Skoči na vsebino

Kitajske kocke, vse kar ni Lego....


Ripper

Priporočeni prispevki

DaCapo reče pred 40 minutami:

O kakšni kvaliteti točno je govora? 
/sprašujem, ker še nikoli nisem imel kitajskih kock, zato posledično ne znam naredit primerjave z originalom

 

Ti ne znam še povedat, ti bom ko jih dobim čez kakšen teden. Kvaliteta navodil predvidevam je slabša, samo to me niti ne moti tako. Bolj je važno da so kocke kvalitetne, da gredo lepo skupaj in držijo pa da so minifigure identične originalnim.

Povezava do prispevka
DaCapo reče Dne, 13. 8. 2023 at 18:24:

O kakšni kvaliteti točno je govora? 
/sprašujem, ker še nikoli nisem imel kitajskih kock, zato posledično ne znam naredit primerjave z originalom

Od 40 setov imam 30 kitajskih, ampak nisem še vseh sestavil. Prejšnji teden sem Mini Cooper-ja.

Nekateri kosi so šli prelahko skupaj, nekateri pa pretežko. Problematični so tisti s preveč ohlapnimi tolerancami, ker potem padajo dol.

V mojem primeru mi dno prtljažnika pada iz dveh pantov, če sem pregrob. Prestavna ročica je povsem zanič, pada ven iz ležišča. Pa zeleni kosi z belo črto, se še kar lepo skladajo med sabo, samo zadnji desni se ni ujel. Pa gume so premajhne, 37 mm namesto 43 mm.

Ene par gladkih dolgih kosov pred/pod sprednjima sedežema je šlo tudi nekam lahko gor, ampak ne tolk da bi padali dol.

Manjkal mi je pa rjavo prozoren kos 2x1 za levo ogledalo.

 

Ampak manjkajoči kosi so prej izjema kot pravilo, ker drugih 5 setov je imelo vse kose.

 

In sem potem poslal sporočilo štirim prodajalcem Minija na AliExpress, če imajo kontakt s tovarno za rezervne dele. Odgovorili so trije, dva sta bila za. Potem sem zajel slike iz LEGO PDF manuala ter obkrožil manjkajoč del in dele s slabo toleranco. Zdaj pa čakam.

 

Za gume sem najprej mislil, da bi vzel 4 rezervne gume, ker tista je prave velikosti. Ampak je offroad, tako da bom kupil na Webrick. Začuda nimajo dela za ogledalo ter enega dela za prestavno ročico, obeh niti v drugih barvah, ali pa nimam prave kode, ker navaden gladek del 2x1 bi morali imeti.

 

Ampak to je set iz 2014-2015 za samo 30€, original je 200€, tako da se vsekakor splača kitajski set. Manjkajoči ali slabi kosi so pa na Webrick 7 USD s poštnino.

 

Pa treba je vedeti še, da na imaš AliExpress samo najcenejše sete, ni tukaj Lepin oz. po novem imenovan KING. Samo Porsche 911 sem dobil od KING, vse ostalo je kar je na brick4.com označeno z unlicensed.

Ampak ne verjamem da je dosti razlike, ker sem dobil en mail z reklamo od Webrick, ki naj bi imeli najbolj kvalitetne LEGO compatible kocke, pa je komentar kupca:

Navedek

Well the bricks are here, I thought, I might as well build my model and in all honesty, these are some of the best Lego compatible bricks I've seen. Better than mega block. Some were a bit lose and some a bit tight, but overall I was extremely happy with the order.

Hja, nekatere malo bolj ohlapne in nekatere bolj tesne, to je potem povsem enako kot kitajske.

 

Navodila so bila pa res slabo printana, ampak so že original PDF-i slabše kvalitete. Za preverbo če imam kose prave barve sem si tako pomagal s PDF. Pa že LEGO navodila iz 2015 so slabša kot 2020+.

Drugače pa probajo bolj natlačiti korake na eno stran, tako da jih pride ceneje tiskanje, pri Miniju ni bilo nič hujšega, razen dva koraka sta bila prvi spodaj, naslednji zgoraj.

 

Pa navodila pridejo povečini zmečkana, nekatera bolj, nekatera manj, ker so pač v isti vreči kot kocke.

Nalepke so pa zaenkrat preživele vse razen enih, ker je bil pač manjši manual kot nalepke, pa še to je bila samo ena nalepka od 70-ih odlepljena in zmečkana. In sem v 12h prejel od disputa 10€, kar se mi je zdelo neverjetno za samo eno nalepko. No in potem vprašam enega drugega prodajalca, če jih ima ter rečem da hočem zavite med dva kartona. In pravi poštnina 9 USD, potem pa si rečem FML in mu plačam 16€ za nalepke.

Ni mi jasno kje je fora, kock lahko dobiš za 5kg z brezplačno poštnino, ampak če sta v kuverti z mehurčki 2 kartona, je pa poštnina takoj 8€. Če hočeš original škatlo enako. Samo vreče so zastonj, večji set kot je Ghostbusters ECTO-1 so poslali kar v dveh.

 

 

Original sem pa sestavil LEGO Motorcycle #42132, to se pa res sestavlja kot pesem, tolerance vse v nulo.

uredilo bitje GrimReaper
Povezava do prispevka

Dobil fejk Lego set 4195 Pirati s karibov, Queen Anns revenge. 

 

V glavnem set pride brez šakle, to je itak še najmanj ker večinoma jih vržem stran al pa ležijo dolgo časa nekje predn jih vržem stran.

Kocke pridejo vse zmešane, niso v označenih vrečkah. Kar zna biti malo problem sploh od začetka pa pri velikih setih. Bolj kot greš proti koncu manjši je problem.

Figure so skoraj identične, tu pa tam se opazi kakšna razlika, pridjeo pa čisto razstavljene. Se pravi figure 8,5/LEGO

Večina kock je dobre kvalitet in jih praktično ne loćiš od oroginala. Nekaj pa jih je težje sestaviti ali pa slabše primejo. Določeni večji deli so bili malo opraskani. kocke so 7,5 - 8/LEGO

Navodila sicer so enaka kot pri Lego, amapk natlačena skupaj da komaj kaj vidiš, pa včasih moraš študirat katera barva je sploh mišljena. Sem si osti pomagal z uradnimi pdf navodili. Navodila 5/LEGO.

dodatnih kock ni, pri meni je bila le ena random kocka.

 

Na koncu se mi zdi da dobiš to kar plačaš. Za ta set, ki je izven prodaje se je splačalo, druače ga niti ne bi kupil za neke nore cene. Tako da za dobrih 40 eur je to to.  Absoluto pa če denar ni problem oziroma za resne zbiratelje tole odpade.  Pačni Lego. Za otroke za igro pa ni nič narobe, se bo isto igral kot z originalnimi.

20230827_102437.jpg

20230818_161651.jpg

20230818_164019.jpg

20230818_184611.jpg

20230819_110348.jpg

20230827_102349.jpg

20230827_102414.jpg

  • Račka +1 1
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka

In kje je potem fora? Jaz sem na AE za identičen Queen Anne's Revenge dal 43€, poštnina zastonj:

https://www.aliexpress.com/item/1005005236422798.html

 

Pa sem tudi že pred tem prebral na Reddit o vseh teh trgovinah, pa cel roman od vodiča kako kupovati na AE. Pa do zdaj še nisem imel nekih problemov na AE, celo tako prijazni so prodajalci, da ti naknadno pošljejo manual ali nalepke ali manjkajoče kose.

Jaz gledam samo koliko je bilo do sedaj že prodanih, potem že ne moreš veliko falit. Pa dobro je, da je trgovina starejša in z nekim imenom, čeprav nove trgovine z imenom v obliki številke imajo pa ponavadi ceneje. Če trgovino zaprejo se pač meniš z nekim drugim prodajalcem, ampak tisti bo videl da nisi kupil pri njem in boš pač moral plačat.

uredilo bitje GrimReaper
Povezava do prispevka

Kje bi lahko dobil Ferrari F40 #10248?

 

1. Original za cca. 300€, vsaj 150€ predrag

https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?view=buy&S=10248-1#T=S&O={"ss":"SI","cond":"N","ii":0,"reg":"-1","iconly":0}

 

2. Bricklink - skupaj pridem na 238€, windscreen je celih 100€ ter nalepke celih 33€

https://rebrickable.com/sets/10248-1/ferrari-f40/?inventory=1#parts

To bi šlo če bi kupil nalepke na Brickstickershop:

https://www.brickstickershop.com/Replacement-Sticker-for-Set-10248-Ferrari-F40

Windscreen pa na Webrick:

https://www.webrick.com/wind-screen-1x12x4-54-deg-19212.html?color=23&quantity=76&brand=80

 

3. Webrick - $61,75, ampak nimajo 38 kosov. Ne vem kje je potem sploh point te trgovine, kje naj izbrskam ostale kose?

 

4. AliExpress - 51-56€

Ampak nikoli ne dobijo na zalogo, prvič sem čakal 1 teden, drugič cela 2 meseca in vedno mi je prodajalec obljubljal da dobi v 5 dneh in podobno.

Zdaj mi je prvi odpisal:

Navedek

in stock

Drugi pa:

Navedek

Yes, we ship the goods according to the order time. That is, the production quantity is relatively small, and we will produce it again after it is shipped.

Ta drugi je verjetno mislil da imajo čakalno vrsto, kdor prvi naroči, prvi dobi. Ampak to, čakal, sem že cela 2 meseca, pa ni bilo nič.

 

5. AliExpress - MOC podaljšan za 2 studa - 102€

Ampak v komentarjih pravijo da manjka precej kosov. Čeprav eden pravi da je potem dobil manjkajoče kose. Tukaj so linki, ki imajo komentarje:

https://www.aliexpress.com/item/1005005788150419.html

https://www.aliexpress.com/item/1005005744567244.html

https://www.aliexpress.com/item/1005005558286696.html

 

 

 

Mustanga mi tudi niso poslali, ampak tega sem potem dobil original za 135€, tako da ta ni problematičen.

uredilo bitje GrimReaper
Povezava do prispevka

V nedeljo sem sestavil tega SY 8310 Porsche 911 turkizno zelenega:

http://brick4.com/set/21232/TECHINQUE

Težavnost sestavljanja in kvaliteta kosov oboje bolj za 7/10 (dva kosa 1x2, ki sta kar pomembna da stoji dobro skupaj zadnji odbijač sem moral poiskati taka, da bolj držita), trdost modela pa za nekje 3/10.

 

Slabo se tako držijo sprednji in zadnji odbijač, zadnji spojler, en kos na levi strani strehe ter ogledali se premikata.

Tako da sem razmišljal o lepilu. Pri avtomobolih nima veze, če jih ne moreš več razdreti, ker kdo jih bo pa še enkrat sestavljal. Če že, raje kupim še enkrat.

 

Pa vidim da obstaja lepilo posebej namenjeno za LEGO:

https://gluenerd.com/best-glue-for-legos/

https://www.ebay.de/itm/256201677101

 

Ker drugače tudi pri original LEGO (z non-Technic deli) nekateri modeli ne stojijo najbolje skupaj. Ker če bi bile pretesne tolerance, bi bilo pa pretežavno sestavljati skupaj.

uredilo bitje GrimReaper
Povezava do prispevka

Kupu sem prve kitajske kocke, za namene armije.

10 kitajskih stane tolk ko en OG vojscak.

lep dizajn, ok print, kvaliteta kock in clutch power pa sta tisto, po cemer bi lahko z zaprtimi ocmi locil med fejk in original.

za displej bodo super, 10/10 vredno svojega denarja, ne vem pa ce bi kupoval sete od njih.

IMG_2075.jpeg

uredilo bitje stom1c
Povezava do prispevka

Ne me zatozit borisu.

fantje, jst upam, da je to kar vi kupujete, boljse kvalitete (pa so to figurice kao najbolj priznanega proizvajalca Koruit), ker drugace primerjava z Lego ni na mestu.

lahko pa pridete k meni pa poslatate original figurice in te, razlika je ocitna.

 

drugace pa spet: za tak denar super, ni pa to to.

 

 

IMG_2120.jpeg

Povezava do prispevka

Moja izkušnja s kitajskimi kockami, če odmislim, da mi piše na tablici Millneium Fcloan, pa je kar pozitivna. Kocke so sortirane identično kot v originalu, navodila so enaka (par primerov je bilo resda pomanjšanih), škatla je ok in vnebovpijoče nižje kakovosti nisem bil zaznal. Nekatere kitajske ponarejen figure so celo lepše od originalnih. Je pa proizvajalcev veliko in kakovost je gotovo nihajoča.

 

Mimogrede, bi kdo imel tole zadevo:

image.thumb.png.a1fb50f42b0502f6baa1595df0393a7a.png

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...