Skoči na vsebino

K: Miki Muster: Jubilejna izdaja

dzuko

Priporočeni prispevki

tomazek reče pred 2 urama:

@DaCapo, če mi posodiš svojo črno belo zbirko, da jo preberem v fizični obliki... ti jo brezplačno pobarvam.

Ne mi slabih spominov delat. V otroštvu sem imel A4 izdajo Zmajevega otoka in sem prvih nekaj strani dejansko sam pobarval (Jolly barvice!). Saj ne rečem, da je izpadlo slabo.. ampak uničil sem original.!!! Grrrr ta mladost norost. Bi dal sken, ampak knjigice trenutno ne najdem. Govorim pa o tej izdaji:
image.png.90067e6c654ca1433a787b6857bd901c.png

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

Se opravičujem, če sem spregledal na prejšnjih straneh.

Teh 11 knjig sem jaz kupoval sproti na dan izida. V spominu imam, da je prva knjiga kmalu pošla in je takoj sledil ponatis ampak se je barva platnic spremenila (iz zelene v modro?). Moje vprašanje, a je to bilo samo v primeru prve knjige ali so se barve spreminjale tudi pri ostalih?

Če gre samo za prvo, potem moram dokupiti to kasnejšo barvo, da sem kompleten, ker imam "samo" prvo verzijo :) Če so se pri vseh, pol pa ne, ker je predrago :P 

Povezava do prispevka
DaCapo reče pred 17 minutami:

O kakšni modri in zeleni govorite? Barva naslovne pasice? Jaz imam vseh 11 knjig iz prve izdaje in vsaka knjiga ima svojo barvo (temno rumena,  modra, oranžna, zelena, rumena itd. ...).

Ja, tako je z mojimi. Ko so naredili ponatis prve knjige, je bila platnica druge barve. In zdaj sprašujem, če so to naredili samo pri prvi knjigi ali vseh.

Čeprav, če zdaj Sektor 13 pravi, da so njegove vse zelene, je to že odgovor na moje vprašanje.

EDIT: pišem platnice, možno, da so bile samo pasice. Se ne spomnim in s kavča na polico vidim samo pisana hrbtišča knjig :D

uredilo bitje ArtaX
Povezava do prispevka
Sektor 13 reče pred 3 urami:

Zgleda so si prihranili strosek pri tisku

Stroškovno tu ne more biti prihranka, ker so platnice še vedno v celoti barvne.  Tiska se namreč komplet (sprednja+hrbet+zadnja v enem kosu!).  Edino več cyan in yellow so porabili.  :)  

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
DaCapo reče Dne, 1. 3. 2023 at 14:18:

Sicer offtopic.. ampak vseeno, ker sem radoveden:
Ve kdo (npr. pravnik @Feget) kako je z zapuščino Mikija Mustra, oz. kdo sedaj upravlja s pravicami glede objav, kdo dobi kaj plačano za ponatise itd. itd. ? 

Vem, da ima Miki Muster vnukinjo. Sem jo pred leti po naključju zasledil na FB-ju...

Povezava do prispevka

Noro! Do sedaj nisem imel pojma o njegovih potomcih. Vedel sem edino, da je imel ženo in da je po njeni smrti svoja zadnja leta preživel v domu za ostarele.
Sem pa poguglal in evo:

Navedek

Maša Muster je vnukinja legendarnega Mikija Mustra, ki je bil zadnji dve leti svojega življenja ne le oče in dedek, ampak tudi pradedek.

Navedek

Maša Muster, strokovnjakinja za raziskave in lepotna blogerka. 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

Daj fotko, @Ripper! Res prosim, če se ti bo seveda dalo. Namreč, jaz sem imel  ogromno zadev (od vseh tistih ležečega formata do vseh kasnejših pokončnih) in me zanima že zaradi nostalgije.
Npr., kolikor se spomnim je bil stari V Afriko (tamali ležeč format) izdan v komplet rdečem tisku!  

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
misskkaa reče pred 8 minutami:

Tole bos pa tezko dobil lepo ohranjeno. Problem je ker je knjiga velika in se zadnji del rad strga. Jaz jo imam, sicer so vsi listi notri in skupaj, ampak zadnji del knjige je pa odletel ze dolgo tega :). Sicer pa je tudi ne prodam. Naslovnica je ena najlepsih.

Povezava do prispevka

Jaz jo imam res odlično ohranjeno! Ampak prav tako ni šanse, da prodam. Žal...
Letnik izdaje: 1986, Delavska enotnost.
Stripi v knjigi: Prazvitorepec, Kamena doba, Bosa noga, Rdeči kanjon, Trije mušketirji, Težave z gradnjo.
Zanimivost: s svičnikom zapisana cena na notranji platnici: 10.000,-   

Sem pa vseeno radoveden glede tvoje ponudbe, @misskkaa. Da vsaj vidimo pri kakšni odkupni ceni smo. 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
DaCapo reče pred 3 urami:

Jaz jo imam res odlično ohranjeno! Ampak prav tako ni šanse, da prodam. Žal...
Letnik izdaje: 1986, Delavska enotnost.
Stripi v knjigi: Prazvitorepec, Kamena doba, Bosa noga, Rdeči kanjon, Trije mušketirji, Težave z gradnjo.
Zanimivost: s svičnikom zapisana cena na notranji platnici: 10.000,-   

Sem pa vseeno radoveden glede tvoje ponudbe, @misskkaa. Da vsaj vidimo pri kakšni odkupni ceni smo. 

imam v spominu, da tik, preden je Jugoslavija razpadla in je inflacija dosegla vrh, si za to ceno dobil dve čunga-lungi. :D

Povezava do prispevka
DaCapo reče pred 23 minutami:

@cashman: itak. Ampak jaz sem knjigo kupil leta 86 in cena je bila še v takratnih dinarjih. Pomoje inflacija pri teh zadevah ne igra vloge oz., kakorkoli: za dve čunga lungi je ziher ne dam. :)

imel sem v mislih, da je od leta 86 do razpada Jugoslavije inflacija pojedla vrednost dinarja, da je ob osamosvajanju in koncu dinarja za ceno knjige iz 86 bilo 90 ali 91 dobiti le še dve čunga lungi.

Povezava do prispevka

Ima kdo Grajske duhove (zadnji strip) iz točno te serije, ki jo je nalimal @Ripper?  Jaz ga zaenkrat ne najdem :( , sem pa prepričan da je na naslovnici uporabljena "srebrna" barva za naslov. To namreč precej podraži tisk, saj gre za t.i. "spot color".

edit: to imam v mislih:
duhovi.jpg.b7d94aa7ad21234a932545699657fc58.jpg

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...