ArtaX Objavljeno 4. junij 2024 Share Objavljeno 4. junij 2024 Zgleda je nova Graščina le ugledala dan Sicer je v spletnih trgovinah še ne najdem (razen knjigarna.net) https://knjigarna.net/zora/ 1 Navedek Povezava do prispevka
dreknapalci Objavljeno 4. junij 2024 Share Objavljeno 4. junij 2024 ArtaX reče pred 3 urami: Zgleda je nova Graščina le ugledala dan Sicer je v spletnih trgovinah še ne najdem (razen knjigarna.net) https://knjigarna.net/zora/ Zadnjič so jih imeli na stojnici Na meji nevidnega 👍 2 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 4. junij 2024 Share Objavljeno 4. junij 2024 Jaz sem kar naročil., tnx @ArtaX za info. Če imam že vse prejšnje, potem itak ni kaj razmišljat. Ker če bi zmanjkala zaloga (kar imam občutek, da tudi bo), bi se potem samo sekiral. 1 Navedek Povezava do prispevka
ArtaX Objavljeno 4. junij 2024 Share Objavljeno 4. junij 2024 Jaz čakam, da vidim kaj mi iz lokalne MK javijo. Ponavadi pri njih naročim v trgovino in potem veselo brez poštnine prevzamem. Samo na emki je še nimajo. Če ne bo do jutri odgovora, naročim tudi jaz kar tam 1 Navedek Povezava do prispevka
BuDi Objavljeno 5. junij 2024 Share Objavljeno 5. junij 2024 (urejano) ArtaX reče pred 23 urami: Jaz čakam, da vidim kaj mi iz lokalne MK javijo. Ponavadi pri njih naročim v trgovino in potem veselo brez poštnine prevzamem. Samo na emki je še nimajo. MK je vrgel Graffita iz trgovine (in jim vrnil vso robo, ki so jo imeli na policah). Razlog ni javen, mogoče je kriva neresnost pri dobavi pa zelo slaba kvaliteta izdelkov v zadnjem letu (in neprofesionalni odziv lastnika na pripombe in zavrnitev izdelkov). Pred nedavnim je sicer MK vrgel ven tudi slovensko stripovsko založbo Risar (Blacksad, Largo Winch...), njih zaradi slabe prodaje. 5. junij 2024 uredilo bitje BuDi Navedek Povezava do prispevka
ArtaX Objavljeno 5. junij 2024 Share Objavljeno 5. junij 2024 BuDi reče pred 16 minutami: MK je vrgel Graffita iz trgovine (in jim vrnil vso robo, ki so jo imeli na policah). Razlog ni javen, mogoče je kriva neresnost pri dobavi pa zelo slaba kvaliteta izdelkov v zadnjem letu (in neprofesionalni odziv lastnika na pripombe in zavrnitev izdelkov). Pred nedavnim je sicer MK vrgel ven tudi slovensko stripovsko založbo Risar (Blacksad, Largo Winch...), njih zaradi slabe prodaje. Uuu, nisem vedel. Je bila prodajalka po telefonu precej zmedena, ko je iskala, zdaj mi je jasno zakaj. Pol nimam kaj, bom naročil tudi jaz tam in to je to Navedek Povezava do prispevka
DjJuvan Objavljeno 6. junij 2024 Share Objavljeno 6. junij 2024 BuDi reče pred 14 urami: MK je vrgel Graffita iz trgovine (in jim vrnil vso robo, ki so jo imeli na policah). Razlog ni javen, mogoče je kriva neresnost pri dobavi pa zelo slaba kvaliteta izdelkov v zadnjem letu (in neprofesionalni odziv lastnika na pripombe in zavrnitev izdelkov). Pred nedavnim je sicer MK vrgel ven tudi slovensko stripovsko založbo Risar (Blacksad, Largo Winch...), njih zaradi slabe prodaje. Ampak Jeklenega Alkimista imajo še vedno na policah up to date... Navedek Povezava do prispevka
BuDi Objavljeno 6. junij 2024 Share Objavljeno 6. junij 2024 (urejano) DjJuvan reče pred 2 urama: Ampak Jeklenega Alkimista imajo še vedno na policah up to date... Kot vem nimajo več. Vidno je pa tudi v EMKA, da imajo ta trenutek gor en sam Grafittov (oz. DESK Izola) strip pa še ta z oznako "Ni zaloge". Vem da so jih vrgli ven nekaj pred konvencijo NMN, kar je potrdila njihova potnica, ki je tam prodajala pa zato so imeli tam na voljo en kup "razprodanih zadev" za katere (še) ni bilo ponatisa. Tudi v E'Leclerku so pred nedavnim imeli akcijo vrnjenih in slabših primerkov in na sami založbi so imeli "dan odprtih vrat" kjer so menda zalogo prodajali pod ceno (nisem bil, sem bil pa povabljen). 6. junij 2024 uredilo bitje BuDi Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 8. junij 2024 Share Objavljeno 8. junij 2024 ArtaX reče Dne, 4. 6. 2024 at 18:34: Če ne bo do jutri odgovora, naročim tudi jaz kar tam @ArtaX Si naročil (in mogoče že dobil) ? Jaz sem prejel včeraj. Vse lepo in prav, ampak mi gre pa na k* ker je glossy papir. Ne samo, da to podraži zadevo, načeloma tudi oteži branje (to slednje mi je precej bolj pomembno). Fancy gor al pa dol, mar bi dali mat glossy al pa sploh nič glossy. Če primerjam knjige od prve do zadnje se lepo vidi razlika. Navedek Povezava do prispevka
ArtaX Objavljeno 9. junij 2024 Share Objavljeno 9. junij 2024 @DaCapo ne, nisem še prejel. V bistvu niti maila nisem prejel, da je bilo odposlano. Se pravi, ko bo to mularija prebrala, lahko pričakujem goro prstnih odtisov Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 9. junij 2024 Share Objavljeno 9. junij 2024 @ArtaX: ma knjigarna.net ima že dooolgo časa neko prenovo spletne strani. Tudi jaz nisem dobil maila, da je bilo odposlano (na sami spletni strani pa še zdaj piše "v obdelavi") . Navedek Povezava do prispevka
ArtaX Objavljeno 11. junij 2024 Share Objavljeno 11. junij 2024 @DaCapo Dobil včeraj. Malce moteča tale nekonsistentnost. Že obisk vrtca me je zmotil ampak ajde, tisto je bilo nekaj x. 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 11. junij 2024 Share Objavljeno 11. junij 2024 Je pa Vrtec na obisku (vsaj meni) res zabavno branje. Kratko in sladko. Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 12. junij 2024 Share Objavljeno 12. junij 2024 (urejano) Kmalu dobimo tudi SLO prevod odličniške ZF satire Not all robots! When robots make humans obsolete, does anyone really win? That's the premise of Mark Russell's new comic | SYFY WIRE Povzeto po Vigevageknjige: Navedek V tisku je tudi ZF satira NE VSI ROBOTI. V prevodu Boštjana Gorenca - Pižame, nedavnega prejemnika nagrade Vasje Cerarja, bo izšla konec junija. To bo - po Privzetih nastavitvah Uga Bienvenuja v prevodu sveže Nodierove nagrajenke Jedrt Maležič ter Ogljiku & Siliciju Mathieuja Bableta v prevodu Sovretove in Nodierove nagrajenke Saše Jerele, ki je tik pred razprodajo, že naš tretji risoroman na ZF polički, kar nas res veseli, saj gre za zvrst, ki ima tudi med slovenskimi bralkami in bralci zveste privrženke_ce. Risoroman NE VSI ROBOTI je bil leta 2022 nagrajen tako z Eisnerjevo nagrado kot z nagrado Ringo, enima najvišjih nagrad na področju stripa sploh. 12. junij 2024 uredilo bitje DaCapo 1 Navedek Povezava do prispevka
Spiralmind Objavljeno 12. junij 2024 Share Objavljeno 12. junij 2024 BuDi reče Dne, 6. 6. 2024 at 10:45: Vem da so jih vrgli ven nekaj pred konvencijo NMN, kar je potrdila njihova potnica, ki je tam prodajala pa zato so imeli tam na voljo en kup "razprodanih zadev" za katere (še) ni bilo ponatisa. Meni je še omenila, da naj bi bilo to soboto nekaj na Trubarjevi, knjižni, stripovski(?) sejem? Kdo ve kaj več o tem? Navedek Povezava do prispevka
BuDi Objavljeno 12. junij 2024 Share Objavljeno 12. junij 2024 (urejano) Spiralmind reče pred 11 minutami: Meni je še omenila, da naj bi bilo to soboto nekaj na Trubarjevi, knjižni, stripovski(?) sejem? Kdo ve kaj več o tem? https://www.facebook.com/events/762865899388167 Čeprav je organizator spremenil politiko in ne vabi več vseh založb/zasebnih prodajalcev s področja stripa ampak namesto tega vabi raje prodajalce "starih razglednic" in druge krame, ki plačajo več za stojnico. Zato je tudi preimenoval prireditev iz prvotnega Sejma stripov Grafit prek imena Trubarjev sejem Stripov in knjig do trenutne Trubarjeva pot kulture, kjer so stripi le mali del. Letos bodo prisotni Buča, Didakta, Graffit, Stripburger in zasebni prodajalec Samo Pureber 12. junij 2024 uredilo bitje BuDi 1 Navedek Povezava do prispevka
BuDi Objavljeno 12. junij 2024 Share Objavljeno 12. junij 2024 (urejano) Še ena založba na robu propada, ker je državno koriti prekratko. Navedek OBVESTILO PO PREJEMU ODGOVORA MZK NA PRITOŽBO REZULTATOV RAZPISA JAK RS Minuli petek smo prejeli odgovor Ministrstva za kulturo na našo pritožbo na odločbo JAK RS o sofinanciranju naših izdaj za leto 2024. Založba VigeVageKnjige je na razpisu za 8 sofinanciranih knjig prejela 55.000 eur subvencije, kar pomeni 6875 eur / knjigo. Upoštevajoč visoke cene tiskov smo se dogovorili lahko zgolj, da za isti denar izdamo 7, ne 8 sofinanciranih knjig. V primeru, da na EU razpisu Ustvarjalna Evropa ne bomo uspešni bomo prisiljeni zapreti, s tem taka kulturna politika ne bo rešila ničesar. VigeVageKnjige se bodo v zgodovino slovenskega založništva vpisale kot poskus primera dobre prakse, ki je spodletel, ker je bil sicer smel, a za slovensko kulturno politiko in domet njene domišljije prenaiven. Kaj to pomeni za nas? Na podlagi prejetega odgovora je založba VigeVageKnjige prisiljena pomembno spremeniti svoj knjižni program za leto 2024, V V letu 2024 zaradi znižanih sredstev ne moremo izdati enega slovenskega prevoda, pod vprašajem pa je še ena izdaja, ključno pa je pod vprašajem tudi nekaj pomembnih izdaj za prihodnje leto. Jasno je, da bo založba poslej, če bo preživela, ključno odvisna od evropskega sofinanciranja svojih programov. Anja Zag Golob, glavna urednica Samo povem, da knjižnice odkupijo po tudi po 250 kosov njihovih knjig, kar je za tako založbo zelo veliko in da njihove knjige sploh niso poceni. 12. junij 2024 uredilo bitje BuDi Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 13. junij 2024 Share Objavljeno 13. junij 2024 BuDi reče pred 19 urami: Samo povem, da knjižnice odkupijo po tudi po 250 kosov njihovih knjig, kar je za tako založbo zelo veliko in da njihove knjige sploh niso poceni. Kaj hočeš s tem povedat? Da ne rabijo državnega financiranja, ker lahko itak vsaj 250 kosov svojih dragih knjig prodajo knjižnicam? 1 Navedek Povezava do prispevka
BuDi Objavljeno 13. junij 2024 Share Objavljeno 13. junij 2024 (urejano) Avion reče pred 1 uro: Kaj hočeš s tem povedat? Da ne rabijo državnega financiranja, ker lahko itak vsaj 250 kosov svojih dragih knjig prodajo knjižnicam? Izdaja 500 kosov normalnega prevedenega stripa stane s pravicami, prevodom in barvnim tiskom danes realno med 4-5 jurjev, če čisto vse vpletene plačaš po ceniku. Če delaš res luksuzno izdajo je 6 jurjev na ključ. Če ti delajo pa poznani po nekaj nižjih prijateljskih tarifah (kar v praksi ponavadi delajo) pa je cena primerno nižja. Torej ni normalno izdat letno samo 7 knjig, dobit od države 7 jurjev po vsaki izdani knjigi (kar pomeni da imaš načeloma plus brez da eno samo prodaš posameznikom - za katere načeloma delaš), potem pa ista država še dodatno kupi 250 kosov teh knjig (od skupaj 500 natisnjenih). Ob tem lastnica pravi da je država mačeha in bo imela zaradi "zgolj 7 jurjev nepovratnih sredstev po knjigi" težave plačevat zaposlene in vzdrževat dve trgovini. V bistvu je posel VigeVageKnjige popolnoma nerentabilen in 100% odvisen od države, kar ni ok. Država bi morala biti samo v pomoč pri deficitarnih programih v podjetjih, ki načeloma delajo čisto ok brez države. Omenjena založba pa je po njihovih besedah odvisna od enega samega plačnika - kupci pa so postranski prihodek. 13. junij 2024 uredilo bitje BuDi 3 Navedek Povezava do prispevka
Jake the Mess Objavljeno 13. junij 2024 Share Objavljeno 13. junij 2024 Se pravi si bil v prejšnjem postu samo ironičen? Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 18. julij 2024 Share Objavljeno 18. julij 2024 A je kdo bral ta novi strip Bobri? Jaz sem nekaj časa kolebal, ampak sem ga včeraj vseeno naročil. Upam da bo vreden teh 35 €. Bobri (strip) | Galarna.si Navedek Povezava do prispevka
ArtaX Objavljeno 19. julij 2024 Share Objavljeno 19. julij 2024 @DaCapo sem ga tudi jaz opazoval nekaj časa, ma me stil risanja ne prepriča. Očitno imam že do amena sprano glavo s temi Marvel/DC "risankami" v stripih... 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 19. julij 2024 Share Objavljeno 19. julij 2024 (urejano) @ArtaX ha, jaz sem kolebal ravno zaradi stila. Tudi meni ni najbolj všeč. Sem ali za karikaturo ali popoln realizem, tole je pa nekaj vmes. Določeni liki v bližnjih kadrih mi delujejo celo, kot da bi obraze risal nek "amater". Npr.: Sicer pa si moraš pač zamislit da bereš v VGA mode (ker strip namreč obsega točno 256 strani ) . 19. julij 2024 uredilo bitje DaCapo 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 19. julij 2024 Share Objavljeno 19. julij 2024 (urejano) Pod svobodnim soncem (strip) Ima kdo? Ker nikjer ne najdem kakšnega skena random strani, da bi počekiral stil. Naslovnica mi namreč deluje dokaj bedno. 19. julij 2024 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
catal Objavljeno 21. julij 2024 Share Objavljeno 21. julij 2024 (urejano) Imam zapakiranega še od knjiznega sejma 23, prilepim fotko v naslednjih dneh. Edit 21. julij 2024 uredilo bitje catal 2 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 21. julij 2024 Share Objavljeno 21. julij 2024 (urejano) Bobri - strip, random fotka: Dejansko mi postaja všeč. Je pač en tak artistični stil. 22. julij 2024 uredilo bitje DaCapo 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 21. julij 2024 Share Objavljeno 21. julij 2024 (urejano) Btw, bi kdo imel mango Jekleni Alkimist 6? Ker so mi narobe poslali in imam zdaj dvojno. Šenkam v zameno za stisk roke. 21. julij 2024 uredilo bitje DaCapo 1 Navedek Povezava do prispevka
Levitan Objavljeno 23. julij 2024 Share Objavljeno 23. julij 2024 DaCapo reče Dne, 19. 7. 2024 at 13:21: Pod svobodnim soncem (strip) Ima kdo? Ker nikjer ne najdem kakšnega skena random strani, da bi počekiral stil. Naslovnica mi namreč deluje dokaj bedno. Za 25€ sem pričakoval trde platnice. Risbe so take malo hecne. Je pa kul zadeva za na polico. 1 Navedek Povezava do prispevka
ArtaX Objavljeno 2. avgust 2024 Share Objavljeno 2. avgust 2024 @DaCapo kakšna je končna ocena Bobrov? Je za na polico? Me srbijo prsti, ker mi FB skos meče pod nos Bobre in Pod Svobodnim Soncem Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 2. avgust 2024 Share Objavljeno 2. avgust 2024 jaz sem pogledal malo slike bobrov in mi art res ni vsec pa ne spomnim se ce je v knjigi tud tolk leseno pisanje 1 Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.