GTA Objavljeno 26. november 2024 Share Objavljeno 26. november 2024 https://www.amazon.fr/gp/product/B0CSTC2RDW Tule je S24 256GB za 679e. IMO kr deal. Navedek Povezava do prispevka
GrimReaper Objavljeno 26. november 2024 Share Objavljeno 26. november 2024 (urejano) Jaz bom raje vzel tega, 625€ ter Snapdragon: https://www.aliexpress.com/item/1005006576906717.html Če bi delala koda za 80€, je pa samo 545€. 26. november 2024 uredilo bitje GrimReaper Navedek Povezava do prispevka
GTA Objavljeno 26. november 2024 Share Objavljeno 26. november 2024 GrimReaper reče pred 43 minutami: Jaz bom raje vzel tega, 625€ ter Snapdragon: https://www.aliexpress.com/item/1005006576906717.html Če bi delala koda za 80€, je pa samo 545€. Za 550 bi bil pa res lep deal. Sem ga na koncu raje vzel na Amazonu, garancija/support sta le boljsa, ce gre slucajno kaj south. Navedek Povezava do prispevka
MorskaGlista Objavljeno 29. november 2024 Share Objavljeno 29. november 2024 (urejano) GTA reče Dne, 26. 11. 2024 at 18:34: Za 550 bi bil pa res lep deal. Sem ga na koncu raje vzel na Amazonu, garancija/support sta le boljsa, ce gre slucajno kaj south. Jaz sem kupil pred časom na Amazonu Pixla 6 in ko mi je po 1 mesecu šel zaslon (tovarniška napaka), ni hotel noben niti slišati. S Kitajci pa sem imel do zdej super izkušnje, ali so stvar menjali ali pa refundali. Tako, da ni za se zanašati na Amazon (no edino tisti mesec return policya ti pa res pride prav). 29. november 2024 uredilo bitje MorskaGlista Navedek Povezava do prispevka
bainit Objavljeno 16. december 2024 Share Objavljeno 16. december 2024 Vodokotlič reče Dne, 19. 11. 2024 at 11:15: Pri telefon jih je tko da mora biti zadnji UFS. Vse ostalo je brez veze. DaMachk reče Dne, 19. 11. 2024 at 11:31: QFT. Madona kak se pa to pozna... nic ti ne nuca hiter procesor, ce pol bremza pa instalira updejte 5 min pixli imajo vsi 3.1, kuk je to deal breaker? iščem sicer kakšen relativno poceni fon, ki ima čimdlje posodobitve androida. pixel 8a? kuk varni so tisti z bolhe, če gre kaj narobe? Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 17. december 2024 Share Objavljeno 17. december 2024 bainit reče pred 11 urami: pixli imajo vsi 3.1, kuk je to deal breaker? Boljse je kot 2.2 al pa celo brez UFS Trenutno mam 4.0 pa ne grem vec nazaj na nizje Navedek Povezava do prispevka
bainit Objavljeno 17. december 2024 Share Objavljeno 17. december 2024 DaMachk reče pred 9 urami: Boljse je kot 2.2 al pa celo brez UFS Trenutno mam 4.0 pa ne grem vec nazaj na nizje ker telefon pa maš? a lahko kaj priporočaš glede unega zgoraj? alpa če veš, kako je s temi z bolhe? Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 17. december 2024 Share Objavljeno 17. december 2024 @bainit Xiaomi 13 mam Nimam izkusenj s pixli... odkar jih ne dela vec HTC me googlovi foni ne zanimajo najbolj To so pa teoreticne brzine 1 Navedek Povezava do prispevka
bainit Objavljeno 17. december 2024 Share Objavljeno 17. december 2024 DaMachk reče pred 1 uro: @bainit Xiaomi 13 mam Nimam izkusenj s pixli... odkar jih ne dela vec HTC me googlovi foni ne zanimajo najbolj 5-7 let imajo update (vsaj secutity) za fonije, zato me zanimajo. zadnja serija še celo 7 let novih droidov (sam itak ni nič res novega) Navedek Povezava do prispevka
GrimReaper Objavljeno 18. december 2024 Share Objavljeno 18. december 2024 (urejano) Jaz sem potem dobil S23 256GB za samo 311€ na eBay. Boljši buy kot S24 256GB China za 640€. Še screen battery lifa mi je dal, celih 97%. Bom potem doma potestiral še z AccuBattery. Drugače mi je pri rabljenih največja bojazen ohranjenost ekrana in baterije. Ampak ta je imel gor zaščitno steklo. Ker Zenfone 8 sem dobil s kar globokimi praskami ter popolnoma brez oleofobičnega premaza. Tak telefon je zame neuporaben, ker se pozna vsak prstni odtis. Baterija pa tudi samo 2700 od 4000 mAh. Ampak še uporabna, ker ta telefon ima že iz prve kar veliko baterijo. 13:00 sem imel 80%, zdaj ob 21:15 ima še 57%. Za 12 ur kar je, za 24 pa težko. Drugače sem celo že zmagal avkcijo za 427€ 13.10.2024, ampak sem že malo prej kupil Xiaomi 13 pri katerem mi sprva ni odgovarjala velikost, ampak sedaj ko imam praktično enako velikega Xenfone 8, mislim da bi bil povsem OK. Komot bi lahko kupil tudi novega Pixel 8 za malo čez 500€, bidal sem max 500€, šel je za 505€. Pa dober buy je bila tudi nova tablica Samsung S9 5G 128GB za 493€. Ampak seveda brez garancije, ki je niti ne rabim, ker nimam izkušenj da bi tablice in mobiteli crkovali. Edino dokler ni prišla do SLO, nisem vedel da bo še carina, ker je bila iz Izraela. Tako da 630€. Ampak nove so nekje 800-900€, 256GB še 50€ dražja. Jaz tudi gledam zadnje čase ta UFS, prej sploh nisem vedel za to. in sicer ima še en zanimiv manjši telefon Motorola Edge 50 Neo UFS 2.2. Pa Pixli 8/8a in Samsung S23 128GB imajo UFS 3.1. Tako da bo treba še počakati na proper mid-range majhen telefon. Zaenkrat je bolje rabljen flagship. 18. december 2024 uredilo bitje GrimReaper Navedek Povezava do prispevka
bainit Objavljeno 19. december 2024 Share Objavljeno 19. december 2024 pixli 8/8a imajo tudi 7 let podpore za nove droide Navedek Povezava do prispevka
tomzzi Objavljeno 27. december 2024 Share Objavljeno 27. december 2024 Kupujem nov telefon. Trenutno imam Xiaomi 12T. Telefon sicer dela še vedno ok in je super odziven. Je pa zadnje čase baterija problem saj se pod 55-50 izredno hitro prazni. Ker mi zdaj poteče vezava sem se odločil za nakup novega. Nimam pa pojma kaj vzeti. Prva dva ki mi padeta na misel sta S24+ in Xiaomi 14. Kaj bi vzeli od teh dveh? Ne rabim neke ultra modele. Xiaomi 14 izgleda dober telefon pa spet imam pomisleke glede baterije. Pa določeni imajo probleme s kamero in rosenjem stekla? Spet po drugi strani pa je S24+ dober paket kot celota a baje nima najboljše kamere? Sploh nočne fotke? Je še kaj v tem rangu dobrega? Navedek Povezava do prispevka
MorskaGlista Objavljeno 27. december 2024 Share Objavljeno 27. december 2024 @tomzzi Z rosenjem stekla so bili problemi na 13T in 13T Pro pa še to zelo poredko. Jaz imam 13T Pro pa nimam teh problemov, ga pa uporabljam tudi na snegu in dežju. Če bi jaz imel 12T bi mu zdaj naložil nek custom ROM zaradi podpore in updatov in menjal bi baterijo. Če mene vprašaš je škoda denarja za menjavo telefona, ker je v zadnjem času tako majhen napredek pri novih modelih, da je škoda denarja. Boš zapravil 700+€, en dan ti bo zanimivo, potem boš pa ugotovil, da imaš v bistvu isto napravo, kot si jo imel prej. Navedek Povezava do prispevka
tomzzi Objavljeno 27. december 2024 Share Objavljeno 27. december 2024 Podpora za custom ROM je slaba oziroma je verjetno ni za 12T zaradi čipa. Saj po eni strani pa morda res ne bi velik pridobil. No vseeno pa me moti še ena stvar pri 12T. Sicer ne tako pomembna pa vseeno. Rahel blur na fotografijah ob robovih. To je znana napaka tega modela. Kolikor vem se je rosila oziroma dela meglica prav na lečah fotoaparata Xiaomi 14. Baje je bilo ogromno primerov. Ampak naj bi to odpravili se mi zdi. Po tvojem ni vredno menjat? Drži me, da bi šel nazaj na Samsung in na njihov OneUi. Xiaomi ima sicer dober software a se mi zdi, da je Samsungov bolj spoliran. Navedek Povezava do prispevka
MorskaGlista Objavljeno 27. december 2024 Share Objavljeno 27. december 2024 tomzzi reče pred 1 uro: Točno ja, navaden 12T ima Dimensity in ni custom ROMov. Jaz bi ga vseeno obdržal vsaj, dokler je podpora, menjava baterije je itak poceni. Doma imamo Xiaomi 9T Pro, 12T Pro, 13T Pro in 14 pa ti povem, da mi je še najljubši 9T Pro zaradi ekrana brez selfie kamere, kvalitete izdelave in velikosti. Tudi fotografije sploh niso tako slabe. Če ne bi imel samo 64GB placa bi ga še zmeraj uporabljali. V flagshipih za jurja in več ne vidim smisla, zmorejo glih enako, kot en midranger za 500€. Še najbolj pomembno je, koliko časa imaš update pa security patche. Navedek Povezava do prispevka
tomzzi Objavljeno 29. december 2024 Share Objavljeno 29. december 2024 Morda pa res. Me pa še vedno moti recimo rahel blur na fotkah ob robovih. Da je dokaj velik in pa nobenega ip ratinga. Sicer tudi S24+ ni majhen a lepše sede v roko. Bom verjetno počakal na HyperOs 2 ali na Xiaomi 15. Bom videl. Baterijo pa itak znam tudi sam zamenjati če je treba. Samo, da je original. Navedek Povezava do prispevka
MorskaGlista Objavljeno 29. december 2024 Share Objavljeno 29. december 2024 (urejano) tomzzi reče pred 3 urami: Morda pa res. Me pa še vedno moti recimo rahel blur na fotkah ob robovih. Da je dokaj velik in pa nobenega ip ratinga. Zamegljeni robovi so problem pri vseh kamerah na novejših telefonih zaradi velikosti senzorjev. Predvsem glavna kamera ima zaradi tega omejeno globino ostrenja, kar pomeni, da bodo vse fotografije, ki bodo narejene bliže kot z določene razdalje, imele zamegljene robove. To je čisto fizično pogojeno. Z glavno kamero je zato treba fotografirati bolj od daleč, da bo celotna fotografija ostra. Kar se tiče HyperOS 2 ti lahko povem (ga imam ker sem beta tester), da je, vsaj na mojem 13T pro z Dimensity 9200+ zelo slabo optimizirana baterija v določenih scenarijih. Recimo fotografiram lahko brez problema tudi 700+ slik pa bom še vedno po 8 urah na 60% baterije, browsanje pa kar konkretno hitro izrabi baterijo. Ni neke logike, da bi ugotovil, zakaj se v določenih primerih hitro prazni, meni deluje še zelo neoptimiziran sistem. Je pa sistem dosti bolj smooth, appi se hitro odpirajo, vse je lepše, animacije bolj tekoče. Ampak pod črto nič konkretno izboljšanega. Vse top featurje pri Xiaomi že od zmeraj dobijo Kitajski ROMi, EU so večinoma samo popravki, performance in grafične izboljšave. Recimo, primerjava porabe baterije v določenem obdobju, čisto nelogično, koliko Chrome žre baterije 29. december 2024 uredilo bitje MorskaGlista Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Adriano Objavljeno 1. januar 2025 Share Objavljeno 1. januar 2025 Na srečo je telefon samo en momci, in namreč je to iphone. 2 Navedek Povezava do prispevka
MorskaGlista Objavljeno 1. januar 2025 Share Objavljeno 1. januar 2025 (urejano) Hvala, sem ga imel in mi je po 1 mesecu nastal tak battery drain, da se mi je spraznili v 2 urah. Noben ni znal rešit, ne uradni servis v Sloveniji ne v Italiji, obojni so rekli, da je vse top in da diagnostika ne kaže napak. Sumil sem sicer neko napako na motherbosrdu. Podpora ko šus res. 1. januar 2025 uredilo bitje MorskaGlista Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Adriano Objavljeno 2. januar 2025 Share Objavljeno 2. januar 2025 Ne bi vedo, meni vse dela ko šus že 7 let pri trenutnem Navedek Povezava do prispevka
tomzzi Objavljeno 9. januar 2025 Share Objavljeno 9. januar 2025 (urejano) @MorskaGlista Sem se zaenkrat odločil, da ne menjam. Stanje z baterijo se je malo izboljšalo. Drugače telefon dela tekoče kot, da sem ga včeraj kupil. Itak če bi hotel bi menjal baterijo sam. Vidim pa, da si beta tester za HyperOs 2. Se pravi ni neke revolucije? Pri Xiaomi me moti edino, da je za EU bolj oskubljen software pa, da niso ravno hitri s popravki. Za povrh pa še kaj poslabšajo in ne izboljšajo z novimi update-i. Ampak nič tako kritičnega, da bi motilo preveč. Edin kar me je pritegnilo k Xiaomi 14 je dobra kamera in pa manjši telefon saj nisem nek "fan" večjih telefonov. Manjši kot je boljše je. @Adriano iPhone me pa nikol ni zanimal in me tudi nikoli ne bo. Ne hvala. Raje ostanem na androidu. 9. januar 2025 uredilo bitje tomzzi Navedek Povezava do prispevka
MorskaGlista Objavljeno 9. januar 2025 Share Objavljeno 9. januar 2025 @tomzzi Xiaomi 14 je res dobra naprava, tudi zelo kvalitetno narejen. Jaz bi si, če ne bi imel v svojem 13T pro Dimensity SOC, takoj flashal Xiaomi EU rom, ki bazira na Kitajskem ROMu. Drugače pa, ja, Xiaomi so taki rahlo dolgočasni (zadnje čase niti ne več), nič revolucionarni ampak jaz nimam z njimi res nobenih problemov. Delajo, kot se spodobi. Navedek Povezava do prispevka
Bocimir Objavljeno danes ob 10:58 Share Objavljeno danes ob 10:58 Na GSMArena so že dodali SI/C tehnologijo baterij pri iskalniku, tako da vidite next-gen telefone tu spodaj: https://www.gsmarena.com/results.php3?chkSiCBattery=selected Poco X7 pro zgleda res nor p/p Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.