin). Seveda pa je bila boljseviska civilizacija poskus novega tipa druzbe in tam so se tudi zenske udelezile vojne no queations asked. 

Povezava do prispevka
reder reče Dne, 11. 3. 2022 at 12:40:

Inštitucija, ki ji je primarna vrednota enakopravnost bi morala opozoriti na to hudo diskriminacijo, veliko hujšo kot neke slabše povprečne plače itd. Kakšen shitshow bi naredile, če bi bile zadeve obrnjene uf...

institu 8. marec je trobilo, ki prisloni svoj piskrcek, kjer je popularno in ne, kjer se godi krivica.

 

tko da, jebes moske. dobesedno. 

uredilo bitje lizz
Povezava do prispevka
kmjr reče pred 1 uro:

Kontekst?

Tale akrobacija Blažke Mueller Ppograjc se je zgodila na predstavitvi stranke, kandidatov in podpornikov stranke Gibanje Svoboda Roberta Goloba, pred nekaj dnevi, ki mu ankate kažejo drugo mesto na volitvah in je dobil javno podporo inštituta 8. marec - ki sicer vodi slovensko MeToo kampanjo Ne bom več tiho in Mreže poslovnih žensk Ona ve - She know (Nataša Pirc Musar, Marta Kos Marko, ...), ki podpira uveljavljanje in nediskriminiranje žensk.

45845d8d8250ebd223a3-uradnizaznamek1.jpe

uredilo bitje BuDi
Povezava do prispevka

Kdo je potem razširil zgodbo, da se je za primer izvedelo, ko je "kolegici predlagala naj svojo stanovanjsko težavo reši na enak način", ki se je neuradno širila malo po izbruhu afere?

 

Odsotnost sodnega epiloga pri takih zadevah niža zaupanje v pravosodje in politiko kot tako, ker se potem rojevajo razlage po katerih se z aferami samo izisiljuje, ni pa njihov namen sodni epilog in kazen za storilca.

Povezava do prispevka

btw, zakaj potem desni mediji ne odprejo teh tem na civiliziran način? zakaj planet tv al siol (za nova24 najbrž ne bodo niti odgovorili) ne vprašajo relevantnega folka kaj meni o tem?

 

Pribca so nabijali (tudi sam sem bil precej glasen), Zoki pa ne dobi neki ful pozornosti. S tem, da Pribca - razen tega, da se ni želel zagovarjati - niso ničesar obdolžili.

Povezava do prispevka
Vrhovni_Plenum_OF reče pred 23 urami:

v današnjih poštnih nabiralnikih je bila sds propaganda ,da se 8. marec ni opredelil do zadeve farmacevtka

 

sam nika kolač je spet sesula našga janšeja back to the stone age :avadodo:

 

https://www.facebook.com/institut8.marec/videos/1359222771170418

Niti poslušal je nisi. Torej ja, ni se opredelila. Še vedno. Menda se sicer nekoč je, verjetno preden je bila zaposlena pod Jankovićem.

uredilo bitje BuDi
  • Trol 2
  • Ne me jebat 1
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...