Skoči na vsebino

Gothic II


Deadguy

Priporočeni prispevki

Izšel je mod za gothic 2 noč krokarja in sicer Chronicles of Myrtana

https://www.moddb.com/mods/the-chronicles-of-myrtana

 

Google translate mi pravi da Poljakom prihaja kar med igranjem, bo kdo probal? 

Zgodba naj bi bila lore friendly, dogaja se nekaj let pred enko, sam sem igral kakih 30 min in že naletel na enega novice-a, ki je v enki magician, skupi sva plonkala spell srolle in uspavala starega magiciana. Bom posvetil več časa ko bo dopust! 

 

edit: mod sem usposobil prek steama, tam vse poteka avtomatsko

 

uredilo bitje Deadguy
Povezava do prispevka

Če sem lahko igral Die Nacht des Raben v švabščini, preden smo dobili angleško verzijo NotR-ja, lahko tudi v poljščini. Še lažje bo. Ko sem probal brat originalnega Witcherja v poljščini sem razumel vsako peto besedo :D

 

Ob priliki bo za probat že zato, ker je Gothic. Moj prvi pravi rpg in forever my favourite :)

 

Povezava do prispevka

Sem igral kako uro, za probo. Ja no, je G2 feeling, čeprav je weird, da ma vsak tretji npc faco nameless herota. :rofl:

 

Par opazk na hitro:

- že original G2 teče za en drek na modernih sistemih, tole se pa zdi še slabše

- mal so tečni s temi avtomatskimi teleporti - sem hotel raziskat in izropat vas, preden bi nadaljeval s questom, pa me je vedno teleportiralo na sredino mesta, če sem zašel predaleč stran. Hopefully je ta varuška samo na začetku, drugače bo mal tečno.

 

Bom definitivno investiral nekaj več časa v špil, ko bom pri volji.

 

EDIT: Po inštalaciji DX11 textur, je zadeva nehala ribat v 3pm tko da priporočam. je tudi uradno podprto.

 

uredilo bitje TrippinBalls
Povezava do prispevka

takoj ko sem uletel v vas, preden bi mogu do brata it.

 

danes igram naprej, mam 7 ur v špilu. se mi zdi, da so monsterji precej težji kot pri vanilla G2 pa več jih je (se mi zdi). nekaj je takih, ki jih izprašiš takoj, potem je pa tak skok v težavnosti, da človek konkretno švica.

trenutno sem rahlo stuck, ker se bil predolgo broke in sem očitno keš porabil narobe tako da zdaj nimam neke pametne opreme s kateri bi lahko nadaljeval brez, da je 80% šansa, da crknem :D

 

mal mi gre na k ta randomizacija chestov, ko reloadaš save. vsakič je drugače in lockpicki se lomijo kot po maslu. :D

 

pa krvavo rabim spremenit kontrole, tale G1 način držanja miške in in pristikanja WASD med fajtom je tako lesen, da se sploh ne da dobro pretepat. ne najdem pa kake pametne teme okrog tega... :(

 

EDIT: sej ne da sm šele po vseh teh urah dojel, da je opcija spremenijanja kontrol, samo ne pod controls ampak pod game. :confused:

 

uredilo bitje TrippinBalls
Povezava do prispevka

Jaz sem padel noter in sem obsedeno igral. Trenutno sem v chapter 5 in sem že skoraj lvl 50. Dobil sem občutek, da rata rahlo preveč cheesa v glavni štoriji in da je vse skupaj malo po nepotrebnem razvlečeno, ker že pri lvl ~35 razvaljivaš vse kar pade pod roko.

 

Špil je sicer odličen, popolnoma worthy game overhaul. Screenov pa nimam, ker Fraps for some reason ne paše skupaj s tem špilom oz. začne vse skupaj konkretno ribat, če mi Fraps lavfa. Žal.

Povezava do prispevka

Najprej sem joinal araxosu, pa sem potem rerolal na novo, ker je magija tako underwhelming oz. se mi ne da krvi scat prvih 50 ur. Drugo rundo sem se joinal guardom. Bom dal od tu naprej v spoilerje, da komu kaj ne pokvarim.

Spoiler

hitim zaključevat zgodbo z guard cehom, da se potem lahko pridružim novemu, ki ti je ponujen v zgodbi kasneje. trenutno nisem prepričan, če je invazija orkov povezana z guard cehom ali je to čist ločena nit in zato ne upam rečt roderichu čao miki in se pridružit novemu cehu.

 

Povezava do prispevka
Spoiler

nisem kaj dosti bounty huntal, ker sem prepozno - ko sem začel počasi že rushat vse skupaj počekiral notice board in videl vse te wanted posterje. če je za morilko mišljen Widow, potem se mi zdi da sem jo okloftal zjutraj (ko vsi še spijo, ma je že svetlo) v astrologovi bajti. sem jo pa čist po naklučju odkril, ko sem ostale stvari delal. je izpadlo mal creepy da nekdo stoji pred postlo pa gleda modela spat. šele ko me je napadla mi je vkloplo. :D

Novica pa nisem uspel najt.

 

tako, danes končal špil. epilog mi je všeč, še enkrat pa ponavljam, da se mi je špil začel vlečt...

 

Spoiler

in ko sm že mislu, da je chapter 5 konec... nope. 6 jih je.

 :D

 

edino, kar bi špilu štel v slabo je, da na račun dolžine zgodbe začnejo it misije precej na kurac. recimo primer, ko moraš pobit 4 nesrečnike, najprej dobiš misijo za dva, potem moraš nazaj v mesto da dobiš order še za naslednja dva. tega letanja se nabere konkretno veliko in začne it na kurac. tudi fast travel sistem, kljub temu, da ti ponuja opcijo čolnov na obalah, mestnih karavan in teleportacijskih stonov.... pusti človeka hladnega. imo, so teleportacijske kamne zafukali, ker se lahko teleportiraš med teleportacijskimi lokacijami, samo če stojiš na eni izmed njih. tudi to doprinese do tega, da je letanja še pa još, ker pač v večini primerov ne ostane drugega kot peš honda.

 

game crashov sem imel kar nekaj. tudi parkrat je stvar šla snafu, ko sem shranjeval in sem moral it na prejšni save. tudi v samem gameplayu ma špil še vseeno vse te random glitche prisotne v gothic špilih (ostaneš stuck v dialogu čeprav nisi, model se odloči da bo tekel v neskončnost in ga ne boš ustavil, res terrible pathing monsterjev in followerjev...)

 

all in all, solid game overhaul popolnoma worthy Gothic duha. priporočam vsakemu.

uredilo bitje TrippinBalls
Povezava do prispevka

Hvala, sem naletel na isti prizor ko sem si ponoči sposojal stvari za nedoločen čas

 

edit: glede teleportov, je razloženo, če si mag, se boš portal kjer ti bo pasalo, neuki rabjo pomoč 'lokacij'

 

kar se crashov in pathinga tiče je to Gothic problem, vedno sem igral z ene petimi sejvi na par minut

uredilo bitje Deadguy
Povezava do prispevka

najljubši line mi je: čega ti tu szukas?

 

Kako veš da je špil dober? Zame je to takrat, ko si žalosten, da ga je konc. Obenem sem pa vesel, da lahko kej real life probam spet, nisem tako gikal od svojih lineage 2 časov, hvala adanosu da žena ni dobla dopusta in da je hči v vrtcu

 

uredilo bitje Deadguy
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...