Skoči na vsebino

Euro/American Truck Simulator 2


Priporočeni prispevki

@planetarium ne, tole so vanilla screenshoti, nimam nobenih modov naloženih. Je pa vsak novejši dlc videti bolje od prejšnjega, in se mi zdi, da je ravno pri Montani to bolj očitno kot običajno. Pa ne toliko zaradi boljše grafike, ampak je vse videti bolj »polno«, ob cesti je mnogo več objektov in razne »krame« :) , tako, da okolica deluje bolj življenjsko in manj sterilno.

Sicer je že nekaj časa, odkar sem bil nazadnje v base game državah, Kaliforniji, Arizoni in Nevadi (zadnje čase sem se bolj potikal po Evropi , še posebej, ker je razširitev Iberija prinesla ogromno cest za yellow paintat :P ), ampak saj ni toliko slabše vse, kolikor se spomnim. Pa veliko je tudi že posodobljeneega. Vidim, da je skoraj celotna severna Kalifornija posodobljena (samo se tam še nisem vozil), pa tudi Las Vegas je bil prefarban, puščave pa itak kul zgledajo :) .

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...

Od danes pa do 25. septembra ETS2 gosti nov dogodek, Destination Hannover, v katerem je treba na sejmišče v Hanovru v pričakovanju sejma komercialnih in gospodarskih vozil IAA Transportation tja pripeljati razstavno robo. Vožnje morajo biti dolge vsaj 200 kilometrov, opraviti pa jih je potrebno sedem. Mora pa biti vsaj ena od njih iz tovarne prikolic Krone, od tam moraš na sejmišče pripeljati novo prikolico. Če opraviš vse, dobiš tri steam inventory kozmetične dodatke za rabo v igri, plus seveda achievement na portalu World of Trucks. Prikolica (heh :) ) tukaj:

 

 

 

Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...

Danes Euro Truck Simulator 2 praznuje deseti rojstni dan! :sorcerer::fun:

 

Kakopak so pri SCS pripravili event, ker pa je treba opraviti samo eno World of Trucks furo in za nagradico dobiš en nov truck & trailer paint job v steamov inventar.

 

spacer.png

 

Geee, ne morem verjeti, da je špil že 10 let zunaj. Sam sem ga začel igrati šele nekaj let po izidu, ga pa zato sedaj sploh ne morem nehati. :D

 

Pri American Truck Simulatorju so se pa na steamu par dni nazaj pojavili achievementi za prihajajočo obsežno razširitev Texas, kar pomeni, da se izid hitro bliža.

uredilo bitje Flegma
  • Račka +1 2
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka
  • 4 tedne kasneje...

ne samo hat-trick, že kar četrti post zapred :P 

Ampak nič ne de, danes je izšel moj goty :) : razširitev za American Truck Simulator (in mislim da največja razširitev do sedaj tako za ATS in ETS2), Texas DLC. Ob izidu poteka event, kjer je treba narediti furo v vsaj 15 različnih mest v Texasu. Dogodek traja do 15. januarja, tako da se ne mudi.

 

 

Poleg pa je prišel še kulski Paint Jobs Pack DLC, Wild West, primeren za đonwejnat po Texasu :P

 

 

Sicer pa so bili pri SCS zadnje tedne blazno aktivni. Oba špila sta bila obsežno updejtana, patch 1.46 je prinesel cel kup novosti, od novega tipa prikolic, ki jih lahko kupiš (cisterne), nov način »collectanja«, in sicer »photo trophies«, znamenitosti, ki ji moraš obiskati in fotografirati, razširjeno galerijo (v njej si je moč ogledati tudi  razgledne točke), nekaj malega novih cest (v Evropi se mi je mapa povečala za 0,03 % :P ), brskaljnik po podjetjih vključno z vrstami tovora, z vidika igralnosti pa je od sedaj simuliran tudi »driveshaft torque« (This feature simulates the spinning of the chassis during acceleration, which results in a slight lift of the front left wheel. This effect is more visible on American trucks due to them being longer.), tako da je immersion še boljši, dasiravno sam sliderja nisem nastavil na max, ker vsaj na gamepadu, pospeševanje precej »gunca« vozilo. :)

 

Plus še nekaj novosti, več tukaj:

Spoiler


 


 

Aja, tudi ETS2 ima nov Paint Job Pack DLC, in sicer Street Art:

Spoiler



 

 

Povezava do prispevka
P1Pi reče pred 2 urama:

se mogoče že kej govori o release datumu dodatka k bo Slovenijo dodau na mapo?

 

Na SCS forumu so nekako mnenja, da pred Q2 2023 gotovo ne. Torej enkrat od naslednje pomladi naprej. Bo pa prej menda prišel rework še nekaterih nemških mest in posodobljena Švica.

 

Medtem pa je pri ATS najavljen nov DLC, in sicer Oklahoma.

https://store.steampowered.com/app/2209650/American_Truck_Simulator__Oklahoma/ 

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...

It's Christmas time :) Torej je zopet na voljo vsakoletni World of Trucks event, ko je treba razvažati darila, kakopak v praznično okrašenih prikolicah (in na voljo so tudi novi brezplačni paintjobi za vse lastnike Christmas Paint Job DLC-ja. 

 

 

 

Mi je pa te dni po mesecu igranja končno uspelu obiskati vsa mesta v Texasu. Ta država je res ogromna. In mapa je res super, imam pa gotovo še mnogo več kot polovico cest za prevozit. 

Všeč mi je, da v igro vnašajo posrečene elemente, ki dodajo dodatno vrednost. S tem mislim predvsem na historic markerje (in upam, da podobno kot so po zadnji nadgradnji galerijo dobile »interesting points« dobijo svojo tudi oni), torej table z napisi ob kakšnih zanimivih arhitekturnih, geografskih ali zgodovinskih lokacijah (no, saj so bili v manjši meri že prej, ampak tokrat so bolj izrazite, pa še na en nov achievement so vezane), tako da se spotoma še malo izobrazuješ, ko se voziš mimo. Pa še zabavno jih je iskati. No, sicer je po najdenih v Teksasu bolj vse v smislu, kdo je imel v določenem okraju prvo kravo ali neki :lol:, ampak bi si želel, da bi to v večji meri tudi v ETS2 prenesli. 

 

spacer.png

Povezava do prispevka
Hernier reče pred 2 urama:

Daj, za nekoga, ki nima E/ATS izkušenj, kako velike pa so te mape v praksi? Koliko časa rabiš za prefurat recimo Texas?

 

Dobro vprašanje. Sedaj pa še mene zanima :)  Verjetno kako uro od severa do juga, če greš direkt po avtocesti po najkrajši možni varianti. Ampaj hec je v tem, da so ceste v vse smeri, tako da je vsebine res ogroooomno. Jaz igram bolj na izi, okoli 30 do 45 minutne vožnje v povprečju, skupaj s prevezemom tovora in parkiranjem, pa tako na oko to vzame lih za kako tretjino (vsekakor manj kot polovico) širine mape v Texasu.

 

Hm, če bo kdo naredil vožno recimo od Seattla do Houstona bi bilo tudi zanimivo vedeti, koliko časa vzame. Sicer se pa lahko tudi okvirno izračuna, scaling mape je 1 : 20 (v mestih pač manj, mislim da 1 : 3)

spacer.png

uredilo bitje Flegma
Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...

Kul video, kaj vse smo lani dobili pri ATS/ETS2. Nizanja novosti je kar za 10 minut. Ni čudno, da toliko šofiram. In vneto pričakujem, kaj vse bo letošnje leto prineslo. No, kar že vemo je dlc Zahodni Balkan, ko bomo končno med drugim lahko postavili garažo v Sloveniji, in prenovljena Švica, oboje pri ETS2, pri ATS pa novi zvezni državi Oklahoma in Kentucky. 

 

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
  • 1 mesec kasneje...

a je mogoče tukaj kakšna iz Slovenije?

SCS Software's blog: West Balkans - Nature

 

Jaz že komaj čakam. Sploh, ker sem se sedaj izdatno fural po Texasu, in je stopnja podrobnosti res izjemna. Če bo tako tudi na Balkanu, bo res fajn.

 

Bo pa tudi tale update zanimiv, namreč ambientalni zvoki. Jaz skoraj ne vem, da to obstaja, ker skoz Big Rig radio nabijam v kabini :), in bolj malo slišim, kakšni zvoki prihajajo iz okolja, pa tudi šip imam skoz zaprte. No, dobro, me je pa parkrat presentilo, ko sem glavo molil ven iz kabine, če je bilo treba kdaj bolj zapleteno rikverc parkirati, kako polna je ambientalna podlaga občasno že sedaj, sploh v velemestih. Bodo pa očitno to še izboljšali. 

 

 

Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...

Nabavil na spring sale ETS2, odfural tri fure in morm rect da je kr zen :D

 

Vidim da je kr neki modov na voljo, pa me zanima če ma kdo seznam/guide kaj se splača namestit? 

Igram na Steam-u 

 

uredilo bitje Me3do
Povezava do prispevka

Včas ko sm jst igrau je biu ProMods map expansion top...zdej pa že res dolg nism.... čakam de Slovenijo dodajo pa bom pomoje spet mal zalaufu...

 

 

Pol je blo pa še en kup dobrih modov za dodatke na kamionih, prava imena podjetij,...sam to kokr vidm je zdej že zlo velik tega v base game oziroma v official dodatkih...

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...

Nova različica, 1.47 je na voljo tako za ETS2 in ATS.

Pri ETS2 so remodelirali del jugozahodne Nemčije, natančneje mesta Stuttgart, Frankfurt, Nürnberg in Erfurt. Meni je pokazalo za 1,4 odstotka novih neprevoženih cest.

Sicer pa nova verzija prinaša dva nova tipa prikolic, ki si jih lahko lastiš: cisterne in za prevoz živih živali. Za tiste, ki radi spijo med šofiranjem, so dodali ACC (Adaptive Cruise Control) in EBS (Emergency Brake System). Vsak špil je dobil tudi eno novo furo za posebne prevoze, meni je pa najbolj kul, da podlaga cest ni več ravna, ampak so na površini od zdaj naprej majhne grbine in luknje, tako da tovrnjak rahlo pozibava med vožnjo. Kar je bliže resničnosti. 
Je pa še kar nekaj novosti:

 

 

uredilo bitje Flegma
Povezava do prispevka
Me3do reče Dne, 20. 3. 2023 at 15:35:

Nabavil na spring sale ETS2, odfural tri fure in morm rect da je kr zen :D

 

Vidim da je kr neki modov na voljo, pa me zanima če ma kdo seznam/guide kaj se splača namestit? 

Igram na Steam-u 

 

Evo jst uporabljam redno sledeče

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2465445903

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1787041596

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1122486287

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=713338424

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=731256324

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1236032431

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=648591060

 

Pa še par lokalnih radijskih postaj sm si dal med streame (npr. pokojna stojedinica (ki še živi online), Radio Samobor, Sljeme,  Tvornica, Radio Ekspres, Krka). 

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
  • 1 mesec kasneje...
shure reče Dne, 16. 6. 2023 at 14:33:

Se veselis razritih cest? :D

 

he, he, saj zato pa je zadnji update v špil prinesel luknje in grbine. So morali engine poluknjati posodobiti, preden se odpravimo na Balkan :D 

 

Sicer pa je pri obeh špilih bilo zadnje čase ali pa je napovedanih res veliko free updejatov, vsa čast developerjem. V Evropi bomo zgleda pred Balkanom dobili nov paket posodabljanj nemških mest in pa Švico. Komaj čakam, da se odpravim v Alpe. Pri ATS pa se nadaljuje posodabljanje Kalifornije. Sem ravno pred kratkim malo fural po severu te države, ki so jo že posodobili, in je res občutna razlika. Je kar težko voziti, ker skoz okolico opazujem in nisem pozoren na cesto :D . Me je pa presnetila novica, da bo tudi Texas v kratkem dobil novi free content, in sicer kar za 500 milj novih cest. Res en velik :avadodo:.

  • Račka +1 1
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
  • 5 tednov kasneje...

Za ATS je danes prispela različica 1.48, ki med drugim prinaša za okoli 500 milj novih cest v Texasu plus cel kup QoL sprememb.

 

Je pa tudi že znan datum izida novega DLC-ja in sicer Oklahome. Prav kul je videti, na voljo bo pa 1. avgusta:

 

Verjetno letos dobimo še Kentucky, so pa par dni nazaj teasali naslednjo zvezno državo, to bo Nebraska.

 

ETS2 pa je dobil dlc z novim proizvajalcem prikolic, to je Wielton:

 

Bo pa tudi ETS 2 kmalu dobil nadgradnjo na 1.48, bliža pa se prihod West Balkans DLC-ja. Šušlja se za oktober/november.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...