Skoči na vsebino

Tema o e-mobilnosti

Priporočeni prispevki

Jaz sem resno začel razmisljat tudino EV in kar osnovni model 3 rwd predvsem ker:

- ima za moj način uporabe pravi domet + superchargerji so direktno na moji long range destinaciji (v grazu direkt na shopping centru, pol mal naprej v Mariboru ob AC).

- vsaj ene pol cenejša vožnja računam da bi bila.

- ni treba pazit kolko polniš ker ma uno manj občutljivo baterijo in nima veze ce si pogosto na 100%

- baje je osnovni zvočni sistem povsem proper. 

- ma več dosega pri 130kmh kot dosti avtov z bistveno večjo batko. Pač huda aerodinamika + ostalo.

- s 6 sekundami do stotke bi bil za dobro sekudno hitrejši od Kočevca na semaforju.

- kljub dodatku zaradi carin je sedaj kovinska siva barva cenejse doplacilo in je samo 800 eur dražja od obdobja pred carinami ce vzameš to barvo

ampak:
vseeno mi bo malo kislo če potem pocenijo LR verzijo ki bi padla pod 45k eur in tako tudi imela 6500 subvencije. Tisto bi me res bolelo. vedno ko bi videl svoj avto bi pomislil da bi lahko fural LR z davkoplačevalskom bonusom 6500eur. :D 
- mogu bi se pozanimat po forumih, če se še pojavlja težava/so jo rešili pri nekaterih avtih, da volan in ostalo vibrira pri hitrostih okoli 100-120kmh al nekaj podobnega. 

Povezava do prispevka

- batke ne filaj do 100 ce ne rabis

- zvok je super

- prides isto dalec k 80kwh+ kombajni

- pod 20% se bos redko vozu, ker je skesno gledat če bo zmankal, od 20 do 80% je tud optimalno hitro polnenje na superchargerjih

- leti cez glavo dost za daily, js ga furam na "chill mode" 95% cajta

- cez noc rabis met moznost filanja, magari na vtičnco od toasterja, sploh pozimi

- pripravi se na rape pri zavarovanju

- na prodajno ceno dodaj +1000e za "pripravo vozila" + ene 500e za AC polnilnico, če rabiš

- na lokalnih cestah je radar neuporaben

registriri se na tesli, pa dej request za testno, pa ga bos dobu za probat takoj, probi oba, long range in rwd...

ce 99% vozenj opravis pod 350km, ne bos obcutil nobenga "range anxiety"

image.thumb.png.c9afa78e49c352594435901e1b378629.png

Povezava do prispevka

js mam max bonus/popust pri savi, jurja je blo lani, letos bo vsaj par stotakov drazje (ker so vsi podrazili...), dodatek placujem za "eksoticno vozilo" + dodatno postavko imajo, ce mas na hisno polnilnico priklopljen avto pa pride do el. udara/strele, pa kaj sfuka na avtu ... 

z 0 popusti in brez bonusa je osnovno+ao plus cca 1200e, kasko s pol procenta odbitne pa se dodatno 1800e :D

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...