Skoči na vsebino

All Quiet on the Western Front


cin der

Priporočeni prispevki

spacer.png

 

All Quiet on the Western Front tells the gripping story of a young German soldier on the Western Front of World War I. Paul and his comrades experience first-hand how the initial euphoria of war turns into desperation and fear as they fight for their lives, and each other, in the trenches. The film from director Edward Berger is based on the world renowned bestseller of the same name by Erich Maria Remarque.

 

 

 

 

 

https://en.wikipedia.org/wiki/All_Quiet_on_the_Western_Front_(2022_film)

 

https://www.imdb.com/title/tt1016150/

 

https://www.netflix.com/si/title/81260280

Povezava do prispevka

Knjiga je res dobra. Najbolj se spomnim ko gre iz fronte domov pa rabi par dni, da se sploh navadi na mir, pol ko se pa ravno navadi pa mora spet nazaj na fronto.

 

Pa un, ko gleda rookije pa si misli kak hud veteran je napram njim, čeprav je bil sam rookie še ne dolgo nazaj.

 

Bomo vidli, če bo film zvest knjigi. Tko po treilerju ne zgleda slabo.

Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...

Vrhunsko narejen film, sem bil kr presenečen...  res un vojni film, ki je orenk anti vojni film... brutal... tokrat Netflix (eu/nemčija produkcija) naredili tko kot more bit, brez unih "khm dodatnih sej vemo kaj zadev"... glavni igralec si resno zasluzi vsaj tist berlin medota al pa vsaj cannes palmo, film tudi, pa vsaj kamerman... glavni igralec pa je dobesedno stereotip igralca z obdobja po 1. svetovni vojni... un izgled pa cool face... ta film bi si res hotu pogledat v crnobeli tehniki ter le ob zvoku klavirja... pure art... kadri, kamera.. res top, pač film posnet k 100 let nazaj le v barvah in ob zvoku... 9/10 z lahkoto

uredilo bitje MarioKing
Povezava do prispevka

Zanimivo, mene je pustil pa rahlo hladnega. Mogoce sem pricakoval vec. Ne me razumeti narobe, film sploh ni slab, ampak kot da bi mu nekaj manjkalo - kancek premalo sv1 krutosti so pokazali oz. prevec pohiteli na momente. Velik minus da ni v kinu, tak film bi si morali pogledati na velikem platnu - mores namrec dobit obcutek, da si tam. 

 

Originala nisem gledal, knjige nisem bral, mam pa za sabo prebranih kar nekaj literature glede sv1, ker me ljubiteljsko zanima. Me pa veseli, da se namenja sv1 pozornost zadnje case, ker je vcasih kar malo pozabljena. 
 

Ce koga zanima - Na krvavih poljanah oz skozi plamene prve svetovne vojne - Ivan Matičič.

Povezava do prispevka

Pogledal in ja, tudi jaz sem bolj razočaran kot ne. Ni me toliko motila dolžina kot to, da je vajb ful drugačen kot v knjigi. Podpisovanje premirja in pozornost na generalih, sploh nemškem - tega v knjigi ni kolikor vem. Manjka pozornost na vojakh in njihovem dojemanju vojne. Meni ena boljših scen - dom za okrevanje al neki, ki se v knjigi pojavi na koncu - manjka v filmu. Enako obisk domačih.

 

Ne da je slab film, ampak v primerjavi s knjigo je ene 6/10.

Povezava do prispevka
seattle reče pred 10 urami:

Se strinjam z vami zgoraj, ni slab film ampak nekej mu manjka

 

Yup, zombie nazis :D 

 

Šalo na stran. Knjige nisem bral, niti nisem gledal prejšnjih različic. Za vsak slučaj SPOILER ALERT

Film me je kar dodobra zamoril (v dobrem smislu). Lepo prikaže ceno vojne na človeka od tega kako se kot vaški (mestni?) brezbrižneži priključijo vojski, češ da grejo malo uživat, do tega da so na koncu drugi ljudje. Vmes sem večkrat pomislil na fotko vojaka, ki kroži po netu kakšen je bil pred vstopom v vojno in kakšen po koncu vojne...postaran za 20 let.

Scena s francoskim vojakom mi je sprva delovala smotana, kasneje ob premlevanju pa vidiš, da se pelje zgodba iz boja za preživetje v spoznanje, da je francoz isti kot on...človek, ki ima družino in se bori za svojo stran in si želi vrniti domov k family.

Ceno vojne pokaže tudi prizor, ko njun kolega sam sebe fenta z vilico, okolica pa mrtvo hladna. XY vojak le vstane, vzame enega od njihovih krožnikov in je dalje. Odklop od človečnosti.

In seveda že sam začetek kako prikažejo ponovno uporabo oblačil...ufff.

 

MIslim, daleč od tega, da bi bil masterpiece, je pa za moje pojme eden boljših filmov kjer se prikazuje vojna. Vsaj od teh novodobnih.

Povezava do prispevka
ArtaX reče pred 4 urami:

MIslim, daleč od tega, da bi bil masterpiece, je pa za moje pojme eden boljših filmov kjer se prikazuje vojna. Vsaj od teh novodobnih.

 

Yep. The war has changed. 

 

 

Pa še tukaj je prelepo prikazano. Bedna vojaška realnost je pa tole:

 

 

 

Zraven si pa lahko tole poješ.

 

 

Povezava do prispevka
fric reče Dne, 31. 10. 2022 at 16:17:

Film ni slab ampak tudi dober ni. Prenekateri prizori so razvlečeni in brez veze film potegnejo na bizarno dolžino 2.30h.

 

To je to. V treh delih sm ga mogu pogledat, enkrat celo zaspal vmes prvo uro. Z neverjetno lahkoto bi lahko (mogla) bit dolžina 90 minut.

Povezava do prispevka

Film ima par res močnih prizorov, sploh tistega na začetku si bom verjetno do konca življenja zapomnil. Prikazana je vsa norost vojne in odklop od realnosti generalov. Res me zanima, če so tudi v realnosti ti generali takšni, ker v skoraj vseh filmih so tako prikazani. Boli njih kurac za življenja in največja briga so jim sveži rogljički.

uredilo bitje Darth_Maul
Povezava do prispevka

Vojake bi moral skrbet zakaj hudiča se sploh nahajajo v tistih jarkih in zakaj hudiča generali pijejo kavico ob rogljičkih in zakaj hudiča niso politiki v jarkih. Ko se bo to zgodilo je vsaka vojna že vnaprej dobljena (politiki ki delajo zdrahe so v jarkih nared za kanonfutr, da se pokoljejo med sabo ker se tako sovražijo, generali niso sposobni za kej druzga kukr za konzumirat rogljičke in pit kavico, vojaki pa ostanejo doma in tam kej produktivnega naredijo za dobrobit in širjenje sloge in prijateljstva med  človeštvom). In potem ni treba vojne. Če je pa tko kot zdej, kjer politiki skregajo folk med sabo in ga napsihirajo, da se gre pobijat, pol pa mamo in bomo vedno mel tko kot je. 

 

 

Povezava do prispevka
Wallux reče Dne, 29. 10. 2022 at 14:24:

Evo pogledu. Film je res dober. Bitke so res hude in ful dobro zgleda. Če ne bi poznal zgodbe iz knjige bi še bolj užival.

Rajš ne, tipo (avtor) je bil poosebljene vsega, kar ne maraš. Ljudje, s katerimi si politično poravnan, so leta 1933 kurili to knjigo na grmadah.

uredilo bitje Combat_Liberalism
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...