╭∩╮ osis Objavljeno 10. oktober 2022 Share Objavljeno 10. oktober 2022 Ker tu v LJ, nimam proper opreme za res dobro nabrusit nože. Kam priporočate, da se jih nese nabrusit? Navedek Povezava do prispevka
kalasnikov Objavljeno 10. oktober 2022 Share Objavljeno 10. oktober 2022 Oster rob? Navedek Povezava do prispevka
Kakarotto Objavljeno 11. oktober 2022 Share Objavljeno 11. oktober 2022 (urejano) osis reče Dne, 10. 10. 2022 at 9:12: Ker tu v LJ, nimam proper opreme za res dobro nabrusit nože. Kam priporočate, da se jih nese nabrusit? OsterRob. Sicer še nisem nesel sam in imam kar nekaj kuponov, ki sem jih dobil zraven nožev a bi naj res proper naredili. Zaenkrat meni odlično uspeva držati ostrino sicer le s poliranjem na usnju ali v skrajnem primeru prej še s 6000 grit kamnom na kvalitetnih nožih. Dragih prvič ne mislim sam na hard na novo brusiti in ustvarjati nov profil, ker mi še vedno uspe narediti kako praskico tam, kjer si tega ne želim in bodo prvo pravo brušenje dobili pri ostrem robu. Santoku, ki je bil kupljen prvi bo po treh letih uporabe morda prvi na vrsti za to kmalu. 11. oktober 2022 uredilo bitje Kakarotto 1 Navedek Povezava do prispevka
jlpktnst Objavljeno 15. oktober 2022 Share Objavljeno 15. oktober 2022 (urejano) Kakarotto reče Dne, 27. 9. 2022 at 17:32: Pa res vsi uporabljajo japonske nože? Res, al je to tako bolj for show, sicer pa prisegajo bolj na visokvalitetne nože z nerjavečega jekla nemškega porekla z okrožja Solingen in antibakterijskimi ročaji oziroma takimi, ki jih je res lahko očistiti in tudi nabrusiti? Sigurno pa ne uporablja Štefelin teh, ki so tam promovirani. To je pa gotovo. Meni je uspel ujagat en Wusthoff nož, kar solidna roba. Ubistvu si zdej želim še kakega. Tule je pa itak smeh ko gre debata o nekih insane japonskih nožih za par 100€. Sej maš več stopenj tega. Mogoče bi bila zanimiva debata kaj so recimo dobri budget noži za povprečnega janeza. 15. oktober 2022 uredilo bitje jlpktnst Navedek Povezava do prispevka
Undead Objavljeno 15. oktober 2022 Avtor Share Objavljeno 15. oktober 2022 Kakarotto reče Dne, 27. 9. 2022 at 18:32: Pa res vsi uporabljajo japonske nože? Res, al je to tako bolj for show, sicer pa prisegajo bolj na visokvalitetne nože z nerjavečega jekla nemškega porekla z okrožja Solingen in antibakterijskimi ročaji oziroma takimi, ki jih je res lahko očistiti in tudi nabrusiti? Sigurno pa ne uporablja Štefelin teh, ki so tam promovirani. To je pa gotovo. Dobiš tudi japonske nože z materiali, ki jih naštevaš. Tudi cenovne razrede imaš različne. Od 100 pa do 3000 eur na nož. Jaz delam v profi kuhinji in imam namenske nože posebej za meso, ribo, zelenjavo itd. Doma ti seveda ne pride to v poštev. 1 mali nožek, chefs knife 21 cm za vse ostalo pa nož za krompir lupit pa za kruh, drugega ne rabiš. 2 Navedek Povezava do prispevka
Kakarotto Objavljeno 16. oktober 2022 Share Objavljeno 16. oktober 2022 (urejano) jlpktnst reče pred 22 urami: jlpktnst reče pred 22 urami: Meni je uspel ujagat en Wusthoff nož, kar solidna roba. Ubistvu si zdej želim še kakega. Tule je pa itak smeh ko gre debata o nekih insane japonskih nožih za par 100€. Sej maš več stopenj tega. Mogoče bi bila zanimiva debata kaj so recimo dobri budget noži za povprečnega janeza. Točno to se meni poraja po glavi, ko to berem. Da ne bo pomote, prrd leti, ko je mene zagrabila mrzlica nožev sem bil podoben. Nabavil marsikaj kar mi sedaj ne leži in navadil sem se, da več denarja sploh pri nožih ne pomeni whoah boljše izkušnje pri rezanju. Tisti res dragi so nenazadnje dragi zaradi estetike in umetniške vrednosti, niti slučajno pa ne zaradi funkcionalne vrednosti. Imam pa recimo izpred desetih let enega Domy 21 cm chef skreta, ki je stam mislim da 7 eur. Uporabil sem ga recimo tudi za sekanje robov parketa s kladivom. Ker je mehak ni počil in sem se ga lotil brusiti s kamni ko sem se učil brusiti, ker tega pac ni bilo škoda in ga že leta nisem uporabljal. Ugotovil sem, da je super easy za nabrusiti da brije, popravil sem vse nepravilnosti na rezilu in skorajda vse udrtine na hrbtišču, ki sem jih naredil s kladivom in ugotovil, da je super fin za rezanje, ko je res proper nabrusen. Zdaj je poj popotniški nož za kako kampiranje ali ce grem kam pomagat za kak piknik. Ja, se tudi skrha hitro, ker je res mehak, a ga do britja nabrusim v dveh minutah. Imam Wüsthofa, poskusil kar nekaj Zwillinga, imam japanezerje pa sem ugotovil, da mi je skoraj najpomembneje da ima nož zame dober ročaj, ki mora biti zahodnjaški, medtem ko mi japonski ročaji nikakor ne sedejo. Ne ovalni ne octagonski, ker enostavno nimam filinga in preciznosti kaj delam. Še posebej ne, če je še majhen ročaj in so vsi petty nozki potem zame neupprabni, razen wüsthof, zwilling ali pa sanelli. Potem mi je pomembno da je celo rezilo brušeno, ne da ima "varno" peto, ker potem mi je suffer brusiti na kamne. Undead reče pred 19 urami: Dobiš tudi japonske nože z materiali, ki jih naštevaš. Tudi cenovne razrede imaš različne. Od 100 pa do 3000 eur na nož. Jaz delam v profi kuhinji in imam namenske nože posebej za meso, ribo, zelenjavo itd. Doma ti seveda ne pride to v poštev. 1 mali nožek, chefs knife 21 cm za vse ostalo pa nož za krompir lupit pa za kruh, drugega ne rabiš. Da, definitivno se jih dobi tudi japonske in z vsakojakim jeklom, a kot sem tu dobil občutek to ni zanimalo spraševalce in je tak odgovor potem lahko zavajajoč. Dobiš pa tudi za pod 100 eur nože z vg10 in z zelo dobro funkcionalnostjo. Recimo Tojiro DP na amazonu. Vseeno mene kar zaboli, ko kupijo tak nož potem takšni, ki za njega niso pripravljeni skrbeti kot se zagre in jim ga definitivno nebi priporočal. Pa definitivno dober nasvet je max 21 cm dolg nož za domačo uporabo. Se mi zdi, da 24 je res preveč kojnski za domače pulte. 16. oktober 2022 uredilo bitje Kakarotto Navedek Povezava do prispevka
Kastor Objavljeno 4. november 2022 Share Objavljeno 4. november 2022 Pismo a ima kdo nasvet kak budget nož vzet, skrbel zanjga baš neki ne bom, razen občasnega brušenja. Ne bi zdaj rad, da se mi življenje vrti okrog tega noža, ne bi pa rad vsakič ko hočem kaj odrezat, spremenil odrezano v kašo Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 4. november 2022 Share Objavljeno 4. november 2022 Kastor reče pred 3 minutami: Pismo a ima kdo nasvet kak budget nož vzet, skrbel zanjga baš neki ne bom, razen občasnega brušenja. Ne bi zdaj rad, da se mi življenje vrti okrog tega noža, ne bi pa rad vsakič ko hočem kaj odrezat, spremenil odrezano v kašo Če so dobri za mesarje, bodo tudi zate Prvega sem dobil od mesarja, ki ga je blo samo še pol, ker jih tako zbrusijo sčasoma in potem menjajo za novega... pa je odlično delal še naprej. https://www.agro-clair.si/kategorija/mesarska-oprema/nozi-swibo-dick-in-ostrilci/nozi-swibo/ Navedek Povezava do prispevka
TitanG Objavljeno 4. november 2022 Share Objavljeno 4. november 2022 swibo je p/p in uporabnost verjetno skoraj najbolje kar dobiš, se strinjam 1 Navedek Povezava do prispevka
The Mothership Objavljeno 4. november 2022 Share Objavljeno 4. november 2022 Kastor reče pred 3 urami: Pismo a ima kdo nasvet kak budget nož vzet, skrbel zanjga baš neki ne bom, razen občasnega brušenja. Ne bi zdaj rad, da se mi življenje vrti okrog tega noža, ne bi pa rad vsakič ko hočem kaj odrezat, spremenil odrezano v kašo Jaz imam neke ikea nože, ki sem jih kupil kot začasno rešitev, preden si ne nabavim "tapravih". Uglavnem, lepo pašejo v roko, rezilo je praktične širine za kuhinjske posle, ker so budget, jih nimam zaklenjenih v trezorju namočenih v posebno mast, edino skrhajo se hitro. 1 1 Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.